Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Tyttökama / Poikakama

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 19/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Tavaroilla on erilaisia merkityksiä ja rooleja. Poikien tavaroilla tehdään, tyttöjen tavaroita katsellaan ja niistä puhutaan. 15 793 lukijaa, joista 792 eli 5% on antanut arvosanan ().

Tyttökama / Poikakama

Kaikki kodin tavarat ovat karkeasti jaettaessa kahteen ryhmään, tyttö- ja poikakamaan. Tarkemmin ottaen kyse on kahdesta eri piireestä joita tavaroissa on vaihtelevia määriä.

Poikakama

Poikakaman oleellisin tarkoitus on käytännöllisyys. Poikakamalla tehdään jotain, tavaralla itsellään ei ole yleensä kuin välineellinen merkitys. Tavaraan kyllä voi syntyä myös 'henkilökohtainen' suhde. Poikakama on kätevää muutossa – se on kohtalaisen 'tiivistä' ja helppoa pakata muutossa. Se on epäesteettisen näköistä ja yleensä pyritään peittämään tai kätkemään jotenkin kotona. Poikakamat tarvitsevat usein toimiakseen sähköä tai polttoainetta, mutteivät kuienkaan aina.

Tyttökama

Tyttökamaa katsellaan, sen oleellisin merkitys on olla kaunista, esteettinen elämys. Esimerkiksi koristekasvit, taulut, koriste-esineet ja valtava määrä muuta tavaraa on tyttökamaa. Tyttökama on yleensä aika kevyttä, mutta hankalaa muutossa kun sen päälle ei yleensä voi laittaa muuta tavaraa. Tyttökama menee muutossa melkein aina poikakaman päälle, pinon päällimmäiseksi.
Tyttökama on siivotessa tiellä, sen muoto on siivouksen kannalta hankala ja se kerää yleensä paljon pölyä. Tyttökama joutuu herkästi imuriin tai ainakin tukkii sen ja rikkoutuu samalla. Imuri, yleensä poikakamaa, voi siis 'syödä' tyttökamayksilöitä. Poikakama ei yleensä ole ongelmallista siivouksen kannalta kun se joko on poissa näkyvistä, tai muodoltaan helpommin pyyhittäviä ja putsattavia.

Poikakama tekee kodista toimivan ja funktionaalisen, tyttökama tekee asunnosta kodin.

Tyttökamaa ei lainailla toisille, se yleensä ostetaan kalliista tavaratalosta, kirpputorilta tai saadaan lahjaksi. Kellään tutulla ei melkein koskaan ole samanlaista tyttökamayksilöä. Poikakama ostetaan normaaleista kaupoista, yleensä rauta-, elektroniikka-, tietokone-, tai kodinkonekaupoista. Poikakamaa lainataan myös helposti ja yleensä ihan mielellään, ja sen käytöstä keskustellaan lainaajan kanssa. Tyttökama on henkilökohtaista, poikakama ei niinkään.

Tavaralla voi myös olla sekä tyttö- että poikakamapiirteitä, esimerkiksi tyylikkäästi muotoiltu kodinkone. Perusluonteen määrää kuitenkin sen ensisijainen tarkoitus: onko tarkoitus olla kaunis vai tehdä jotain? Samakin tavara voi olla toisessa kodissa tyttö- ja toisessa poikakamaa.

Harva poika osaa asetella tyttökamaa niin kuin tytöt luontaisesti osaavat. Se voi vaikuttaa ihan hyvältä jossain, mutta kun tyttö itse asettelee tyttökamansa, on tulos jotenkin paljon parempi. Vaikka eron huomaa heti ja tulos on tytön asettelemana parempi, hyvin harva poika koskaan oppii asettelemaan tyttökamaa. Vastaavasti tytöt eivät tunne samaa kiinnostusta poikakaman toimintaan, eikä heillä yleensä ole mitään hajua siitä mikä menee pieleen, kun laite ei toimikaan.

Ihmisen tyttö-poikakamasuhteesta voi päätellä jotain hänen feminiinisistä ja maskuliinisista piirteistään. Vielä on tosin epäselvää, mitä :-)

-Aapo Puskala, 20.9.2001

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 63 kommenttia
Kommentit
#7

Nimenomaan näin... omakohtaista kokemustakin löytyy =)

-paula, 25.2.2002

#19

Onko matto poika- vai tyttökamaa?

Kaunista luettavaa...

-Unsettle, 2.4.2002

#28

Arvatkaas ketä lähetti tämän jutun tyttöystävälle, joka pitää esteettisesti kauniista tavaroista... =)

-Manfred Unger, 21.4.2002

#38

pikkusiskolla on huone täynnä hienonnäköstä ja todella tarpeetonta tyttökamaa.

-Olli, 30.5.2002

#49

seuraavaksi aapo voisi tehdäkkin jutun tyttö-ja poikakasveista ;)

-havanna, 26.6.2002

#54

Imuri on mun mielestä kyllä tyttökamaa X)

-Peachie, 29.6.2002

#73

Meillä tyttö- ja poikakaman suhde on sopiva. Tosin poikakamasta on tullut alttari tuohon toiselle seinälle. Mutta itse pidän siitä, että tyttökama peittää siitä edes osan.

-migis, 18.7.2002

#126

Meillä pidetään taantumuksellisena puhu tyttö- ja poikakamasta ja tytöistä ja pojista yleensä. Ihmisiähän me kaikki ollaan.

-lalli, 24.11.2002

#135

Taantumuksellista, mutta totta. Ainakin mun kohdalla, joka olen tyttö ja pidän paljon enemmän pastellinvärisistä muistilapuista ja prässätyistä kukista kuin jostain rumasta metallisesta valaisimesta.

-haviseva haapa, 6.12.2002

#152

Kuka jksaa lukee noita Aapo Puskalan juttuja, kun ne on noin pitkiä, alkaa vittu vähän jo ärsyttään!!!

-nimetön, 5.2.2003

#157

Hmm...enpä ole ajatellut asiaa tuolta kantilta. Yllättävää, että Suomesta löytyy MIES, joka kirjoittaa ajatuksistaan noin! Jos luetuttaisin tuon jutun miesystävälläni, ei hän luultavasti jaksaisi otsikkoa pidemmälle vaan kirmaisi V8:n pariin.

-~ikuinen romantikko~, 27.2.2003

#158

mäkin oon mies ja luin ton lävitse eikä se niin hirveää ollut, ihan asiaa oikeastaan =)

-Longhorn, 4.3.2003

#179

Kirjotat hyviä tekstejä, joita on mukava lukea. Tämä varsinkin lämmitti mieltä, kuten myös kirje Bjarne Kallikselle. =)

-J.R., 30.4.2003

#187

Minkä ikäisenä olette menettäneet neitsyyden? Minä menetin jo 11-vuotiaana. Minut pakotti eräs yläasteen poika.

-sinkku-81, 26.5.2003

#189

herranjesta, sinkku 81!!!

-vm, 29.5.2003

#197

Muijat jotka kerää tyttökamaa on yhtä tarpeettomia kuin tavaransa. Hyvänä esimerkkinä siskoni joka on melkein 30-vuotias eikä vieläkään korkattu.

-antityttökama, 1.7.2003

#198

Olen sovinisti, olen nainen.

-antityttökama, 1.7.2003

#215

Joo-op. Minun mielestäni Puskala paljastaa tässä tekstissä olevansa pohjimmiltaan umpivanhoillinen. Tyttöjen tärkein tehtävä maailmassa on näyttää kauniilta ja katsoa vierestä kun miehet hoitavat hommat. Toivottavasti Puskalasta tulee ruman mutta fiksun tyttölapsen isukki. Siinä voisi Puskalan mielipideilmasto joutua murrokseen.

-Montezuma, 9.9.2003

#219

Asiallista txtiä, taidetaan tietää mistä puhutaan :p

-Aapo kans, 11.9.2003

#230

Ihan asiaa!

Mä kerään huoneeseeni ainakin kaikenlaisia koristehelyjä, kukkia, julisteita The Rasmuksesta ja sen sellaisesta,,, pallolamppu on mulla ihan ehdoton ja hajusteitakin pitää huoneessa olla. Jätkien huonesisustuksesta en tiedä paljoakaan, paitsi että useimmillani tuntemista jätkistä löytyy sellaisia piirteitä, että mikään huoneessa ei missään nimessä saa olla vaaleaa. Jätkien mielenkiinto herää, kun he näkevät vaikka moottoripyörän tai auton pienoismallin, tai vaikkapa julisteen Pamela Andersonista. Me ihmiset ollaan vähän höpsöjä=)

-Senja 22, 03, 2003, 22.9.2003

#243

Nyky yhteiskunta on asettanut naisella hyvin suuret vaatimukset. Naisen ulkoiseen olemukseen menee kohtuuttomasti rahaa (meikit, vaatteet, kengät) sekä tietysti pakolliset (ehkäisy, kuten e-pillerit ja tamponit). Nämä kaikki tuotteet kuuluvat siihen “tyttökamaan”. Rahaa ei itseasiassa jää hienoihin teknisiin laitteisiin, varsinkin kuin naisten palkkaus on muutenkin huonompi kuin miesten. Itse kyllä oikein mielelläni hankkisin itselleni kannettavan tietokoneen, digitaalikameran ja MD:n esim. poikaystävälläni nämä kaikki ovat. Itse sentään elän joissakin järkevissä naisten elämää määräävissä puitteissa, enkä esim. ole ryhtynyt rintojen suurennukseen, mitä tätäkin vaaditaan kyllä nykyajan naisilta ja minkä takia? Miesten mieliksi!!! Media ja sitä kautta miehet esineellistävät naisia ja pakottavat naiset näin hankkimaan tätä “tyttökamaa”.

-Opiskelija Kuopiosta, 4.10.2003

#246

Mutta MISSÄ on MINUN kannettava tietokone, digikamera ja MD?! Mähän olen opiskelijamies! – Ei ne ollu tuolla meidän solun jääkaapissakaan ku mä kävin katsomassa, siellä oli vain valo. Ai niin nyt mä muistan, mun kaikki rahat on menny vaatteisiin, kenkiin ja tyttöihin!

-Opiskelijakundi ihmettelee, 9.10.2003

#351

joo totta mun kaikkien kaverit on ihan tai huoneet on iha peelossa kunnossa

-KOMMENTOIJA, 16.12.2003

#387

Mä inhoan lähes kaikkea 'tyttökamaa'. Mikä on esim. koristetyynyn tarkoitus? Turhia kapistuksia. Ei mitään röyhelöitä eikä pehmoleluja eikä vaaleanpunaisia rimpsuja minulle, kiitos vaan...

-Outi, 1.1.2004

#393

Taloudessa yli 300 pehmolelua, ja niistä suurin osa minun. Siis MIEHEN!!! Aapo on tuhkanharmaa kolli joka kuvittelee olevansa tanskandoggi...

-Orava^, 5.1.2004

#459

Ihana juttu oli :) Tyttökama on juuri tuollasta.. Oikeessa oot x) Ja poikamatkin :D

-Anonyymi, 28.1.2004

#460

Taitaa olla oikeessa. Tai ei...?

-Bitten, 28.1.2004

#508

Opiskelija Kuopiosta:

Anteeksi nyt, mutta kuulostat aivan siltä kuin kaikki naiset olisivat täysin bimboja ja hankkisivat tuota “tyttökamaa” siksi, että miehet ovat valjastaneet median omiin käsiinsä ja saavat sitä kautta naiset ostamaan kaikkea täysin tärähtänyttä. Tuskinpa naiset ovat sentään aivan noin päästään vialla...

-Opiskelijapoika Tampereelta, 17.2.2004

#519

OHHOH! Tunnenpa insinöörin, joka on tosi pätevä kaikessa Aapon mainitsemassa “poikakamassa”. Tämä insinööri sattuu kuitenkin olemaan nainen. Aapon teoria on täten vääräksi todistettu.

-Aapolla heppoisia todisteita, 19.2.2004

#520

Korjaus Aapon tekstiin: korvaa “poikakama” käytännöllisellä kamalla ja “tyttökama” esteettisellä kamalla. Sukupuolella ei ole mitään tekemistä käytännöllisyyden tai esteettisyyden kanssa.

-termit oikein, 19.2.2004

#521

Olen feministi. Olen nainen.

-feministi, 19.2.2004

#775

Ja Hitot. Se riippuu kayttajasta ja kayttotavasta. Voiko “poikakama” esim mutteri muuttua “tyttokamaksi” jos laittaa esille. Edelleenhan silla on tarkoitus tehda jotain, mutta samalle se on vain kaunis? Voi kun ma inhoan tallaista tyttojen luistimet, poikien luistimet juttua. Miksei voi olla taitoluistelu -ja jaakiekko luistimia???

-Hiisi, 7.6.2004

#855

Miksi tehdä tuollaista erottelua? Sano nyt vielä että sininen on poikien väri.. Tekstistä saa käsityksen, että nk. tyttökama olisi tarpeetonta. Ja näin ollen tytöt turhamaisia. Minulla on taulu, joka saa minut hyvälle tuulelle. Kaapin ovien sininen väri saa minut rauhoittumaan. Eikö oma sisäinen hyvä olo ole tärkeää mielekkään elämän kannalta? Varsinkin osalle nuorista pojista on tärkeää saada uutuuspelejä pleikkarille. Pelejä tulee kuitenkin koko ajan lisää ja vanhat jäävät unohduksiin. Uudessa pelissä kiehtoo kenties kavereiden ihailu ja kateus? Osa vanhemmista pojista taas yrittää päteä muiden silmissä autolla, johon on tietenkin hankittu niin käytännölliset ja välttämättömät 17 tuuman aluvanteet..

-Noora, 2.7.2004

#1017

Täysin samaa mieltä kanssasi Noora.

Kyllä pojatkin voivat olla muodin perään, mutta omalla mittasuhteellaan. Kuten juuri auton, pleikka pelien ja muiden tekniikka hienouksien kannalla.

Lisäksi monet pojista leveilevät näin:

“Mulla onkin semmoset 1001 pleikka peliä!”

“Mulla onkin 1002!”

Tuskin pojat kuitenkaan kaikkia niitä pelejä pelaavat.

Ne vain ovat huoneessa hienona koristeena, kun kamut tulee kylään ja älähtää heti ekaksi:

“Onpas sulla pelejä!”

Ja sitten voi esitellä ne.

Onhan ne tytötkin turhamaisia aina välillä, mutta jos se tekee onnelliseksi, että koti on koti, eikä mikään tekniikka varast, niin eikö se ole pääasia?

Oli poika tai tyttö!

-Varenne, 5.8.2004

#1019

Mielenkiintoista. Etsin oikein kohtaa kirjoituksesta, jossa olisin jollain tapaa väittänyt, että esteettisyys tai esteettiset tavarat olisivat turhia, tai etteivät pojat kokisi samanlaisia elämyksiä. En löytänyt. Missään en viitannut sanallakaan siihen, että tavaroiden ainoa tarkoitus olisi olla hyödyllisiä tai käytännöllisiä, tai että se olisi niiden hankkimisen ainoa peruste – tai edes “pitäisi” olla. Enkä edes sanonut, että turhamaisuudessakaan olisi sinänsä jotain pahaa. Jos se tuottaa onnea niin hyvä juttu, ei ole minun tai muidenkaan asia yrittää tämän turhamaisen ihmisen puolesta päättää, mitä hänen tulisi ostaa rahoillaan.

Syyllisyydentunne (?) turhamaisuudesta ei välttämättä tule kirjoituksesta tai muustakaan ympärillä olevasta. Eräs rahankäytöstään syyllisyyttä tuntenut ihminen melkein loukkaantui minulle, kun sanoin yhtä mainostettua tavaraa kalliiksi – vaikka hänellä ei sellaista ollut, eikä ollut aikeissa hankkia. Sana “kallis” toi hänelle mieleen syyllisyydentuntonsa rahankäytöstään, ja “syyllinen” siihen olin minä.

-Aapo, 6.8.2004

#1025

Minusta kirjoituksesi oli vain kaunis, Aapo. Luettuani sen osasin kuitenkin odottaa jonkun jo puhuvan vanhoillisuudesta ja kysyvän, onko tytöt sitten vain turhamaisia ja turhia jne... Kyllä sellaisesta kirjoituksesta minäkin älähtäisin, jossa tyttökamaa haukuttaisiin, mutta tässä ei haukuttu. Pikemminkin sain sen kuvan, että tytöt ovat jotain kaunista ja hienoa, jota miehet eivät voi täysin käsittää (eivätkä useimmat tytötkään osaa ymmärtää niiden rasvaisten mutterien ja jännien vempaimien kiehtovuutta).

“Poikakama tekee kodista toimivan ja funktionaalisen, tyttökama tekee asunnosta kodin.”

Minusta tuo oli kauniisti sanottu. Kiitos, jäi lämmin hymy kasvoille.

-Tata, 8.8.2004

#1121

Mun mielestä asia ei nyt ole noin itsestäänselvä. Mietitään vaikka autoja. Eikö 'poikakamaa' just ole epäkäytännölliset ja paljon bensaa kuluttavat urheiluautot kun taas tyypillinen 'tyttöauto' olisi esim. käytännöllinen, mutta ei niin tyylikäs/munakas Nissan Micra.

Eli naiset tai miehet ei kumpikaan suhtaudu asioihin toista enemmän romantisoiden vaan romantisoinnin kohteet vaan on eri.

-Baphomet, 1.9.2004

#1434

ahaa noinko ajattelet no mä tyttönä tiedän ettei se enää ainakaan noin ole tytön tärkeimmät tavarat ovat:meikit ja muut kauneus tuotteet hius jutut julisteet,lehdet,levyt,kirjat ja ehdottomasti vaatteet :p

tuo pätee ainakin muhun ja muihin kavereihini jotka ovat tyttöjä

-blondi, 13.11.2004

#1612

Olen feministi, mutta minusta tuossa ei sanottu että millaista on poika- tai tyttökama, vaan mitä tarkoitusta varten se on. Eikä siinä sanottu, että tytön tarkoitus on sama kuin tyttökaman. Opetelkaa lukemaan muutenkin kuin rivien välistä! Miehet ja naiset ovat erilaisia. Ymmärtäkää se.

-Dora, 1.1.2005

#1687

Taas keskustelu on mennyt ihan kummille raiteille. Ei kirjoituksessa ollut olleenkaan kyse tyttöjen ja poikien välisistä eroista eikä siinä arvosteltu tyttökamaa sen enemmän kuin poikakamaakaan. Molempia tarvitaan, kuten jutussa lukikin. “Poikakama tekee kodista toimivan ja funktionaalisen, tyttökama tekee asunnosta kodin.”

Ihmisen on niin helppoa nähdä teksteissä se, mitä tahtovat nähdä. Lukekaa toiseen kertaan, ajatuksella, ja miettikää mitä lukemassanne oikeasti sanotaan.

-Hirondelle, 31.1.2005

#1792

Luin tekstin, ja muutamia kommentteja katsoin. Totesin että otatte ihan liian kirjaimellisesti kaiken mitä Aapo sanoo. Hän ei luultavasti tarkoita tekstillään esim. että kukaan nainen ei voisi käyttää poikakamaa. :)

-oskari, 6.3.2005

#1818

Taas yleistetään, että tytöt olisivat kaikki pitsiä ja “tarpeettomia” sisustusesineitä rakastavia kikatikikati- nukkeja. Pojat ovat Aapon mukaan järkevämpiä, koska he tuhlaavat rahansa elektroniikkaan.Textistä paistaa läpi umpivanhollinen ja lapsellinen näkökulma, jonka mukaan tyttöjen tavarat/kiinnostuksenkohteet olisivat “typerämpiä” kuin poikien. Tähän ajatteluun törmää kaikkialla...Ja mitä ihmettä tarkoitti se, että tyttökama olisi aina tiellä?? Onko kukaan ikinä miettinyt, miten epäkäytännöllisiä vempeleitä pojilla on...?

Vaikka olenkin naispuolinen, en halveksi elektroniikkaa tai muita “poikien” juttuja; rahani palavat tietokoneisiin, levyihin tms. Kieltämättä raivostuttaa se, että media ja suurin osa miehistä luulee, että naisten pitäisi tuhlata rahansa meikkeihin(ja tulla näin morkatuksi tavaroidensa “epäkäytännöllisyydestä), kun taas miehet saavat ostaa kolmekymppisinäkin 15-vuotiaille tarkoitettuja pelejä(ja vedota ”poikamaisuuteensa“).

Ps. Ehkä yksi syy poikakaman käytännöllisyyteen on sen helppous. Hyvänä esimerkkinä miehille suunniteltu huulirasva, joka on käyttövalmis napista painamalla...

-Chichi, 19.3.2005

#1820

Voi äiti Chichi, olisiko vähän syytä höllentää vannetta? Missään en sanonut enkä tarkoittanut että pojat olisivat sen järkevämpiä. “Järkevyydellä” on aika vaikea muutenkaan perustella tottumuksia tai yksilöiden tai edes ryhmien välisiä eroja.

Esimerkiksi, en tunne miehiä, joiden mielestä naisten “pitäisi tuhlata rahansa meikkeihin”. Tunnetko sinä? Oletko kysynyt, vai oletatko vaan? Jos meikkeihin ylenmäärin suuri osa menee, voin pitää sitä erikoisena, mutta täysin oma asiansa se on. Ja sama koskee toki miesten “leluja”. Oma asiansa täysin. Jos tollaisten takia tulee taloudellisia ongelmia, on se erikoista ja yleensä omaa syytä, mutta oma asiansa se silti on. Ja miksi se sinun napaasi niin paljon kaivaa vaikka miehet noin ajattelisivatkin? Pakkoko sun olisi silti tehdä kuten odotetaan – tai tässä tapauksessa, kuten kuvittelet että odotetaan?

Kuvaavaa on, että et millään tavoin puutu siihen, miten poikia tai “poikakamaa” kuvattiin, esimerkiksi pidän sitä usein epäesteettisen näköisenä. Auta armias jos olisin “tyttökamasta” sanonut samoin...

Seuraavan kerran pyydän lukemaan sen mitä kirjoituksessa sanotaan, eikä sitä mitä pelkäät että siinä sanotaan. Muutenkaan en ole missään sanonut tyttökaman olevan poikakamaa huonompaa tai parempaa, vaan erilaista. Niillä on eri funktio.

Tämä teksti oli alunperinkin huumorilla kyllä kirjoitettu toki, mutta samat asiat koskevat itse asiassa tasa-arvokirjoitustakin.

-Aapo, 20.3.2005

#1849

Tämä likka lähteekin sitten kartoittamaan poika- ja tyttökama lukujaan. Kasvatus on ollut kuin pojalla, mutta kait se on se joku luontainen ominaisuus joka käskee ottamaan mukaansa kaikkea kutsuvaa...

-Anonyymi, 20.3.2005

#1931

Kumpaan sarjaan rintaliivit kuuluvat? Tytöt k_ä_y_t_t_ä_v_ä_t niitä, mutta pojat ihailevat niitä.

-Anonyymi, 24.4.2005

#2063

Tulepas sanomaan minun miehelleni, että raahaa nuo “tyttökamansa” helvettiin ja antaisi minun rauhassa häärätä “poikakamojeni” kanssa.

Pahoittelen, että en osaa “tyttökäyttäytyä” ja niellä siveästi sukupuoleeni liitettäviä turhuuden ja koreuden määreitä. Pahoittelen, että “poikakäyttäydyn” ja osoitan toiminnallani, että juttusi ei ollut kovin hauska.

-*, 20.6.2005

#2232

Minusta kirjoitus oli varsin ihana. Ehkä osaksi siksi etten käytä rahojani omasta mielestäni turhaan tavaraan, näin en myöskään tunne syyllisyyttä (kuten varsin tuhlaavainen tuttavani tuntee).

Katselen mielelläni kaupoissa tavaroita, jotka miellyttävät silmääni, kuten kattiloita ja muita keittiötarvikkeita, laukkuja, koreja, kirjoja, lamppuja, mutta en saa juuri koskaan ostettua mitään koska en voi olla täysin varma tarvitsenko tätä tavaraa todella.

Kerran löysin kirpputorilta oikein halvalla kauniit shampanjalasit ja ostin ne vaikka en oikeastaan tarvinnutkaan. Poikaystäväni löytämä kaunis valaistu vitriini kaipasi sisältöä. :)

Toki asuinkumppanini pitää kaikenlaisista “poikien” vekottimista ja joskus minusta tuntuu turhalta käyttää niihin rahaa niin paljon, mutta hänestä ne tuntuvat olevan välttämättömiä.

Ja loppujen lopuksi kun ne on jo ostettu, innostun niistä itsekin yhtä paljon. :D

-Yehl, 28.7.2005

#3795

Jos tämmöisestä ajattelumallista päästään joskus eroon saattaa se sukupuolien tasa-arvokin olla hieman lähempänä.

-Niko, 25.11.2006

#3798

Pidän itseäni ihan tasa-arvoisena, mutta katson silti valinneeni tyttökamaa ostaessani Nokian N73:n valitessani kamerapuhelinta, jolla saa kunnon kuvia ja jolla voi myös lukea sähköpostinsa etc. Jos vertaat sitä juhlittuun SonyEricssonin K800i-malliin, joka on musta möhkäle ja selvää poikakamaa, tajuat, mitä tarkoitan...

-Hilma, 25.11.2006

#3802

Ja jos ihmiset hauskan jutun lukiessaan itkisivät vähemmän, eivätkä pätisi toisiaan suohon, olisi kaikilla parempi mieli.....

-Zoonas, 25.11.2006

#4030

Huvittaa ihan älyttömästi nää kitisijät, jotka itkee että yhyy aapon mielestä naiset on vaan tyhmiä kanoja ja miehet hallitsee maailmaa, yhyy kaikki erilaisia kaikki samanarvosia yhyy.

A) opetelkaa lukeen

B) ...ja ymmärtään mitä luette

C) tajutkaa että naiset ja miehet sattuu useimmiten erilaisia. Tuskin kukaan kuvittelee että MAAILMAN JOKAINEN NAINEN rakastaa pitsiä ja MAAILMAN JOKAINEN MIES ostaa kotiteatterin kaikkine lisukkeineen, mutta useemmin se noin päin on, kun päinvastoin.

Relax.

-Late, 2.1.2007

#4036

Ihanan positiivisen tuntuinen kirjoitus. Tulin hyvälle mielelle. :) Vaikkakaan itselläni ei tuollaisesta tavaroiden jaottelusta kovasti kokemusta olekaan.

-religioreligiosasa, 2.1.2007

#5086

Ihana juttu ja yleistettynä hyvin tosi :)

Eikä tekstissä tule mitenkään esille kannanottoa naisten tai miesten fiksuuteen. Ainakin minun mielestäni voi olla aivan yhtä älykäs riippumatta siitä pitääkö enemmän tyttö- vai poikakamasta. Mitä tulee tekniikan ymmärtämiseen, se nyt kuitenkin on niin että miehet ovat siitä enemmän kiinnostuneita ja siksi ovat ottaneet selvää siitä ja siksi ymmärtävät sitä paremmin. Jokainen nainen joka tekniikasta kiinnostuu voi olla aivan yhtä hyvä siinä ja parempikin kuin kuka tahansa mies.

T. tyttökamoista pitävä tuleva lääkärineito joka ei jaksa kiinnostua teknisistä vempaimista pintaa syvemmälle sitten yhtään.

-minä, 29.3.2007

#5088

Mitä ihmettä..? Minä oon aina tykänny tästä tekstistä. Miten tästä voi muka ottaa potun nokkaan?

-Tuntematon, 30.3.2007

#7657

“Imuri, yleensä poikakamaa, voi siis syödä tyttökamayksilöitä”. En voinut olla nauramatta tuolle jutulle, kun siitä tulee mieleen spidermän-ukot syömässä nukkeja. Ehkä omaan hieman oudon huumorintajun, koska tulee tuollainen mieleen. ;D

-Tuntematon, 28.1.2008

#8380

Jos poikakaman määre on yleensä käytännöllisyys/käytettävyys, niin voiko naisen laske kuuluvan poikakamaan, koska naisen käytettävyydestäkin olen huomannut kirjoitettavan;)? Toisaalta nainen kuuluu myös tyttökamaan, koska kauniita naisia on kiva katsella. “Poikakama tekee kodista toimivan ja funktionaalisen, tyttökama tekee asunnosta kodin.” Ja tähänkin se nainen objektiksi sopisi. Olisiko sittenkin niin, että kaiken takana onkin, niin Matin kuin Teponkin sanoen, NAINEN?

-Joshua Samola, 14.4.2008

#8578

On inhottavaa, miten sokeita ihmiset ovat yleisesti vallalla olevalle ajattelumallille, etteivät edes huomaa, mikä tekstissä mättää. Tästä on tasa-arvo kaukana.

-Vihainen, 19.5.2008

#11021

Olen samaa mieltä Vihaisen kanssa! Kauhukseni olen huomannut vastaavaa tasa-arvolain – jos ei kirjaimen niin ainakin hengen – vastaista ajattelua ja TOIMINTAA. Otetaanpa pari esimerkkiä:

1. Terveyssiteet. Miksei tasa-arvovaltuutettu puutu yhdelle sukupuolelle suunnattuun valmistamiseen (anatomiset yksitysikohdat kohdistavat nämä vain naisille sopiviksi) ja yksinomaan naisille kohdistettuun mainontaan? Mikä yksinoikeus naisilla on terveyssiteiden käyttöön? Miesten elinikä on jo nykyisellään naisia lyhyempi, ja silti terveyssiteitä tarjotaan vain naisille – mutta onko ESR rahoittanut yhtään tutkimusta terveyssiteiden vaikutuksesta eliniän pituuteen? Ei ole! Entä onko Tekes invstoinut uuteen, unisex-muotoiluun? No ei ole! Haloo!

2. Synnytysosastojen sukupuolikiintiöt. Kuinka monessa sairaalassa on synnytysosasto, jossa miehille olisi edes 20 % vuodepaikoista? Niinpä. Todellisesta 50 % tasa-arvosta on turha haaveillakaan.

3. Samaa sukupuolta olevien parisuhteet. Oletteko miettineet, miten totaalinen epätasa-arvo vallitsee homoliitoissa? Vaadin kansalaisaloitteena kiintiöitä kaikkiin avioliittoihin ja rekistöityihin suhteisiin; 50 % kiintiö kummallekin sukupuolelle liitosta riippumatta!

4. Entäs lapset sitten? Olen tavannut perheitä, joissa on vain yksi poika, mutta jopa kolme tyttöä. Okei, lapset ovat ihmisille ilmeisesti rakkaita, joten valitkoon kumpia haluavat – mutta tasa-arvoa tulisi toteuttaa vähintäänkin rahan- tilan- vapaa-ajan ja muiden oikeuksien jaossa. Säädettäköön laki: “Missä on kolme tyttöä ja yksi poika, käytettäköön rahaa tasan yhtä paljon kummankin sukupuolen virikkeisiin, huvituksiin muihin tarpeisiin. Vastaavasti missä on kolme poikaa ja yksi tyttö, jaettakoon kotityöt pilkulleen tasan sukupuolten kesken tasa-arvon nimessä, nyt ja iankaikkisesti aamen.”

En ymmärrä miksei näin räikeitä epäkohtia oteta huomioon esimerkiksi valtiopäivillä, jossa ei ole – uskokaa tai älkää – yhtään valiokuntaa tai edes virkamiestasoisia toimielimiä, jotka tutkisivat mainittuja epäkohtia.

BTW, tietääkö kukaan miten kansalaisaloite tehdään?

-Jutut viistossa, 17.2.2009

#13481

-.- En kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi jotkut ottaa ongelmaa.

-Tää on hauskaa, ok???, 15.4.2010

#13550

Sulle “Jutut viistossa”... Mitä ihmettä sinä oikein pädet noista terveyssiteistä? Ehkäpä ne siksi on tehty NAISILLE sopiviksi, koska MIEHET niitä harvemmin käyttää... Vai oletko tavannut ketään miestä, joka ois kertaakaan kärsinyt kuukautisista? Minä en ole.

Minusta tässä kirjoituksessa ei ole mitään tasa-arvotonta, molempia sukupuolia käsitellään täsmälleen samalla tavalla. Kirjoituksessa ei anneta ymmärtää, että naiset olisivat tyhmiä ja miehet täydellisiä neroja, vaan molempia kehutaan ja käsitellään myös ironisesti täsmälleen saman verran.

Jokaisellla on toki oikeus mielipiteeseensä, muttä tämä asia vain pisti silmään. Minun mielestä aivan loistava kirjoitus! Pilailtu ja “kehuskeltu” molempien sukupuolien avulla. Just hauska ja hyvin oivallettu! :-)

-Feministit vauhdissa?, 23.5.2010

#13551

“Feministit vauhdissa?” ei näköjään ymmärrä sarkasmia.

-Maria!, 23.5.2010

#13552

Arvoisa nimimerkki “Feministit vauhdissa?”,

Valtaosa miehistä kärsii kuukautisista. Niistä kärsivät erityisesti ne miehet, joilla on eri sukupuolta oleva puoliso.

Hyvä, että otit asian puheeksi, sillä tämäkin on valtava epäkohta tasa-arvossa. Miestenvälisissä liitoissa kuukautisista ei nimittäin kärsi kumpikaan! Tasa-arvovaltuutetun tulisi KIIREESTI tehdä asialle jotakin. Säännöllistä, lakisääteistä kärsimystä Peppu-Pettereille, ei tässä heterotkaan helpolla pääse, naispareista nyt puhumattakaan!

-Hurmaava kimalainen, 23.5.2010

#13879

siteitähän ei tarvi kyllä unisex-muotoilla, mutta vaippoja taas on kyllä kummallekin sukupuolelle muotoiltu. eikä niissäkään käy unisex-muotoilu, koska naiset ja miehet kastelee eri lailla housunsa/vaippansa :) Luonto ei ole oikein ymmärtänyt tätä unisex-muotoilun periaatetta. Kenties meidät pitäisi kaikki muotoilluttaa samanlaisiksi fyysiseltä olemukseltamme ja säädellä kaikki hormonitoiminnat yms. kaikille lääkkeillä samanlaisiksi.. ettei tulisi mitään epärtasa-arvoa erilaisista ominaisuuksista, vain unisex-ihmisiä

miksi koristeet sun muut yleensä lasketaan ns. ylimääräiseksi tavaraksi. Ne lisäävät kodin viihtyvyyttä ja sitä kautta asukkaan mielenterveyttä sekä antavat hänelle virikkeitä, ei ole ympäristökään tappavan tylsä. “ennen vanhaan” suurin osa käyttöesineistäkin oli koristeltuja ja koristeluja tekivät monesti juuri miehet. jos oli hyvä esimerkiksi tekemään koristekaiverruksia, sellaista ihailtiin.. koristelun liittäminen naisten esineisiin on uudempaa juttua. käykää museossa katsomassa esim. puukkoja, rukin osia, ruokailuvälineitä...

kirjoitus oli oikein hyvä ja siinä oli myös totuuden siemen.. :)

-hoitaja, 15.12.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: