Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Pakolaisena Suomessa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Pidätkö?


12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 33/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Pakolaisen elämä Suomessa on vaikeaa. 3 819 lukijaa, joista 459 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Pakolaisena Suomessa

Suomi ei ole pakolaisten keskuudessa mitenkään suosittu maa. Vuonna 2002 tänne haki noin 3000 pakolaista, kun taas naapuriimme Ruotsiin pyrki yli 10-kertainen määrä. Iso-Britannia sai samana vuonna lähes 90 000 hakemusta. Suomen ja Ruotsin pakolaiskiintiöiden ero ei ole kovin suuri, joten lienee selvää että ihmiset eivät halua tulla Suomeen. Missä syy? Tieto siitä, että täällä ollaan suvaitsemattomia?

Yksi suvaitsemattomuuden syy lienee se, että ulkomaalaisten tekemistä rikoksista puhutaan paljon, he raiskaavat naisia, ryöstävät ihmisiä kaduilla sekä tuovat tullessaan Suomeen huumeita. Somalien tekemistä rikoksista kohistaan, vaikka eniten rikoksia Suomessa tekevät venäläiset. Suhteessa osuuteensa koko väestöstä aktiivisimpia roistoja ovat turkkilaiset. Ulkomaalaisten rikollisuusprosentti on noin 1,5-kertainen suomalaisiin verrattuna, eli puheet maahanmuuttajarikollisuudesta eivät siis ole liioiteltuja.

Syyt ulkomaalaisten käytökseen Suomessa lienevät lähinnä kulttuurieroissa. Jo pelkkä ilmasto täällä on aivan erilainen kuin esimerkiksi Afrikassa, puhumattakaan eroista kulttuurissa, uskonnossa, yhteiskunnan rakenteissa sekä ihmisten normaalissa arjessa. Pakolaisten on vaikeaa sopeutua tänne, eikä asiaa auta yhtään se, että skinheadit solvaavat ja paiskovat heitä kaljapulloilla. Monet heistä turhautuvat työttöminä loisina yhteiskunnassa jota he eivät ymmärrä ja ajautuvat huumeiden ja rikosten pariin.

Rikollisuuden torjuta rikollisuuden avulla on huono ratkaisu. Rasistisia rikoksia tehdään Suomessa noin 500 vuosittain. Rasismi johtaa helposti koston kierteeseen, mikä synnyttää edelleen lisää rikollisuutta. Suomalainen henkilö ruskettuu etelänmatkalla tai solariumissa, mutta tuskin se muuttaa hänen moraaliaan tai asenteitaan, tai tekee hänestä rikollista? Ihonväri ei siis asiaan vaikuta. Erilaisia etnisiä ryhmiä leimataan vähän turhankin helposti, vaikka osa pakolaisista tosiaankin rupeaa opiskelemaan suomea ja menevät töihin. Tämäkään ei ole heille helppoa, sillä suomea pidetään eräänä maailman vaikeimmista kielistä ja kielitaidottoman on vaikeaa päästä muihin kuin matalapalkkaisiin hanttihommiin.

Tehokkain tapa vähentää pakolaisten rikollisuutta Suomessa olisi karkottaa kyseiset henkilöt maasta välittömästi, jo pienehkönkin rikoksen jälkeen. Välittömän karkotuksen vaara voisi toimia hyvin pelotteena. Nykyään ulkomaalaisia ahdetaan jo entuudestaan täysiin vankiloihin valtion kustannuksella. Vuonna 1989 ulkomaalaisten vankien osuus oli vain 0,3% kaikista vangeista, kun taas vuonna 2002 tuo luku oli jo 8,5%. Yhden vangin ylläpito maksaa vuodessa noin 45 000€, eli olisi huomattavasti edullisempaa poistaa kyseinen henkilö maasta siinäkin tapauksessa, että hän pyrkisi tänne takaisin. Jos ajatellaan pakolaisuuden perimmäistä ideaa, niin eikö se ole sitä, että on kotimaassaan välittömässä hengenvaarassa? Valitettavasti nykyään tapahtuu paljon väärinkäytöksiä.

-Julli, 10.3.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 33 kommenttia
Kommentit
#4897

Vaikutti fiksulta jutulta tuohon karkoitusjuttuun asti..

-Nightingale, 10.3.2007

#4898

Olemme saaneet itsemme hankalaan tilanteeseen:

1. Valitsemme vain hädän perusteella.

Suomeen pääsee pakolaisena, muttei tekemään töitä. Pakolaiset otetaan heidän hätänsä takia. Työnhakijat törmäävät AY-muuriin ja epäilyyn siitä, että he ovat sosiaaliturvamme perässä. Tänne pääsee vain hädän perusteella, ei työhalun.

2. Hyvinvointivaltio poistaa siirtolaisuuden edut.

Siirtolaisista on yleensä hyötyä vastaanottavalle maalle. USA hyötyi heistä suunnattomasti viime vuosisadalla. Siirtolaiset etsivät töitä, perustivat firmoja, jne. Heillä on uusia taitoja ja yhteyksiä muualle.

Hyvinvointivaltio muuttaa tilanteen. Töiden tekemisessä on rajoituksia ja kotona pysymisestä maksetaan. Siirtolaiset pärjäävät työnteossa, mutta eivät Suomen byroktatiassa.

AY-liike tekee parhaansa, jotta siirtolaiset eivät pääse kilpailemaan järjestäytyneen työvoiman kanssa. He jopa tekevät ratsioita työpaikoilla, vaikka se on laissa määritelty poliisin tehtäväksi. Vain määrätietoisimmat maahanmuuttajat selviävät töihin asti. Steissillä roikkumisesta maksetaan liian hyvin.

Emme hyödy siirtolaisista ennen kuin rajoitamme hyvinvointivaltiota ja valitsemme tulijat myös heidän tarpeellisuutensa perusteella.

-Teemu, 10.3.2007

#4900

Missähän päin pakolaisen elämä sitten helppoa on? Kotinsa jättämään joutunut ihminen tuskin on kovin herkkä sopeutumaan mihinkään uuteen. Tekstissä menevät iloisesti sekaisin kaikki maahanmuuttajat ja pakolaiset. Puhutaan turkkilaisten rikollisuudesta, vaikka tietääkseni turkkilainen harvoin muuttaa Suomeen pakolaisena, vaikka koko tekstin otsikko viittaakin vain pakolaisiin.

Oletko muuten varma ettei tuollainen karkotuspäätös ole jonkin kansainvälisten sopimusten vastainen? Ja miten se saadaan toimimaan vain niiden ongelmallisten ihmisten kanssa? Mitähän olisivat seuraamukset jos vaikka samanlaisen lain/käytännön seurauksena joku vaimonsa perässä Suomeen muuttanut ruotsalaismies karkotettaisiin koska joutui juhannusyönä kaupungilla tappeluun ja syyllistyi humalapäissään hätävarjelun liioitteluun? Eikun takaisin Ruotsiin perheensä luota koska oli ongelmasiirtolainen?

-Kone, 10.3.2007

#4901

Niin eli Teemun mukaan hätää kärsivät pitäisi jättää ulkomaille kärsimään hätää ja ottaa hyvin koulutettuja siirtolaisia heidän sijaansa... Mutta ehkä pakolaisia ei nimenomaan otetakaan sen vuoksi että “me” voisimme heistä “hyötyä”, vaan nimenomaan auttaaksemme heitä heidän hädässään. Tässä lienee jokin ero.

-Teemu Jokela, 10.3.2007

#4903

Hmm...en huomannut ehdottaneeni, että hätää kärsivät jätetään pulaan.

Tarkennan:

Ehdotan, että

- siirtolaisilla on Suomessa samat mahdollisuudet kuin suomalaisilla

- tänne saa tulla vapaasti töihin

- otamme pakolaisia. Kannamme vastuuta maailman tilasta. Seuraavalla kerralla me voimme olla pakolaisia.

Nykyinen systeemi ottaa vastaan pakolaisia ja estää työnteon.

-Teemu, 10.3.2007

#4913

Samaa mieltä Teemun kanssa! Useimmat sossun varassa elävistä moniongelmallisista kanta-Suomalaisista eivät valitettavasti tule enää koskaan tekemään päivääkään “rehellisiä” töitä. Samaan aikaan monilla aloilla on huutava pula tekijöistä.

Jos joku kuvittelee että kohtuullisen vapaa siirtolaisuuspolitiikka aiheuttaisi kansanvaelluksen luokkaa olevan ryntäyksen Suomeen, on joko pahasti ylimielinen tai totaalisesti huijattu luulemaan kylmää maatamme joksikin paratiisiksi. Hyvinvointia on nimitäin monenlaista: esim. lämmin ilmasto, päivänvalo talvikuukausina, oma suku/yhteisö lähellä, omia tottumuksia vastaava kulttuuri ym.

Tietenkään nämä asiat eivät paljonkaan paina, jos jostain syystä joutuu pakenemaan henkensä edestä. Niinhän nykyisen Nato-päättämättömyytemme seurauksena jonakin päivänä mekin voimme joutua tekemään.

-Orange, 10.3.2007

#4915

Kone: Ulkomaalaislaissa on kyllä säädös, jonka mukaan ongelmayksilöt saa karkottaa Suomesta.

Pois saa heittää henkilön, “jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin”. Siis mikäli hän ei ole Suomen kansalainen, tietysti. Mutta kyllä yksikin rikos riittää, jos vaan on tarpeeksi vakava...

-Ripa, 11.3.2007

#4916

Olisiko sittenkin hedelmällisempää pohtia syitä, jotka johtavat rikoksen tielle? Tuskin kukaan järjissään oleva ihminen kehtaa Suomessa, sivistyneessä maassa, väittää että “pakolaisilla” tai “ulkomaalaisilla” olisi rötöstely jotenkin verissä.

Kuulin radiosta muutama päivä sitten opetusministeriön rahoittamasta projektista, jolla parikymmentä romania koulutettiin koulunkäyntiavustajiksi romanilapsille. Tarkoituksena on ilmeisestikin helpottaa romanien koulu-uraa ja siten ehkä myös oloa osana yhteiskuntaa. Soisin samantyyppisiä projekteja järjestettävän myös muille vähemmistöille. Se olisi paitsi maailmanparantajien päiväuni, myös kaikkien etu!

-nessi, 11.3.2007

#4919

nessi: Tilastot kertovat miten asia on. Suurimman osan kirjoitukseni luvuista sain Oikeuspoliittisen Tutkimuslaitoksen raportista:

En väittänyt, että syy olisi kansalaisuudessa tai ihonvärissä, vaan kulttuurieroissa. Samoin käy esimerkiksi kouluissa. Jos joku ei sopeudu ympäristöönsä, tulee hänestä todennäköisesti häirikkö. Samoin kävisi luultavasti myös silloin, jos suomalaiset joutuisivat pakolaisina lähtemään vaikkapa Saudi-Arabiaan. =)

-Julli, 12.3.2007

#4920

minulla ei ole mitään maahanmuuuttajia vastaan, kunhan he ovat kunnollista sakkia.

olisi varmaan mahdollista jos yritettäs päästää suomeen vain kokonaisia perheitä, sillä juuri nämä yksistään muuttavat tekevät rikoksia. kai?

-jones, 12.3.2007

#4925

Julli:

ilmeisesti olemme samaa mieltä siitä, että ongelmat syntyvät sopeutumisvaikeuksista. Mitä asialle tulisi tehdä, onkin toinen kysymys.

Mielestäsi tehokkain tapa vähentää pakolaisten rikollisuutta olisi karkottaa maasta nämä persona non gratat ja näin kaunistaa tilastoja sekä saada aikaan karkottamisen uhan pelote-efekti.

Keskityt siis enemmänkin seurausten hoitamiseen, kun taas itse pidän syihin keskittymistä parempana lähestymistapana. Mainitsemani romanilasten koulunkäyntiavustajaprojekti on mielestäni loistava esimerkki. Porkkanaa, ei keppiä!

Nyt ehkä joudun hieman sivuraiteille, mutta toinen miettimisen arvoinen asia on mielestäni se, miten pakolaiset löytävät paikkansa yhteiskunnassa. Maahanmuutto on Suomelle nykyisessä mittakaavassa aika tuore ilmiö, eivätkä kantasuomalaiset siihen ole vielä tottuneet.

-nessi, 13.3.2007

#4927

Minusta on outoa että ne tänne hakeutuu yleensäkään, kyllä siinä ois varmaan naapurissa lähempänäkin ihan turvallisia maita. En voi välttyä elintasopakolainen ajatukselta.

-Clapperboy, 13.3.2007

#4940

sopetumisvaikeudet perustuu ite ilmastoon ja suomalaisten “luonteeseen”,vaikka ei olisikaan mikään pakolainen, vaikka ihan muu ulkomailta tullut henkilö tulee huomaamaan HYVIN nopeasti sen että Suomalaiset eivät ole kiinnostuneita ulkomaalaisista tai juttelisi yleensä kenenkään kanssa, Suomalaiset “välttelevät toisiaan ja vaikuttavat epäkohtelialta”, kun katsoo vaikka keski-euroopasta tullen silmin. Me suomalaiset olemme introverttejä tai ainakin maine tuolla jossain on sellainen. Täällä on karua porukkaa..

-outo ajatus;, 14.3.2007

#4943

Tästä jatkokeskustelusta puuttuu kokonaan sana siirtolaiset. Koko käsite taitaa olla täällä pohjolan perällä ihan tuntematon... Siirtolaisten kyky tehdä töitä ja halu sopeutua on ihan eri luokkaa, kuin pakolaisten.

-Tää, 14.3.2007

#4945

nessi: Kyse ei ole tilastojen kaunistelemisesta, vaan rikollisuuden vähentämisestä täsmäkeinoin. Tietenkin ennaltaehkäisevä toiminta olisi hyvä ratkaisu, mutta löytyykö todella toimivia keinoja mistään? Tuo mainitsemasi projekti kuulostaa ihan kivalta, mutta ovatko siitä saatavat hyödyt mitenkään suhteessa kustannuksiin? Mitenkä saadaan passiiviset ja haluttomat ihmiset tekemään mitään, kun on olemassa sosiaaliturva, joka takaa varman toimeentulon laiskimmallekin lusmuilijalle?

Tää: Totta joka sana! Suomessa on työvoimapulaa useillakin aloilla, eikä sitä paikata ottamalla maahan kielitaidottomia ja työhaluttomia pakolaisia maista, joiden kulttuuri poikkeaa suuresti omastamme. Pakolaisia tulisi siis ottaa “sopiva määrä” ja lähinnä humanitaarisista syistä, ei siis siinä uskossa, että he täyttäisivät puuttuvat työpaikat. Siispä pakolaisena Suomeen tulevan henkilön pitäisikin olla nöyrä ja kiitollinen siitä, että ylipäätään pääsee turvaan siltä, mitä on ollut paossa.

Tämän vuoksi pidän oikeudenmukaisena, että väärin toimiva pakolainen heitetään välittömästi ulos maasta. Jos näitä yksinkertaisia pelisääntöjä ei ymmärrä, ei mielestäni ole oikeutettu turvapaikkaan Suomessa.

-Julli, 15.3.2007

#4962

niin, miksi pakolainen menisi töihin kun se saa tyydyttävän elintason tekemättä mitään...enhän minäkään menisi töihin jos rahaa tulisi joka luukusta muutenkin!!!

Miten joku SUOMALAINEN voi olla sitä mieltä, että NEEKEREITÄ yms. ei saa poistaa maasta vaikka ne raiskaisivat, tai kenties jopa tappaisivat jonkun, ainakin ensinmainittua tapahtuu valitettavan paljon...

-joensuusta päin, 17.3.2007

#4971

Ennaltaehkäisevät toimet peliin!

Julli: luulen, että lähes kaikki pakolaiset ovat lähtökohtaisesti äärimmäisen kiitollisia päästessään pois sodan/nälänhädän/muun vaaran jaloista. Ei kai meidän kantasuomalaisten tarvitse pönkittää omaa egoamme vaatimalla heitä olemaan mikään nöyrä ja alistuva alaluokka? Itsestäänselvyys on, että kaikki ihmiset ovat yksilöitä, joilla on yhtäläinen tarve tuntea olonsa hyväksytyksi, ja varsinkin jos on joutunut vainottuna pakenemaan kodistaan.

Joensuun lahja maailmalle on sanavarastonsa (ja sen taustalla olevan ajattelutapansa) perusteella nähtävästi jämähtänyt jonnekin siirtomaa-ajalle. Emme ehkä tulisi toimeen, jos joskus kasvotusten tapaisimme.

Ja miksei kukaan vielä ole maininnut Reilua Kauppaa, joka takaisi tuottajille elinkelpoiset olot kotimaissaan, jolloin niiden ei tarvitsisi lähteä pakolaisiksi ja tulla esim. Suomeen potkittaviksi ja vihattaviksi?

-SUOMALAINEN, 17.3.2007

#4975

Tää on oikeassa: Siirtolainen ei ole sama kuin pakolainen.

Pakolainen pakenee hätää. Siirtolainen on kaveri, joka etsii omaa onneaan maailmalta omasta tahdostaan. Olen itse ollut tässä asemassa ja haluan olla uudestaan. Se antaa paljon kaikille mukana olijoille.

En usko, että vierasta tulisi kohdella kovemmin kuin paikaillista. Päinvastoin. Vieraanvaraisuus on osa kulttuurimme laatua. Koemme kaikki hetkiä, jolloin tunnemme olevamme vieraina ja olemme kiitollisia kun joku auttaa meitä.

Rikollisuus on yleistä pakolaisten keskuudessa. Väkivaltaisuus korreloi köyhyyden kanssa, ei kulttuurin. Toivottomassa tilanteessa teet toivottomia tekoja.

Voi olla hienoa tutustua toisiiin kulttuureihin ja oppia toisia tapoja lähestyä elämää. Voi olla hienoa katsoa miten bootsi uppoaa somalin otsaluuhun. Me olemme vapaita valitsemaan.

-Teemu, 18.3.2007

#4976

Kirjoitelma on hyvin naiivi ja toistaa itseaan. Teksti sisaltaa paljo itsestaan selvyyksia ja perustuu lahes taysin tilastotietoihin. Kirjoittajalla itsellaan tuntuu olevan hyvin mustavalkoinen kasitys politiikasta ja erittain lapsenomainen moraalintaju.

-Tui, 18.3.2007

#4978

Tui: Aika typera (ts. naiivi) kommentti. Ensinnakin, jos jokin asia on sinulle itsestaan selvyys, ei se ole sita valttamatta kaikille. Ja mita vikaa on siina, etta perustaa kirjoituksensa tilastotietoihin? Jos tarkistaa omat paatelmansa virallisista tilastoista, ei tule valehdeltua lukijoille.

Ja tuo moraalintaju? Vaitat, etta se on lapsenomainen, mutta vaite ei sisalla minkaanlaisia perusteluita. Mustavalkoista kasitystani politiikasta en kuitenkaan kiista.

-Julli, 18.3.2007

#4988

Mulla olisi tällainen ratkaisu mielessä: opetetaan maahanmuuttajille HYVIN, miten Suomessa pitää elää esim. ettei kanoja saa pitää parvekkeella eikä sähköhellaan saa sytyttää tulta, tuetaan ja kannustetaan heitä menemään töihin, mutta jos tekee vakavan rikoksen esim. raiskaa, karkotetaan heti.

-Karvakuono, 19.3.2007

#5084

mielestäni raiskauksen ja muidenkin väkivaltarikoksien torjuminen rikoksella on erittäin hyvä ratkaisu, oli tekijä sitten pakolainen tai ei. Mielestäni meidän oikeusjärjestelmämme ei paljon muita vaihtoehtoja jätäkkään, kun katsotaan tuomioita mitä täällä kyseisistä rikoksista jaetaan.

-Omankäden oikeus, 29.3.2007

#5090

Suomella on omat lakinsa, jota kaikkien on noudatettava. Jos lakia rikkoo, saa rangaistuksen, mutta rangaistuksen pitäisi olla kaikille sama. Olisiko vähän karua karkoittaa joku maasta, koska tämä näpisti suklaapatukan kioskilta?

-suomalainen, 30.3.2007

#5098

Mielestäni maahanmuuttajat jakautuvat kotimaittensa mukaan aina eri ryhmiin jopa jo ennakkoluulojen perusteella, mutta eihän sen takia kuiteskaan saa kenellekkään kovempia tuomioita antaa. Päätelmä on kirjotelmassa vähän hiomaton , ei nyt kaikkia pakolaispienrikollisia voi heti karkottaa Suomesta?? Eikä täällä töihinkään oteta kauhesti pakolaisia ,siksi he ajautuvat nurkkaan ja sortuvat rikollisuuteen.

Se miten otamme vastaan maahanmuuttajia ja se miten me autamme heitä integroitumaan tänne on mielestäni vastaus tähän. Sillä esim kouluissa kun on eri kulttuureja. ennakkoluulojen takia ulkomaalaiset ja suomalaiset jakautuvat ryhmiksi.Kaupungilla kun kävelee niin näkyy esim arabijoukkoja ja venäläisryhmiä ...Mikä lisää suomalaisten ennakkoluuloja. Ehkä pakolaiset käyttäytyvän niin agressiivisesti koska he tuntevat erottuvansa joukosta ja sen takia eivät tunne olevansa turvassa.

-Venäjäläinen1991, 31.3.2007

#5798

mä ainaskin inhoon rasismii !1!

-Marycah, kohta 6w, 20.6.2007

#5799

“Suomella on omat lakinsa, jota kaikkien on noudatettava. Jos lakia rikkoo, saa rangaistuksen, mutta rangaistuksen pitäisi olla kaikille sama. Olisiko vähän karua karkoittaa joku maasta, koska tämä näpisti suklaapatukan kioskilta?”

Niinhän se onkin, mutta jos henkilö ei ole Suomen kansalainen, hän voi menettää oleskelulupansa, eikä sen jälkeen tietenkään saa olla maassa, joten hänet karkoitetaan. Tämä ei ole rangaistus, vaan normaali käytäntö, myös silloin jos suomalainen tekee rikoksen jossain muussa maassa.

Suklaapatukan näpistyksistä ei tietenkään pitäisi karkoittaa, ellei niitä ole aivan järkyttävä määrä, mutta väkivaltarikoksista ja raiskauksista mielestäni tervemenoa heti ensimmäisen jälkeen.

Vai miksi tällaisten henkilöiden tulisi mielestäsi saada oleskella maassa?

-ig, 20.6.2007

#5801

Nationalistina sitä taas hymähtelee partaansa lukiessaan muutamien kirjoituksia...

Minusta karkotusuhka olisi ihan hyvä – mutta vain vakaviin rikoksiin (murha, raiskaus, järjestäytyneeseen rikollisjärjestöön) osallistuminen. Karkotus nakkivarkaudesta kuulostaa pikemminkin äbäläwäbälä-maiden sharia-lailta jossa varkaalta jopa katkaistaan käsi.

Minä puolestani en halua yhtäkään kansaa Suomeen massarahtina enkä kovin suuria keskittymiä. En edes juutalaisia tai armenialaisia vaikka ovatkin uutteraa ja rehellistä sakkia – tämä kun on Suomi eikä Armenia tai Israel.

-Kekke, 20.6.2007

#5863

Nimimerkille SUOMALAINEN tiedoksi, että ulkomaalaisten nöyryyden päämäärä ei ole tuottaa meille hyvää tai heille pahaa mieltä, kuten asian näytit esittävän. Ulkomaalaisten nöyryyden tarkoitus on rikosten vähentäminen. Rikoksia vähentävän asenteen ylläpitäminen ulkomaalaisten keskuudessa.

Miksi tässä asiassa kaikki puhuvat vaan vieraanvaraisuudesta? Mihin on kadonnut se kiitollisuus siitä, että on tullut otetuksi johonkin paremmin voivaan maahan, jonka ovat muut rakentaneet? Jonka se siellä jo oleva kansa ja kulttuuri on käsillään ja aivoillaan saanut aikaiseksi. Katso sitä maata, mistä muuttajat tulevat. Mitä he ovat käsillään ja aivoillaan saaneet aikaiseksi?

-_sd, 30.6.2007

#5864

Kirjoituksesta kokonaisuutena täytyy sanoa, että se on harvinaisen epäselvä. Vetää hatusta ja yrittää arvailla selityksiä asioille, joiden ymmärtäminen todellisuudessa ei ole korrektia eikä suvaitsevaista. Sanon pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa itsestäänselvyyksiltä, mutta on tärkeää että joku edes ne sanoo.

Ihmisten älykkyys, kunkin yksilön geneettinen maksimitaso, on merkittävästi perinnöllinen. Luonne on myös, mutta ei niin paljon kuin älykkyys. Tätä kautta ihmisen kyky perustaa kulttuuri, omaksua kulttuuri tai ylläpitää kulttuuri on myös kansan, ihmisjoukon ominaisuus. Tai tietyssä valtiossa elävän luokan tai kansanosan. Poikkeuksia on, mutta ne eivät mitenkään kumoa sääntöä.

Todisteet noille ajatuksille on nähtävissä kun katsoo ympärille. Maailman eri valtioita, niiden historiaa, kulttuurien syntyä, kukoistusta ja tuhoutumista. Meidän on vain keksittävä erilaisia tuulesta temmattuja selityksiä kuten “ilmasto” tai “ennakkoluulot” tai “turhautuminen” kun itse asia on kielletty.

Ja jos maailmassa on yksi asia, minkä vuoksi suomalaiset joskus lähtevät pakolaisiksi, niin se on se, että tänne joskus tuodaan riittävästi (eli liikaa) muita kuin suomalaisia. Katsokaa Keski-Euroopasta Australiaan ja Uuteen Seelantiin tapahtuvaa muuttoliikettä.

Vielä, skinheadit ovat täysin epäolennainen sivujuonne. Heistä ei asian laajemmassa mittakaavassa löydy niin syytä kuin selitystäkään millekään mainitulle ongelmalle. Muista vielä, että säännön mukaan vain valkoinen suomalainen voi tehdä rasistisen rikoksen. Sama toisinpäin on vain rikos.

-_sd, 30.6.2007

#8844

Maahanmuuttajille pitäisi opettaa ihan käytännön asioita, miten Suomessa selvitään. Heitä ei pitäisi vain heittää jonnekin ja toivoa, että pärjäävät. Käytännön asioiden opetus olisi erityisen tärkeää jos tulee vaikka juuri Somaliasta.

-Felix, 23.6.2008

#11146

Suurempi ongelma maahanmuutosta on näille kehitysmaille, koulutettu ja rikas väestö menee tekemään kebabeja pohjolaan, kenen etu?

Tai entäs jos käännettäisiin asiaa ympäri ja ajateltaisiin “laatikon ulkopuolelta” Lakkautettaisiin maahanmuutto politiikka. Ne ketkä tulevat muualta Suomeen, tulevat itse ja omin rahoin ja jaloin. Heille ei anneta mitään valtion avustuksia eikä etuuksia.

Toinen asia on tämä maahanmuuttoon käytetty raha.

Jokainen maahanmuuttaja kuolutuksineen ja asuntoineen maksaa valtavasti rahaa. Miksi emme antaisi tätä rahaa suoraan avustuksina kyseiseen valtioon.

Jos ei muuta, niin se olisi ainakin reilumpaa, on parempi(?) auttaa tuhansia hyttysverkoilla ja rokotuksilla, kuin auttaa muutamia “päästämällä” heidät Suomeen.

-Eezi, 23.2.2009

#11157

“Lakkautettaisiin maahanmuutto politiikka. Ne ketkä tulevat muualta Suomeen, tulevat itse ja omin rahoin ja jaloin. Heille ei anneta mitään valtion avustuksia eikä etuuksia.”

Juuri näin maahanmuutto onkin toiminut kautta historian. Muuttokykyiset ja -haluiset lähtivät uuteen maahan. Ennen ensimmäistä maailmansotaa ei Euroopassa ollut edes passeja, sen kuin vaan lähti ulkomaille. Ei ollut sopeuttamista tai kansanopiston mamukursseja tai mitään muutakaan. Ja kaikki toimi, ilman kovin mainittavia ongelmia missään. Mutta se olikin sitä aikaa ennenkuin valtio päätti pelastaa kaiken puuttumalla jokikiseen asiaan.

-Aapo, 24.2.2009

#13397

Pakolaisilla ei ole helppoa ja voisin allekirjoittaa artikkelin siltä osin sanasta sanaan. Olet ymmärtänyt hyvin pakolaisten asemaa. Mielestäni heidän tekemänsä rikokset eivät kuitenkaan korostu tiedotusvälineissä, verrattuna suomalaisten itsensä tekemiin. Miksi heidät pitäisi karkottaa pienehkön rikoksen jälkeen? Mielestäni vakava rikos, kuten väkivallan käyttö eri muotoineen, on sitten eri asia ja peruste karkoitukselle.

-Da Dam, 11.3.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: