Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Vaalisodankäyntiä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 19/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Kokoomus väittää SAK:n ja Demarien heittävän lokaa niskaansa. Mutta huomattavasti rajumpaa on Kokoomuksen loanheitto. 2 512 lukijaa, joista 522 eli 21% on antanut arvosanan (7).

Vaalisodankäyntiä

SAK:n tv-vaalimainos herätti runsaasti huomiota. Mielestäni liikaakin. Eihän se hyvä ollut, mutta onhan noita huonoja mainoksia nähtävissä Maikkarilta n. 15 minuutin välein. Ei sen maailman pitäisi tuohon kaatua – vai pitäisikö?

Kokoomus intoutui tästä syyttämään SAK:ta ja Demareita loanheitosta. Nämä kun pyrkivät mustamaalaamaan vastustajansa. Mutta eipä ole näissä vaaleissa nähty yhtä ankaraa mustamalaausta kuin minkä Kokoomus kyseisen mainoskamppanjan perusteella aloitti. Taisi olla koko mainos vain tekosyy hyökkäykselle, jonka paikkaa ja ajankohtaa on jatkuvasti mietitty.

Niin ikään Kokoomus on onnistunut syyttämään em. tahoja tahallisista vastakkainasetteluista. Mutta täytyy sanoa, että kyllä tässä vastakkainasetteluita on rakentanut juuri kokoomus. Vasemmistosta pyritään sanoutumaan täysin irti. Samalla Kokoomus on kuitenkin ominut itselleen keskeiset vasemmiston ajamat asiat, kuten vaikkapa työn ja työväen. Käytännön arvoissa Kokoomus ajaa kuitenkin työväestön aseman heikkenemistä, kuten paikallista sopimista palkoista – mikä käytännössä merkitsisi palkkojen alentamista.

Tai ajateltakoon puhetta SAK:n mainoksen “ökyporvarista” yrittäjänä. On huomattava, että suurimman tukivoimansa Kokoomus saa ei yksityisyrittäjiltä vaan isoilta kansainvälisiltä firmoilta. Tämän kaltaisen organisaation – ajatelkaamme koko tuotantonsa juuri ulkoistanutta PERLOS:ta – rinnastaminen “yrittäjään” on kyllä jo melko kaukaa haettua. Tällä tasolla näitä todella rikkaasti eläviä todellakin on – elintasokuilu NOKIAn tai PERLOKsen johtoportaan ja sen irtisanomien työntekijöiden välillä on todella huomattava.

No mainostoimistosta taitavat kaikkien vaaleissa ehdolla olevien puolueiden sloganit ja heitot olla peräisin. Eikä kukaan, joka on useammat eduskuntavaalit kokenut, erehtyne enää ns. vaalilupauksiin luottamaan. Mutta tämä Kokoomuksen amerikkalaistyylinen aggressiivinen kamppanja menee jo jossain määrin yli hermojeni. On vaikea käsittää, kuinka Niinistö tai Katainen kehtaavat julkisesti esittää lausuntoja, joilla lienee tuskin juurikaan tekemistä heidän asiansa kanssa.

Natsit keksivät joskus 30-luvulla että on helpompi muuttaa mielipiteitä huonoon kuin hyvään suuntaan, että on helpompi mustamaalata vihollista kuin parantaa omaa kuvaa. Tämän käytännön he sitten ottivatkin käyttöön. Sittemmin se on levinnyt myös Yhdysvaltoihin, sekä vaalien että muiden tilanteiden yhteydessä käytettäväksi. Valitettavaa kyllä, se on hyvää vauhtia leviämässä myös Suomeen.

Vastauksia odotellen!

-Teemu Jokela, 6.3.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 7 kommenttia
Kommentit
#4851

Oisin muuten äänestänyt vasemmistoa, mutta ton natsirinnastuksen takia protestiääneni meneekin nyt kokoomukselle! Kas kun et omassa sodankäynnissäsi saman tien vaikka keksinyt nimittää Kimmo Sasia lahtariksi!

-¡Orange revolución!, 6.3.2007

#4853

Tuo natsien kehittämä viholliskuvien mustamaalaamiseen perustuva propaganda ei ole mikään satunnainen rinnastus vaan ihan historiallinen fakta. Jenkit hyödynsivät tuhoamansa Natsi-Saksan raunoilta muutakin kuin rakettiteknologiaa. Tässä on kysymys yliopistotasolla tutkituista mediakäytännöistä, ei mistään tuulesta temmatusta päähänpistosta.

-Teemu Jokela, 6.3.2007

#4855

SDP:n katumainokset,

SDP:n tv-mainokset

SAK:n katumainokset + lehtiset

SAK tv-mainokset.

Kaikki täynnä vastakkainasettelua ja vastustajien mustamaalaamista. Oletko muuten nähnyt useampaa kuin yhtä SDP vaalimainosta, jossa se ei mustamaalaisi vastustajiaan? Mielenkiintoista sinäänsä, että juuri SDP sopan aloitit kadunvarsimainoksillaan. Kyllä Kokoomuksenkin vaalimainonnassa esiintyy mustamaalamista (yhdessä näkemässäni tv-mainoksessa ainakin...), mutta kyllä tämä demareiden (+ ja heidän kihlattunsa SAK) kamppanja vetää pisimmän tikun: “Äänestä meitä tai Suomesta tulee helvetin sininen esikartona, jossa itse saatana Suuri-Isä-Katainen katsoo että duunarit kärsivät”.

Tässä on myös erittäin mielenkiintoinen väite: “On huomattava, että suurimman tukivoimansa Kokoomus saa ei yksityisyrittäjiltä vaan isoilta kansainvälisiltä firmoilta. ”. Missä ovat perustelut/todisteet? Onko Suomessa enemmän kansainvälisiä firmoja omistavia äänestäjiä kuin näitä yksityisyrittäjä?

Kärrääkö Jorma Ollila rahasäiliöstään kuormureilla miljoonia kokoomuksen puoluetoimistolle?

Entäpä, millä tavalla työ ja työväki ovat vasemmiston asioita? Onko niiden selkään kirjoitettu SAK:n punaisin kirjaimin “vasemmistopuolueiden omaisuutta”? Tutustuppa Kokoomuksen vaaliohjelmaan, ei se työntekijöiden aseman heikentämistä aja. Työväestöstähän tulee suuri osa Kokoomuksenkin kannattajista. Kokoomus vaan pyrkii parantamaan kaikkien asemaa eri keinoin kuin vasemmistopuolueet.

Tämä kirjoituksesi jää kyllä kauas muiden kirjoitustesi laadusta, liikaa liian puolueellista näkökulmaa.

-NS, 6.3.2007

#4857

Tilanne on mielenkiintoinen. Tarjoan tässä oman käsitykseni:

SDP:llä ja Kiinan kommunisteilla on sama ongelma. Markkinatalous toimii, sosialistinen talous ei. Kiinassa kommunistit lopettivat markkinoiden säätelyn. Suomessa SDP on purkaa valtion säätelyä. SDP on pakottanut työnhakijat aktiiviseen työnhakuun, lyhentänyt irtisanomisaikoja, keventänyt tuloveroa, alentanut palveluyritysten veroja ja säätänyt kotitalousvähennyksen. Kepun työreformista SDP on toteuttanut kaiken muun, paitsi yleissitovuuden poistamisen (SK8/07). Yleissitovuuskin voi poistua paikallisen sopimisen jälkeen ensi hallituskaudella.

Kiinan kommunistit ja SDP kuitenkin julistavat sosialistista ideologiaa. Puhe ei vastaa tekoja. Kiinassa kukaan ei välitä kun kaikilla menee paremmin. Suomessa on toisin.

SDP:n muskeli, AY-liike on huomannut jujutuksen. He eivät halua huonontaa ehtojaa, luopua Tuposta ja lainsäädäntäoikeudestaan. Tämän takia kaikille pitää näyttää mistä sosialismissa on oikeasti kysymys ja ketkä ovat vihollisia. Mainokset tekivät tehtävänsä.

-Teemu, 7.3.2007

#4864

NS:ällä oli kyllä hyvä kannanotto kommentissa :)

-koksu, 7.3.2007

#4866

Jos Kokoomus olisi tehnyt mainoksen, missä duunari huijaa sairaspoissaolossa, lusmuaa työaikana ja jättää hommansa tekemättä, ja mainoksessa sanotaan että äänestä tai muuten nämä lusmut päättävät...

Millainen käsittämätön haloo tästä olisi tullut ja kuinka se olisi kuvannut oikeiston mädännäisyyttä? Suhteessa tähän haloo SAK:n mainoksista on hyvin vähäistä.

-Aapo, 7.3.2007

#4896

Tuo hyllytetty tv-mainos oli mielestäni hyvä. Se kannusti kansan vähäosaisia äänestämään. Mutta kappas kummaa, että poroporvarit siitä suivaantuivat ja nostivat suuren älämölön.

Miksi Kokoomus (joka mainostaa olevansa työväen asialla) vaivautuu pitämään asiasta meteliä? Yrittäjien negatiivisen palautteen ymmärrän, mutta mielestäni tässä Kokoomus kusee omaan silmäänsä. Periaatteessa se myöntää edustavansa yhteiskunnan rikkaita, vaikka väittääkin toista. Oikea veto Kokoomukselta olisi ollut pysyä hiljaa koko asiasta.

-Julli, 10.3.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.