Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kosinta

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
9 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Sain vaimon, mutta helppoa se ei ollut. 6 692 lukijaa, joista 621 eli 9% on antanut arvosanan (8-).

Kosinta

Olen seurustellut Liisan kanssa vuoden ja olemme muutamaan kertaan vihjailevasti maininneet avioliitostakin. Olen itse kypsytellyt ajatusta jonkin aikaa ja muutamaa viikkoa sitten päätin että kosin. Suurin hidaste sille oli että en oikein tiennyt mitä Liisa sanoisi. Ajattelin että se sanoo että ei ole vielä valmis ja haluaa aikaa (kuinka omaperäistä :-), enkä halunnut painostaa. Se ei ole ihan helppoa kosia, ei vaikka ei olisi oikeastaan mitään menetettävää. Eli siis ei se ihminen siitä katoisi vaikkei heti suostuisikaan.

Pari viikkoa kului. Lähestyi joulukuun 21. päivä, joka on meidän vuosipäivämme. Ajattelin, että se olisi hyvä kosintapäivä mutta muistin että Liisa on sillon pitkään poissa ja muutenkin jos kovasti suunnittelee eikä jokin menekään niin kuin pitäisi niin voi tulla pettymyksiä ja muutenkin vältän suunnittelemasta kovasti. Pidän spontaaniudesta.

Perjantaiaamuna halittiin ja pusittiin, aurinko paistoi kauniisti ikkunan läpi eikä ollut kiire mihinkään. Silitin Liisaa ja odotin hetkeä että uskaltaisin. Mutta en kuitenkaan saanut sitä heti sanotuksi ja rupesin jännittämään. Tämän seurauksena vatsa meni ihan löysäksi, alkoi pierettämään ja kävin vessasa 4 kertaa putkeen. Tilanne oli menetetty.

Päivän olimme kumpikin tahoillamme. Ajattelin asiaa lisää. Illalla tulin kotiin enkä maininnut siitä, halimme ja pusutimme normaaliin tapaan. Menimme sitten nukkumaan. Liisa oli ostanut kauniit siniset sydämenmuotiset valot jotka roikkuivat seinällä. Olimme hetken lähekkäin, hieroin Liisan selkää.

Päätin että nyt se on tehtävä ja sain sanottua: “Tässä sinisten sydänvalojen alla kysyn tuletko minulle vaimoksi.” Liisa vastasi, ehkä vähän hölmistyneenä: “Oletko tosissasi?”

Sanoin että olen. Hän kysyi saako vuoden loppuun vastausikaa, sanoin että tietysti. Hän halusi puhua tästä äitinsä kanssa. Hän myös ihmetteli eikö minulla ole sormuksia. Sanoin ettei ole, en voi valita sormusta toisen puolesta, se pitää tehdä yhdessä. Enkä edes tiennyt kunnolla minkälaisesta sormuksesta Liisa pitäisi. Elokuvien romanttinen sormuksenantorituaali ei toteutunut sellaisenaan, eikä ollut tarkoituskaan. Minusta on suoraan sanoen aika typerää kökkiä siinä kuin armopalaa anoen. Avioliittoon astutaan yhdessä ja rinnakkain, ei polviltaan.

Vähän myöhemmin Liisa sanoi, että oli suunnitellut ostavansa mulle joululahjaksi Naisen kanssa -tehtäväkirjan ja sen luettuani kosia minua jouluaattona! Itse asiassa Liisa olisi jo puhunut äitinsä kanssa mutta metro oli tullut juuri väärään aikaan eikä siinä ollut ollut tilaisuutta siihen. Olimme molemmat tahoillamme ajatelleet kosia toista, minä vain ehdin nyt ensin.

Se kolmen viikon harkinta-aika jäi lopulta puolen tunnin mittaiseksi. Liisa kysyi äidiltään, kuinka pian voi mennä naimisiin, ilmeisesti viitaten seurusteluajan pituuteen. Äiti – tuleva anoppini – vastasi: “Heti kun sanoo kyllä'.”

Liisa vastasi myöntävästi. Joimme kuohuviinipullon sängyssä kahdestaan. Ja kävin päivittämässä WWW-sivuille uuden statuksen. Huomasin vasta nyt, että kalsarini olivat olleet väärin päin koko ajan. Eipä se tuntunut haittaavan. Eikä mennyt edes vatsa kuralle.

Niin, olin katsomassa lätkääkin tänään. Espoo Blues voitti TPS:n 5-2. Että kaikin puolin hyvä päivä.

-Aapo Puskala, 15.12.2001

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 26 kommenttia
Kommentit
#35

Kiva juttu=) Saisi se minunkin mieheni kosia..Ollaan oltu yhessä yli 7vuotta ja vauva tulossa=)Eu se taida vaan ymmärtää kosia..olet outo mies kun kosit vuoden päästä=) Minun mielestäni..Onneksi olkkohon teille=)

-Beeiriiitaa, 11.5.2002

#48

aapo kattoisit nyt miten pukeudut =b

-havanna, 26.6.2002

#52

oikein jättijättisuuret onnittelut.. te senkin kyyhkyläiset.. taas tilanne johon toivon itse päätyväni vielä jonain päivänä...

-jennu, 28.6.2002

#65

Mä kuuntelin sitä Liisa-laulua, jonka sun sivuilta saa moneen kertaan. Siitä tulee hyvä mieli. Niin varmasti sinullekin.

-Hanna, 8.7.2002

#161

ja lisää kommenttia naisilta, kumma kun eivät miehet tähän heitä mitään älykästä tai tunteellista juttua... :D olen samaa mieltä tuosta sormusjutusta, eihän sitä voi tietää, mistä toinen tykkää. vaikka on se romanttisempaa sormuksen kanssa. voisihan sitä kosia jonkun suklaamunasormuksen kanssa ja ostaa myöhemmin ne oikeat sormukset (jos hyvin käy). voi kun joku minulle joskus...

-~ikuinen romantikko~, 10.3.2003

#229

Aapo, on sullakin hoppu mennä kihloihin=D

Onnittelut!

-Saku 22. 09. 2003, 22.9.2003

#253

Aapo... Kiitos liikuttavasta tarinasta. Sitä lukiessani itkin, vaikka olenkin jo raavas mies.

-Raavas mies, 17.10.2003

#261

Tulipa hyvä mieli tosiaan tästä. Nyt on sunnuntai pelastettu, mutta halipusitarve kasvoi taas reippaasti :)

-ei-niin-raavas mies, 19.10.2003

#272

Aivan mahtavaa! Harvoin saa lukea tosikertomuksia näistä asioista.. =)

-iko, 27.10.2003

#287

Siis wau ! aivan loistavaa siis WAU !! miten sä oot voinu tehä ton.. SIIS WAU !

-hämmentynyt, 9.11.2003

#300

Noin se homma etenee, hyvä Liisa, hyvä Aapo !

-Milleniar, 21.11.2003

#440

voi ku söpöö =) mä en voi sille mitää mut paras kohta oli alus ku vatsa meni sekasi ja nii edelleen, se vaa oli nii hauska =)

-witch, 26.1.2004

#550

Voisiko joku auttaa minua yhessä jutussa??? millä tavalla voisin kosia???? ON iiiiso pulma koska en ole ennen kosinut ...

-Mikko, 4.3.2004

#552

iGSssä (kirjastojen tietohuoltoasema) joku kysyi, miten oikeasti kositaan. www.igs.kirjastot.fi ja siellä “kysymyksiä ja vastauksia”. Mutta ei se ns. kaava mun mielestä tärkeä ole, ennemminkin, että se tulee sydämestä. Tietysti joku spesiaali tilanne tekee siitä vähän juhlavamaan, mutta kun arkeahan se yhteisolo tulevaisuudessakin enimmäkseen on niin miksei joku sopivan arkinen tilannekin sopisi. Suosittelisin myös asian jonkinasteista pohjustamista tai asiasta keskustelua, jotta vastaus olisi mieleisesi =) Normaalia on myös, että tytsi haluaa miettiä tai muuten vaan friikkaa. Se on normaalia ja osoitus tosissaan olemisesta. Jos ihan heti sanoo hatusta joo, niin myöhemmin tulee ongelmia, veikkaan ma. Pidä pää kylmänä ja sydän lämpinänä. Onnea matkaan & kerro, miten kävi.

-Tää, 4.3.2004

#583

Mutta noinhan sen pitää mennäkin....Kummallekaan tilanne ei ole hankala, pitää vain löytää oikea tapa ilmaista tunteensa...

-Campione0, 20.3.2004

#982

Tätä juttua pitää aina aika-ajoin käydä lukemassa, on se vaan niin hyvä.

Mutta miksi Liisa halusi puhua kosinnasta äitinsä kanssa? Entä, jos äiti olisi tyrmännyt koko asian? Olisiko Liisa kieltäytynyt? Äideillä on kyllä hyvä vaisto vävyjen suhteen, että äitejä kannattaa kuunnella.

Jos Liisa olisi ehtinyt kosia ensin, olisiko Aapo halunnut jutella ensin isänsä kanssa? Onkohan isillä samanalaista silmää miniöiden suhteen?

-Minna, 29.7.2004

#988

Aapon isällä on selvästi silmää naisille, sekin on kimpassa Liisan kanssa.

-:-P, 30.7.2004

#1158

Ihanaa, hellää, rehellistä. Ja lopputulos ihana =)

-Päivi, 8.9.2004

#2050

ihanaa.... itse olen seurustellut avomieheni kanssa huomenna 11vkoa ja avomieheni kosi minua 8.5.05 äitienpäivänä ja kihloihin mentiin 13pvä perjantaina...

tosin avioliittoon ei astuta.kohta yhteinen asuntovelkakin.

onnea ja rakkautta riittää kunhan itse uskoo siiheen! onnea kaikille ihanille pareille:))

-minttu-marianne, 13.6.2005

#2051

niin ja mua kosittiin automatkalla... mies ajoi ja itse olin pelkääjän paikalla... enpä päässyt karkuun:) hehe!

-minttu-marianne, 13.6.2005

#2265

Kaunista. Onneksi olkoon.. vaikkakin taitaa olla aika myöhästä, mjut no ei koskaan voi onnittelut myöhässä tollasessa asiasssa... kaikkea hyvää teille!

----Kaenuuntyttö---, 4.8.2005

#2533

Ihanan arkista ja leppoisaa; pilke silmäkulmassa ja sydän mukana. Onnea teille! Iiisohali!

(Elkää sitä anoppia nyt kuitenkaan ottaka avioliittoonne mukaan, vai siihenkö sitä kysyttiin? Vai onko Liisa kuinka nuori? – Tsekkaa nyt, että sen saa jo viiä vihille ;) )

-momo, 26.11.2005

#2933

Täytyy sanoo, et sul on Aapo tosi kivan näkönen vaimo.

-Ramsees, 10.5.2006

#6990

Mielestäni kosinta on erittäin hieno ja tunteellinen ns. tapahtuma, jota pitäisi juhlia. Tässä vinkkejä muille ; odottakaa naisen/miehen menevän esim. suihkuun, ja sytyttäkää kynttilöitä sillä aikaa jne. Kun he ovat valmiita ja tulevat paikan päälle, saatte itse nähdä mikä on reagointi :)

-Kata, 30.10.2007

#13482

<3

Romanttista.

-Tuntematon, 15.4.2010

#14085

Oikein mukava ja miellyttävähenkinen kirjoitus. Olen itse miettinyt miten homman hoidan. Tiedän, että sitä odotetaan ja olen varma, että saan myöntävän vastauksen. Jännittää kuitenkin ja on hyvä lukea miten muut sen kokevat. Onhan se elämässä yksi hienoimpia hetkiä.

-jari, 31.10.2011

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.