Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Pakolaisena Suomessa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Pakolaisen elämä Suomessa on vaikeaa. 4 047 lukijaa, joista 501 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Pakolaisena Suomessa

Suomi ei ole pakolaisten keskuudessa mitenkään suosittu maa. Vuonna 2002 tänne haki noin 3000 pakolaista, kun taas naapuriimme Ruotsiin pyrki yli 10-kertainen määrä. Iso-Britannia sai samana vuonna lähes 90 000 hakemusta. Suomen ja Ruotsin pakolaiskiintiöiden ero ei ole kovin suuri, joten lienee selvää että ihmiset eivät halua tulla Suomeen. Missä syy? Tieto siitä, että täällä ollaan suvaitsemattomia?

Yksi suvaitsemattomuuden syy lienee se, että ulkomaalaisten tekemistä rikoksista puhutaan paljon, he raiskaavat naisia, ryöstävät ihmisiä kaduilla sekä tuovat tullessaan Suomeen huumeita. Somalien tekemistä rikoksista kohistaan, vaikka eniten rikoksia Suomessa tekevät venäläiset. Suhteessa osuuteensa koko väestöstä aktiivisimpia roistoja ovat turkkilaiset. Ulkomaalaisten rikollisuusprosentti on noin 1,5-kertainen suomalaisiin verrattuna, eli puheet maahanmuuttajarikollisuudesta eivät siis ole liioiteltuja.

Syyt ulkomaalaisten käytökseen Suomessa lienevät lähinnä kulttuurieroissa. Jo pelkkä ilmasto täällä on aivan erilainen kuin esimerkiksi Afrikassa, puhumattakaan eroista kulttuurissa, uskonnossa, yhteiskunnan rakenteissa sekä ihmisten normaalissa arjessa. Pakolaisten on vaikeaa sopeutua tänne, eikä asiaa auta yhtään se, että skinheadit solvaavat ja paiskovat heitä kaljapulloilla. Monet heistä turhautuvat työttöminä loisina yhteiskunnassa jota he eivät ymmärrä ja ajautuvat huumeiden ja rikosten pariin.

Rikollisuuden torjuta rikollisuuden avulla on huono ratkaisu. Rasistisia rikoksia tehdään Suomessa noin 500 vuosittain. Rasismi johtaa helposti koston kierteeseen, mikä synnyttää edelleen lisää rikollisuutta. Suomalainen henkilö ruskettuu etelänmatkalla tai solariumissa, mutta tuskin se muuttaa hänen moraaliaan tai asenteitaan, tai tekee hänestä rikollista? Ihonväri ei siis asiaan vaikuta. Erilaisia etnisiä ryhmiä leimataan vähän turhankin helposti, vaikka osa pakolaisista tosiaankin rupeaa opiskelemaan suomea ja menevät töihin. Tämäkään ei ole heille helppoa, sillä suomea pidetään eräänä maailman vaikeimmista kielistä ja kielitaidottoman on vaikeaa päästä muihin kuin matalapalkkaisiin hanttihommiin.

Tehokkain tapa vähentää pakolaisten rikollisuutta Suomessa olisi karkottaa kyseiset henkilöt maasta välittömästi, jo pienehkönkin rikoksen jälkeen. Välittömän karkotuksen vaara voisi toimia hyvin pelotteena. Nykyään ulkomaalaisia ahdetaan jo entuudestaan täysiin vankiloihin valtion kustannuksella. Vuonna 1989 ulkomaalaisten vankien osuus oli vain 0,3% kaikista vangeista, kun taas vuonna 2002 tuo luku oli jo 8,5%. Yhden vangin ylläpito maksaa vuodessa noin 45 000€, eli olisi huomattavasti edullisempaa poistaa kyseinen henkilö maasta siinäkin tapauksessa, että hän pyrkisi tänne takaisin. Jos ajatellaan pakolaisuuden perimmäistä ideaa, niin eikö se ole sitä, että on kotimaassaan välittömässä hengenvaarassa? Valitettavasti nykyään tapahtuu paljon väärinkäytöksiä.

-Julli, 10.3.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 33:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#5098

Mielestäni maahanmuuttajat jakautuvat kotimaittensa mukaan aina eri ryhmiin jopa jo ennakkoluulojen perusteella, mutta eihän sen takia kuiteskaan saa kenellekkään kovempia tuomioita antaa. Päätelmä on kirjotelmassa vähän hiomaton , ei nyt kaikkia pakolaispienrikollisia voi heti karkottaa Suomesta?? Eikä täällä töihinkään oteta kauhesti pakolaisia ,siksi he ajautuvat nurkkaan ja sortuvat rikollisuuteen.

Se miten otamme vastaan maahanmuuttajia ja se miten me autamme heitä integroitumaan tänne on mielestäni vastaus tähän. Sillä esim kouluissa kun on eri kulttuureja. ennakkoluulojen takia ulkomaalaiset ja suomalaiset jakautuvat ryhmiksi.Kaupungilla kun kävelee niin näkyy esim arabijoukkoja ja venäläisryhmiä ...Mikä lisää suomalaisten ennakkoluuloja. Ehkä pakolaiset käyttäytyvän niin agressiivisesti koska he tuntevat erottuvansa joukosta ja sen takia eivät tunne olevansa turvassa.

-Venäjäläinen1991, 31.3.2007

#5798

mä ainaskin inhoon rasismii !1!

-Marycah, kohta 6w, 20.6.2007

#5799

“Suomella on omat lakinsa, jota kaikkien on noudatettava. Jos lakia rikkoo, saa rangaistuksen, mutta rangaistuksen pitäisi olla kaikille sama. Olisiko vähän karua karkoittaa joku maasta, koska tämä näpisti suklaapatukan kioskilta?”

Niinhän se onkin, mutta jos henkilö ei ole Suomen kansalainen, hän voi menettää oleskelulupansa, eikä sen jälkeen tietenkään saa olla maassa, joten hänet karkoitetaan. Tämä ei ole rangaistus, vaan normaali käytäntö, myös silloin jos suomalainen tekee rikoksen jossain muussa maassa.

Suklaapatukan näpistyksistä ei tietenkään pitäisi karkoittaa, ellei niitä ole aivan järkyttävä määrä, mutta väkivaltarikoksista ja raiskauksista mielestäni tervemenoa heti ensimmäisen jälkeen.

Vai miksi tällaisten henkilöiden tulisi mielestäsi saada oleskella maassa?

-ig, 20.6.2007

#5801

Nationalistina sitä taas hymähtelee partaansa lukiessaan muutamien kirjoituksia...

Minusta karkotusuhka olisi ihan hyvä – mutta vain vakaviin rikoksiin (murha, raiskaus, järjestäytyneeseen rikollisjärjestöön) osallistuminen. Karkotus nakkivarkaudesta kuulostaa pikemminkin äbäläwäbälä-maiden sharia-lailta jossa varkaalta jopa katkaistaan käsi.

Minä puolestani en halua yhtäkään kansaa Suomeen massarahtina enkä kovin suuria keskittymiä. En edes juutalaisia tai armenialaisia vaikka ovatkin uutteraa ja rehellistä sakkia – tämä kun on Suomi eikä Armenia tai Israel.

-Kekke, 20.6.2007

#5863

Nimimerkille SUOMALAINEN tiedoksi, että ulkomaalaisten nöyryyden päämäärä ei ole tuottaa meille hyvää tai heille pahaa mieltä, kuten asian näytit esittävän. Ulkomaalaisten nöyryyden tarkoitus on rikosten vähentäminen. Rikoksia vähentävän asenteen ylläpitäminen ulkomaalaisten keskuudessa.

Miksi tässä asiassa kaikki puhuvat vaan vieraanvaraisuudesta? Mihin on kadonnut se kiitollisuus siitä, että on tullut otetuksi johonkin paremmin voivaan maahan, jonka ovat muut rakentaneet? Jonka se siellä jo oleva kansa ja kulttuuri on käsillään ja aivoillaan saanut aikaiseksi. Katso sitä maata, mistä muuttajat tulevat. Mitä he ovat käsillään ja aivoillaan saaneet aikaiseksi?

-_sd, 30.6.2007

#5864

Kirjoituksesta kokonaisuutena täytyy sanoa, että se on harvinaisen epäselvä. Vetää hatusta ja yrittää arvailla selityksiä asioille, joiden ymmärtäminen todellisuudessa ei ole korrektia eikä suvaitsevaista. Sanon pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa itsestäänselvyyksiltä, mutta on tärkeää että joku edes ne sanoo.

Ihmisten älykkyys, kunkin yksilön geneettinen maksimitaso, on merkittävästi perinnöllinen. Luonne on myös, mutta ei niin paljon kuin älykkyys. Tätä kautta ihmisen kyky perustaa kulttuuri, omaksua kulttuuri tai ylläpitää kulttuuri on myös kansan, ihmisjoukon ominaisuus. Tai tietyssä valtiossa elävän luokan tai kansanosan. Poikkeuksia on, mutta ne eivät mitenkään kumoa sääntöä.

Todisteet noille ajatuksille on nähtävissä kun katsoo ympärille. Maailman eri valtioita, niiden historiaa, kulttuurien syntyä, kukoistusta ja tuhoutumista. Meidän on vain keksittävä erilaisia tuulesta temmattuja selityksiä kuten “ilmasto” tai “ennakkoluulot” tai “turhautuminen” kun itse asia on kielletty.

Ja jos maailmassa on yksi asia, minkä vuoksi suomalaiset joskus lähtevät pakolaisiksi, niin se on se, että tänne joskus tuodaan riittävästi (eli liikaa) muita kuin suomalaisia. Katsokaa Keski-Euroopasta Australiaan ja Uuteen Seelantiin tapahtuvaa muuttoliikettä.

Vielä, skinheadit ovat täysin epäolennainen sivujuonne. Heistä ei asian laajemmassa mittakaavassa löydy niin syytä kuin selitystäkään millekään mainitulle ongelmalle. Muista vielä, että säännön mukaan vain valkoinen suomalainen voi tehdä rasistisen rikoksen. Sama toisinpäin on vain rikos.

-_sd, 30.6.2007

#8844

Maahanmuuttajille pitäisi opettaa ihan käytännön asioita, miten Suomessa selvitään. Heitä ei pitäisi vain heittää jonnekin ja toivoa, että pärjäävät. Käytännön asioiden opetus olisi erityisen tärkeää jos tulee vaikka juuri Somaliasta.

-Felix, 23.6.2008

#11146

Suurempi ongelma maahanmuutosta on näille kehitysmaille, koulutettu ja rikas väestö menee tekemään kebabeja pohjolaan, kenen etu?

Tai entäs jos käännettäisiin asiaa ympäri ja ajateltaisiin “laatikon ulkopuolelta” Lakkautettaisiin maahanmuutto politiikka. Ne ketkä tulevat muualta Suomeen, tulevat itse ja omin rahoin ja jaloin. Heille ei anneta mitään valtion avustuksia eikä etuuksia.

Toinen asia on tämä maahanmuuttoon käytetty raha.

Jokainen maahanmuuttaja kuolutuksineen ja asuntoineen maksaa valtavasti rahaa. Miksi emme antaisi tätä rahaa suoraan avustuksina kyseiseen valtioon.

Jos ei muuta, niin se olisi ainakin reilumpaa, on parempi(?) auttaa tuhansia hyttysverkoilla ja rokotuksilla, kuin auttaa muutamia “päästämällä” heidät Suomeen.

-Eezi, 23.2.2009

#11157

“Lakkautettaisiin maahanmuutto politiikka. Ne ketkä tulevat muualta Suomeen, tulevat itse ja omin rahoin ja jaloin. Heille ei anneta mitään valtion avustuksia eikä etuuksia.”

Juuri näin maahanmuutto onkin toiminut kautta historian. Muuttokykyiset ja -haluiset lähtivät uuteen maahan. Ennen ensimmäistä maailmansotaa ei Euroopassa ollut edes passeja, sen kuin vaan lähti ulkomaille. Ei ollut sopeuttamista tai kansanopiston mamukursseja tai mitään muutakaan. Ja kaikki toimi, ilman kovin mainittavia ongelmia missään. Mutta se olikin sitä aikaa ennenkuin valtio päätti pelastaa kaiken puuttumalla jokikiseen asiaan.

-Aapo, 24.2.2009

#13397

Pakolaisilla ei ole helppoa ja voisin allekirjoittaa artikkelin siltä osin sanasta sanaan. Olet ymmärtänyt hyvin pakolaisten asemaa. Mielestäni heidän tekemänsä rikokset eivät kuitenkaan korostu tiedotusvälineissä, verrattuna suomalaisten itsensä tekemiin. Miksi heidät pitäisi karkottaa pienehkön rikoksen jälkeen? Mielestäni vakava rikos, kuten väkivallan käyttö eri muotoineen, on sitten eri asia ja peruste karkoitukselle.

-Da Dam, 11.3.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.