Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Masinoitu kampanja

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Kulttuuriministeri Karpelalle kansalaisyhteiskunta muuttuu masinoiduksi kampanjaksi kun hänen toimiaan kritisoidaan. Kirjoitus on lähetetty HS:n yleisönosastoon 1.10.2005. 4 397 lukijaa, joista 574 eli 13% on antanut arvosanan (7+).

Masinoitu kampanja

Kulttuuriministeri Karpela on monesti tuonut esiin termin “kansalaisyhteiskunta” ja puhunut sen merkityksestä. Karpela itse oli mukana ministeriryhmässä, joka laati Kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelman, jossa todetaan:

Kansalaisyhteiskunalla tarkoitetaan sitä valtiosta vapaata, vapaaehtoiseen osallistumiseen perustuvaa ja ei voittoa tavoittelevaa yhteistyötä, joka luo osaltaan demokratiaa vahvistavaa sosiaalista pääomaa.

Kun kansalaiset ja järjestöt, eturivissä EFFI ry, aktivoituivat kiitettävällä tavalla uuden tekijänoikeuslain surkean valmistelun vuoksi, on kyseessä kulttuuriministerin mukaan “masinoitu kampanja”.

Karpelan pitäisi lisätä kansalaisyhteiskunnan määritelmäänsä maininta, että kansalaisaktiivisuus ei saa ilmetä kritiikkinä kulttuuriministerin toimiin. Vain kulttuuriministerin toimia tukeva aktiivisuus kuuluu “kansalaisyhteiskuntaan”, muuten kyseessä on “masinoitu kampanja”.


Joku on tehnyt tällaisenkin: http://www.masinointi.org/. Harmi ettei ehtinyt tuohon kirjoitukseen ennen lähetystä.

-Aapo Puskala, 1.10.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 3 kommenttia
Kommentit
#2656

Kertakaikkiaan typerä esitys kokonaisuudessaan tämä Karpela-show... Typerä.

-Jannes, 11.1.2006

#2832

Huomatkaa linkin takana olevat sivujen tekniset ongelmat ja ja mielenosoituksen peruminen “organisointiteknisistä ongelmista johtuen”. Varokaa poijjat ettei teitäkin vaijena jokin mystinen kolmas taho..

-ändei, 18.3.2006

#2928

Hävettää, ettei tämä kykenemätön ministeri osaa edes erota.

-Anonyymi, 8.5.2006

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.