Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Helsinkiläiset ovat omahyväisiä paskiaisia

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Suomessa saa ja melkein pitääkin olla tyytyväinen koti- tai asuinseutuunsa - kunhan se paikka ei ole Helsinki. Muuten on omahyväinen paskiainen. 4 631 lukijaa, joista 581 eli 13% on antanut arvosanan (7).

Helsinkiläiset ovat omahyväisiä paskiaisia

Tietyissä porukoissa, kun tulee puhe kotipaikasta, ja jos joku sattuu olemaan Helsingistä, on yleinen oikeus tai peräti velvollisuus leimata kaikki helsinkiläiset nokka pystyssä kulkeviksi, itsekeskeisiksi, itseään täynnä oleviksi ääliöiksi. Tällaisia “totuuksia” laukovat eivät kuitenkaan koskaan itse ole omahyväisiä, mutta silti heillä on varaa asettaa itsensä muiden yläpuolelle ja laukoa näitä “ikuisia totuuksiaan” muista, etenkin helsinkiläisistä. Koskaan ei kuitenkaan ole sattunut, että tällainen omahyväinen helsinkiläinen olisi siinä keskustelussa mukana, eikä usein sellaista ihmistä osata edes nimetä, mutta silti “ne kaikki” ovat samanlaisia.

Mutta auta armias jos joku helsinkiläinen erehtyy sanomaan yhdenkin kielteisen asian jostain paikkakunnsta (ei edes sen ihmisistä)! Kotiseuturakkaus nousee arvoon arvaamattomaan. Helsinkiläisen kotiseuturakkaus on vaan omahyväisyyttä ja itsekeskeisyyttä, muille ihmisille se on tervettä ja luonnollista. Se, että ei halua asua vaikkapa Säynätsalossa ei tarkoita, että Säynätsalossa sinänsä olisi mitään erityistä vikaa, mutta en usko, että paikkakuntana se olisi sellainen, jossa haluaisin asua. Täytyy toki mainita, etten ole siellä koskaan asunut, enkä edes käynyt, joten voin olla väärässäkin.

Olen paljon pohtinut tätä asiaa. Helsinkivastaisuus tulee joiltain ihmisiltä esiin välittömästi, paljon ennenkuin kukaan edes ehtii sanomaan mitään kantaa mistään paikkakunnasta. Jos on itse oikeasti tyytyväinen kotipaikkaansa niin miten muiden kotipaikat edes voivat niin ärsyttää? Suoraan sanoen, minulle on ihan yksi lysti missä muut haluavat asua; jos se heitä miellyttää niin kaikki on hienosti, oli se paikka sitten Helsinki, Säynätsalo tai Ouagadougou (Burkina Fason pääkaupunki). Tämäkään ei joillekin tunnu riittävän, ilmeisesti ainoa keino heillä tuntea ylpeyttä tai hyvää mieltä omasta kotipaikastaan on omahyväisesti sanoa helsinkiläisiä omahyväisiksi. Se on surullista ja säälittävää.

Täysin hatusta vedettynä esimerkkinä: jos vaikka kaikki tamperelaiset olisivat ahneita sikoja, niin suoraan sanoen se ei minua kovinkaan paljon liikuttaisi. Heillä olisi siihen täysi oikeus, eikä minulla olisi mitään oikeutta sanoa heille, miten heidän pitäisi elää ja olla. Joten, vaikka helsinkiläiset olisivatkin itsekeskeisiä – en ole muuten koskaan löytänyt tälle väitteelle todisteita vaikka olen niitä etsinyt – niin sekään ei tunnu riittävältä syyltä moiseen katkeruuteen. Nimenomaan katkeruuteen, muuta nimeä en tälle ilmiölle keksi.

Onko Helsingin vaikutusvalta liian suuri, onko liian moni tuttu halukas muuttamaan Helsinkiin tai johonkin muuhun kaupunkiin...? En todellakaan osaa sanoa. Yksi vaihtoehto on se, että Helsinki tosiaan maksaa noin kolmasosan verotuloistaan muiden Suomen paikkakuntien tukemiseen, ja silti kunnallisveroprosentti ei Helsingissä tai muissa suurissa kaupungeissa ole kovinkaan suuri. Onko se katkeruuden syy, että oma rakas kotiseutu ei kykene itseään elättämään, riippumatta siitä kuinka rakas se sattuukaan olemaan? Vai onko se, että joku helsinkiläinen ei ole halukas muuttamaan toisen rakkaalle kotiseudulle, niin suuri henkilökohtainen loukkaus, että sen takia kaikki helsinkiläiset voidaan leimata paskasakiksi? Jos niin taas on, niin miksi tämän helsinkiläisen mielipide saa noin suhteettoman painoarvon, varsinkin kun sehän ei tarkoita, että siinä paikkakunnassa olisi mitään erityistä vikaa – se ei vaan tälle yksilölle syystä tai toisesta sovi.

Minä en tiedä, kertokaa se minulle. Millä perusteella helsinkiläisiä sanotaan itsekeskeisiksi, ja ennenkaikkea, vaikka he sitä olisivatkin, miten ihmeessä se kaivaa teidän napojanne niin paljon? Enkä nyt suinkaan tarkoita läheskään kaikkia ihmisiä, vaan varsin äänekästä vähemmistöä. Eivätkä kaikki helsinkivastaiset suinkaan ole “maalta”, vaan osa asuu ihan Helsingissäkin, tai muissa isommissa kaupungeissa. On toki paljon juttuja Turusta ja Tampereesta, mutta käsittääkseni niissä ei olla kuitenkaan ihan vakavissaan. En osaa sanoa.

Mitä enemmän Helsinkiä tai muita itselle vieraita paikkoja mollaa, sitä vahvempi osoitus se on siitä, että on itse tyytymätön kotiseutuunsa tai asuinseutuunsa, sillä mistä muualta tällainen vimma voi saada alkunsa. Suomessa saa ja melkein pitääkin olla tyytyväinen koti- tai asuinseutuunsa – kunhan se paikka ei ole Helsinki. Muuten on omahyväinen paskiainen.

-Aapo Puskala, 9.7.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 73:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#10577

Haluan tuoda esille vieä yhden näkökannan. Täyttäessäni 20v Turussa, olin käynyt Tukholmassa kymmeniä kertoja, Helsingisä 3 kertaa. Koin Tukholman pääkaupungekseni enemmän kuin Helsingin. T-Centralenista pääsi metrolla muuallekin kuin Itäkeskukseen ja Ikeassa pystyi shoppailemaan silloinkin kun Suomi ei vielä ollut tunnustanut Baltian maiden itsenäisyyttä.

Kårenilla juhlittiin tämän kappaleen tahdissa

-Skanssi, 4.1.2009

#10904

“Kommentit: ”en tiennytkään että landella osataan näin hyvin“ovat ärsyttäviä, olenmmeko me täällä jotain ali ihmisiä?”

Ei ihme, että teitä pidetään ali-ihmisinä, kun ette osaa edes oikein kirjoittaa.

-Helsingfors, 29.1.2009

#11633

No kieltämättä, pikkupaikkakuntalaisista saa helposti vähän yksinkertaisen kuvan – johtunee paljolti siitä että asiat tehdään ja niihin reagoidaan verkkaisemmin kuin stadissa. Tahti täällä on nopea, niin hyvässä kuin pahassakin. Siihen olen kyllä itsekin törmännyt ettei helsinkiläisille suoda minkäänlaista kotiseuturakkautta, vaan se leipataan koppavuudeksi. Onhan Helsinki aika ylivoimaisessa asemassa moneen pienempään paikkaan nähden, ehkä viha helsinkiläisiä kohtaan on ainut asia millä he voivat päteä ja tuntea ylemmyyttä.

-Miss Töölö 09, 19.4.2009

#11637

“Suurkaupungeissa” asuneena voin todeta, että ainakin esim. terveyskeskusten ajanvaraus-jonot ovat huomattavasti lyhemmät, mitä pinemmälle paikkakunnalle mennään. Myös esim. paikallisten valtionvirastojen, esim sosiaalitoimiston, hakemusten käsittelyajat ovat lyhkäisemmät.

Suuremmissa kaupungeissa on kiva käydä ostoksilla ja heitellä kananmunia yöllä saapastelevien ohi-/alikulkijoiden niskaan hotellien ikkunoista.

Myös elinkautisen porttikiellon samminen johonin kapakkiin onnistuu pikku-kaupungissa huomattavasti suurkaupunkia helpommin. Liekö sitten hyvä vai paha? Jokainen lafkansa itse valkatkoon.

-Joshua Samola, 19.4.2009

#12436

Suukaupungissa käyneenä totean että Helsinki on oikeestaan suomen somalianrannikko, eikää muuta. Paitsi sen kauniiksi naisiksi väitetyt “nenärengas diivat” ja muut sekopäät... Ei mikään ihme vaikka teitä arvostellaanki, se on oikeus (tai pikemminkin velvollisuus!)

-paxte, 7.9.2009

#13291

Itse asun Pohjois-Suomessa ja olin ns. “Helsinkivastainen” kunnes tutustuin pariin paljasjalkaiseen helsinkiläiseen. Osaksi helsinkivastaisuus johtuu varmaanki median helsinkikeskeisyydestä. Pääkaupunkiseudulla asuu 1/5 suomalaisista, mutta lähes kaikki ohjelmat ja uutisointi keskittyvät Helsinkiin. Osaksi tämä johtuu tietysti ohjelmien tuottamisen kustannustehokkuudesta, mutta varmasti myös siitä että suuri osa median työntekijöistä asuvat pääkaupunkiseudulla.

Olen myöskin kohdannut hieman alentuvaa asennetta ja kommenttia esim. “miten kukaan voi täällä pöndellä asua!?”, mutta tätä esiintyy oikeastaan kaikkien kaupunkilaisten kohdalla.

-Rauhasta nauttiva etätyöläinen, 4.2.2010

#13297

Eiköhän syynä helsinkiläisten omahyväiseen ja itsekeskeiseen maineeseen ole pohjimmiltaan pelkkä kateus joidenkin muilla alueilla asuvien taholta, koska Helsingissä asumisella on tietty status. Maine “itsekeskeisistä helsinkiläisistä” on kestänyt varmaankin vuosikymmeniä ja aiheuttaa myös osaltaan sen, että tavatessaan helsinkiläisiä, muilla alueilla asuva jo etukäteen varautuu jonkinlaiseen omahyväisyyteen ja itsekeskeisyyteen – ja ehkä yllättyy iloisesti kohdatessaan sitten enimmäkseen ihan tavallisia, mukavia ihmisiä. En ole itse koskaan asunut Helsingissä, mutta pidän sitä hienona turistikaupunkina, jossa on paljon nähtävää, jos lähtee kiertelemään eri paikkoja avarin katsein.

-Da Dam, 5.2.2010

#14082

kyllä ne on niitä täys stadinslangia vääntäviä paljasjalkalaisia ketkä näitä pahimpia on, itselläni on vasta ajansaatossa muuttunut asenne kielteiseksi pääkaupunkiseutulaisia kohtaan.. oma vika..

-jepa, 18.10.2011

#14083

“Kommentit: ”en tiennytkään että landella osataan näin hyvin“ovat ärsyttäviä, olenmmeko me täällä jotain ali ihmisiä?”

Ei ihme, että teitä pidetään ali-ihmisinä, kun ette osaa edes oikein kirjoittaa.

- Asian ydin on siinä että pks-ihmiset eivät mitään muuta taida osatakkaan tehdä? Porukka on täysin vieraantunutta oikeasta elämästä, luonnosta ym. Intti on hyvä esimerkki jossa tämä tulee esille ku ollaan peukalo keskellä kämmentä ja perse keskellä penkkiä

-jepa, 18.10.2011

#14823

Hesalaiset on kyllä perkeleen ärsyttäviä. Ne tietää että cooleja tyyppejä katotaan paljon ja yrittävät sitten olla cooleja katsomalla muita ihmisiä mahdollisimman vähän, jotta katsomis/katseenvastaanottamis -ratio ois coolin tyypin. Vitun kermaperseet tuijottaa vaan puhelinta 24/7 eikä osaa mitään muuta ku näyttää siltä että niitten sierainten alle olis pyyhitty ripulia

-Asuntäälläpakosta, 24.7.2015

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.