Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Auton korjaus

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 18/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Kannanottoni erään ammattikoulun rehtorille. Ystäväni opiskeli tuossa koulussa autoasentajaksi, ja olisi halunnut korjata autoni oppilastyönä. Se ei edennyt toivotulla tavalla. 4 189 lukijaa, joista 472 eli 11% on antanut arvosanan (7).

Auton korjaus

Olen jo jonkin aikaa tarkkaillut kouluyhteisöänne enkä voi kuin ihmetellä opetuksen tasoa. Pätevyyteenne tai pätemättömyyteenne – olen kuullut huomautuksia viimeksimainitun puolesta – sen kummemmin puuttumatta toivoisin selvityksen muutamasta seikasta.

Minun autoni on ollut pihallanne noin kaksi kuukautta. Jostain syystä sitä ei ole voitu ottaa sisään, vaikka maksaisin mielelläni saman minkä muutkin asiakkaat. Olen toimittanut tarvittavat osat sekä selvittänyt vikojen laadun tarkkaan asianomaisille. Vaan mitään ei tapahdu. Onko niin, ettei autoani korjata, koska satun tuntemaan erään koulunne oppilaan? Mistä johtuu se, että muut arvatenkin pääsevat ohitseni jonossa? Onko heillä hienompi auto tai arvovaltaisempi asema? Kuinka on mahdollista seisottaa asiakkan autoa kuukausikaupalla pihalla ilman minkäänlaista selitystä?

Pari viikkoa sitten autooni murtauduttiin ja sieltä vietiin arvokkaat stereot. Vaikkei syy olekaan suoranaisesti Teidän, on Teillä murtoon välillisesti osuutta: jos auto olisi korjattu normaalissa ajassa, ei tätä olisi päässyt tapahtumaan. Korjaus – sikäli kun sen voi suorittaa koulussanne – tulee maksamaan pelkkinä osina melkein 300,- plus työaika, puhumattkaan menetetystä omaisuudesta. On tyhmää säilyttää autoa murtoaroilla seuduilla pitempään kuin on välttämätöntä. Vaan tässä tapauksessa ei liene valinnanvaraa. Minkä takia en saa samanlaista palvelua samalla rahalla kuin muut?

Samaan aikaan kun autoni seisoo, lorvii pihalla noin puoli luokkaa ottamassa aurinkoa tai muuten vain juttelemassa. Työhaluja kyllä olisi, ainakin ystäväni taholta, mutta jostain merkillisestä syystä he eivät saa tuoda autoa pukille. Onko tässä järjestelyssä ylipäänsä yhtään järkeä? Eikö olisi aika unohtaa joku älytön sääntö tai muu patoutuma ja antaa oppilaiden tehdä työtä ja opiskella tulevaa ammattiaan varten? Onko parempi, että oppilaat seisovat kädet taskuissaan kuin että he korjaisivat autoja, olkoonkin että auton omistaisi joku tuttu? On pelottavaa kuvitella seurauksia, mikäli heille jää tällainen kuva työnteosta: kädet taskussa lorvimista.

Teidän koulunne ei menestyisi päivääkään tulosvastuullisena autokorjaamona. Siellä vaaditaan käytännön tietotaitoa, järjestelykykyä ja ennenkaikkea tehokkuutta. Viimeksi¬mainittu ominaisuus lienee täysin vieras käsite. Joudunko viemään autoni “oikeaan” autokorjaamoon, jossa on sentään tehokas palvelu ja asiantunteva henkilökunta, joskin hintakin on sen mukainen? Mutta rahalleni saisin sentään vastinetta: korkeintaan parin päivän odotus. Toistaiseksi voisin viedä autoni korjaamoon luottavaisin mielin, mutten enää muutaman vuoden kuluttua; silloihan Teidän nykyiset oppilaanne ovat töissä eikä heillä välttämättä ole tarpeeksi asiantuntemusta eikä kokemusta autotöistä. Eikä ainakaan sitä kaikkein tärkeintä eli tehokkuutta.

Asia ei ole yksin teidän: vaikutatte suoraan muutaman kymmenen nuoren tulevaisuuteen. Sekä yhden auton.

-Aapo Puskala, 13.8.1992

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 11:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#1408

Olipas paska koulu. Niiden kyllä kuuluisi korvata varastetut tavarat, jos ajatellaan maalaisjärjellä. Typerää ja rikollista seisottaa toisen autoa pihalla niin kauan.

-otan osaa..., 1.11.2004

#1705

Typerää myös antaa autonsa seisoa siinä pihalla niin kauan. Minä olisin ainakin hakenut autoni pois jo ajat sitten ja haistattanut pitkät kyseisen koulun opettajille. Tarvitsen myös autoani suurin piirtein joka päivä, eli vaatisin korjaamolta lainakärryn perseeni alle siksi aikaa, mitä huolto kestää. Amiksessa ei välttämättä ole tuollaista mahdollisuutta.

-Julli, 11.2.2005

#1832

Kiinnostaisi kuulla, millaista viestiä rehtori lähetti takaisin...

-Anonyymi, 20.3.2005

#1850

Ei lähettänyt itse asiassa minkäänlaista sanallista viestiä. Auto kyllä korjattiin pian :-)

-Aapo, 21.3.2005

#1873

Pätevättömyydessa korjaisit autosi itse kun nykyinen teoriapainotteinen opiskelu vain tuhoaa luovuuden. Ne ovat VAIN ihmisen tekemiä niin eiköhän ne myös ihminen osaa korjata.

-Mikko H, 1.4.2005

#1886

Köyhä.

Korjauttaisit autosi ammattikorjaamolla.

-Mekaanikkomaanikko, 6.4.2005

#1907

Viva la ratza!!!

It is a mell whata rock is cooking!!!

Time to play the Game!!

-Smackdown hjullu, 17.4.2005

#1993

No samanlaistahan tuo on kuin AKK:ssa. Siellä haaskataan veronmaksajien rahoja, vaikka samalla hinnalla voisi opettaakkin!

-kila, 20.5.2005

#2809

toi on ihan tyhmää.. miten niin tuttujen autoja ei vois korjata? ei siinä nyt kuitenkaa voi olla samanlaisia perusteita kun esim siinä ettei lääkäri voi leikata tuttua ihmistä, joten mitä järkee.. ja sen oppilaitoksen kuuluis korvata ne stereot

-black angel, 6.3.2006

#4542

Ei mitään vanha juttu...sil taitaa olla pienii patoutumii näit kaverei kohtaa xD

-KetZu, 12.2.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.