Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Jeesuksen paluu

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Jeesuksen paluu olisi totaalinen katastrofi. Rukoillaan, ettei Jeesus koskaan palaa. 6 721 lukijaa, joista 722 eli 11% on antanut arvosanan (8).

Jeesuksen paluu

Kuvitellaan, että Jeesus tulisi uskovaisten riemuksi takaisin maan päälle. Jonain päivänä hän vain kävelisi kadulla ja jotenkin vain tietäisimme että se on juuri Hän.

Tästä seuraisi paitsi kaaos niin poliittinen kiista Jeesuksen kansalaisuudesta. Maailmassa jokainen on jonkin maan kansalainen. Jeesuksen pitäisi valita, tai ellei hän valitsisi niin joku maa “omisi” hänet valtavan kiistan jälkeen, ja sitä Jeesus tuskin haluaisi. Jeesukselle on valittava kotimaa. Jos valinta ei ole Vatikaani tai Israel, on jo se vakava arvovaltatappio. Ehkä Jeesus haluaisi esiintyä kansoja yhdistävänä vapahtajana ja välttää yksittäisten kirkkojen jäsenyyttä ja valitsisi kotimaansa arvalla. Onko Yhdysvallat, jossa on kymmeniä miljoonia kristittyjä, samassa asemassa arvonnassa kuin vaikkapa pieni ja islamilainen Kuwait? Kuvitellaan, että arpa osuisi Suomeen.

Viimeistään tässä vaiheessa osa kristityistäkin uskontokunnista olisi julistanut saapuneen Jeesuksen vääräksi ja ryhtyneet odottamaan uutta. Joka päivä avataan useita uusia tälle ilmiölle omistettuja webbisivustoja. eBayssä myydään tavaroita, joiden väitetään olleen Jeesuksen käytössä.

Kaveri muuttaa jonnekin päin Suomea, vaikkapa Siilinjärvelle. Tätä edeltää hillitön poliittinen kädenvääntö, jossa Keskustapuolue ja Kristillisdemokraatit kiistelevät Jeesuksen hajasijoituksesta. Ahtaajat ehtivät pari kertaa lakkoilemaan, enkä jaksa uskoa että edes Vapahtaja saisi AY-väen taipumaan. Ahtaajat vaativat Vapahtajan tuottaman liikennevirran monopolisointia suomalaisille. Jeesuksen kannatusta kosiskellaan tarjoamalla ylimääräisiä “Valtakunnallisia Vapahtajan päiviä”, jolloin kaikki voisivat kunnioittaa Vapahtajaa olemalla tekemättä työtä.

Suomen kansalaisuuden saadakseen pitää valtion tietää tiettyjä asioita. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi nimi, syntymäaika, uskontokunta, äidinkieli. Jeesuksen suhteen jokainen näistä on ongelma.

Mikä on Vapahtajan nimi? Jeesus, Jesus vai Yahusahuah? Entä sukunimi? Nasaretilainen? En osaa sanoa kuinka helppoa tuollaisen nimen hyväksytyksi saaminen on. Sitä paitsi oikeampi nimi olisi Jeesus Siilinjärveläinen.

Mikä on Jeesuksen syntymäaika? 25.12.0001? Jouluhan on joku muinainen pakanajuhla. Syntyikö Jeesus oikeasti silloin? Historioitsijat kokisivat tulleensa petetyiksi, oikeutetusti, jos Jeesus kiistäisi joulun pakanallisen alun ja ilmoittaisi ilmeenkään värähtämättä synttäreikseen 25.12.

Entäs Vapahtajan vanhemmat? Josef ja Maria vai Jumala ja Maria? Ja jos Jumala on toinen vanhempi ja häntä ei ole julistettu kuolleeksi, on hän perillinen mikäli Jeesuksella ei ole kuollessaan omia lapsia. Kuinka häneen otetaan yhteyttä tällaisessa tilanteessa? Vai julistetaanko Jumala kuolleeksi ja perintö päätyy valtiolle? Jos taas vanhemmiksi merkitään Josef ja Maria, kärsii Jeesuksen asema Jumalan poikana pienen kolauksen.

Onko Jeesus juutalainen vai kristitty? Jos kristitty niin mikä uskontokunta kristillisen uskon sisällä? Evankelis-luterilainen? Entä jos Jeesus ei lainkaan hyväksy joitakin kirkon toimia tai jotain menneisyyden tapahtumia? Ehkäpä Jeesuksella ei oikeasti olekaan sellaiset näkemykset kuin mitä kirkko on markkinoinut hänellä olleen. Kristillisiä kirkkokuntia on satoja, minkä hän valitsisi? Jos Jeesus ilmoittaisi olevansa juutalainen, mikä olisi tämän ilmoituksen seuraus Israelin ja sen ympäristön konfliktialueella? Jeesus voisi haluta olla koko ihmiskuntaa yhdistävä jumalhahmo ja pysyä erillään järjestetystä uskonnosta. Ehkä hän haluaa väestörekisteriin ollakseen neutraali. Pitäisikö sen jälkeen kunnon kristittyjen seurata Jeesusta ja erota kirkosta, vai pysyä kirkon jäseninä?

Onko Jeesuksella äänioikeus? Ketä Jeesus äänestää? Tämä voisi olla kiinnostava keskustelunaihe vaalien alla. Jos Jeesuksen valinta ei osuisi Kristillisdemokraatteihin, olisi puolueella totisesti itsetutkiskelun paikka. Mikä olisi Jeesuksen kanta Natoon, ydinvoimaan, EU:n perustuslakiin, ruotsin kielen asemaan, maataloustukiin, pääomaverotukseen, kantasolututkimukseen? Jeesusta varmasti pyydettäisiin eri puolueiden ehdokaslistoille. Kun Jeesus valittaisiin, vaatisi muilta edustajilta pokeria ruveta väittelemään Jeesuksen kanssa politiikasta.

Entäs asevelvollisuus? Olisiko Jeesus vapautettu, ja jos olisi niin millä perusteella? Toistaalta Jehovan todistajat on jo nyt vapautettu, mikä on kyllä väärin, sillä vapauttamisen perusteena on uskonnollinen vakaumus. Jos jehovien uskonnollinen vakaumus riittää, luulisi Jeesuksenkin vakaumuksen riittävän. Kieltämättä olisi kiinnostavaa nähdä Jeesus siilitukkaisena varusmiehenä.

Minkä palvelun tai tuotteen Jeesus valitsisikaan, olisi se melkein takuuvarma mainoksen paikka. “Ole tarkka, ota Pirkka – Jeesuskin otti!” “Mäkkärissä Jeesus-ateria, viisi leipää ja kaksi kalaa!” “Kallis kaveri tämä Jeesus. Elämä on!” Tai joku umpiurpo Elisan asentaja kävisi kertomassa Jeesukselle, että netti on kytketty ja sanoisi jotain typerää hontelolle apurilleen. Ja Jeesus kiittelisi “Elisalla saan Isäänkin yhteyden!” ja kehuisi kuinka Elisa on “Suora yhteys yläkertaan.”

Jeesuksen paluu olisi katastrofi. Rukoillaan, että hän ei palaa.

-Aapo Puskala, 28.5.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 101:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#10379

Kannattaisi lukea Raamattua ennenkuin alkaa spekuloida tuollaisia- Kun Jeesus tulee sen kyllä kaikki ihmiset huomaavat. Valitettavasti sillä tiedolla ei enää tee mitään, jos ei ole ottanut häntä vastaan aikaisemmin, eli kääntynyt. Ne jotka eivät ole sitä tehneet kärähtävät tuhkaksi, eli kaikki puhe ikuisesta piinasta on roomalaiskatolisen kirkon keksimää hölynpölyä. Sitä, kuka pelastuu ja kuka ei on mahdotonta sanoa sillä suhde Kristukseen on aina henkilökohtainen asia. Sopii vain toivoa että pääsee jatkoon, ainakin minä toivon sitä, sen verran tiedonhaluinen olen. Jos en pääse, en voi mitään.

-Toivo, 5.12.2008

#10383

Jos Jeesuksen tullessa kärähdän tuhkaksi, se ei minua liiemmin haittaa. Samoin minulle tapahtuisi krematoriossa, jos satun kuolemaan ilman Jeesuksen apua.

Harvinaista kuulla uskovaisen suusta, ettei helvettiä ole. Minua on sillä peloteltu aivan tarpeeksi, mutta enpä vaan ota uskoakseni.

Toisaalta, kun asiaa ajattelee, niin eipä ollut helvettiä mainittu vanhassa testamentissakaan. Tyypit menivät kuollessaan “isiensä tykö” tai jotain vastaavaa. Jostain se helvetti kuitenkin putkahti siihen uudempaan Raamatun osaan.

-Julli, 5.12.2008

#10384

Uskovaisten kanssa ei voi väitellä, sillä he todistavat raamatulla, että raamattu on oikeassa.

-Torvi, 5.12.2008

#11114

Hahaa! Harvoin voi lukea tällaista hölynpölyä. Jeesus itse opettaa mitä hänen tulemuksensa merkitsee. Uskovina kuolleet herätetään haudoista. Jeesus ottaa heidät mukaansa taivaaseen samaten kuin ne jotka silloin ovat elossa ja uskossa. Tämä porukka menee taivaan iloon. Kaikki elämä maan pinnalla tuhotaan. Ei jää jäljelle valtioita, ihmisiä, ei mitään.

-Hannu, 22.2.2009

#11117

Hannu, mitenkäs käy niille, jotka kuolevat ennen kuin ehtivät kuulla kristinuskosta? Esimerkiksi vauvoille tai jossakin kiven alla eläville?

-The Unfortunate One, 22.2.2009

#12844

“Hullu sanoo sydämessään; ei ole Jumalaa” ps.14:1

-Päivi, 6.11.2009

#12848

“Raamatun käyttäminen Jumalan todistamiseen on hulluutta” Tuomas

-Tuomas, 6.11.2009

#12902

Matt. 24:27 Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.

Ilm. 19

11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.

12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,

13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.

14 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen.

15 Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan.

16 Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: “Kuningasten Kuningas ja herrain Herra”.

17 Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: “Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle

18 syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten”.

19 Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan.

20 Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

-Kuninkaan paluu, 3.12.2009

#13524

“Jos jehovien uskonnollinen vakaumus riittää, luulisi Jeesuksenkin vakaumuksen riittävän”

Vie vähän arvoa tekstiltä puhua “jehovista”, sillä sana “Jehova” on johdettu Raamatussa käytetystä Jumalan erisnimestä, käytännössä siis vastine “Jahvelle”. Kyseisen uskonnon harjoittajat ovat Jehovan todistajia, mutteivät suinkaan Jehovia, koko ajatushan on naurettava. Ei varmaan kukaan kutsuisi muslimeja Allaheiksi?

Jos haluat säilyttää asiallisen tyylin, puhu “Jehovan todistajista” tai lyhennettynä “todistajista”.

-brrr, 8.5.2010

#13525

Tuosta tulee mieleen Pentti Saarikosken alkuperäinen Suomennus J.D. Sallingerin klassikosta The Catcher in the Rye (Sieppari Ruispellossa). Pena käänsi kirjan Stadin Slangiksi. Ensipainoksessa oli arvokkaita ihmisiä varten ilmaisuja käännetty kirjakielelle. Muistaakseni hinttarin kirjakielinen merkitys oli homofiili. Uskallan spekuloida sen verran että jos joku kirjan hahmoista olisi ollut homofiili todistaja, Saarikoski olisi käyttänyt ilmaisua hinttijehova.

Saattaa tietenkin olla mahdollista että luodessaan taivaan ja maan, loi Jumala myös Suomen kirjakielen eikä sille sen jälkeen saa sallia minkäänlaista evoluutiota ilman Helvetissä palamisen uhkaa :-)

-nataS, 9.5.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Uskonto tai muista aiheista.