Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Nuorison kritisointi on suurimmaksi osaksi aiheetonta

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: opponentti: vastaväittäjä

Pidätkö?


10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 14/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Nuorisoa kritisoidaan asioista jotka ovat ihan hyväksyttäviä aikuisille ja päiväkoti-ikäisille. Sitä paitsi aikuiset ovat saaneet paljon enemmän tuhoa aikaan kuin lapset. 2 950 lukijaa, joista 426 eli 14% on antanut arvosanan (7).

Nuorison kritisointi on suurimmaksi osaksi aiheetonta

Nuorisoa kritisoidaan samoista asioista jotka ovat ihan hyväksyttäviä sekä aikuisille että päiväkotilapsille. Jos joku päiväkotilainen kritisoi vanhempiaan, niin se on vain uhmaikää. Jos joku aikuinen kritisoi vanhempiaan, hän on vain itsenäistynyt. Mutta jos joku nuorison edustaja kritisoi vanhempiaan, se on törkeetä kapinaa joka pitää saada loppumaan. Jos joku päiväkotilainen krisoi päiväkotihoitajiaan, sekin laitetaan uhmaiän piikkiin. Jos joku aikuinen kritisoi pomoaan, hän vain puolustaa oikeuksiaan “riistäjää” vastaan. Mutta jos joku nuorison edustaja kritisoi opettajaansa, se on törkeää opettajien epäkunnioittamista joka pitää saada loppumaan. Joka paikassa puhutaan nuorison rappeutumisesta, vaikka aikuiset on saanut paljon saanut paljon enemmän tuhoa aikaan. Syyskuun 11. päivän terroriteot olivat aikuisten tekemiä. Matti Nykänen on aikuinen. Hitler tapatti juutalaisia aikuisena. Nuoriso ei ole saanut mitään suurta tuhoo aikaan. En toki yleistä että kaikki aikuiset olisivat tuhoisia hulluja, mutta on niitä paljon enemmän aikuisissa kuin nuorisossa. En myöskään väitä että nuoriso olisi täydellistä, mutta kuten todettu, ei nuoriso ole saanut mitään kovin suurta tuhoo aikaan.

-mä., 3.2.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 26 kommenttia
Kommentit
#4385

Hyvä aihe, huono kirjotus – taas vaihteeksi.

-glaah, 3.2.2007

#4386

Tuota noin, olen melkein sanaton tämän kirjoituksen edessä. Tekisi mieli sanoa että mene kotiin kasvamaan mutta en ole ilkeä. Oliko tässä siis jokin pointti?

-K., 3.2.2007

#4387

HYvä krijotus jälneen. En ole myösknään huomannut että,nuorisno olisi tehnyt jossain, suurta tuhoa saatikka sitten, tappanut jokunu. Ja on totta että, Matti Nykänen on aikuinen ei, nuori tai lapsi, millä oin vaikeuksiak.

-Mikko, 3.2.2007

#4388

Täysin samaa mieltä. 10 p

-Riku, 3.2.2007

#4395

Niin, se vika on helppo löytää aina muista. Mitäs se Jessuppi sanoi malasta ja tukista ja silmistä jne? Ja vielä: ketkä ihmeessä ovat nuoret tällaisiksi riiviöiksi kasvattaneet?

Ehkä juuri se, että olemme yhdessä vastuussa yhteisistä ongelmistamme – niin, ehkä juuri tämä vastuuntunteen aavistus saa hakemaan syyllisiä aina jostain muualta kuin “meidän” piiristämme.

Tosin vieläkin olen sitä mieltä että nykynuorison musiikkimaku on aivan hirveä...

-Teemu Jokela, 3.2.2007

#4396

en tajua sua

-cheese, 3.2.2007

#4397

Jutussa on kyllä ajatusta mukana, mutta se olisi 10 kertaa vaikuttavampi ilman kirjoitusvirheitä ja puhekielistä asua. Nyt se antaa vaikutelman varhaisteinistä, jonka mielestä aikuiset vain ovat aina väärässä. Mistä puheenollen, kyllä monet teini-iän sekoilut pistetään teineyden ja hormonien piikkin, eikä se sen kummempi kausi ole kun lasten uhmaiät.

-Anna, 3.2.2007

#4401

Kirjoitapa joskus vähän pitempikin juttu kuin yksi kappale. Näin lyhyeen ei mahdu sisältöä eikä niissä sitten oikein ole mitään itua. Tässäkin on periaatteessa ihan hyvä aihe, mutta eihän tässä ole mitään järjellisiä perusteluita tai muutakaan. Jos et ole sattunut tietämään niin nuorisorikollisuutta on olemassa, ja esim. Natsi-Saksan armeijassa oli paljon nuoria.

-Kone, 3.2.2007

#4408

Kone, mahdollisesti Natsi-Saksan armeijassa oli nuoria, mutta eivät ne kuitenkaan Natsi-Saksan armeijaa johtaneet. Moni katasrofi olisi jäänyt tulematta jos aikuiset johtajat olisivat johtaneet vähän paremmin. Niin ja esim. Suomen nuorisorikolliset eivät ole saaneet mitään niin pahaa tuhoa aikaan, että sitä voisi verrata aikuisten pahimpiin aikaansaannoksiin.

-mä, 3.2.2007

#4410

Kuvitteletko todella, että nuoriso ja aikuisväestö ovat jotenkin erillisiä ryhmiä? Uutinen: Suurimmasta osasta nuorisoa tulee aikuisia. Nuorisoa koulitaan juuri siksi, ettei se päätyisi “tuhoiseksi” aikuisväestöksi.

-flikka tält pualelt jokke, 4.2.2007

#4412

Tää on sin eka kitjoitus jossa minä olen samaa mieltä kanssasi mä.

-JOKU, 4.2.2007

#4414

Tämä alkaa jo vaikuttaa joltain kieroutuneelta kokeelta – voiko joku oikeasti olla tuollainen? Aapo itse tai joku muu vastaava taho kirjoittaa ala-arvoisella suomella mielipiteitä ilman perusteluja ja katsoo, miten se vaikuttaa itse asian huomiointiin tai kommenttien tasoon. Toinen vaihtoehto on se, että joku tekee tuon vain piruuttaan. Jonkinlainen alkeellinen versio Niilo Paasivirran Oikeista Mielipiteistä, kenties.

-Niina, 4.2.2007

#4417

Niinpä, myös George Bush on aikuinen...

-nuori, 4.2.2007

#4420

Jos haluat, että itan sinänsä ihan hyvän asiasi ollenkaan vakavasti, opettele hieman oikeinkirjoitusta. 4p Ihan tuon 'tuhoo'-sanan käytöstä.

-mara, 4.2.2007

#4421

Onko sillä vliä onko, kirjoitusvihrietä, jos asia on oikea, ja ajatus klukee. Annoin tälle arvosnaks kympin.

-Mikko, 4.2.2007

#4424

Tämä oli paras kirjoituksesi tähän mennessä.

-Teemu, 4.2.2007

#4432

Nuorison kapinointi on saanut aivan kammottavia piirteitä. Kun vielä 60-luvulla vastustettiin Vietnamin sotaa ja imperialismia, niin nykynuorisolla otsaa kannattaa Georg W. Bushia ja vaatia Suomea liittymään NATOon! Pahinta kaikessa on se että nykynuoriso julkeaa häpäistä maamme valtauskonnon, Sosiaalidemokratian, pyhimpiä uskonkappaleita esim. julkaisemalla netissä Ben Zyskowiczin puheita. Ei mitään kunnioitusta luokkataistelua kohtaan!

-Orange, 5.2.2007

#4458

joukossa tyhmyys tiivistyy.

-jyynäs, 6.2.2007

#4531

Tätä kutsutaan myös ns. kasvatukseksi.

-gone, 11.2.2007

#4586

Sukupolvien välinen kuilu... kilometrien mittainen ainakin tämän kirjoittajalle...

“...Syyskuun 11. päivän terroriteot olivat aikuisten tekemiä. Matti Nykänen on aikuinen. Hitler tapatti juutalaisia aikuisena. Nuoriso ei ole saanut mitään suurta tuhoo aikaan...”

Saan sen kuvan tekstistäsi, että “nuoriso” olisi eri ihmisrotu tms. kuin “aikuiset”. Hmmm, hmmm, hmmm...

-Keetu, 14.2.2007

#4654

Sen lauluja laulat jonka leipää syöt. Onhan tietty niinkin, ettet oikeen itse voinut päättää syntymästäsi, tai siitä mihin perheseen synnyt. Kyllä kuitenkin pitää saada kritisoida sitä, että nuorisot riehuu keskustasssa kaljakassit kädessä ja potkii mummoja, vaikka tämä onkin vähenemään päin, paitsi alkoholinkulutuksen osalta. Mutta, jos jokin aikuinen haukkuu vanhempiaan, niin täälläpäin hän on ainakin ärsyttävä kusipää joka on vielä uhmaikäisen tai teinin tasolla. Pomon kritisointi taas on ihan eri juttu kun jonkin opettajan kritisoiminen, sinä olet siellä töissä, ja jos pomo jonkun asian täysin kusee niin kyllähän siitä pitää sanoa, jos taas itse kuset kaikki hommat niin kyllä siinä pomokin huutaa...

-PEMM, 17.2.2007

#4703

Tekstin perusajatus välittyy, mutta jäsentelyssä ja käsittelyn monipuolisuudessa olisi runsaasti parantamisen varaa. Kieli- ja tyylivirheitä esiintyy runsaanpuoleisesti.

-YTL, 23.2.2007

#4993

oln täsin sma mietä ku mikko. 10 ptettä

-Tuntematon, 19.3.2007

#5012

Nuoria on kerrallaan 5-6 ikäluokkaa ja aikuisia ehkä 60. Ei tarvitse paljoakaan ymmärtää todennäiköisyydestä ja tilastoista, että voi päätellä aikuisten peittoavan pahanteossa nuoret, niin pahanteon laatu kuin määräkin kriteereinä.

Ja nuoruus menee niin nopeasti ohikin. Pitää olla valveutunut pahantekijä ja aloittaa jo lapsuusvuosina, että ehtisi nuoruusiän aikana suuriin terroritekoihin. Sellaisiin, jotka jäävät historiankirjoihin ja vikiperioihin. Hyvätkin pohjatyöt saattavat valua hukkaan ja terroriteot kirjautua aikuisten tekemiksi, ellei ole ajoissa asialla. Ryhdistäytykää nuoret.

-viki, 22.3.2007

#6447

¨jos joku nuorison edustaja kritisoi vanhempiaan, se on törkeetä kapinaa joka pitää saada loppumaan.¨ Jahas, vai niin...

¨ jos joku nuorison edustaja kritisoi opettajaansa, se on törkeää opettajien epäkunnioittamista joka pitää saada loppumaan.¨ En tiedä missä koulussa olet tai olet ollut, mutta meidän koulussa asia ei nyt ihan noin ollut.

¨En myöskään väitä että nuoriso olisi täydellistä, mutta kuten todettu, ei nuoriso ole saanut mitään kovin suurta tuhoo aikaan.¨ (Tässä kohdassa meinasi tulla jo pissi pöksyyn.) ¨kovin suurta¨ :DDDDDDDDD

Oi oot kyl ihana.

-Jedi, 11.9.2007

#12493

“ei nuoriso ole saanut mitään kovin suurta tuhoa aikaan.” No miten sen nyt ottaa...

-Agakonna, 16.9.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: