Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kukkalähetys Pohjois-Koreaan

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
3 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 60/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Pohjois-Koreaan lienee mahdotonta lähettää kukkia, vaikka Kim Jong-il saa joka päivä kukkalähetyksiä. Yritin lähettää hienostunutta kritiikkä Kim Jong-Ilille, mutta yritykseni tyssäsi siihen, ettei kukaan suostu niitä perille toimittamaan. 6 520 lukijaa, joista 537 eli 8% on antanut arvosanan ().

Kukkalähetys Pohjois-Koreaan

Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA kirjoittaa päivittäin valtion hyväksymiä uutisia maan ja maailman tilasta. Tyypillisimmät päivittäiset aiheet ovat Japanin ja Yhdysvaltojen mädännäisyys ja siintävä tuho, imperialistien pahuus, Pohjois-Korean historiallinen, tieteellinen, sosiaalinen ja valtiollinen mahtavuus sekä Kim Jong-Ilin saamat kukkalähetykset maailman johtajilta.

Minäkin ajattelin kantaa korteni – tai oikeammin kukkani – kekoon ja lähettää Kim Jong-Ilille kukkakorin. Viestiksi mietin esimerkiksi “Onnea valitsemallasi tiellä”, tai jotain muuta suhteellisen neutraalia. Neutraalia sen vuoksi, että lähetys ylipäänsä menisi perille, ja toisaalta en suostu valehtelemaan ja ylistämään Pohjois-Korean valtiota. Kysyin helsinkiläisestä kukkakaupasta, joka lupaa toimittaa kukkia eri puolille maailmaa. Valitettavasti he eivät toimita Pohjois-Koreaan. Interfloralla, Flora 2000:llä, Flowers onlinella tai FlowerBud:llä ei ole maassa kukkavälittäjää. Kansainvälisten kukkavälitysketjujen toiminta ei valitettavasti ulotu maailman sulkeutuneimpaan valtioon.

Etsin Etelä-Koreasta kukkakauppaa siinä toivossa että he toimittaisivat kukkia naapuriinsa. Lähetin tiedustelun kolmeen kukkakauppaan: Flower to Koreaan, Korea Flower Malliin ja Korean flowers & giftsiin. Yksikään näistä ei toimita kukkia Pohjois-Koreaan – mikä ei toisaalta ole ihme kun otetaan huomioon maiden tulehtuneet suhteet.

Pohjois-Korean omia kukkakauppoja – sikäli kun niitä on – ei netitse kyllä saavuta, koko maassa ei ole yhtä ainutta konetta verkossa, niiden uutistoimistokin sijaitsee Japanissa, mikä on yllättävää kun otetaan huomioon miten kurjia imperialisteja ja sortajia japanilaiset pohjois-korealaisista ovat.

Lähetin sähköpostia Suomen lähettiläälle Kiinassa. Hän suositteli Ruotsin Pohjois-Korean lähetystöä pääkaupungissa Pyongyangissa. Ruotsin lähettiläs kehotti minua ottamaan yhteyttä Pohjois-Korean lähetystöön Ruotsissa. Sain osoitteen, mutta se oli katuosoite, mitään sähköistä yhteydenottotapaa ei ilmeisesti ole. Kirjoitin kirjeen, jossa kysyin kuinka kukkia voi lähettää. Pyysin vain tietoja, mutta koska pelkäsin että minun pyyntöni tulkitaan Pohjois-Korean ylistämiseksi, laitoin mukaan jo tervehdysviestini. Näin lähetystön edustajat voivat vaikka lähettää sen eteenpäin elleivät muuta keksi.

Olin viestissäni lopulta paljon kriittisempi kuin mitä olin alunperin ajatellut. Pohjois-Korea on hirvittävä paikka. Koko valtio sotii olemassaolollaan suurin piirtein kaikkia arvojani vastaan, mutta samalla se on myös yksi kiehtovimmista paikoista mitä keksin.

“Please accept this as a sign of friendship between me and the people of North Korea. The people of a nation are its life force and the blood in its veins. Let your people prosper to their fullest, as the government of North Korea has shown the way! I wish the best of luck in the struggle of the North Korean people! –Aapo Puskala, Finland”

En ole saanut vastausta kirjeeseeni eikä lähetystäni ole noteerattu KCNA:ssa millään tavoin.

-Aapo Puskala, 17.6.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 35:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#3503

Pohjois-Korea on erittäin surkea valtio. Ylipäätään kommunistiset valtiot ovat digtatuurisia. Kommunistiset puolueet pitäisi kieltää lailla.

-mä, 25.9.2006

#3770

-sindar, 2.9.2006

“Ainii ja sinne on mahdotonta päästä...”

Tiedoksi ei ole todellakaan mahdotonta päästä Pohjois-Koreaan, itse olen sielä käynyt.

Tässä myös Suomalaisen matkatoimiston tiedot, joka järjestää sinne matkoja

-kim suuri, 17.11.2006

#3936

“Epäilen, että Pohjois-Korea tulee romahtamaan ainakin viiden vuoden sisään, todennäköisesti jo vuoden tai kahden sisään, eli 2005-2006, mutta viimeistään 2010.”

Vuosi 2006 on lähes loppu, mutta P-Korea sen kuin porskuttaa. Vuotta 2010 innolla odotellen :)

-Juuso, 20.12.2006

#5539

Olen aivan samaa mieltä, kyseinen paikka on kammottavuudessaan aivan omaa luokkaansa, tuskin nykypäivänä löytää toista yhtä suurta keskitysleiriä kuin kyseinen valtio on. Samalla aihe on myös erittäin mielenkiintoinen, ja systeemin luhistuminen onkin vain ajan kysymys. Hetki, jolloin painajaisessa elävät ihmiset saavat voimaa nousta vangitsijoitaan vastaan, on väistämättä tulossa. Lähitulevaisuudessa?

Ehkä, mutta avainkysymys onkin, milloin ihmiset saavat tietoa paremmasta, tiedon vaihtoehdosta tuolle ikuiselle painajaiselle. Turha varmaan sanoakaan, että kommunismi aatteena on monin osin natsismiakin hirveämpi. Sen tilillä on tiettävästi toista sataa miljoonaa murhattua ihmistä, ja vielä isompi osa elämässä pohjois-korean kaltaisessa maanpäällisessä helvetissä.

Joka tapauksessa jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja minkäsuuntaisia muutokset ovat.

-Retu, 17.5.2007

#5541

Miten voikaan kukkien lähettäminen olla niin hankalaa.. Mahtava idea, olis saanut luvan toimia.

-Nightingale, 18.5.2007

#8206

Suurin osa Pohjois-Korean kansalaisista on aivopesty maan järjestelmään syntymästään asti. Uskovat johtajaansa ja järjestelmänsä oikeellisuuteen sokeasti. Tietenkin poikkeuksia löytyy. Menee monta sukupolvea ennen kuin Pohjois-Korea toipuu hirmuvallastaan. Armomurha olisi ainoa inhimillinen teko Pohjois-Korean tapauksessa, ovat kärsineet jo liikaa. Sama ellei pahempi meininki kuin Bulgarian vammaisten orpokodeissa. Ihminen on eläimistä julmin.

-borntobebiker, 28.3.2008

#13287

Onkohan Aapon kukat viimein saapuneet perille näin viiden vuoden jälkeen, kun KCNA on yhtäkkiä noteerannut Suomen? :)

Paljon onnea Kim!

-Tuntematon, 3.2.2010

#13318

Eipä ole romahtanut vielä, mutta onhan tätä vuotta 2010 vielä paljon jäljellä... :)

-Jippu, 10.2.2010

#13412

Kuulinpa kerran eräästä paikallisesta joka pääsi Kiinaan ja piti sitä utopiana (vaikka ihmisoikeuden ovat välillä mitä ovat).Kyllä se on myönnettävä että PK on aika mahdoton paikka,mahdoton kuvitella,mahdoton elää.

Pohjois-Korea valtiona tuo kylmät väreet suurimmalle osalle sen ulkopuolisesta maailmasta.Jopa kommunistina (marxilaisena revisionistina) mielestä koko paikka on aivan sairas.

--, 19.3.2010

#13418

KCNA:ssa jälleen huomattu Suomi:

Kukkalähetys varmaan tosiaan tulleet perille, kun meidät huomataan taas.

-JY, 19.3.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.