Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Elämää suurempi häpeä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 10/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Käden laitto vesiämpäriin aiheuttaa mielenkiintoisia vaikutuksia ja niille sovelluksia. 5 317 lukijaa, joista 558 eli 10% on antanut arvosanan ().

Elämää suurempi häpeä

Kun tapahtuu jotain järkyttävää, jää siitä usein hämmästyttävän tarkkoja yksityiskohtia ihmisten mieliin. Stressin oletettiin parantavan muistijälkien muodostumista tai niiden mieleenpalauttamista. Tätä tutkittiin siten, että ihmisten stressihormonitasoa nostettiin laittamalla heidän kätensä kylmään veteen. Tämän jälkeen tehtiin sarja muistitestejä. Vertailuryhmä testattiin luonnollisesti myös. Muistitesteissä tosiaan huomattiin merkittävä ero stressattujen eduksi.

Toisaalta sellainen legenda kiertää että kun laittaa sammuneen käden lämpimään veteen, hän virtsaa herkästi housuunsa. Tuosta löytyy esimerkki netissä. Sinänsä ihan uskottava ilmiö, mutta tietääkseni edelleen vailla todistusaineistoa puolesta tai vastaan.

Jos siis laittaa ihmisen toisen käden kylmään veteen ja toisen lämpimään, hän kusee housuunsa ja muistaa siitä joka sekunnin lopun ikäänsä. Elämää suurempi häpeä.

-Aapo Puskala, 28.5.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 12:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2147

ihan hyvä juttu sinänsä.. mutta ei se nyt niin iso häpeä ole...!

-janette, 1.8.2005

#2377

Minäkin taidan kokeilla. :D

-Anonyymi, 11.9.2005

#2394

Mitäs sitä häpeemään se kuuluu elämään..

-luu, 23.9.2005

#2463

ei kai siinä mitään, jos housuunsa kusee.. se kuuluu jokaisen ihmisen jokapäiväiseen elämään.. nään sitä työssänijoka ikinen päivä, eikä se tule vuosisatojen kuluessa loppumaan koskaan.. näin se vain on ja sen kanssa täytyy elää..

-aapeli, 25.10.2005

#2473

Jos siis laittaa ihmisen toisen käden kylmään veteen ja toisen lämpimään, hän kusee housuunsa ja muistaa siitä joka sekunnin lopun ikäänsä. Elämää suurempi häpeä.

Repesin. :'D Taitaahan se nolottaa, mutta on niitä muitakin asioita joita on syytä hävetä. Ei maailma housuun kusemiseen kaadu.

-Hope, 29.10.2005

#2502

kävimpä heti kokkeileen tota juttua tyhmä ku oon....ei se mitään toiminu..ei tullu kuset housuun....no olipahan jotai tekemistä

-höppelö', 17.11.2005

#2817

hei kaikki, elämä on luhyt mutta kuolama on elämä jelkeen sen tekijä teillen täyttyy uskoa jumaaal

-qadila, 9.3.2006

#2818

alkaa puhkaa turhaa asia ihminen pitää mietiä mitä hänelle tapahtu kuolaman jälkeen .. onko kuka mietinyt sen asia? koska ei kukaan tietää koska kuolaa kunka vuota elää, uskonto on tärkeä sen tekije ihminen pitää usko että jumala on olamassa jos et usko olet manossa halvitti: mita uskonta on tassa elämssa on totta se on muslam uskonta usko ja toivo että saat paras elämä..

-ummumaryama, 9.3.2006

#6612

Pakko oli vähän nauraa tuolle, hyvä teksti.

-Poliisit jahtaa!, 30.9.2007

#9594

Ei siinä oo yhtää mitää hävettävää, jos kukaa ei nää.

-nimetön, 31.8.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.