Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Nettirakkaus

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: manttaali: eräs maatilaverotuksen laskentayksikkö, alkujaan tilan miesluku

Pidätkö?


12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 19/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Miksi ollaan vastahakoisia kertomaan, jos oma rakas on löydetty netistä? 5 773 lukijaa, joista 527 eli 9% on antanut arvosanan (8).

Nettirakkaus

Nettirakkaus, miksi pitäisi tuomita?

Nykyään on ihan “normaalia” tutustua netin kautta erilaisten treffi- ja chatpalstojen kautta vastakkaiseen sukupuoleen. Se tosin herättää monenlaisia ajatuksia ihmisissä. Paljon kuulee puhuttavan, että ei viitsi kertoa mitä kautta on tutustunut sen hetkiseen kumppaniinsa, jos hänet on löytänyt netistä.

Mutta miksi?

Netissäkin pyörii kymmeniä tuhansia ihmisiä, niin miksi olisi jotenkin “väärää” jos sen oman oikean sieltä löytää? Saman lailla siellä on ihmisiä kuin esim ravintoloissakin. Ja netissä on niitä “kunnollisiakin” samassa mittakaavassa kuin live elämässä.

Paljon näkee eri keskustelupalstoilla mollaamista “netti-ihmisistä”, lähinnä nyt tarkoitan treffi- ja chatpalstoja käyttäviä kansalaisia. Voi lukea kuinka netti-ihmiset eivät tee muuta kuin ovat vain tietokoneella ja siinä on heidän elämänsä. Tokihan niitäkin voi olla, mutta tuskin kuitenkaan niin paljon kuin annetaan ymmärtää. Eihän ravintoloissa kävijöitäkään välttämättä tituleerata juopoiksi sen takia kun siellä käyvät ehkä joka viikonloppukin.

Voiko netissä alkaneen suhteen tuomita niiden varattujen miesten mukaan, jotka siellä bongaavat seksiä ja voivat valehdella suut korvat täyteen saadakseen haluamansa? Siksi mainitsen miehet, kun heidän kanssa olen ollut tekemisissä, en naisten. Varmasti heitäkin löytyy, tosi ei samassa mittakaavassa kuin miehiä. Kävin tässä yhdellä suosituimmista treffipalstalla ottamassa haun varatuista miehistä ja naisista ikähaarukassa 18 – 60v ja naisia löytyi 589 kpl ja varattuja miehiä “enemmän kuin 1791 kpl”

Kuitenkin, juju tässä jutussa onkin se, että ei nettirakkaus ole mielestäni millään lailla tuomittavaa, vaan nykypäivän normien mukaan jo ihan normaalia. Vaikkakin monet saattavat hävetä sitä, että mistä ovat sen rakkaansa löytäneet kun ovat häneen tutustuneet interakviisesti.

Luulisin, että tämän päivän sana on paljolti interaktiivinen rakkaus. Ja on hienoa, että on tullut pikkuhiljaa mukaan tällainen tapa tutustua uusiin ihmisiin. *taputtaa käsiään sille* Toki ei pidä unohtaa sitä live elämää sen takia :o)

Jos itse olisin sitä kautta löytänyt sen oikean, en häpeäisi sitä sanoa.

-Päivi, 6.5.2006

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 43 kommenttia
Kommentit
#2921

Minusta jo seuran etsiminen netistä on jotenkin säälittävää. Voihan se olla että sitä kautta voi hyvinki löytää seuraa ja jopa tutustua paremmin kuin livenä mutta itse en tulisi koskaan etsimään seuraa minkäälaisista chateista tms.

En minä sitä tuomitse mutta ite en sillä tavalla itelleni vakavaa suhdetta etsisi.

-Susu, 7.5.2006

#2922

Susu, miks se susta on säälittävää?

-Päivi, 7.5.2006

#2927

Nettideittipalstoissa näen itse sen ongelmallisena, että sinne mennään nimenomaan etsimään seurustelukumppania ihmisistä, jotka etsivät seurustelukumppania. Siis ei tutustuta ihmisiin muuten/sattumalta/mielenkiinnon kohteiden kautta, vaan koko ajan päällimmäisenä on ajatus, että seuraaaa!11!!1 ja jos sitten sattuu löytymään joku toinen, joka myös raksi ruudut “tykkään eläimistä” ja “tykkään kavereista”, voidaan turvallisin mielin mennä treffeille. Yhteistä kun oli.

Varmaan silläkin tavalla voi osua oikeaan, mutta tuntuu että on suhde heikoilla pohjilla, jos sen aloittaa kaksi seurankipeää, jotka eivät muuta halua kuin seurustelukumppanin ja se on heidän ainoa syynsä olla yhdessä.

-Saara, 8.5.2006

#2941

onhan siinä omat vaaransa. joku saattaa esim valehdella ikänsä jne.

-Jenni, 11.5.2006

#2953

No ainahan sieltä löytyy vaikka minkälaista liitäjää netistä vaan niitä löytyy yhtälailla muualtakin.

Mieluummin minäkin varmaan netistä hommaisin kinkun kuin baarista.

Netin kautta kun ensiksi tutustuu toiseen kunnolla on paljon paremmat lähtökohdat mahdolliselle suhteelle kuin jos baari illan jälkeen herää tuiki tuntemattoman ihmisen vierestä, kummallakin mahdollisesti krapula ja morkkis päällä ja vaivautunut olo kun ei kehtaa nimeäkään kysyä ettei toinen vaan pahastu.

Asioissa on monta puolta mutta nykyaikana vuonna 2006 nettirakastuminen on TÄYSIN luonnollista ja hyväksyttävää.

-Arto, 13.5.2006

#2955

Täällä asian kokenut ja tapahtui molempien puolelta 100 %;n vahingossa ja toivon, että tämä suhde kestää, ystävyydestä alkoi. Ikävä kyllä kovin vanhoilliset ei suhdettamme hyväksyisi, joten joudumme esim. vanhemmillemme jättämään pois missä tapasimme.

-Anon., 14.5.2006

#2958

Musta netissä on kiva jutella ja silleen, mut kyllähän toi seuran ettiminen on kummiski aika vaarallista puuhaa...Koskaan ei nimittäin voi olla täysin varma millasen tyypin kaa siellä kaveeraa.Et jos sopii tapaamisen, ni kannattaa vaik ottaa joku kamu mukaan varjostaa jonneki kulman taa.Mut jos joku on löytäny onnen netin kautta, ni se on musta iha jees.Ite en kyl sitä keinoo käyttäis, mut jokanen tekee miten ite haluu.

-Veronika, 14.5.2006

#2967

Mun mielest netissä on kiva jutskata ihmisten kanssa. sieltä voi saada näitä “nettikamuja”, mut en mä uskaltais lähtee ketään tapaamaan livenä. Vaikka kuinka oot nähny tyypistä kuvan, et voi tietää onko se sen kuva todella. En mitenkään tuomitse nettirakkauksia, sillä olen itsekkin “ihastunut” netin kautta, mutta ei se kuitenkaan ole sitä “oikeaa rakkautta”. Oikea rakkaus mielestäni alkaa vasta, kun kaipaa sen toisen läheisyyttä, on tavannut/jutellut tyypin kanssa monta kertaa LIVENÄ, tuntee näitä kuuluisia perhosia vatsassaan, kun pääsee hänen luokseen ja kaipaa toista kovasti. (kuuluu tähän litaniaan paljon muutakin, mutta en nyt jaksa kaikkia luetella) Netissä voi harjoittaa kyllä sosiaalisia tapojaan ja saahan sieltä mukavaa juttuseuraa. Kannattaa kuitenkin miettiä missä menee ihastuksen ja rakkauden raja.

-Suvi, 16.5.2006

#2997

Vuosi on pojan kanssa yhdessä oltu ja netin kautta tavattu... voi se siis oikeasti toimiakin! :)

-tyttö, 24.5.2006

#3007

Tämä on ihan asiaa. Netistä löytää paljon enemmän kivoja ihmisiä ja tulee paremmin toimeen, ehkä. Jos on itse ujo voi netissä jutella jonkun kanssa, tai löytää jonkun.

-84, 26.5.2006

#3018

oon täysin samaa mieltä tästä asiasta. :D

Nettisuhteissa on se hyvä puoli, että ei tarvitse välttämättä jännittää sitä, miltä itse näyttää ja kuulostaa. Ja yleensä ihminen pystyy netin välityksellä olemaan omaitsensä ilman mitään stressiä. Mun poikakaveri asuu helsingissä ja itse asun oulussa ja ollaan netin välityksellä seurusteltu jo 2 vuotta. eikä koskaan ole ollut mitään ''ongelmia''. ja tänä kesänä suunniteltiin, että tavattais toisemme jossain. Ja yleensä kun netin välityksellä puhuu kaverinsa tai tyttö-/poikakaverinsa kanssa niin ei tule sanottua mitään äkkipikaista. Tai ainakin itse olen huomannut sen. Ja eipähän ainakaan tule riitaa sen takia, että olisi liika yhdessä poika-/tyttökaverinsa kanssa. :>

-Salla, 27.5.2006

#3029

Minä löysin pojan netistä. Sitten paljastui että hän oli nuorempi kuin väitti mutta tutustuin pojan veljeen joka oli ikäiseni. No sitten tämän veljen kaveri näki kuvani ja pyysi osoitetta. Tutustuin tähän kaveriin ja hän putkahti elämääni varsin pian. Olimme onnellisesti yhdessä puoli vuotta kunnes alkoi tappelu. Nyt olemme olleet kihloissa 7kk ja yhdessä 1½ vuotta. Kurjalta näyttää, haluan erota, toinen ei. Mutta kyllä netistä voi löytää mukavia ihmisiä. Ja tämäkin oli pelkkä sattuma, en etsinyt seuraa!

-PahasJamas, 29.5.2006

#3039

Jokaisella on tähän omat mielipiteensä, mutta itse olen melko puolueeton. Ei ole ikinä tarvinnut netistä kumppania Hakea ja jos totta puhutaan ni tuskin ikinä tulen Hakemaankaan.

Netissä on usein helpompi puhua kuin “livenä”, siksi netti onkin mielestäni hyödyllinen, koska voit tutustua johonkin “oikeaan” kaveriisi “paremmin” netissä.

-Sami, 30.5.2006

#3092

musta siinä ei ole mitään väärää. Se on kuitenkin tyhmää että jotkut sopivat tapaamisia eivätkä tulekaan, väittävät olevansa kiinnostuneita vaikka eivät olisikaan...netissä kun vaan on niin helppo valehdella!!! osittain “susu” oli kyllä oikeassa että onhan se säälittävää etsiä kumppania netistä, siinä helposti muut olettavat että et saa kumppania ilman nettiä. minä en koskaan kumppania netistä etsi kun niitä on tyrkyllä vähän liikaakin jo... :)

-miehet-rakastaa-mua, 7.6.2006

#3114

Interaktiivinen tarkoittaa samaa kuin vuorovaikutteinen, joten kaikki sellainen rakkaus, joka ei ole yksipuolista rakkautta, on vuorovaikutteista.

-trurl, 11.6.2006

#3121

Netin kautta tutustuttiin, nyt eron partaalla. ensi kuun alussa tulisi vuosi täyteen. Pahoin pelkän ettei tule. Kaukosuhteet on paskaa.

-Minä., 13.6.2006

#3160

Se on hyvä tapa tutustua. Moinen ei vain itseäni kiinnosta.

-Jill, 20.6.2006

#3185

On monesti helppo puhua rehellisesti toiselle netin kautta ja ei jännitä olla oma itsensä. Kuitenkin olen huomannut, että joihinkin kysymyksiin on niin helppo vastata epärehellisesti, jos tulee kiusaus kierellä. Valehtelu on yhtä netissä yhtä helppoa kuin totta puhuminen. Kun juttelee kasvatusten, tunteiden näyttäminen, kehonilmaisu, äänensävy, silmiin katsominen saattavat kertoa toisesta jo aika paljon ja siitä, onko toinen oikeasti kiinnostunut. Netissä voi kertoa kaunista ex-poikaystävän tullutta eroa ja toinen kaveri koneen toisella puolella menee hakemaan samanaikaisesti jääkaapista ruokaa, imuroi jotain leffaa ja kuuntelee Hard Rock Hallelujah täysillä taustalla ja saattaa joskus katsoa tekstiä ja laitta “Juu.” “Tosi sääli, mustakin seoli väärässä.” “Et sä ansaitse sellaista kohtelua”. Ja välttämättä häntä ei kiinnosta pätkääkään. Kun ihmisen kanssa juttelee oikeasti, livenä, kiinnostuksen puuttuminen on hankalampi peittää.

-Puolia toisia, 25.6.2006

#3202

Mun mielestä se on ainakin älyttömintä jos varatut etsii sieltä seuraa. Ainaki oon kuullu monesti niinki käyneen.

-Ehkä, 27.6.2006

#3284

Itse löysin mieheni netistä, kylläkin sattumalta enkä minkään hakupalstan kautta. Netin kautta tutustuminen ja ihastuminen on mahdollista, mutta rakastumiseen tarvitaan jo se että toisen näkee.

-Rakastunut, 14.7.2006

#3315

Itse ainakin olen kokenut monta suhdetta hyväksi juuri netin kautta ja myös tv-chatin kauttaa. tälläkin hetkellä seurusteln onnellisesti miehen kanssa jonka olen tavannut chatissa. hän ei todellakaan halua pelkkää seksiä eikä ole muutenkaan sitä steroatyyppiä mitä chateissa pyörii. eikä kumpikaan meistä edes ollut etsimässä siellä seuraa vaan juttelimme niitä näitä ja sovimme että mennään käymään kaljalla. no siitä se sitten eteni enkä ole päivääkään katunut.

-Venus83, 27.7.2006

#3357

Niin, mutta entäs jos se teinipojan iso nettirakkaus onkin keski-ikäinen mies, kuusitoista vuotiaan typykän sijasta?

Miten voit uskoa kyseisen henkilön sukupuoleen, ulkonäköön tai ikään, ellet ole kohdannut tätä kasvokkain?

-Geekam, 14.8.2006

#3381

Tosiaan, netistäkin voi löytää seuraa sattumalta, ei välttämättä juuri treffipalstoilta hakemalla hakien. Ja toisaalta, monet menevät baariin nimenomaan etsimään seuraa, ja silti kehdataan kyllä sanoa jos seurustelukumppani on löytynyt baarista.

-Fly, 21.8.2006

#3400

Itse olen nettirakkauden puolella, sillä minulla on siitä ihan hyvää kokemusta. Kohta tulee puolivuotta täyteen rakkaan kanssa, jonka olen, yllätys-yllätys, tavannut chatissa. Eikä sillä, että hän olisi ainoa, kyllä minulla aiempaakin kokemusta on nettirakkauksista, eivätkä ne ole koskaan olleet pettymyksiä.

Plussaa nettirakkaudessa on, että voi aidosti tutustua henkilöön, sen sisimpään ja oppia tuntemaan ihminen sisältäpäin. Näin meillä kävi. Jälkeenpäin vasta, kun kiinnostus oikeasti heräsi (vuoden pari sitä kypsyteltiinkin), sovittiin tapaaminen ihan kaveripohjalla ja aiottiin katsoa mitä siitä oikein tulisi.

No, kuten nyt olen sanonutkin, yhdessä olemme yhä ja onnellisesti, vaikka välimatkaa onkin n. 300km. ^^

-Lily Anne, 27.8.2006

#3410

Ihmiset puhuvat täällä siitä miten netissä ei voi löytää sitä “oikeaa” ja miten deittipalstoilla ihmisten mielissä on vain ja ainoastaan seuran löytäminen..Mutta eikö näin ole myös pääsääntöisesti ravintoloissa, hauskanpidon lisäksi (voi sitä hauskaa pitää netin keskustelupalstoillakin) ja eikös ihmiset nimenomaan jo wanhaan hyvään aikaan kokoontuneet yhteen tanssimaan ja hakemaan viettelevään tangoon kumppania tanssilavoilta? ps. En itse etsi seuraa deittipalstoilta, ainakaan tällä hetkellä :)

-Arttu S, 1.9.2006

#3443

Itse en pidä tälläisestä touhusta! netinkautta tapaamiset eivät ole turvallista.

Toki netinkautta voi löytää elämänkumppanin.

MUTTA netinkautta voi löytää myös hyvin sairaan kieroituneen persoonan. Ei siis kannata tavata tuntemattomia netinkautta.

RISKINSÄ KAIKELLA

KAIKKI ON MAHDOLLISTA.

-Nobody., 9.9.2006

#3471

kyl mä uskon et netin kautta voi löytyy jotain kaunista ja pysyvääkin. ite ainaki löysin ja hetkeekään en kadu, toivon vaan et rakkaus kestää =)

tosin on tietysti niitä jotka ei kehtaa myöntää mistä se rakas on löytyny, ite mieluummin kerron et netistä ku et viiden promillen kännissä baarista.. must se on surullista.

--85 in love, 20.9.2006

#3483

Tuskin kaikki jotka ovat toisensa löytäneet netistä ovat väkisin etsineet sitä oikeaa sieltä, esim. palstoilta sinkut tänne jne. Voi sitä sattumaakin käydä ja siihen pitää uskoa jos haluaa jonkun asian kestävän, aivan kuin missä tahansa asiassa :) Loistava kirjoitus!

-jepajee, 23.9.2006

#3638

Netin kautta ei kannata hankkia ketään se on liika riskeeraavaa

-mielen osoittaja, 17.10.2006

#3682

löysin ja kaikki tietää, kelloja soitellaan kohtapuolin. mökkiä katellaan ja jne. Mutta eihän netistä oikeesti löydä ketään=) enkä kyllä ettinyt viimeksikkään ketään.

-johannes kastaja, 27.10.2006

#3685

Miksi seuran hakeminen netistä on mukamas säälittävää? Mikseivät ihmiset saisi netissä tutustua toisiinsa? Minun korvissani tuollainen “nettideittailu on ihan säälittävää” kuulostaa aika lapselliselta... Kuka SINÄ olet tuomitsemaan muut? Sääli tarkoittaa ylhäältä alaspäin tapahtuvaa paheksuntaa tai myötätuntoa. Jos pidät itseäsi muiden yläpuolella jonkun tutustumistavan perusteella, niin kaikki hiukan kypsemmin ajattelevat huomaavat, että oikeasti juuri sinä olet säälimiesi ihmisten alapuolella pahansuovan ajattelusi nojalla. Nettideittaajat eivät ole tehneet sinua kohtaan mitään väärin, mutta niin vain ylhäisessä korkeudessasi sinä olet pätevä heidät tuomitsemaan ja heitä säälimään. Ei kai vain kukaan aikuinen ihminen ole ollut asialla, kun joku on julistanut nettideittailua säälittäväksi?! Minä itse olen 20-vuotias enkä ole koskaan ollut (teini-iässäkään) niin typerä teini ja niin epäkypsä, että olisin katsonut olevani missään suhteessa muita parempi tai jauhanut tuollaista tyhjää p*skaa muista. Sitähän tuo on: täysin merkityksettömän, hölmön, perusteettoman p*skan jauhamista, vailla mitään järjellistä ajattelua tukenaan, vailla mitään hyötyä. Vai saatteko te säälijät jotain iloa p*skan jauhamisesta? No sitten, sääli sääijöitä!

Ja sitten vielä tuohon seuranhakuun: Netistä löytää helpommin sellaisia, joilla on sama ajatusmaailma. Jos esim. ideologisista syistä hakee seurustelukumppanikseen vain tietynlaisia ihmisiä, on netti oiva paikka tähän. Jos on itse vaikkapa jonkin vähemmistöryhmän edustaja (ainakin nyt Suomessa), kuten hindu, kasvissyöjä, homo tai maahanmuuttaja, löytää toisen samanlaisen paljon helpommin netistä kuin valtavirran joukosta jostain baarista. Toki tiedostan sen, että nettideittailussa on myös riskinsä, mutta on reaalimaailmassakin! Eikä ole mitenkään kiellettyä käyttää järkeäkään. Ja tuskinpa suurin osa kuitenkaan netissä tavanneista on pelkän nettideittailun perusteella ryntäämässä naimisiin ja pistämässä elämäänsä uuteen uskoon.

-Ovatko aivot hukassa,säälijät?, 28.10.2006

#3724

700 kilometriä välillämme. Tunnettu 2½ vuotta, joista melkein kaksi oltu pari. Ensitapaaminen mahdollisesti seuraavana kesänä, siirrelty kamalasti koska ei olla uskallusta ollut sillä hetkellä molempien puolelta ja järjestelyjen kanssa on ollu ongelmia. Muuten voin sanoa, että suhteemme on ollut auvoisa, ei riidaton, mutta kestävää laatua. Tunnemme toisemme aika hyvin ja ajatuksen juoksumme on usein hyvin samanoloinen. Elämä tuntuisi varsin tyhjältä, jos emme olisi yhessä.

Pitäkää peukkuja, että tämä mahdollisuus onnistuisi ja auttaisi suhteemme eteenpäin.

-kun foorumilla vanhingossa, 8.11.2006

#3821

Joo kyllä se kumppani voi löytyä hyvinkin täältä netistä ja varmaan pääsee paremmin täyttymään ne kriteerit joista itse pitää tiukasti kiinni,onhan niitä sekopäitä ja kusettajia muuallakin mistä sitä seuraa lähtee hakemaan. Pitää olla nykyään tarkkana seuranhaun suhteen kun niitä on todella vähän jotka haluaa esim.perhettä ja sit ne vaan sanoo niin ja kuitenki loppu pelissä se on yhden illan tai parin viikon suhde..ns.paineen purkajia. Ei ihmisiä voi käyttää pelinappuloina siirtelemällä niitä paikasta toiseen,on niilläkin tunteet..

-Boys_85, 29.11.2006

#3876

itse löysin tavallaan sattumalta seuraa netistä. Hain aluksi seuraa, saldo oli niin surkea et lopetin sen. jututin vain kavereitani tämän “ilmoituksen” välityksellä jne. sitten napsahti sattumalta reilun 6kk:n jälkeen kun ilmoitus oli tehty viesti johon – en edes tiedä miksi vastasin. asenne oli “no joo taas näitä ettei kyllä jaksa innostua edes mut vastataan nyt jotain” – lopputulos oli se että minä joka en ollut sitten todellakaan hakemassa siinä vaiheessa ketään löysin sattumalta ihmisen elämääni. Hän on nyt ollut elämässäni 8kuukautta. Ei hakemalla mitään löydäkkään, mutta sattumalta voi löytää jos ei etsimällä etsi mitään. baareista en itse suhteita hakisi. enkä netistäkään hakisi, mutta saattaisin vastata jos joskus hyvä tyyppi vastaan sattuisi, mutta en millään vimmalla yrittäisi luoda äkkiä suhdetta kenen kanssa vain.

-Tiina30v, 14.12.2006

#5259

mäki oon löytäny seuraa netistä. kylläki pidettii eka webbikameroita henkilöllisyyden varmistamiseksi ;) nyt ollaan vasta ½ vuotta 23. päivä yhessä oltu :)

-neea, 17.4.2007

#6281

hömm hömm vai nettirakkaus. No minä tapasin oman nettirakkauteni suomi24:jän sokkotreffi plastalla.Mies vaikutti ensin todella iastuneelta. Ikä ja paillakunta vaihtui tiuhaan tahtiin. Mies sanoi että olen hänelle Pupunen.Siten yhtä äkkiä mies sanoikin että valitsee tilalleni toisen neidon. Se ei auttanut yhtään odotin sitä miestä.Mies sanoi että valitsee tilaleni naapurin muijan.Ja lopuksi olinkin miehelle pelkkä luuseri.Mies nimitti minut sairaaksi naiseksi ja luuserikisi.Mies vihakin ja inhoaakin minua.Olinkin sen miehen päihinpotkittu mulkku muija sille.Mies vihaa ja inhoaa minua edelleen vaikka en yhtään tiedä mitä pahaa olen tehnyt sille miehelle??Ensin Pupunen ja sitten Luuseri jota ukko potkii päihin vihaa ja inhoaa.Luulin ihan tosisssani ukon rakastavan minua mutta sainkin kulla että se pitää luuserina minua ikuisesti. nykyään me vihaamme ja inhoamme toinen toisiamme.Minäkin vihaan ja inhoan sitä miestä todenteolla. T: GretaMieku

-GretaMieku, 28.8.2007

#6335

Minusta siinä ei ole yhtään mitään lapsellista, jos kykenee rakastumaan toiseen netin välityksellä. Kaukana lapsellisuudesta. Eikö se jo itsessään kerro siitä, että nettisuhteissa rakastuu toisen sisimpään eikä vain ulkonäköön? Platoninen rakkaus on joskus paljon vahvempaa kuin pelkkä fyysinen rakkaus. Jos välimatka on pitkä (kuten minulla ja rakkaallani on jopa monia maita välillämme) totta kai se satuttaa, kun ei voi edes koskettaa tai hyväillä sitä jota rakastaa eniten. Olen niin pitkään odottanut rakastani, joka asuu balkanin alueella, ja päivä päivältä pidän enemmän toivoa yllä siitä että ensi kesänä hän pääsee vihdoin lentämään luokseni. Ensimmäinen yhdeksättä, eli eilen, tuli vuosi täyteen siitä kun juttelin hänen kanssaan ensimmäisen kerran. Minulla ei silloin ollut aavistustakaan siitä kuinka paljon tulisin hänestä välittämään. Itsekin pidin nuina aikoina nettisuhteita jollain tapaa typerinä. No, siinä kävi sitten sillä tavalla hassusti, että huomasin joka päivä toivovani enemmän ja enemmän jotta voisin jutella hänen kanssaan. Tuli joulu, ja uusi vuosi meni. Vasta maaliskuussa uskalsin sanoa hänelle, että minä rakastan häntä. Pelkäsin sitä miten hän suhtautuisi siihen, ja kaikista eniten sitä että hän ajattelisi minun olevan jokin säälittävä nörtti jota kukaan ei tahdo kun voin rakastua noin vaan johon kuhun joka asuu ties monienko tuhansien kilometrien päässä minusta. Kaikkia pelkojani uhaten oli minun silti pakko sanoa se, olin nimittäin aivan liian monta kertaa itkenyt hänen vuokseen ja ikävöinyt häntä silloin kun hän ei ollut kanssani. Yllätyksekseni hänkin kertoi rakastavansa minua. Siitä lähtien olen tuntenut itseni erittäin onnelliseksi, ja totta kai hieman surulliseksi siitä kuinka kaukana hän on minusta, mutta yritän ajatella positiivisesti. Minusta on ihana ajatella, että tässä maailmassa on joku joka välittää minusta ja joku jolle minulla on lupa sanoa kuinka paljon rakastan häntä. Ei se minua haittaa, että sanon sen ehkäpä vain tietokoneen, kännykän tai tietokoneeseen kytketyn mikrofonin kautta: se tunne on silti yhtä todellinen. Hän on tulossa tänne suomeen kesällä. Tiedän olevani erittäin nuori tällaiseen, olen nähnyt vasta kolmetoista kesää, mutta minkä minä itselleni mahdan? :)

-Heippa!, 2.9.2007

#6339

Heippa!: kaikkea hyvää teille ja uskon, että pari vuotta sujuu mukavasti noin ihan tekemättä mitään. Sen jälkeen kuitenkin – kuten muissakin suhteissa – tulee vaihe, jolloin täytyy oikeasti panostaa siihen yhdessäoloon ja läheisyyden tunteeseen (tämä on se tilanne, missä parit “kasvavat erilleen”). Näkisin, että nettiseurustelussa tämä on aika kriittinen vaihe – ja ainakin itselläni meni tällöin kolmen vuoden maiden rajat ylittänyt suhde poikki, yhteisestä päätöksestä, ajanpuutteenkin johdosta (olin lukiossa).

Itse suhde oli kyllä sinänsä antoisa. Tuli varmasti keskusteltua enemmän kiun sen ikäisenä olisin “tavan poikaystävälle” jutellut.

-Saana, 3.9.2007

#7320

Aiemmin en kauheasti ollut juurikaa mitään mieltä nettirakkauksista. Nyt olen kuitenkin lämmennyt asialle ja aion kokeilla, koska ravintoloissa roikkuminen ei oikein kiinnosta ja tuskin sielläkään sen enemmän ollaan puhtaat jauhot pussissa. Kusettajia ja seikkailijoita on joka paikassa!

Toivottavasti viellä tärppää!

-Miksi ei?, 2.12.2007

#7389

Itse ainakin tapasin 4 kuukautta sitten erään tytön netin kautta ja toivon mukaan jo tammikuussa pääsen ensimmäistä kertaa antamaan hänelle kunnon halauksen :) (välimatkaa 200 km) Jos hyvin käy voimme aloittaa kunnon seurustelun ja vaikka ensi tapaamisen jäisikin sellainen “tämä ei taida toimia”-fiilis teimme sellaisen lupauksen että pysymme ikuisesti ystävinä :D

Vanhemmille vaan täytyy vielä kertoa :/ sen verran vanhanaikaista porukkaa ne kyllä on, että en usko että ne paljoa hymyilee kun kerron löytäneeni tytön netin kautta :/ mutta ennemmin otan ihanan tytön ja vanhempien raivon kuin tuotan hänelle pettymyksen ja elän loppuelämäni tietämättä olisiko seurustelumme onnistunut vai ei...

-Onnessaan :), 14.12.2007

#7778

Netistä voi löytää kunnollisen partnerin jopa ravintoloita helpommin! Monilla työssäkäyvillä kun on nykyään ajankäyttö aika tiivistä, ja näinollen ravintoloissa notkumiseen ei jää paljoa aikaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, esimerkiksi on täysin ilmainen nettideittipalsta.

-Jaana, 14.2.2008

#8424

itse olen myös löytänyt netistä seurustelukumppanin, mutta kellekkään kaverille en ole kertonut mistä löysin. koska saattaisivat hämmästellä jne......

-juppipello, 18.4.2008

#9606

Minä löysin sen maailman ihanimman ihmisen myös netistä, ja ihan sattumalta. Olemme tunteneet jo 2 vuotta ja vaikka lukiossa on kiirettä, asumme eri maissa jne., niin eikun joka lomalla nähdään ja päivittäin puhutaan tietokoneen välityksellä. Onhan se rankkaa, mutta se myös palkitsee :) Sitä paitsi menisin oikeasti varmaan ihan sekaisin, jos tämä henkilö katoaisi elämästäni.

Tsemppiä kaikille nettituttavuuksia etsiville ja kaukosuhteessa oleville! (Loppuisi jo tämä lukio...!) ;)

Ai niin, en muuten häpeä netti-juttua lainkaan, olen vain ylpeä ja onnellinen että tosi rakkaus kestää vaikka mitä!

-Deku, 31.8.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: