Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kiinalaisessa hotellissa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: junkkari: riehakas nuorukainen; (historiassa:) upseerikokelas t. lippua kantava aliupseeri (eräissä maissa)
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 17/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Oli vaikeuksia saada WC-paperia hotellissa Shangahissa. 3 855 lukijaa, joista 550 eli 14% on antanut arvosanan (7+).

Kiinalaisessa hotellissa

Olin Shanghaissa lomamatkalla kavereiden kanssa kymmenisen vuotta sitten. Hotellia oli vaikea löytää, sillä se ei saanut olla kallis ja heikompiin hotelleihin ei “isoneniä” eli länsimaalaisia edes otettu. Lopulta hotelli kuitenkin löytyi, vaikkakin meidän budjetillemme kalliimmasta päästä.

Ylhäällä huoneessa huomasin, että WC:stä on paperi loppu. Hätää ei vielä ollut, mutta päätin hoitaa asian ennenkuin sellainen tulee. Soitin receptioniin, jossa tullessa puhuttiin ihan ymmärrettävää englantia. Kerroin, että olen huoneesta se-ja-se ja että meiltä on WC-paperi loppu. Receptionin nainen rupesi nauramaan ja löi luurin korvaan. Vaikka olin tietoinen siitä, että Kiinassa ja aasiassa ylipäänsäkin hymyillään ja nauretaan paitsi ilosta niin myös peittääkseen nolostumisen tai surun niin olin kyllä vähän yllättynyt.

Odotin puolisen tuntia ja soitin uudestaan, toivoen että eri ihminen vastaisi puhelimeen. Äänen perusteella näin kävikin, ja esitin asiani uudestaan tälle toiselle ihmiselle. Hänkin rupesi nauramaan ja löi luurin korvaan. Nyt jo huolestuin. Onneksi en istunut pöntöllä jo valmiiksi. Se olisi voinut syödä miestä.

Otin sitten tyhjän rullan mukaani ja menin käytävälle etsimään siivoojaa tai muuta henkilökuntaa, tarvittaessa receptioniin asti. Käytävällä tuli kuitenkin siivooja vastaan, jolla ei ollut vaikeuksia ymmärtää asian luonnetta ja sainkin uuden rullan heti. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

-Aapo Puskala, 2.10.2006

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 9 kommenttia
Kommentit
#3547

Miksiköhän ne siel receptionis sit silleen teki?

-ihmettelen, 2.10.2006

#3549

käsittääkseni kiinassa kakka-asiat ovat suuri häpeän aihe ja tabu. puheissa

niitä pitäisi osata käsitellä sopivin eufemismein.

voi olla tietysti, että respan ihmiset eivät ymmärtäneet, mistä oli kysymys, vaan jotenkin tulkitsivat asian erinomaisen huvittavaksi vitsiksi. tai sitten ei ns. kuulunut toimenkuvaan, vaan turistin olisi pitänyt osata kääntyä oikean instanssin, sen kerrossiivoojan puoleen.

ehkäpä siellä vessan seinällä oli iso kyltti, jossa luki, että

'henkilökohtaisen hygienian hoitoon tarvittavia tarvikkeita on saatavissa kerrossiivoojalta', tietysti kiinaksi.

mutta monesti pärjää avoimella mielellä ja riittävällä yritteliäisyydellä.

maassa maan tavalla.

mutta tämä on tätä elämän suolaa, että kaikki ei mene ns. putkeen kerrasta

-jwc, 3.10.2006

#3555

Kiinalaiset ovat yleensä vähän omituisia.

-mä, 3.10.2006

#3557

Kiinassa ei käytetä vessapaperia, vaan suoraan sanottuna huuhdellaan perse vedellä. Miettikää nyt, minkälaiset vuoret käytettyä vessapaperia olisi viemäreissä, jos jokaista miljardia kiinalaista kohti kuluisi yhtä paljon vessapaperia kuin suomalainen käyttää vuodessa.

Ettekö ole katsoneet Madventuresia?

-MädvenZöörs, 3.10.2006

#3566

Kirjoitetut kommentit kertovat kaiken.

-Hamsteripeikko, 4.10.2006

#3567

No mehän ei tiedetä millä sanoin Aapo tuolloin 10 vuotta sitten nuoruuden innokuudessaan asian receptioniin esitti. Jos se oli jotain tyyliin “I wanna wipe my ass now!” tai “Pyyhkimään!” niin olisin mäkin nauranut :)

-K., 4.10.2006

#3622

Mitä siellä Kiinassa hävetään kakkaamista, jokainen ihminen ja eläin maailmasta tekee sitä. Minä, Aapo Puskala, Suomen presidentti, veljeni, Aapon kämppäkaverit, Saddam Hussein ja kaikki muutkin ihmiset ja eläimet, simpukat ja muurahaisetkin.

Jos joku vaikka menee Kiinassa vessaan ja tulee sieltä tullessaan housut/hame märkänä takapuolesta, kaikki tietää, että ihminen on käynyt kakalla.

-Elsu, 14.10.2006

#3765

Aika jännää, Ihmisiä on monenlaisia, erimaalaisia, erivärisiä. Mutta kaikki käyvät paskalla samalla tavalla. Kuvitelkaa nyt joku Hitler pöntöllä.

-Anonyymi, 16.11.2006

#5339

Tapoja on kyllä erilaisia. Esimerkiksi joissain aasian osissa pöntölle ei istuta, vaan mennään seisomaan ja siitä sitten kyykistytään tarpeille. Kuulemma suolisto on 'suoremmassa' asennossa tällä tavoin ja ulostaminen onnistuu tehokkaammin.

-Vortac, 24.4.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: