Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Haistakaa, häiriköt, vittu

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Pidätkö?


19 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 18/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Internet tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Epäkypsät teinipoikahäiriköt tuottavat turhaa työtä ja pakonomaisilla läski- ja homofantasioillaan yrittävät sotkea kaiken arvokkaan ja kauniin. 7 986 lukijaa, joista 656 eli 8% on antanut arvosanan ().

Haistakaa, häiriköt, vittu

Sytytä kynttilä -sivusta on viime aikoina tullut varsin suosittu, ihmisillä on ilmeinen tarve ilmaista surunvalitteluitaan ja osanottoaan traagisiin tapahtumiin. Jos tämä sivu tässä auttaa, olen onnellinen. Aina kun uutisissa on onnettomuus tai kuolemantapaus (viimeksi Konginkankaan bussionnettomuus, Antonin hukkuminen ja Petteri Jussilan kuoleminen), tulee sivulle nopeasti kymmeniä tai satoja muistokirjoituksia.

Siellä, missä on kävijöitä, on myös ääliöitä. Suurin yksittäinen työ Lintukodon ylläpitämisessä ja kehittämisessä on häiriköiden pitäminen poissa ja kurissa. Olen arvioinut, että kaikesta koodaustyöstä kolmasosasta jopa puoleen on sitä, että varmistetaan, että vääriä tietoja syöttämällä ei tule selittämättömiä virheilmoituksia tai vahinkoja. Tässä ei siis ole kysymys käyttöliittymästä, esimerkiksi että numerokenttään syöttäisi vahingossa tekstiä, vaan tarkoituksellisesta häiriköinnistä: asiattomuuksien syytämisestä esimerkiksi juuri kynttiläsivulle.

Kun kynttiläsivulle oli tullut riittävästi häiriköintiä tietyistä IP-numeroista, rajoitettiin niiden pääsyä Lintukotoon. Yleensä tämä toimii tyydyttävästi. Nyt eräs asiallinen käyttäjä soitti ja kysyi tästä, sillä hän oli joutunut myös kieltolistalle. Hän oli muutamaa kuukautta aikaisemminkin joutunut samalle kieltolistalle ilman omaa syytään, kun joku häirikkö hänen aliverkossaan käyttää samaa julkista IP:tä kuin tämä kunnon käyttäjä, ja kaikki IP-numeroon perustuvat estot vaikuttavat myös tähän kunnon käyttäjään. Tämä kunnon käyttäjä oli hiukan tuohtunut ja pyysi päästä takaisin, jotta voisi poistaa tietonsa Lintukodosta, ja tietysti otin rajoituksen pois (olisin sen kyllä ottanut joka tapauksessa). Häiriköinnin tuloksena asiallinen käyttäjä ei enää käy Lintukodossa.

Häiriköt ovat pahempia kuin spämmääjät, sillä spämmistä pääsee kohtalaisen hyvin eroon filttereillä – häiriköinti yleensä vaatii aktiivista seulomista ja poistamista, eikä sitä voi koneellisesti tehdä riittävän luotettavasti.

Pari vuotta sitten tein Ben Z.:n nimen kirjoitusasusta testin, mikä saikin kiitettävästi huomiota, siitä oli iltapäivälehdissä juttu ja Uutisvuodossakin sitä käsiteltiin. Ei liene ihme, että häiriköt löysivät senkin sivun. Koska en voinut enkä halunnut koko ajan päivystää, laitoin sinne filttereitä. “Jutkut”, “paskat”, “vitut” ja muut eivät tietenkään päässeet näkyviin, mutta ei se riittänyt. Lopulta laitoin filtterin, joka salli ainoastaan z:lla, s:llä ja ts:llä alkavat ehdotukset. Tätä ei sivulla sanottu, mutta jos ehdotus oli jotain asiatonta, se kylmästi sivuutettiin. Tästä meni muutamia tunteja niin joku älypää oli tämän keksinyt, ja Benin sukunimeksi oli ehdotettu “zpaska”. Häiriköiden sitkeys nauratti, mutta samalla teki surulliseksi. Mitä monimutkaisemman ja hienomman järjestelmän rakentaa, sitä enemmän toiset näkevät vaivaa sen kiertämiseksi, vaikka kiertämisellä ei olisi mitään muuta saavutettavissa kuin keino saada joku kirosana näkyviin parhaimmillaan muutamaksi tunniksi.

Olen kyllä tarjonnut häiriköille melkein vapaita foorumeita verbaalitaituruutensa (“Mika on läski homo!!!11!!”) osoittamiseen. Vaan eipä riitä. Näiden teinien itseilmaisuvimma pakottaa heidät tekemään sen siellä, missä seuraukset ovat näkyvimmät. Tosin, täytyy myöntää, että näiden käyttäjien joukossa on paljon muitakin kuin teinejä – tai jos niin on niin melkoiset teinilaumat ovat vallanneet monet suurimmista suomalaisyrityksistä.

Lintukoto perustuu avoimuuteen monestakin syytä: se houkuttaa käyttäjiä, se ei vaadi niin paljon ylläpitoa ja kaikenkaikkiaan se sopii netin luonteeseen. Itse käytän mielummin interaktiivisia sivuja kuin kiinteitä, minkä vuoksi käyttäjät voivat monilla sivuilla lähettää tietoja tai vastauksia kysymyksiin, ja tämä mahdollistaa myös häiriköinnin.

Olen harkinnut monia tapoja helpottaa ylläpitoa ja rajoittaa häiriköintiä, mutta ne kaikki aiheuttavat vaivaa myös kunnon käyttäjille, joita kuitenkin aivan kirkas enemmistö käyttäjistä on. Nyt on työn alla toisentyyppinen ratkaisu, josta kunnon käyttäjät eivät kärsi, mutta se mahdollistaa häiriköiden paremman tunnistamisen ja melkein automaattisen raportoinnin. Teknisistä syistä johtuen ei ole olemassa mitään erityisen hyvää keinoa rajoittaa sikailua, paitsi se, että vaatii kirjautumisen sivulle. Sitä en ajatellut tehdä, sillä siitä on muuta haittaa, ja silloin kunnon käyttäjät (jotka ehkä haluavat pysyä nimettöminä) joutuvat kärsimään ääliöiden vuoksi.

Netin vapaus edellyttää käyttäjiltäkin vastuuta. Itse henkilökohtaisesti uskon, että vastuuta ei opeteta niinkään rajoituksilla kuin sillä, että selvitetään häiriköinnin seuraukset ja tarpeen mukaan niitä langetetaan häiriköille itselleenkin. Ja onhan se tuttua, että teinipoikien homofantasioihin ei mikään muu auta kuin homojuttujen tunkeminen joka foorumille. Surullisen epävarmoja ovat omasta seksuaalisuudestaan.

Minun kynnykseni ilmoittaa häiriköinti hänen ISP:lleen on olematon – minulta ei yksinkertaisesti riitä jaksamista ja ymmärrystä idiotismille ja muiden huomioimatta jättämiselle. Minun tietojeni mukaan 4-5 tyyppiä on menettäneet tunnuksensa oppilaitoksessaan häiriköinnin vuoksi ja paljon useampi on saanut huomautuksen. Parikymmentä on pyytänyt anteeksi joko omaansa tai jonkun kaverinsa/lapsensa/sukulaisensa öykkäröintiä heidän koneellaan ja asia on tietysti ollut selvä. Tämä kaikki on kuitenkin onneksi vain pisara meressä, sillä Lintukodossa käy kymmeniä tuhansia ihmisiä. Valitettavasti anonymiteetti ja yleisö tekevät jostain ihmisistä idiootteja.

Haistakaa, häiriköt, vittu.

-Aapo Puskala, 29.7.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 53 kommenttia
Kommentit
#971

Joo tuo häiriköinti on todella rasittavaa. Joillain ihmisillä on kai joku pakonomainen tarve häiriköidä.

Samahan näkyy myös muuallakin kuin virtuaalimaailmassa.

Otetaan pari pulloa kaljaa ja lähdetään näyttämään kylille kuinka “kovia” jätkiä ollaan.

Ja tämä tehdään tietysi mahdollisimman suureen ääneen mieluiten aamuyöstä, jotta kaikki varmasti huomaavat.

Olisikohan nuo huomionkipeät otukset jääneet vaille vanhempiensa huomenpitoa?

-xyz, 29.7.2004

#996

just nii.

onhan se ärsyttävää. on itsekin tullut tehtyä jonkinlaiset nettisivut, ja jostain syystä vieraskirja ei voi välttyä häirikköviesteiltä, jos sivuilla käy vähänkään tyyppejä. sittenhän on törkylistat ja sen sellaiset, mutta aina häiriköt on tottuneet. tai listalle tuleekin törkysana, joka on osa kunnon sanaa.

ärsyttävää koko homma ainakin on.

järki käteen, sanoi aivokirurgi leikkauksessa.

-S.E.kopää, 30.7.2004

#1001

Ihan totta. On tosi ärsyttävää lukea näitä “Haistakaa paska vitun homot meitsi rulaa” -tekstejä muuten niin hyviltä foorumeilta. Ihanaa kun jaksat tätä Lintistä meille Aapo pyörittää, kiitos kaunis ja kumarrus. Ja sympatiaa, toivottavasti häiriköt eivät ole pysyvästi asennevammaisia vaan kasvavat joku päivä aikuisiksi.

Sitä ja maailmanrauhaa odotellessa...

-Tata, 1.8.2004

#1004

Koko sivuston ainoa asiallinen “vittu” sanan käyttö. ärsyttäviä kieltämättä

-Lauri, 1.8.2004

#1024

Olen samaa mieltä. Nyt kuitenkin tämä suuri “arvioinnin” korostaminen niin koulussa kuin työpaikoillakin on johtanut siihen, että ilkeät ihmiset pääsevät ilmaisemaan oman katkeruutensa julkisesti. Sitäpidetään kritiikkinä. Eräässä keskisuuressa kaupungissaa aloitettiin koululaitoksen “laadunarviointi” (tarkoituksena oli laatuarvioida koko koululaitos) rehtoreista. No, koska lomakkeet sai täyttää ja omia mieleipiteitä ilmaista vapaasti ilman omaa nimeä, pääsivät kaikki mahdolliset kaunat irti. Suomalainen henkilö ei osaa arvioida tai ottaa kantaa pelkästään asiapohjalta. Kirjoitin omalle koululautakunnalleni kirjeen, jossa esitin, että arviointi tulisi suorittaa omalla nimellä. Koululautakunta käsitteli asiaa kaksi tuntia ja päätyi nimettömyyteen. Miksi ?

Jos haluaa kohottaa työpaikkansa toimintojen laatujen, miksei voisi kertoa omaa nimeään ? Siinäpä se, tarkoitus ei olekaan arvioinnissa tutkia, mitä voitaisiin parantaa vaan kenet saisin syylliseksi ja ketä voisin arvostella.

On todella täysipäiväistä työtä pysytellä optimistisena

ja pyrkiä korjaamaan epäkohtia olematta häijy, pilkallinen

ja ilkeä.

Jatka tällä linjalla, Aapo Puskala.

-Taru, 7.8.2004

#1045

Olenko minä nyt häirikkö kun lisäämäni oliot Arvuuttajaan (mm. klingon, marsupilami, aave) on poistettu molemmilla kerroilla kun ne sinne lisäsin? Vai onko kyse teknisestä ongelmasta?

-N. Kerro, 14.8.2004

#1068

Puskala vetää muuten hyvältä kirjoitukselta pohjan pois viimeisellä asiattomalla rivillään.

-Hernando, 18.8.2004

#1088

Niimpä, jotkut vaan eivät voi tajuta mitä tekevät.

-Minä, 25.8.2004

#1090

Oletko huomannut, että nk.arviointi on esimerkiksi koulussa lisääntynyt aivan kauheasti ? Kun tätä arviointia sitten pyydettiin eräässäkin kaupungissa tehtäväksi esimerkiksi siten, että koulujen opettajakunnan tuli arvioida oman koulunsa rehtoria ja koululautakunta piti tärkeänä, että se tehdään nimettömänä, niin kypsymättömät henkilökunnan jäsenet kirjoittivat aivan mitä tahansa arvioihinsa. Rehtoreita lähti pois, vaihtoi virkaa jnnp. Eivät suomalaiset aikuisetkaan osaa osallistua keskusteluun niin, ettei “käytäisi ihmiseen”, malli tulee aikuisten keskustelun tasosta ja se on paha juttu. Meille ei ole vielä kehittynyt osallistumis- ja keskustelukulttuuria, mutta toivossa on hyvä elää ja lintukodon kaltaiset foorumit edistävät monella tasolla tällaista kulttuuria.

Kiitos siitä.

-vekito, 25.8.2004

#1099

Hauska tuo “Fuckwad”-juttu linkin päässä...

Jep, ilmiö on valitettavan yleinen ja rajoittaa monesti meidän “kunnon kansalaisten” elämää. Muutaman kypsymättömän häirikön vuoksi joudutaan vahtimaan kaikkia yleisesti – muuallakin kuin netissä. Itse asiassa voisi melkein sanoa, että kaikki lait ja säännöt laaditaan näiden häiriköiden, ilkiöiden sekä ahneiden ja itsekkäiden “hetikaikkimulleminäensin”-ihmisten vuoksi – me muuthan osaamme käyttäytyä oikein ja sivistyneesti, vai mitä?

-Taski, 27.8.2004

#1184

110% asiaa. Hyvä Aapo! Nuo ovat todella ilkeitä tilanteita...

Esim. Vanhoilla kotisivuillani oli vieraskirjahäiriköitä, jotka laittoi jotain todella inhottavia viestejä. Esim.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

+ Lähettäjä: Pamela + Maili: [email protected] +

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Viesti: Pisara lehdeltä alas vilahtaa, housusi alas valahtaa...

-- Odottelen sua!

-Pamsu

-Latska, 16.9.2004

#1268

Miltäköhän kantilta katsoen asiallisten ja hyvien sivustojen pilaaminen idioottimaisilla kommenteilla on hyvä asia? )=\

-Muninn, 6.10.2004

#1354

Hernando:

“Puskala vetää muuten hyvältä kirjoitukselta pohjan pois viimeisellä asiattomalla rivillään.”

Mielestäni Puskalaa ei voi verrata häiriköihin, koska hän toimintaansa ei voi verrata häiriköihin jotka toimivat anonymiteetin suojissa laukoen täysin miettimätöntä roskaa ihan kenelle vain.

Katsotaanpa eroavaisuudet:

Puskala kertoi asiasta ensinnäkin omalla nimellään. Hän seisoo sanojensa takana.

Toisekseen Puskalalla on kohderyhmä (häiriköt). Häiriköille kelpaa kuka vaan.

Kolmanneksi, viesti oli mietitty alusta loppuun saakka (toisin kuin häiriköillä).

Neljänneksi, jos mietitään tuota viimeistä riviä niin se on tarkoitettu loukkaukseksi ja tulee sellaisena ymmärtää. Häiriköiden tavoitteena on taas saada lukijoita; saada omaa viestiä kuuluviin, siitäkin huolimatta että heidän kykynsä tuottaa järkeviä viestejä on varsin rajallinen. Sen sijaan typeryys on täysin rajatonta.

“Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.”

- Albert Einstein

-Tomi, 21.10.2004

#1404

Siitä puhe mistä puute, valitettavasti kaikilla areenoilla.

Voimia jatkossakin Puskala!

-RC, 31.10.2004

#1418

“Olen kyllä tarjonnut häiriköille melkein vapaita foorumeita verbaalitaituruutensa (”Mika on läski homo!!!11!!“) osoittamiseen, esimerkiksi vitutuslistan. Vaan eipä riitä. Näiden teinien itseilmaisuvimma pakottaa heidät tekemään sen siellä, missä seuraukset ovat näkyvimmät.”

Mistä tiedät / Miksi hemmetissä väität, että ainoastaan “teinit” häiriköivät? Aivan hyvin häiriköintiä voi esiintyä sinun ikäisiltä tai vanhemmilta. Älä yleistä – meni hyvä juttu pilalle.

-Illuminati, 7.11.2004

#1789

Heh, alkasi naurattaa tuossa lopussa nuo “häirikköviestit” :) Tuo teini-yleistys, en katso sitä pahalla jos sanoo näitä häiriköitä teineiksi. Teini sanalla itse en välttämättä tarkoittaisi teini-ikäistä, vaan ennemminkin “teinihenkilö” joka käyttäytyy juuri tuolla lailla. Eli osaa kaikki kirosanat ja käyttää niitä vähintään joka toisena sanan joka lauseessa, ei perustele kommentejaan järkevästi. Vaikka tässä olenkin hieman epäkohtelias, niin näen tärkeänä sen että pyrkii pysymään kohteliaana muita kohtaan, tai sanoo asiansa suoraan(kohteliaasti).

Tämä oli siis minun mielipiteeni, jatka Aapo samaan tahtiin.

-Oskari, 5.3.2005

#1794

Mua vähä nolottaa kattoo näit juttui kun oon VÄLIL ns. häirikkö(=tulee ihan asiaakin joskus),Mut toi oli ihan asiaa toi aapon juttu! Mä yritän tehdä mun häiriköinnille jotaa.....*nolottaaa vieläkin*

-Minku, 7.3.2005

#1922

Täytyy vaan sanoa, että taitava ja pitkäpinnainen olet, kun jaksat pitää sivua kasassa ilman rekisteröintiä.

Melkein joka paikkaan sellainen jo vaaditaan, vaikka erikseen loggaaminen on rasittavaa.

Tsemppiä koodaukselle!

-meme, 22.4.2005

#1923

Pienet sorsatkaan eivät pidä häiriköistä.

-Sorsapuiston vakioturisti, 22.4.2005

#2023

Anteeksi kun joskus 10 vuotta sitten rikoin irc-oraakkelisi :)

-HamuZ, 4.6.2005

#2079

Hmm.. Hauskoja kommentteja tullut kyllä, huvittaa näin aamutuimaan :P

Hyvä kirjotus. Totta ainakin lähes joka sana.

-kahone, 25.6.2005

#2159

Jep, nimenomaisesti. Vähän pitkä kirjoitus kyllä, mutta siitäkin älysit tehdä kirjoituksen. Minä en Ben-sivussa älynnyt, että siihen piti laittaa hänen sukunimensä...

-Superhero, 14.7.2005

#2160

Minäkin olen samaa mieltä, vaikka kannatan häiriköitä.

Neutraalisesti sanoisin, että brutaalisessa mielessä kirjoituksesi on... sanonko mikä. Negatiivisesti sanoisin, että, jopa sinä, Aapo Pusukala, olet häirikkö. No, jätän asian siksen ja jatkan absoluutiota.

-Kissa, 14.7.2005

#2186

Wow. Toi tais tulla aika suoraan sydämestä :) Oon ehkä joskus huvikseni häiriköiny mut en nyt sentään noin sitkeesti ja onhan se oikeestaan aika lapsellista...mä veikkaan et kovin moni häiriköistä ei oo yli 18-vuotiaita tai sit niil on jotain ongelmia...

-i's i, 19.7.2005

#2471

Häiriköinti on kyllä ikävää. :/ Mutta on tuokin, että usein väitetään teinien olevan asialla eli ei oteta huomioon, että saattaa ne vanhemmat ihmiset häiriköidä vaikka ihan vaan aikansa kuluksi. Tai jos tällä tarkoitetaan teinimäisesti käyttäytyviä ihmisiä, sehän on eriasia. Joku tätä taisi jo kommentissaan käsitellä, ei sen puoleen.

En väitä, etteikö suurin osa varmaan ole jotain teini-ikäisiä joilla sattuu olemaan tylsää tai muuten vaan ilkeä mieli. Ikävää tästä tekee sen, että on myös paljon asiallisia teini-ikäisiä, joita tuollainen yleistäminen voi harmittaa, kuten minua. (ikää 13 vuotta)

Mutta kokonaisuudessaan hyvä kirjoitus. :)

-Hope, 29.10.2005

#2621

jollain vain on ongelmia ilmaista itseään oikein...ja siitä saa sitten muut kärsiä

-nevermind^, 28.12.2005

#2729

Kerran käytin jotain osiota, (olisiko ollut ajatus-palsta. en muista enää, onkohan sellaista edes?), hetkellisesti pilailutsättinä. Saatiin kyllä lyhyehköt porttikiellotkin. Anteeksi, se vain tuntui silloin hauskalta.

-douv, 31.1.2006

#2760

Sivustosi on taynaa uusia hauskoja interaktiivisia ideoita, ja se on ihanan 'viaton', suoraan sydamesta. Sellaista ei enaa usein nae. Ikava kylla menee maku ja ideat latistyvat hairikoinnin myota.

Niin ja, moni on varmaan kerran pari lahettanyt jotain vahemmman loistavaa, mutta jatkuva pitkakestoinen hairikointi on eri asia.

-Pohdin taas, 14.2.2006

#2763

kerrankin tyyppi puhuu asiaa(vaikka porvari onkin)

-sosialisti, 15.2.2006

#2798

Loistavaa, sanoi kengänkiillottaja.

-kirahvikoira, 5.3.2006

#2826

Taitaa olla näin... kyllä... oon joskus koittanu kokeilla pelintekoo game makerilla ja koodaaminen oli ihan kamalaa. Voin vaan kuvitella millasta se olis jos kaikki yrittäis latistaa kokoajan.

-Hemuli, 13.3.2006

#3004

tuo asia on täyttä ASIAA!!!! ei niitä häiriköitä jaksa,,,häiriköitä jotka esittävät kovia ja näyttävät että he uskaltavat häiritä muita,,,,

-peenax, 25.5.2006

#3025

no siis sen tyyppiset häiriköt tuskin ovat yli 20 vuotiaita... (oon 15) asiallista tekstiä puska.

se on vaan egotusta.

-nico vaan, 28.5.2006

#3026

se on vaan egotusta luulevat olevansa hauskojakin.

tuskin ovat paljoa yli 18 v.

luulen myös että ovat jotai vähä yli 10 vuotiaita jotka ovat oppineet sanan “vittu” ja “homo” toissapäivänä

-nico vaan, 28.5.2006

#3094

LOISTAVAA!!

10+

-PEeNIkS, 8.6.2006

#3220

Loistava teksti!

En ymmärrä häiriköitä. Surullisia. :(

-MuroMõnsteri, 29.6.2006

#3435

näinhän se on, Aapo. eli, Haistakaa häiriköt vittu!

-Timppa, 8.9.2006

#3574

thats the stuff! 10

---ummm--, 6.10.2006

#3591

Pakko myöntää, olen joskus nuorempana itsekin kokeillut häiriköintiä. Siihen jää koukkuun, (onneksi pääsin irti) nuoret älkää koskaan aloittako häiriköintiä.

Voitte olla cooleja ilmankin häiriköintiä.

-Irti koukusta, 9.10.2006

#3619

Kaikenlainen trollailu ja häiriköinti on kivaa, tosin en harrasta sitä laadukkailla sivustoilla kuten Lintukodossa.

-TrÖLL, 13.10.2006

#3629

Tämä on asiaa.

-Jsm, 15.10.2006

#3687

Kaikki mikä voi tapahtua, saa myös tapahtua. Mikäli jossain voi häriköidä niin siellä myös saa häiriköidä. Tämä on luonnonlaki. Ihan sama kun yrittäisi kirota painovoimaa, koska ei pidä sen vaikutuksista. Et voi tehdä asialle vittuakaan. Parasta tottua tai kärsiä seurauksista.

-Herätys, 28.10.2006

#3708

Mäkin olen sitä mieltä että häiriköinti on ikävä asia. En tajua että miksi jotkut häiriköivät Lintukodossa. Eniten minua kuitenkin ihmetyttää se, että jotkut laittaa tänne ihan älyttömiä kommentteja, eivätkä tajua kuinka älyttömiä ne on. Tässä taanoin yksi mun luokka toveri kertoi ihmettelevänsä sitä kun oli saanut eston Lintuntoon, tehtyään salaliittoteorian nimeltä “Kakka haisee”. Mä muuten tässä yks päivä selailessani ajatuksia-sivua, huomasin että sinne oli onnistuttu tekemään tyhjiä ajatuksia.

-mä, 3.11.2006

#4135

Mielipiteitähän saa laittaa vahvasti esille näihin kirjoituksiin, mutta häiriköinti on sitten jo ihan eri juttu!

Mut, ELÄMÄ ON!

-ElämäOn, 13.1.2007

#5670

Siinä olisikin, että on pakko rekisteröityä voidakseen kirjoittaa tänne. Ja rekisteröitymiseen vaadittaisiin sosiaaliturvatunnus. Tunnuksen toisesta osastahan voi laskea, onko se ensinnäkään aito. Ehkä se pistäisi suurimman osan kuriin?

-Ehdottaja, 1.6.2007

#5672

Henkilötunnusten generointi on helppoa, algoritmi on hyvin simppeli. Siinä myös astuu peliin tietorekisterien keräysasiat, henkilötunnusten keräys kun ei ole kaikille sallittua. Lisäksi avoimuus on ollut aina Lintukodon periaate ja rekisteröitymistä vastustetaan. Lähinnä se tuottaa taakkaa meille ylläpitäjille, mutta toistaiseksi näin on päätetty jatkaa.

-K., 1.6.2007

#5782

Kissa kirjootti:“Minäkin olen samaa mieltä, vaikka kannatan häiriköitä.”

Kannatat häiriköitä? MIKSI? MItä järkee siin on????????????????????HÄ????????

-no lol!, 15.6.2007

#7311

“Ja onhan se tuttua, että teinipoikien homofantasioihin ei mikään muu auta kuin homojuttujen tunkeminen joka foorumille. Surullisen epävarmoja ovat omasta seksuaalisuudestaan.”

Tuo aiheutti totaalisen repeämisen. Yhdyn tuohon. Itse olen “teinipoika” joka liikkuu piireissä, joissa kaikki myöntävät avoimesti seksuaalisuutensa. Olen itse tuota homottelua joskus harjoittanut. Kyllä se jälkeenpäin hävettää.

-The Unfortunate One, 1.12.2007

#7373

Loistavaa tekstiä jossa osuttiin asian ytimeen. Miksi täytyy häiriköidä jopa sellaisissakin paikoissa missä osoitetaan kunnioitusta ihmisille Esim. konginkankaan bussiturman “muistotilaisuuteen” täytyy joidenkin itsetuntoaan kohottavien epäkypsien (anteeksi kielenkäyttöni) kusipäiden tunkeutua ja saada lapsellinen tarpeensa terrorisoida ihmisten surutyötä! Itse en ole läheistä menettänyt vielä enkä itse näin ollen voi ymmärtääkkään mitä ihminen joutuu käymään läpi, mutta asiaa ei varmasti auta että joutuisi lukemaan palstoilta esim. “kaikki oli homoja ja siksi saiki kuolla” näin kärjistetty esimerkki tosin. Eli yhtyen aapoon. Haistakaa häiriköt vittu!

-Markus, 11.12.2007

#7500

Aika kuningas lopetus!!!! :)

-Krisse, 8.1.2008

#8802

Täyttä asiaa alusta loppuun! Aloitus hyvä ja lopetus mahtava!

Tämä ansaitsee kympin.

-Felix, 19.6.2008

#8923

Onneksi Aapo on itse jo niin kypsä ja aikuinen ihminen, että osaa ja uskaltaa laittaa kirjoituksensa otsikkoon ruman sanan ja uskaltaa haistatella ihmisille.

-toukopouko, 3.7.2008

#10900

Täysi kymppi tulee, oli sen verran rautainen paketti, että. Johan tuollainen on itseänikin usein suututtanut. Loistava lopetus, muuten.

PS. Hyvä sarjis tuo Penny-Arcade

-TK, 29.1.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Internet tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: