Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Freedom fries

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 7/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Freedom friesien tilaaminen Ranskassa ei aiheuttanut minkäänlaista reaktiota. 3 846 lukijaa, joista 426 eli 11% on antanut arvosanan (7+).

Freedom fries

Irakin sodan aikaan eurooppalaisista valtioista äänekkäimmin sotaa vastusti Ranska. Yhdysvaltojen patrioottiset tahot eivät tätä oikein ymmärtäneet ja hyväksyneet, ja kokivat, että ranskalaiset suunnilleen kiusallaan heidän vapaustaisteluaan häiritsivät. Tämä sai koomisiakin piirteitä. Yhdysvalloissa oli ainakin suunnitelmia ranskalaisten viinien boikotoimiseksi. Ainakin Air Force Onessa muutettiin paahtoleipävälipalan nimi French toastista Freedom toastiksi, ja joksikin aikaa ranskanperunoita (French fries) ruvettiin kutsumaan freedom frieseiksi.

Olin kieltämättä aika pahasti myöhässä, mutta heinäkuun puolivälissä kokeilin ranskalaisten reaktioita McDonaldissa, jota voitaneen pitää jossain määrin amerikkalaisuuden symbolina. Koska olen ollut vuoden Yhdysvalloissa, osaan varsinkin lyhyitä lauseita vääntää niin amerikkalaisittain, että ei-syntyperäisten voi olla vaikeaa huomata eroa.

Tilasin ranskalaisessa McDonaldsissa niin leveällä amerikalla kuin osasin: “A royal cheese meal with diet coke and freedom fries please.”

Tulos oli pettymys. Ei mitään reaktiota, ei edes kummastunutta katsetta. Joko myyjä ei kuullut kunnolla, tai ei muistanut/jaksanut välittää asiasta tai oli kuullut sen jo niin monta kertaa aiemminkin.

-Aapo Puskala, 23.7.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 5 kommenttia
Kommentit
#2231

Juu todennäköisesti oli tosiaan kuullut aika monta kertaa..

-UFW, 28.7.2005

#2145

jaajaa et tämmöstä...ei voi mitää...

-Anonyymi, 5.8.2005

#2354

Ehkäpä myyjän englannintaidossa oli puutteita? Yleisesti tunnettuahan on, että ranskalaiset pitävät omaa kieltään varsinaisena Herrakielenä ja heillä on asennevaikeuksia muiden kielten, erityisesti englannin, opiskelun suhteen. Potevat vieläkin pahanpuoleista suurvaltakrapulaa.

-Andúril, 28.8.2005

#2560

Pitäisiköhän CIA:n kidutuslentoja ryhtyä kutsumaan nimellä “freedom flies”?

-Orange, 4.12.2005

#8682

Aika monessa maassa aapo on käynyt :-O

-Hät, 3.6.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.