Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Hankkikaa elämä!

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 23/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Tunteistaan puhuva ihminen on nykyään todellinen mestari. 5 190 lukijaa, joista 537 eli 10% on antanut arvosanan (7+).

Hankkikaa elämä!

Ihmisten on nykyään vaikeaa elää tunteittensa kanssa. Niiden purkaminen ja niistä keskusteleminen vakavasti on täysin mahdotonta. Ihmistä, joka haluaisi keskustella omista oloistaan, kummastellaan ja ihmetellään. Mutta jotenkin näidenkin tunteitten on päästävä esiin. Mutta miten?

Toisten ihmisten asioiden kautta on jokaisen helppo purkaa tunteitaan. Kun iso väkijoukko suree jotain asiaa, on siihen helppo päästä mukaan vollottamaan ja suremaan samalla omia asioitaan. Näin saadaan hyvin aikaan “joukkohysteeriaa”, jossa toisen asian ohella on helppo surra ja itkeä pois kaikki muutkin asiat. Tästä asiasta hyviä esimerkkejä ovat mm. prinsessa Dianan kuolema ja juuri nyt maailmaa koskettava Paavi Johannes Paavali II:n kuolema.

Toinen, hyvin samanlainen tapa on muuttua “loiseksi”, joka roikkuu kiinni kaikissa ihmisissä ja ottaa selville heidän asiansa. Jos jollakulla on surua, niin ei muuta kuin viereen lohduttamaan ja itkemään itse kahta kauheammin.

Mihin me olemme menossa?

-Joonas Rantanen, 14.4.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 14:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2109

ei kai mikään oo oikeasti muuttunut..samanlailla surraan kun aina ennenkin.Aina on ollut ja tulee aina tulemaan suuria kansan suruja..ja iloja.Kiireempää kai nykyään..ja tehokkuus kärsii,jos ihmisellä on tunteita?!

mennään sinne,minne nenä näyttää!

--tv-, 30.6.2005

#2390

juu sitähän minäkin. mitäs tossa muuten luki? ei oikeen osunu muhun tää juttu.

-liivate, 22.9.2005

#2464

näinhän se on.. maailmassa on niin paljon ihmisiä, joiden tarkoituksena on elää, mutta ei antaa toisten elää.. niille muille tärkeämpää on maine ja kunnia, kuin lähimmäisen hyvä olo.. täytyy löytää oma sisäinen rauhansa ja hankkia elämä!!?

-aapeli, 25.10.2005

#2739

minusta ihmiset kyllä osaavat puhua vakavasti omistakin asioistaan, mutta täytyy vain löytää oikeanlainen ihminen jonka kanssa keskustella luottamuksellisesti. Täytyy myöntää että inhoan ihmisiä jotka roikkuvat toisen surussa.

-mörkö, 5.2.2006

#2764

Hyvän kuuntelijan löytäminen voi olla vaikeaa, vaikka haluaisi purkaa itseään.

Itsellä on muutama ystävä, jotka ovat erittäin hyviä kuuntelijoita. Monet huomasivat tämän ja alkoivat avautumaan heille ja puhumaan ongelmistaan. Aluksi ystävät jaksoivat kuunnella, mutta vähitellen he huomasivat, että esimerkiksi ystävän soittaessa aika meni heidän elämänsä vaikeiden asioiden vatvomiseen – eikä tämä usein edes kysynyt mitä kuuntelijalle kuuluu.

Toinen hyvistä kuuntelijoista alkoi vähitellen taipumaan ystävien vaikeuksien alla näiden kasatessa niitä hänen päällensä ja sairastui masennukseen.

Hän tunsi lopulta itsenä vain ämpäriksi, johon muiden kuravesi kaadetaan.

Meillä kaikilla on murheemme ja vaikeat aikamme, mutta muistakaa kysyä kuulumisia myös häneltä, joka kuuntelee murheitamme. Ehkä myös hän haluaa pohtia elämäsä asioita?

-Pohdin, 16.2.2006

#2853

Tää oli tosi hyvä<33 Diggaan sua!<33

-tyttå84, 1.4.2006

#3049

Jos me luetaan tätä sivua, niin tuskin me kuolleitakaan ollaan?! Niin ollen meillä on jo elämä.

-sg, 31.5.2006

#3259

parahin -sg!

oletko koskaan kuullut seuraava: “To live without a life” eli elää ilman elämää.. ihminen voi olla “fyysisesti elossa”, mutta samalla voi olla “psyykkisesti kuollut”..älä ota 'hankkikaa elämä'-otsikkoa kirjaimellisesti, sillä tottakai, kaikki jotka voivat lukea tätä, ja nekin jotka eivät voi, mutta hengittävät tavalla tai toisella, ovat elossa.. fyysisesti vähintään.. you'd be suprised to notice how many people are dead inside, yet they breathe.. ;) hyvät kesät!

-rändöm, 4.7.2006

#6435

hmmmhjoo.. Joskus meinaa vähän alkaa jo suututtamaan, kun yrittää kertoa siitä mikä painaa ja miksi on surullinen, ja sitten saa useimmiten vastaukseksi jotain tällaista:

“On minulla omiakin ongelmia, joten ota vaan puukko ja mee viiltelee, moikka!”

tai epämääräisen “joo”:n tai “harmi”:n.

--, 10.9.2007

#7712

Mun mielestä toi “hankkikaa elämä” -otsikko ei kyllä liity mitenkään tähän kirjoitukseen..

-Tuntematon, 2.2.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: