Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Suhteellisia totuuksia USAn puolustusbudjetista

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: iibis: eräitä haikaralintuja
12 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Rahaa voi käyttää moneen tarkoitukseen. Yhdysvaltain puolustusbudjetilla saisi paljon aikaan. 4 590 lukijaa, joista 555 eli 12% on antanut arvosanan (7).

Suhteellisia totuuksia USAn puolustusbudjetista

Tuoreessa uutisessa sanotaan, että Yhdysvaltojen kongressi hyväksyi 318 miljardin dollarin (2104 miljardin markan) puolustusbudjetin ensi vuodelle. Kasvua tähän vuoteen verrattuna on 19 miljardia dollaria (125 miljardia markkaa). Asebudjetti on siis vähän alle 70 000 markkaa sekunnissa.

Toisaalta löysin tietoja kehitysyhteistyöstä.

  • Vuoden 1998 kehitysapu oli maailmanlaajuisesti 41,1 miljardia dollaria
  • Jos kaikille maailman ihmisille haluttaisiin taata perustavaa laatua olevat sosiaalipalvelut, se maksaisi 80 miljardia dollaria vuosittain.

Nämä tiedot yhdistettynä...

  • Yhdysvaltain puolustusbudjetilla voisi tarjota kaikille maailman ihmisille perustavaa laatua olevat sosiaalipalvelut 4 kertaa. (Tai vaihtoehtoisesti 25% vähennys niissä takaisi nämä palvelut kaikille).
  • Tällä samalla budjetilla maksaisi koko maailman nykyiset kehitysyhteystyömenot 8-kertaisesti.
  • Tai nämä voisi yhdistää; rahoilla maksaisi kaikki tämänhetkiset menot sekä perussosiaalipalvelut kaikille; kaiken tämän 2,6 kertaa.
Laskelmissa ei ole otettu huomioon kuin yksin Yhdysvaltojen puolustusmenot, ja vain ne. Se jäi myös epäselväksi, mitä tarkemmin ottaen perustavaa laatua olevat sosiaalipalvelut sisältää.

-Aapo Puskala, 21.12.2001

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 28:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#1666

Suomen armeija tosiaan perustaan suojautumisen kenttälapioon ja ns. taikaviittaan. Erityisesti nyt kun miinoja ei saa käyttää.

-Eversti, 19.1.2005

#1715

USA on pelastanut maailman fasismilta, kommunismilta ja nyt vielä kiihko-muslimeilta. Eikä se ole halpaa.

-liberty, 12.2.2005

#1722

Turhaa kehitysmaille on ruveta antamaan konkreettista apua, opastamista kylläkin.

-..., 16.2.2005

#1825

USA on pelastanut maailman fasismilta, kommunismilta ja kiihkomuslimeilta. Mutta kuka pelastaisi maailman USA:lta?

-Jansson, 20.3.2005

#2244

Minkä takia kehitysapuun pitäis nuita rahoja antaa nimittäin raaka totuus on että itse ne maan kansalaiset jotka tarvitsevat kehitysapua on itsensä siihen tilanteeseen saanut. esim kyllä suomessa on aina hyyssit ollut kun taas jossain on ulostettu juomavedet piloille ja nyt meidän pitäisi maksaa niille uudet juomavedet

-niinpä niin, 3.8.2005

#2874

uskontohan noita muslimeja sotaan ajaa ja jenkkejä öljy. molemmat banniin niin maailma pelastuu!!!

-v8, 7.4.2006

#2875

ja sehän on jälkeenpäin syntyneiden syy et esi-isät paskoo joet tulvilleen

-Anonyymi, 7.4.2006

#3695

Ja kysymys kuuluu, että mikä velvollisuus USA:lla on huolehtia maailman nälkää näkevistä? Amerikkalaiset maksavat veroja, jotta heidän elämänlaatunsa pysyisi hyvänä. Ei sen takia, että joku afrikkalainen saisi elää vuoden kauemmin ennen sitä välttämätöntä nälkäkuolemaa. Ei kehitysavulla tehdä muuta kuin pitkitetään ihmisten kärsimystä. Jätettäisiin muutaman vuotena kaikki tuki pois, niin ympäristön kantokyky palautuisi.

Haukkukaa, vaan sairaaksi, mutta minä olen realisti.

-SeeDub, 30.10.2006

#4942

Jos se kehitysapu annettaisiin kaivojen rakentamiseen, ihmisten kouluttamiseen ja viljelyn lisäämiseen niin elinolot paranisivat huomattavasti ja kehitysapu voitaisiin lopettaa kokonaan. Jos kaikki tuki jätättäis pois niin ei se ympäristön kantokyky yhtään paranisi vaan päinvastoin. Ja tupakka viljelmät pitäisi myös muutta viljan viljelmiksi.

-Tuntematon, 14.3.2007

#5542

Ei islamin uskonto määrää muslimeja sotaan... isalm on arabiaks rauha, sota on ainoastaan sallittua puolustaakseen maata....media tekee muslimeista terroisteja... ei ne tuhlaa aikaansa miettiääkseen mistä ne pommit tulee ne vaan sanoo et ne oli noi muslimit... en sano et mikään pommi ei oo muslimejen jäliltä... mut on ihmisiä jotka on ymmärtäny uskontoaansa väärin... ja on monia islamin haaroja... vähän niinkun kristinuskossa katolliset, adventistit, jehovat ... ja ku yhet tekee jotain niin kaikkia leimataan pommittajiks... ei liity aiheeseen mutta oli tälläinen kommentti ----> uskontohan noita muslimeja sotaan ajaa ja jenkkejä öljy. molemmat banniin niin maailma pelastuu!!!

-Ali, 18.5.2007

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.