Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Liiallista kaunistautumista

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
11 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 25/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Luonnollisuus on kauneinta. Ehostaminen on eri asia kuin naamioituminen. 4 635 lukijaa, joista 573 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Liiallista kaunistautumista

Liki kaikki naiset ehostavat itseään kosmetiikalla. Myös miehistä valtaosta tekee samaa, mutta yleensä aikalailla eri mittakaavassa. Sinänsä tässä ei ole yhtikäs mitään “pahaa” tai “väärää”, on täysin oma asiansa miten itseään laittaa. Hyvin mielenkiintoiseksi asia muuttuu niiden perusteiden kautta, joita kaunistautumiselle annetaan, jos siitä tulee puhetta.

Harvat myöntävät ehostautuvansa muita vuoksi, vaan aina “itseä varten”. Nämäkään ihmiset eivät kuitenkaan kaunistaudu “itseään varten” jos ovat koko illan yksin kotona. Uskon kuitenkin väitteen todeksi. “Oma itse” ei tarkoitakaan omaa fyysistä ulkonäköä, vaan itsevarmuutta. Jos on “panssari” ja täysi sotamaalaus päällä ja tietää, että epätasaisuudet on hiottu, on itsevarmuus ja itseluottamus korkealla. Itsevarmat ihmiset vetävät muita puoleensa. On vaikeaa kuvitella, että potentiaalinen kumppani kiinnostuisi siitä omaa säälittävyyttään itkevä surkimus tulisi vonkaamaan “ota edes sä kun kukaan muukaan ei!”

Minun mielestäni suuri osa meikkaavista naisista meikkaa liikaa. Tätä tosin ei saa sanoa ääneen edes yleisellä tasolla. Mielenkiintoista kyllä, suurin osa tuntemistani miehistä on kanssani melkein täsmälleen samoilla linjoilla. Meikki, joka peittää enemmän kuin jättää näkyviin, on piiloutumista eikä ehostumista. Se kertoo, että sen kantaja on epävarma itsestään eikä uskalla tulla esiin “luonnollisempana”. Lisäksi se viestii petoksesta – miksi tuo piiloutuu noin, onko se salannut muutakin, voiko siihen luottaa?

Vastustusreaktio selittyy hyvin tästä samasta näkökulmasta. Jos naisen pitäisi jättää meikki pois, hän joutuisi luopumaan myös osasta itsevarmuuttaan, mikä on ymmärrettävästi vaikeaa, varsinkin kun puuttuvaa itsevarmuutta ei niin vain hankita – se kehittyy ajan myötä, eikä silloinkaan kaikille. Kuinka moni olisi valmis luopumaan osasta maailmankuvaansa sen vuoksi että jonkun tuntemattoman tyypin kommentti kuulostaa siltä?

Sitä ei ehkä tulla ajatelleeksi, että jos joku toinen tästä ihmisestä kiinnostuu, hän tulee väistämättä näkemään tämän myös ilman meikkiä. Tosin, se ei haittaa – minä olen liki poikkeuksetta pitänyt enemmän meikkaamattomista kuin meikatuista naisista, tai ainakin niin vähän meikatuista, että sitä ei edes huomaa. Minä olisin paljon enemmän otettu ja kiinnostunut ihmisestä, joka jättää tunnin meikkaussession 5 minuuttiin ja viettää minun kanssani tunnin pidempään.

Miehillä on toki omat keinonsa itsevarmuutensa kohottamiseksi enkä epäile lainkaan etteikö niissä olisi samanlaisia mekanismeja kuin tässä. Kyse ei suinkaan ole vain naisten “heikkoudesta”, vaikka lähinnä naisia tässä onkin tarkasteltu.

Meikkaamaton tai lähes meikkaamaton, luonnollinen, iloinen, optimistinen, persoonallinen, itsevarma ja ymmärtäväinen nainen on kauneinta mitä tiedän. Kaikeksi onneksi minulla on etuoikeus asua sellaisen kanssa.

-Aapo Puskala, 12.1.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 52:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#7324

Mä en meikkaa usein. Meikkejä testataan eläimillä. Meikeissä on myrkkyjä. Lukekaapa vaan tuoteselosteita, jos niitä löydät. Takaan että hämmennyt. Mä olen ruma, mä olen laiha, mulla on finnejä, mut emmä meikkaa. Mä meikkaan ainoostaan “isoihin juttuihin”, kuten nyt vaikka discoon. Discossa mulla on päälläni hihaton nätti paita, lyhyt hame, ripsaria, kajaalia, luomaria ohuesti ja vähän huulikiiltoo ja korkkarit. Nää kaikki siks, koska vaikka mä olen ruma, mä olen myös kaunis. Ehkä siksi kukaan poika ei rakasta mua.

-Kisuli, 3.12.2007

#8075

Olen osin samaa mieltä... Olen nainen tai siis tyttö, luokallani moni meikkaa ja valittaa sitten koulussa sitä ku meikki leviää... Mitäs meikkaa... Itse en edes jaksa... ja aamuisin jää enemmän aikaa nukkumiselle ku ei tarvi aamusin meikata... En pidä itseäni mitenkään kauniina mutta en jaksa valittaa rumuuttanikaan...Olen meikaamattomana mielestäni kauniimpi kuin meikattuna vaikka ihoni punottaa ja minulla on finnejä ja muita ihon pikku virhetä... Ilman niitä en kuitenkaan tuntisi olevani minä... vaikka minulle huomautellaan koulussa siitä en silti jaksa meikata ja peittää virheitäni olen inhimillisempi kun minulla on iho joka hengittää ilman mitää meikkimössöjä ...Pidän kuitenkin miehistä jotka meikkaavat, heistä on tullut minulle pakkomielle, osin ehkä sen takia että mielestäni on hienoa että joku mies/poika välittää ulkonäöstään minua enemmän... kukaan ei kyllä pahemmin ymmärrä minua...

-Luonnonlapsi, 10.3.2008

#8163

Muuten hyvä juttu, mutta hiukan liian yksipuolinen tarkastelu asiaan :)

-yöpöllö, 20.3.2008

#10326

Yläasteella olen huomannut, kuinka kovat paineet tytöillä on näyttää hyvältä. Vaikka se ulkonäkö tulisikin sitten feikkaamalla. Jouduin itsekin tämän uhriksi ;) Oli kamalaa nähdä joka päivä koulussa kuinka kaikki muut näyttävät kauniilta (toisin sanoen meikkasivat) ja tunsin itseni jotenkin rumaksi. Jos oikein mietin ja katson itseäni peilistä, en minä mikään kovin ruma ole. Mutta se sitten unohtuu kun vaikkapa katselee tv:tä. Kaikilla naisilla on täysin tasainen iho jne. Tulee olo, että eivät rumat pärjää, kaikkien naisten kuuluu näyttää hyvältä ja käyttää seksikkäitä vaatteita.

Niinpä minäkin sitten aloin meikkaamaan. Koitan pysyä kuitenkin mahdollisimman luonnollisen näköisenä: on kamala katsoa niitä, joiden naamat ovat ihan oranssinruskeat liian tummasta meikkivoiteesta/puuterista... Hyi. Itse käytän sopivan väristä meikkivoidetta, jolla saa vähän peittävyyttä ja värin tasoitettua sekä ripsaria silmiä korostamaan. Siinä se.

Vaikka saisin tietää, etteivät pojat välitä siitä, että meikkaanko, todennäköisesti jatkaisin itseni pakkelointia.

-15v., 28.11.2008

#11379

Däämn ihmiset. Kyllä nykyaika on menossa aika pelottavaksi, jos vain ajatellaan omaa ulkonäköään! Siis miettikääs nyt.

Meikkiä saa laittaa, mut pitääkö sitä laittaa nii et se 'oma ittes' häviää siit kasvoilta? Ihmine näyttää paljo kauniimmalta ku se hymyilee , ku et sill ois meikkiä naama täynnä. Itsetuntonne vaa kohenee jos meette kaupungille ilman suuria määriä meikkiä.

--eläkää, 24.3.2009

#11380

Itselläni on aika selvä mielipide tähän. Vaikka joku nuori meikkaisikin, ei se tee hänestä heti lissua ja kamalaa ihmistä joka ei halua näyttää omia kasvojaan. Kaikilla on omat syynsä meikkaamiseen. Itseäni haukuttiin edellisenä ja sit edellisenä kouluvuonna koko ajan finninaamaksi. Loppujen lopuksi kyllästyin ja tämän lukuvuoden alussa ostin meikkejä, peitin finnit sekä korostin silmät. En ole koskaan varsinaisesti ajatellut miksi meikkaan. Kerran sen aloitin, nyt sitä jatkan niin kauan kun huvittaa. Ns. hevari olen, mutta en silti lillu kajaalissa, enkä muissa sen sellaisissa. Kerran olin tänä vuonna koulussa ilman meikkiä, enkä ollut sinä päivänä yhtään sen erilaisempi kuin muinakaan.

-Nuori, 24.3.2009

#11388

Minä näytän sieneltä, varsinkin aamuisin. Meikkejä en omista, joskus ostelin niitäkin mut enää en jaksa. Ylpeänä ihmisenä pidän itseäni nykyään viisaampana, ja naureskelen itsekseni niille, joilla on esim. meikit levinneet. Lisäksi olen melko varaton. Taloustilanne koheni ulkonäön huonontuessa. Lisäksi olen kommari. Mikään ei ole hauskempaa kuin henkilö, joka yrittää neuvoa minua tyyliasioissa. Elämäni on yhtä hauskaa kuin ns. “piilosienien”.

-Toinen nuori, 25.3.2009

#11898

Aika vainoharhaista. Jos naisella on paljon meikkiä niin hän on epäilyttävä ja salaa jotain. Siispä paljon meikkaava nainen on petollinen. Outo teoria.

Meikki on osa personaallisuutta ja omaa tyyliä. Heille jotka eivät käytä meikkiä se on sama asia, heillekkin se kuuluu omaan “tyyliin”.

Itselläni on oma tyyli meikata ja se kuuluu olennaisena osana minuun kuten muilla vaikkapa vaatteet tai korut. Kun lähden ulos ystävien kanssa, minulla huolitellut paksut silmärajaukset korostamassa silmiä. Muuta meikkiä on tuskin lainkaan. Jokainen tyylillään. Joku itsevarmempi uusissa vaatteissa, joku meikissä.

Vai jos tässä nyt niin paljon ärsyttää liiallinen meikkaus, tai yhteiskunnan asettamat paineet niin mitä helvettiä. Näiden ihmisten jotka väittävät ettei heitä hallitse yhteiskunnan paineet pitäisi kävellä alasti kadulla ja vastustaa yhteiskunnan asettamia normeja. Eikä vain olla meikkaamatta!

-heinä, 5.6.2009

#11914

“Aika vainoharhaista. Jos naisella on paljon meikkiä niin hän on epäilyttävä ja salaa jotain. Siispä paljon meikkaava nainen on petollinen. Outo teoria.”

“Outo” ei tarkoita mitään. Suhteellisuusteoriakin on vähintäänkin “outo”, mutta se ei tee siitä epävalidia. Jos mies ei sinulle viikkojenkaan jälkeen kerro, että hänellä on lapsia, onko se vähän erikoista ja herättää kysymyksiä? Jos nainen ei viikkojenkaan jälkeen uskalla näyttää, minkä näköinen oikeasti on, onko se vähän erikoista ja herättää kysymyksiä? Joko hän häpeää ulkonäköään tai pelkää, että ei kelpaa sellaisena kuin on.

“Meikki on osa personaallisuutta ja omaa tyyliä. Heille jotka eivät käytä meikkiä se on sama asia, heillekkin se kuuluu omaan ”tyyliin“.”

Älyön väite. Noin voi sanoa vain, jos olettaa, että meikki tai meikkaamattomuus on yhtä tärkeää kaikille. Eli että meikkaamaton aktiivisesti miettisi kuinka itseään ilmaisee meikkaamattomuudellaan. Tuo väite kertoo enemmän sen sanojasta kuin kohteesta. Se kertoo, ettei voi ymmärtää, ettei meikkaaminen ole kaikille mitenkään tärkeää.

Vertaus: kuuluuko Heinän tyyliin aktiivisesti se, että ei pukeudu kuin Kim Jong Il? Tai kuuluuko tyyliin se, että aktiivisesti kieltäydyt pukeutumasta vaaleanpunaiseen burkhaan? Tyyliin voi kuulua vain sellainen, jonka aktiivisesti ja tietoisesti valitsee, ja jolla haluaa ilmaista jotain. Jos asia ei merkitse yhtikäs mitään, ei se voi olla osa “tyyliäkään”.

2Vai jos tässä nyt niin paljon ärsyttää liiallinen meikkaus, tai yhteiskunnan asettamat paineet niin mitä helvettiä. Näiden ihmisten jotka väittävät ettei heitä hallitse yhteiskunnan paineet pitäisi kävellä alasti kadulla ja vastustaa yhteiskunnan asettamia normeja. Eikä vain olla meikkaamatta!“

Oletko kuullut, että voi olla muutakin kuin mustaa ja valkoista? Asiaa voi havainnollistaa myös näin: kuinka teet, jos tiedät varmuudella, että kukaan ei tule sinua näkemään? Meikkaatko itsesi hienoksi jos menet viikoksi itseksesi metsään? Entä pukeudutko silloin?

”Yhteiskunta“ ei aseta yhtä ainutta normia kenellekään. Yksilöillä voi toki olla odotuksia, mutta ei ”yhteiskunnalla“. Yhteiskuntaa ei ole olemassakaan ilman yksilöitä. Mutta tietysti ympäristön painostuksella voi olla aivan valtava vaikutus, esimerkkinä Milgramin sähköshokkikokeet Mutta oman käyttäytymisen perustelu ”yhteiskunnan painostuksella“ on pelkkää vastuun pakoilua. Kukaan muu kuin itse ei päätä, mitä tekee.

-Aapo, 7.6.2009

#12374

Minä en meikkaa, mitä nyt laitan vähän kosteusvoidetta kasvoihin aamulla, mutta haluaisin oppia meikkaamaan niin, että se kävisi omiin luonnollisiin väreihin.

Mistähän muuten johtuu, mutta minusta on monesti tuntunut, että miehet, jotka käyttävät meikkiä, osaavat tehdä sen paremmin kuin monet naiset. Ja nyt tarkoitan niitä miehiä, jotka korostavat miehisiä piirteitä eivätkä halua naisen näköiseksi. He osaavat korostaa meikillä omaa tyyliään eivätkä meikkaa vain meikkaamisen vuoksi.

-Da Dam, 28.8.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.