Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Lintukodon kirous

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 10/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Internet tai muista aiheista.

Tiivistelmä: “Onko kiire vai tehdäänkö tietokoneella?” Välillä koneiden kanssa ei mikään suju vaikka kuinka säätää ja yrittää. 6 506 lukijaa, joista 495 eli 8% on antanut arvosanan ().

Lintukodon kirous

Palvelinkoneeni kovalevy oli käymässä ahtaaksi ja konekaan ei ollut enää mikään tehomylly, itse asiassa se oli melkein 6 vuotta vanha. Sain tutulta ilmaiseksi vanhan koneen – ei mikään uusi sekään, mutta kuitenkin tuplasi vanhan tehon. Samalla otin käyttöön toisessa koneessa olleen isomman levyn, ja kun vielä Red Hat Linuxista tuli uusi versio (7.2) niin ryhdyin asennushommiin.


22.10. – 1. päivä

Alku menikin hienosti, ruuvasin levyt ja kortit koneeseen ja käynnistin koneen asennus-CD:ltä. Laitoin vanhan levyn myös kiinni jotta voisin kopioida vanhan palvelimen tiedostot uudelle levylle asennuksen lopuksi. Ensin yritin asennusta suoraan verkosta mutta asentaja kaatui joka ikinen kerta. Epäilin syyksi verkkokorttia tai sen ajureita, vaikka kyseessä olikin yksi suosituimmista korteista (3c509). Hain sitten tiedostot verkosta ja poltin CD:lle toisella koneella. Myöhemmin tämä osoittautui erinomaiseksi vedoksi sillä näitä levyjä tarvittiin vielä monta kertaa.

CD:ltäkin asennus kuitenkin kaatui joka kerta jossain vaiheessa tiedostoja kopioitaessa. Seuraavaksi epäilin että kovalevy olisi viallinen kun vanhassakin koneessa Windowsin ScanDisk kesti iäisyyden ja jumittui aina 85% kohdalle. Kokeilin kovalevyjä eri kohdissa IDE-väylää ja eri asetuksin, tulos oli joka kerta sama.

Kokeilin myös poistaa EZ-BIOSin – pieni viritys, joka mahdollistaa isojen (yli 8 Gt) levyjen käytön koneissa jotka eivät muuten sitä sallisi – sillä epäilin että sekin voisi aiheuttaa ongelmia. Ei muutosta. Ruuvailin lisäkortteja yksitellen pois ja takaisin ja lopulta irrotin ihan kaiken paitsi välttämättömimmän eli näytönohjaimen, ja siinäkin kokeilin kahta erilaista. Ei muutosta.

Konetta tarvittiin aamulla toimivana, yöllä kyselin olisiko tutuilla myydä vanhoja kovalevyjä, sillä epäilin syylliseksi sitä omaani, eikä minulla ollut muita riittävän suuria. Löysinkin kaksi levyä ja ostin molemmat, lähetytin ne luokseni taksilla kun aamu läheni uhkaavasti. Kokeilin asennusta kummallekin levylle yksitellen mutta ongelma pysyi – asentaja kaatui joka kerran. Kokeilin omaa levyäni toisessa koneessa ja siinä se tuntui toimivan.

Menin nukkumaan seitsemältä aamulla. Jätin asennuksen käyntiin mutta se oli kaatunut samaan aikaan kun minä kaaduin sänkyyn. Nukuin 4 tuntia.

Säätämistä yhteensä 9 tuntia, unta 4 tuntia.


23.10. – 2. päivä

Heräsin ensimmäisiin puheluihin siitä että palvelin ei toimi. Jatkoin asennusta, tai oikeastaan sen yrittämistä. Mietin jo että pitäisikö jatkaa ollenkaan, mutta vanhaan serverikoneesen ja järjestelmään palaaminen olisi ollut hyvin hankalaa, sillä kone oli osina lattialla ja pelkkä kokoon saaminen olisi vienyt tunteja, enkä itse asiassa uskonut että sekään ihan ongelmatonta olisi ollut. Ja siinäkin koneessa oli viime aikoina alkanut esiintyä mystisiä verkkokorttien jumittumisia.

Ajattelin myös että BIOSin päivittäminen voisi korjata tilanteen. Päivitys oli olemassa, mutta ainoa PC-koneeni oli tämä kovan onnen vehje, eikä minulla ollut Windowsia missään, ja 30 korpun jälkeen luovuin toivosta löytää edes DOS. Kopioin verkosta FreeDOSin, ilmaisen DOS-kloonin, mutta minulla ei ollut tyhjiä CD-aihoita joten sekin jäi yritykseksi. Siispä ei BIOS-päivitystä, ainakaan vielä.

Riisuin itseni alasti ja juoksin 7 kertaa talon ympäri vastapäivään täyden kuun aikaan ja pirskotin ylleni pyhää vettä sekä hoin mielessäni salaista mantraa. Ei tulosta.

Kysyin koneen entiseltä omistajalta oliko koneen IDE-väylä kunnossa. Sain häneltä kuulla että tämän konemallin muistiohjaimessa on valmistus/tyyppivika joka aiheuttaa sen että kun koneessa on yli 96 Mb muistia, ei muisti enää toimi luotettavasti ja käytännössä seurauksena ovat satunnaiset kaatumiset. Olin lisännyt koneeseen muistia (sitä ei aikaisemmin ollut kuin tuo 96 Mb) ja tämä oli ilmeinesti ollut syy ongelmiini.

Kävin vaihtamassa koneen hänen luonaan toiseen samanlaiseeen, mutta ongelma jatkui kun muistia oli runsaasti. Päätin sitten tulla toimeen sitten vähemmällä muistilla (ei ollut paljon vaihtoehtoja) ja kaiken kaikkiaan n. 30. asennuskerta tuotti lopulta tuloksen.

Kun käynnistin uuden järjestelmän ja etsin vanhalta levyltä tiedostoja kopioitavaksi, huomasin että joko jokin kaatuminen, tai paljon todennäköisemmin oma kämmini oli käytännössä tuhonnut levyn. Luulen, että n. 20. asennuskerran tietämillä olin epähuomiossa valinnut väärän levyn asennukselle (joka sittemmin kaatui), ja seurauksena oli että kaikki oli tuhottu. Sähköpostit, käyttäjätiedot, Lintukodon suositut ja laajat WWW-sivut sekä noin miljoona eri asetustiedostoa, kaikki poissa.

Lattialla ja pöydillä sen sijaan sisältöä riitti: kaksi koneenraatoa, melkein 10 erilaista laajennuskorttia, parikymmentä metriä Ethernet-kaapelia, IDE-, SCSI- ja muita johtoja, ruuveja, kaksi koneenosilla leikkivää kissaa sekä puoliksi toimiva serveri jonka ainoa sisältö oli Apachen alkusivu WWW-palvelimessa. Humanistin kodista oli tullut bittihelvetti, vielä ei-toimiva sellainen.

Menin itkua tuhertamaan avovaimoni syliin ja nukuin siinä 5 tuntia. Säätämistä yhteensä 20 tuntia, unta 9 tuntia.


24.10. – 3. päivä

Rupesin säätämään asetuksia uudestaan, kävin usein netissä hakemassa vinkkejä kun olin unohtanut kaikki yksityiskohdat siitä miten olin ne alunperin tehnyt. Alussa oli hankalaa kun tutut aliakseni olivat kadonneet, mutta vähitellen homma eteni. Huomasin että uudessa järjestelmässä oli säätömahdollisuudet parantuneet joten palvelimien säätäminen oli helpompaa kuin mitä se ensimmäisellä kerralla oli ollut.

Sitten kävi ensimmäisen kerran tuuri. Muistin että olin siirtänyt kaikki WWW-palvelimen tiedostot (levyn arvokkain sisältö) toiselle koneelle aiemmin erästä kokeilua varten, ja siellä ne edelleen olivat, 3 viikkoa vanhat versiot. Ja samalla tajusin että koska tietokanta oli toisella konella, oli tietysti WWW-sivujen sisältö tältä osin täysin ajan tasalla, mikä sekin oli positiivinen yllätys. Itse koodi oli vähän vanhaa mutta sisältö tuoretta. Sisältötietokannasta otetaan kyllä varmuuskopio 6 tunnin välein, harmi että sitä ei tarvittu mihinkään.

Olin vaihtanut vanhat kaksi levyäni isompaan yhdeltä tutulta ja soitin hänelle jos hän ei vielä olisi ehtinyt tuhoamaan niitä. Hän ystävällisesti lähettikin minulle pyytämiäni tiedostoja, joten olin saanut systeemin suunnilleen toimimaan. Olin tyytyväinen. Vielä oli pienehköjä ongelmia mutta säätäminen alkoi tuntua jo vähän miellyttävältä.

Olin nukkunut aivan liian vähän jo monena yönä, tai oikeammin aamupäivänä, nyt sain vähän unta ja oli hyvä mieli. Ongelmat olivat hallitavissa. Säätämistä yhteensä 26 tuntia, unta 21 tuntia.


25.10. – 4. päivä

Sähköpostipalvelimessa pieniä mutta ei ylitsepääsemättömiä ongelmia. WWW-serverissä on taas liikennettä ja kone pysyy pystyssä. Välillä se kyllä “nukahteli” mutta otin energiansäästötilan pois (tämän selvittäminen toisella koneella aikaisemmin oli oma seikkailunsa) ja vika korjaantui. Enää puuttui varmuuskopiointijärjestelmä, päätin tehdä sen vähän myöhemmin kun näkisin miten paljon tavaraa loppujen lopuksi tulisi ja millä levyllä olisi riittävästi tilaa.

Olin valmis jatkamaan; rupesin asentamaan Windowsia toiselle levylle. Sitä tarvitaan lähinnä yhden ohjelman ajamiseen ja satunnaisen harvoin pelaamiseen.Lisäksi halusin tehdä sen BIOS-päivityksen, jos sillä voisi välttää tulevia ongelmia; senkin tekemiseen tarvittiin Windowsia. Tätä asennusta varten laitoin takaisin EZ-BIOSin, jotta Windows 98 osaisi käyttää 20 Gt levyä eikä vain 8 Gt osaa siitä. Alustin levyn ja jatkoin.

....hups. Siinä meni se Linux-levy kaikkine sisältöineen, olin valinnut väärän levyn alustettavaksi. Vaikuttaa oudolta virheeltä mutta keskittyminen herpaantuu kun tekee jotain riittävän mona kertaa. Olin vielä sanonut sille tyypille, jolta tiedostot sain, että hän voi tuhota kamat nyt siltä levyltä kun minulla on kaikki tallessa. Hän olikin tehnyt niin.

“Ei huolta”, ajattelin, “tiedostot voi vielä pelastaa”, sillä levylle ei oltu vielä kirjoitettu mitään uutta tietoa vanhan päälle. Asensin uuden Linuxin toiselle levylle ja hankin ohjelman TestDrive, jolla voi pelastaa partitioita. Se löysikin hukkuneet bitit ja kaikki näytti hyvältä. Partitiot olivat oikeissa paikoissa ja oikean kokoisia, palautin ne ja käynnistin koneen uudestaan.

Mutta eihän siellä mitään hyödyllistä ollut. En tiedä mikä meni lopulta pieleen, ilmeisesti tämä ohjelma sekoili jotenkin, kuitenkin se vanha levy oli sisällöllisesti täsmälleen sama kuin mitä tämä uusi asennus, paitsi että mikään ei toiminut senkään vertaa.

Mietin, mikä vielä voisi mennä pieleen. En halunnut sitä kuitenkaan ajatella. Olin sentään vielä nuori ja terve. Tai ainakin liki 30 v ja 40% invalidi, mutta kuitenkin.

Aloitin jälleen kerran Linuxin asennuksen puhtaasti tuolle kovan onnen levylle. Asennus sujui hyvin, mutta käytön alku ei ollut kovin lupaavaa: ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä kone ilmoitti tylysti: “No operating system”. Onneksi tein asenuksen yhteydessä käynnistyslevykkeen, jonka avulla sain koneen lopulta pystyyn. Järjestelmä suunnilleen toimikin, siispä säätämään.

Sain kuulla että BIOS-päivitys ilmeisesti korjaa muistiongelman. Tämä oli lupaava uutinen; kun saan koneen viritettyä, hankin tämän BIOS-päivityksen, ajan muistitestit ja saan ehkä käyttööni enemmän kuin 64 megatavua muistia. Etsinkin valmiiksi käsiini sen levyn jolla Windowsin asennustiedostot olivat. Harmi vaan, että ne olivat sillä levyllä, jolle asensin sen uuden Linuxin jolla yritin pelastaa sitä edellistä. Ja tämä levy oli tietysti koneessa kiinni kun yritin siltä alunperin asentaa sitä Windowsia. Eli nekin tiedotot olivat mennyttä.

No ei voi mitään, se BIOSsi pitää sitten päivittää myöhemmin. Jatkoin säätämistä, en vaan saanut konetta millään käynnistymään kovalevyltä, ainoastaan korpulta.

Sain kuulla että koneen mukana ollut Quantumin kovalevy on huono ja varmaan viallinen, ja että sitä ei kannata käyttää. Quantumit ovat usein hajonneet, joten en ihmetellyt uutista, se ei edes tuntunut mitenkään huonolta uutiselta, suhteessa. Onneksi tämä viallinen levy se ei ollutkaan enää koneessa kiinni, ja koska en sillä kuitenkaan mitään tehnyt, rupesin avaamaan sitä odotellessani. Viimeisestä ruuvista meni kanta sököksi, ja torx-ruuvinvääntimeni kärki katkesi levyn sisään. Että se siitä. Eipä mennyt takuukaan levystä umpeen kun en ehtinyt vielä rikkoa sitä sinettiä...

Olisin tyytynyt vähän huonomminkin toimivaan järjestelmään nyt, kello oli taas viisi aamulla. Laadin listan kriittisimmistä palveluista, jotka pitää saada toimimaan. Hain keittiöstä piristyksekseni juotavaa ja mennessäni iskin varpaani lattialla olleeseen säädettävään koneeseen, juuri tähän kovan onnen ja pahan ilman lintukodon vehjettä. Sen jälkeen kone ei bootannut enää eikä asennus- tai muukaan ohjelma enää löytänyt partitioita ollenkaan. Kolauksessa levylle tuli ilmeisesti jokin vaurio (pyörivän levyn heiluttaminen ei ymmärrettävästi ole kovin fiksua).

Päätin siis aloittaa alusta ja tarkistaa samalla jos levyllä olisi vauroita, varsinkin kun viritys ei ollut kovin pitkällä ja muitakin outoja ongelmia oli ollut. Voi olla että jokin aikaisempi levyvaurio oli syynä siihen että kone ei käynnistynyt kovalevyltä. Tai sitten se oli vain peruuttamaton mustalaiskirous joka ylleni on langetettu. Kenties asun muinaisella intiaanien hautausmaalla.

Tällä kertaa asennus kesti tavallista kauemmin kun piti tehdä se levyntarkistus. Odotellessani etsin netistä valmiita asetuksia että säätäminen menisi nopeammin, ja jos taas joutuisi aloittamaan alusta niin toisella koneella olisi valmiit pohjat asetustiedostoille.

Samalla sain lisää uutisia muistiongelmista: ne voivat johtua myös huonosti kiinni olevista muistipiireistä. Samanlaisia kokemuksia entisellä omistajalla, ja itsekin huomasin että kun vaihdoin muistipiirit ristiin, ei virheitä tullut puoleen tuntiin. En kuitenkaan uskaltanut jättää niitä sinne, arvaat varmaan syynkin.

Meni yheensä 3 tuntia odotellessa että Linux asentui uudelleen ja tarkisti levyn. Kello oli puoli kahdenksan viidennen päivän aamuna ja olin nollapisteessä, paitsi että osa tiedostoista oli pysyvästi tuhottu – olin siis hiukan miinuksella. Sain sentään laadittua asetustiedostot toisella koneelle, mutten tietenkään voinut niitä testata.

Asennus loppui, Linuxin boot loaderi latautui ja elämä hymyili. Hymyili 10 sekuntia kunnes kerneli panikoitui ja kuoli: “Attempted to kill init”. Nyt iski epätoivo. Jokainen yritys viedä tätä eteepäin vie oikeasti sitä kaksi askelta taaksepäin. Toisella yrityksellä käynnistys onnistui, älkää kysykö miksi. Ehkä kone ei huomaa jos sitä ei kiusaa. Aina kun toivo herää niin tuo aistii sen ja rikkoo jotain itsessään. Joka kerta kun erehtyy uskomaan saaneensa jotain ehjäksi, se rikkoontuu entistä pahemmin.

Jouduin käynnistämään pari kertaa virittäessä ja kävi niin että hukkasin kaikki valmiiksi toisella koneella keräämäni asetukset ja jouduin tekemään ne uudestaan. Lisäksi otin riskin kun kuulin että muistiongelma voi johtua löysästi kiinnitetyistä piireistä. Laitoin kaikki kiinni ja tiukasti, mutta tämä osoittautui pian virheeksi. Ei päästy ensimmäistä boottia loppuun kun taas kosahti. Onneksi korjaantui sillä että otin piirejä taas pois. Mielenkiintoinen ilmiö – ennen olisin ollut pettynyt, tuohtunutkin siitä ellei muistipiiri toimi heti. Nyt olen kiitollinen ja positiivisesti yllättynyt siitä että se ei aiheuta samalla isompaa vahinkoa. Säätämistä yhteensä 38 tuntia, unta 28 tuntia.


26.10. – 5. päivä

Sain koneen toimimaan, ajattelin asentaa Windowsin sille toiselle levylle. Asennusohjelma olisi halunnut kirjoittaa jotain Linux-kovalevyn alkuun, mutta en ottanut enää riskejä. Otin koko Linux-levyn pois ja aloitin asennuksen toiselle levylle. Mutta ei se kuitenkaan onnistunut, vaan valitti lukuongelmia CD:n kanssa. Olin silti tyytyväinen etten ollut tuhonnut Linux-levyä. Vaihdoin levyt takaisin ja käynnistin Linuxin. Tai yritin, sillä se ei nimittäin onnistunut. Ilmoitti levyvirheistä ja aivan kummallisista ongelmista. Tarkistin levyjen liitännät ja jumpperit, kokeilin käynnistää CD:ltä ja korpulta, joka kerta samanlaisia virheitä tai yksinkertainen “kernel panic”.

Lopulta otin kaikki levyt irti paitsi korpun ja silti se virhe toistui. Otin myös muistipiirit irti ja se yllättäen korjasi tilanteen ja sain koneen käynnistymään. Lähdin yliopiston ATK-luokkaan hakemaan päivitystä BIOSiin ja sainkin tiedostot levylle, tosin jälleen kerran munasin ja tuhosin vahingossa samalla ainoan DOS-käynnistyslevykkeeni jonka olin edellisenä päivää saanut käsiini. Etsin netistä sitten DOSsia ja löysinkin FreeDOSsin, ja kuin ihmeen kaupalla sain sen toimimaan ja sain BIOSin päivitettyä.

Mutta ei se kyllä käynnistynyt kuin osittain, hyytyi aina yhteen kohtaan. Taas tein kaikki vakiorituaalit. Otin muistipiirn pois, ei muutosta, otin kahdet piirit niin toimi. Sitten laitoin takas alkuperäisiin paikkoihin, ei toiminut. Otin pois ja vaihdoin ne ristikkäin. Toimi! Vaikka kaikki piirit ovat samankokosia, yhtä nopeita eikä virheitä ollut löytynyt. Muitakin hassuja ongelmia oli, jätin koneen yöksi ajamaan muistitestiä, ensimmäisiin minuutteihin ei löytynyt ongelmia.

Säätämistä yhteensä 46 tuntia, unta 36.


27.10. – 6. päivä

Kun testiä oli mennyt 5 h 30 min niin niitä virheitä rupesi löytymään. Ihmettelen kyllä edelleen sitä että jos virheet huomaa bootissa 20 sekunnissa niin miksi testiohjelmalla menee yli 5 tuntia niiden löytämiseen.

Lieviä ongelmia esiintyi edelleen pitkin päivää, lähinnä muistin kanssa. Lopulta sain aika hyvän idean: siirrän kaiken Macciin. Siinä on muistia, levyä, tehoa, vakautta (Mac OS X) ja se toimii, toisin kuin yksikään tähän asti kokeilemistani laitteista. Vain verkkokortti pitää ostaa.

Säätämistä yhteensä 53 tuntia, unta 46.


28.10. – 7. päivä

Ja seitsemäntenä päivänä Aapo lepäsi.


2.11. – 8. säätöpäivä

Kun kone oli ollut monta päivää toimivana ja kun olin saanut poltettua toisen Windowsin asennus-CD:n niin rohkenin yrittää asentaa sitä toiselle levylle, ilman että irrotin Linux-levyä koneesta ja ilman että tein siitä slavea. Lieneekö syytä edes mainita ennakolta että tulin katumaan tätä?

Asennus sinänsä meni OK, Windows halusi tehdä oman partition käynnistyslevylle ja pienensin Linuxin swappia sen verran. Lisäksi Windows halusi välttämättä tehdä omasta partitiostaan boottaavan ja suostuin siihen, tosin pitkin hampain. Asennus meni OK, samoin käynnistys. Mutta käynnistyksen jälkeinen “jatkoasennus” ei ollutkaan kovin nopea toimitus, mutta sain senkin loppuun.

Mutta sitten jysähti. Jysähti joka kerta kun se asetti minun astuksiani (vaikken ollut tehnyt paljon muuta kuin painanut OK:ta asennuksessa). Kun käynnistyksessä valitsin Safe Moden niin sain yllätyksekseni käynnistettyä loppuun asti mutta kaikki toimi ihan uskomattoman hitaasti. Päätin että en rupea sitä säätämään ja kokeilin bootata konetta, se luonnollisesti yritti Windowsiin. Kokeilin Linux-korpulla, en saanut boottaamaan sitä vanhalta levyltä. Kokeilin CD:ltä ja “linux emergency”. Näin omat tiedostoni tallessa mutta käynnistyspartitiosta fdisk sanoi että jotain vikaa on. Kopioin tiedostot turvaan ja loin sen partition uudestaan, samoin swapin. Asetin ensimmäisen partition boottaavaksi ja kopioin kaiken takaisin, mutta ei se siltikään bootannut, ei edes korpun kanssa.

Lopulta otin taas Linuxin asennus-CD:n ja päivitin sen järjestelmän (joka oli kyllä tuoreempi kuin se CD:llä ollut), mutta samalla se asetti käynnistysblockit levylle. Ei se kylä sen jälkeenkään käynnistynyt kovalevyltä, mutta korpulta sain käynnistymään, ja sieltä sain sitten asennettua grubin (boot loader) ensimmäiselle blockille ja sain kuin sainkin kaiken ennalleen ilman täyttä uudelleen asennusta. Päätin ottaa toisen levyn myös varmuuskopioksi. Enkä enää samaan aikaan Windowsia ja Linuksia tälle yritä; päin vastoin: pyrin molemmista kokonaan eroon.

-Aapo Puskala, 2.11.2001

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 22:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#812

No huhhuh. Kun tietokoneille pitää jotain säätää, niin yritän yleensä itse aluksi. Ellei asia, mitä yritin tehdä onnistu heti, niin joko jätän asian sikseen, tai soitan jonkun tutun, joka ymmärtää koneista enemmän. Omaan näet niin lyhyen pinnan koneiden kanssa ja toisaalta en tohdi tehdä mitään, “ettei mikään vain lähde kiintolevyltä pysyvästi”.

Mutta toisaalta isoin operaationi tietokoneiden kanssa tähän mennessä on ollut se, kun piti alustaa ja osioida kiintolevy uudestaan ja asentaa windows + ajurit takaisin, kun kaupan ihmiset olivat selvistä ohjeistani huolimatta osittaneet kiintolevyn vain yhteen osaan. Näinkään “yksinkertaisessa” (tai siis eihän se minulle ollut yksinkertainen) hommassa en tuumannut onnistua ja etsin avun käsiini.

-öps, 18.6.2004

#997

minä olisin pyytänyt veljen apuun, joka olisi käyttänyt apuna nettiä ja ohjekirjaa. itse? en olisi edes ajatellut yrittäväni mitään tietokonehäsläystä. tsemppiä, tsemppari.

programming_error_must_eliminate_human_kind(sisäpiirin vitsi)

-S.E.kopää, 30.7.2004

#1519

“miksi minulle käy aina melkein yhtä huonosti...”

-sassa, 6.12.2004

#1521

sun ois pitäny ENSIN pirskottaa pyhää vettä ja vasta sen jälkeen juosta vastapäivään talon ympäri 7 kertaa... kaikkihan ton tietää.

-hunni, 7.12.2004

#1688

Vaikka tietokoneita en säädäkään, vaan tyydyn tavalliseen käyttöön, niin joskus kyllä palaa käämi näihin helvetinkoneisiin. Jutun tiivistelmä on vallan osuva. “Onko kiire vai tehdäänkö tietokoneella?”

-Hirondelle, 31.1.2005

#2433

Ajattele,ennenkuin teet. Olen itse oppinut sen,kun kone tuppaa kaatuilemaan,ennenkuin ehdin kissaa sanoa.

-Killer Men, 15.10.2005

#3779

Huh huh. Rankkaa tekstiä. Tuli itellekin ihan hiki!

-Pääjohtaja, 20.11.2006

#3796

Ihanan todentuntuinen pikku päivitys!

On kivaa/terapeuttista lukea 3 viikkoa oman sodan loppumisen jälkeen, että tätä tosiaan sattuu muillekkin. Multi laiteongelmia bios-/ päivitysrutiinien pinojärjestysongelmia ja kaikki softalähteet ryppyilee kuin sielu olisi..

Ja sitämukaa kun väsyy niin pinoon tulee moga toisen perään. todellisuutta.

Pyhästi luvatut- en tee näin- tulee vaan jätettyä sumun läpi rämpiessä, ja lisää kaatuu niskaan ennenkiun saa sanotuksi: eiku!

nim.

55 tunnissa 2h päikkäreitä, 2h kahveilla; ostettu uusi emo uudet muistit 2 kovalevyä ja 2 käytettyä näytönohjainta -kun vikaa oli hiiren pattereissa ja töpselinjohdossa.

-valkeus ilkkuu pimeyden töille, 25.11.2006

#7014

Ei perse, joku Aapo suoltaa hyvää tekstiä.

-Ville, 1.11.2007

#7398

Terapeuttista iltaluettavaa! Jatkuvaa yritystä ja vastoinkäymistä.. :D Kumma kun oli mielenkiintoista tekstiä koneista, jonka jaksoin lukea mielenkiinnolla loppuun.

-ellu, 15.12.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Internet tai muista aiheista.