Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Siskonmakkarapizza

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Pidätkö?


11 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 14/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ruoka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Siskonmakkarapizza on herkullinen ruokalaji. Kokeile sinäkin, et pety. Kukaan ei tähän mennessä ole pettynyt. 3 335 lukijaa, joista 314 eli 9% on antanut arvosanan (7+).

Siskonmakkarapizza

Siskonmakkarapizza

Siskonmakarakeitto on suosittu ruokalaji. Herkullisesta mausta tärkein osa tulee siskonmakkarasta, joka poikkeaakin edukseen muista makkaroista. Jos siskomakkara on maukasta ja tekee siskonmakkarakeitosta herkullista, miksei siskonmakkara toimisi muissakin ruokalajeissa?

Kun kysyin päivän kysymyksessä lempi- ja inhokkipizzatäytteitä, olivat kärjessä kinkku ja ananas, viimeisenä siskonmakkara, anjovis ja tofu. Olin pettynyt ihmisten ennakkoluuloisuuteen. Kuinka moni vastaaja oli tosiasiassa koskaan kokeillut tai edes kuvitellut siskonmakkarapizzaa? Jos pidät siskonmakkarakeitosta ja pizzasta, tulet rakastamaan siskonmakkarapizzaa.

Jokainen merkityksellinen asia, jokainen tärkeä ihminen, jokainen herkkuruoka on joskus ollut uusi ja pelottava. Siskonmakkarapizzan kokeilussa suurin kuviteltavissa oleva menetys on vähän aikaa ja ehkä vähän rahaa. Jos tämä on liian iso riski niin mitä sitten oikein uskallat tehdä? Uskallatko avata silmäsi aamulla? Uskallatko sulkea ne illalla?

Siskonmakkarapizza tehdään kuten mikä tahansa pizza. Ensin tehdään taikina ja kaulitaan se, sitten lisätään tomaattikastike ja juusto. Siskonmakkarapötköstä pulautetaan parin sentin pätkiä pizzan päälle, samalla tavoin kuin keittoonkin. Pyörylät kannattaa taputella litteämmiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Siskonmakkaran seuraksi pizzan päälle sopivat mainiosti esimerkiksi paprika, sipuli ja suolakurkku.

Kokeile! Tee siskonmakkarapizzasi itse kuten yllä kerrottiin. Tai ota oma siskonmakkarapötkö mukaan, mene lähipizzeriaan ja tarjoa sitä täytteeksi.

Kun olet kokeillut, kerro kommenteissa kokemuksistasi. Vastasiko tulos ennakko-odotuksia? Haluaisitko kokeilla toista suosikkia, siskonmakkarapastaa? Jos tunnet pizzayrittäjiä, kerro heille että saavat tälle sivulle ilmaisen mainoksensa mikäli tarjoavat siskonmakkarapizzaa.

-Aapo Puskala, 31.1.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 32 kommenttia
Kommentit
#4332

Pitääpä kokeilla.

-JOKU, 31.1.2007

#4333

Kevyttä siskispropagandaa :)

-Tää, 31.1.2007

#4338

hk:n sininen pizzassa on tarpeeks kauheeta, pieni kammo tullu kaikkia tommosia kokeiluja kohtaan :)

-aasi, 31.1.2007

#4339

HK:n sinisen edes kutsuminen makkaraksi, saati vertaaminen siskonmakkaraan, on jo rikos.

Jokainen ruoka, jokainen herkku, jokainen lempiruoka on joskus ollut uusi ja pelottava kokeilu. Suurin menetys mitä tästä voi tulla on vähän aikaa ja ehkä vähän rahaa. Jos se on liian iso menettämisen riski niin miten ikinä uskaltaa muuta kuin maata peiton alla silmät kiinni ja toivoa ettei mikään muutu? :-)

-Aapo, 31.1.2007

#4343

mitä eroa yleensäkään on siskonmakkaralla ja tavallisella makkaralla, koska itse en nimittäin pidä tavallisesta makkarastakaan yhtään. siskonmakkarakeittoa varmaan joskus olen maistanut mutta ei kyllä muistu mieleen että oliko hyvää vai pahaa

-cheese, 31.1.2007

#4351

Oispa tohonkin aikaa, motivaatiota ja jaksamista.

-sisko, 31.1.2007

#4364

Kokeilisinpa heti, jos söisin makkaraa. :)

Kiitos, Aapo, reseptivinkistä. Mikäs sitten olisi vastaava kasvisvaihtoehto? :D

-religiosa, 1.2.2007

#4368

religiosa, onko tofusiskonmakkaraa? Tofunakkipizzaa kai sit. :)

-K., 1.2.2007

#4400

“Siskonmakkarapizza tehdään kuten mikä tahansa pizza. Ensin tehdään taikina ja kaulitaan se, sitten lisätään tomaattikastike ja juusto.”

Herran jestas. Juusto tulee päällimmäiseksi!

Jos jossakin olisi tarjolla siskonmakkarapizzaa voisin syödäkin, mutta eipä kyllä ehkä itse tulisi tehtyä...

-orchid, 3.2.2007

#4409

Kritiikkiä...:

Yleensä niin oivaltava Aapo ei huomannut, että kysyessään pitsan lempitäytteitä kysyessä listan loppupäähän jäävät eivät todennäköisesti ole inhokkeja. Kirjoituksessa Aapo moittii suurta yleisöä uskaltamisen puutteesta, kun eivät ole kokeilleet siskonmakkarapitsaa. Suosikiksi sitä ei voi juuri siitä syystä nimetä, jos/kun ei ole kokeillut.

Aapolla on nyt tässä oletuksena, että jos pitää ruoka-aineista A ja B, pitää myös niitten yhdistelmästä AB. Ainahan ei näin ole. Tässä omia kokemuksiani:

- Söin kerran nälissäni nakkia ja jukurttia samanaikaisesti. Siitä en ole vieläkään toipunut. Yllätyksekseni myös eräs yästäväni kertoi saaneensa elinikäisiä traumoja kokeiltuaan samaa yhdistelmää. Ainakaan näin kahden koehenkilön otoksella nakki ja jukurtti eivät sovi yhteen.

- Tungin kerran kolalasiin vaniljajäätelöä ja luumurahkaa. Aivan uskomattoman näköistä kuraa, mutta maistui taivaalliselle. Varoituksena niille (harvoille?), jotka eivät vielä koskaan ole yhdistäneet jäätelöä ja limua: kuohu pyrkii ulos lasista.

Tää: “Kevyttä siskispropagandaa :)”

Niinpä =P Väittäisin jopa, että siskonmakkara pitsantäytteenä ei ole kovin innovatiivista.

-flikka tält pualelt jokke, 3.2.2007

#4428

flikka, siskonmakkara oli myös inhokkilistan kärjessä, ei vain suosikkilistan lopussa. Siksi siinä olikin molemmat linkit.

Innovatiivista? Hmm. No itse asiassa tarkoitus oli lähinnä tuoda esiin että se on herkullista. Ja kuinka moni on koskaan maistanut tai edes kuvitellut tai ajatellut tekevänsä siskonmakkarapizzaa? EIkö innovatiivista ole sellainen, mitä kukaan muu ei koskaan ole tehnyt tai tullut edes ajatelleeksi tehdä, näin kärjistäen?

-Aapo, 4.2.2007

#4429

Enpä ole nähnyt/kuullut missään siskonmakkarapizzasta. Kuulostaa kyllä hyvältä, vaikka siskonmakkarat on niin isoja että jää polttamaan suuta (ainakin keitossa). Ja flikka, siskonmakkaran ja pizzan voi sentään JOTENKIN kuvitella yhteen, toisin kuin jogurtin ja nakin.

-Miksu, 5.2.2007

#4433

Aapo, mulla nuo tekstin linkit ovat ainakin molemmat suosikkikyselyyn. Pahoittelen kuitenkin, kun en muistanut tuon inhokkikyselyn olemassaoloa. Noita mielenkiintoisia kyselyjä kun tulee kuitenkin niin usein, ja hyvä niin. Käyn Lintukodossa vähintään kerran päivässä vastaamassa ainakin päivän kysymykseen.

Musta vaan siskonmakkara tuntuisi pitsantäytteenä olevan verrattavissa kinkkuun. Mutta kuten totesit, monen muun lailla minäkään en ole siskonmakkarapitsaa maistanut. Olen juuri noiden kinkun ja ananaksen kannalla, lisäyksenä ehdottomasti katkaravut :o)

-flikka tält pualelt jokke, 5.2.2007

#4434

Miksu: “Ja flikka, siskonmakkaran ja pizzan voi sentään JOTENKIN kuvitella yhteen, toisin kuin jogurtin ja nakin.”

Tuota juuri tarkoitin, kun kirjoitin siskonmakkaran olevan pitsantäytteenä vähemmän innovatiivinen keksintö.

-flikka tält pualelt jokke, 5.2.2007

#4435

flikka, *hups*. joo se toinen linkki oli väärin. Korjasin sen, mutta vähän kyllä häviettää :)

Nojoo, on siskis + pizza ehkä vähemmän “innovatiivinen” ku jugurtti ja nakki :)

-Aapo, 5.2.2007

#4437

Ranskassa söin kerran pizzaa, jossa oli tomaattikastikkeen sijasta ranskankermaa. Ehkä jugurtti kävisi sen korvikkeeksi? Mut ei ehkä kovin makea jugurtti...

-Tää, 5.2.2007

#4464

Jugurttipizzasta tulee kyl mieleen iskender kebab tai falafel :) namia :)

-K., 7.2.2007

#4466

Palautetta on tullut myös juuston sijainnista pizzassa... Myönnettäköön tässä, että olen syllinen tuon reseptiosuuden muotoiluun ja siksi tässä perustelen valintaani: Olen itse siirtynyt kotioloissa laittamaan pizzajuuston heti tomaattikastikkeen päälle, varsinaisten täytteiden alle siksi, että kotioloissa uunia harvemmin lämmitetään pitserioiden hiiliuuneja vastaaviin lämpötiloihin (300 astetta) eikä täytteistä irtoava neste ei pääse silloin haihtumaan yhtä hyvin. Jos ne vielä pakkaa juustokalvon alle muhimaan, on ihan turha toivoa rapeaa pohjaa. Juustoa ei myöskään saa ladata hirveitä määriä, pohjasta pitää jäädä näkyviin alueita, joiden kautta pohja pääsee paistumaan...

-Tää, 8.2.2007

#4467

Ja vielä innovaatioista... käsittääkseni innovatiolla tarkoitetaan asiaa, jossa jotain on keksitty vähän uudella tavalla, mutta ennen kaikkea sen pitää olla vakiintunut uudeksi käytännöksi. Idea on siis eri asia kuin innovaatio. Siinä mielessä siskispizza ei vielä ole innovaatio, mutta toivottavasti matkalla kohti sitä :) Vapise kinkku, siskis tulee! Myös Raxiin ja Rossoon :-P

-Tää, 8.2.2007

#4468

No siksi juuri en kutsuisi kotona tehtyä pizzaa pizzaksi vain jonkinlaiseksi leivonnaiseksi. Ei niistä ikinä saa _oikeeta_ pizzaa kotioloissa kun ei ole kunnon uunia käytössä, ikävä kyllä. Jonkinlaisia paistoksia ne kyllä on. :)

-K., 8.2.2007

#4469

No on siskispizza mun mielestä melkoinen innovaatio, en vain tiedä haluanko ikinä sitä kokeilla :)

-K., 8.2.2007

#4470

Hyi, kuka nyt sianlihaa söisi.

-Hamsteripeikko, 8.2.2007

#4545

Ihan kokeilemisen arvoinen idea, tosin ne suolakurkut jättäisin pois ja laittaisin vaikka ananasta tai oliiveja tilalle.

Lidlistä saa halvalla margarita-pizzaa, jossa ei siis ole kuin tomaattikastike, juusto ja jotain vihanneksenpaloja. Tällaisen päälle on tullut kokeiltua yhtä jos toistakin. Erittäin helppoa, eli kokeilkaa lisätä tällaiseen ne siskonmakkarat, jos kynnys kokeilemiselle on muuten liian suuri.

Ja jos siskonmakkarapizza tuli jo kokeiltua, kokeilkaapa seuraavaksi tätä:

MAKKARA-KETSUPPI-SIPULI-JUUSTO-HERNEKEITTO

Makkarat ja sipulit pilkotaan paloiksi ja pannulle ruskistumaan. Sitten otetaan tölkillinen hernekeittoa ja kiehautetaan kattilassa. Tämän jälkeen pannun sisältö kumotaan hernekeiton sekaan ja perään ruiskutetaan reippaasti ketsuppia. Juusto lisätään siivuina tai pieninä paloina ja sekoitetaan niin että se sulaa keiton sekaan. Keitosta tulee jännän väristä ja yllättävän hyvää.

Monet laittavat hernekeittoon sinappia, mutta minun mielestäni ketsuppi sopii ehdottomasti paremmin!

Tai jos edellinen ei kuulostanut erityisen innovatiiviselta, kokeilkaa siinä tapauksessa tätä:

MAKKARAKAURAPUURO

Kaurapuuro keitetään normaalisti kattilassa. Sekaan pilkotaan makkaraa (kannattaa kuoria tai käyttää vaikkapa kuorettomia nakkeja). Mausteeksi reilu nokare voita, suolaa ja hieman mustaapippuria. Lopuksi puuron sekaan murskataan näkkileipää.

Totuus on, että inhoan kaurapuuroa. Tämä tuli kuitenkin kaikki syödyksi.

-Julli, 12.2.2007

#4557

Minä olen ammattilaiskokki ja sain todella hyvät naurut tästä palstasta :D

-Ceiju, 13.2.2007

#4561

Työn iloa! :D

-Tää, 13.2.2007

#4985

Puuro jauhelihakastikkeen kera voisi olla aika hyvää. Paitsi jos puuro on makeata.

-dgkpos, 18.3.2007

#5102

Mä kokeilin ja petyin.

-mä, 1.4.2007

#5319

Joskus olen miettinyt, että mitähän se siskonmakkara oikeasti on. Tässä pari päivää sitten kävin kaupassa, ja siellä oli Forssan siskonmakkara tarkouksessa. Ostin paketin jä väsäsin siitä sopan, josta tuli oikein hyvää. Mutta mieleen heräsi kysymys, että mitä eroa on siskonmakkaralla ja nakeilla?

Jostain olen saanut kuulla, että aito siskonmakkara myydään raakana, eli se on siis pakko keittää tai paistaa, että sitä voi syödä. Tämä Forssan makkara oli kuitenkin kypsää, eikä maussa juurikaan eronnut tavallisista nakeista.

-Julli, 22.4.2007

#5321

Ja tuon edellä mainitun siskonmakkarasopan resepti:

Muutama peruna, kuoritaan ja pilkotaan paloiksi

pari porkkanaa, viipaloidaan

säkki pakastevihanneksia

paketti siskonmakkaraa

2 sipulia paloina

Mausteeksi:

Kynteliä (reilusti)

chilijauhetta (vähän)

2 lihaliemikuutiota.

Nesteeksi vettä.

Joskus voisi kokeilla käyttää jotain kaupan valmiskastiketta liemeen. Knorrin herkkusienikastike voisi sopia hyvin...

-Julli, 22.4.2007

#5355

Tuli mieleen paha ruoka-aiheinen pila: tee pizza ja laita sekaan kissanpaskaa. Tarjoa tätä pizzaa vaikka tutuillesi, mutta älä ikinä kerro heille, että millaista pizzaa ovat syöneet. Levittele vaikka joillekin sellaista huhua, että joku on joskus tehnyt kissanpaskapizzaa :D

-Kiviniemi, 26.4.2007

#8740

Hyväähän tuo oli, pitää ehdottaa myös kotitalouden opettajalle.

-Eezi, 10.6.2008

#10093

miten saat näin pienestäkin asiasta näin ison?

-b, 21.10.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ruoka tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: