Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Gootit

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: pylorus: mahanportti

Pidätkö?


19 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Arvostellaanko ihmisiä sinunkin mielestä liian herkästi ulkonäön perusteella? 3 694 lukijaa, joista 587 eli 16% on antanut arvosanan (7).

Gootit

Mielestäni ihmisiä arvostellaan aivan liian herkästi ulkonäön perusteella. Syy on yleensä siinä, että arvostelun kohde sattuu ehkä pukeutumaan eri tavalla kuin arvostelija, tai vaikka käyttämään “vääränlaisia” värejä. Olen itse gootti, joten tiedän, että sellainen kohtelu ei tunnu mukavalta. Omista kokemuksistani olen ainakin huomannut, että monilla ihmisillä on ärsyttäviä yleiskäsityksiä ihmisistä joita eivät tunne. Esimerkiksi gootteja arvostellaan aivan liian herkästi friikeiksi ja leimataan satanisteiksi. Tiedän montakin ihmistä jotka tuomitsevat heitä hyvin pienin perustein. Minusta se on väärin. Ihmiset ovat vapaita pukeutumaan kuinka haluavat ja kaikki ovat erilaisia, joten tekeekö musta vaatetus ihmisestä automaattisesti satanistin? Gootti on vain yksi pukeutumistyyli, vaikka jotkut väittävätkin sen olevan elämäntapa. Eihän se suinkaan ole ellei henkilö itse ota asiaa niin vakavasti. Monet ihmiset evät edes halua tutustua muiden tyylien edustajiin kunnolla, vaan leimaavat heidät kuulemiensa perusteella. Gootteja arvostellaan usein näin: he ovat ihmisiä jotka eivät pidä päällään mitään muuta kuin mustaa, kuuntelevat ainoastaan raskasta heviä, ovat hiljaisia, heillä ei ole ystävinään kuin toiset gootit, jos niitäkään, palvovat saatanaa ja ovat muutenkin ihmeen masentunutta väkeä. Tämän kuullessaan voisi kuvitella sanan “gootti” merkitsevän enemmänkin jotain heimoa kuin yhtä nykymaailman vaatetyyliä. Monilta unohtuu se seikka, että ihmiset eivät ole kaikki samanlaisia. Toinen gootti on ehkä satanisti, mutta toinen vain sattuu pitämään mustasta. On väärin lokeroida ihmisiä tuosta vain. Mutta miksi juuri gootti leimataan satanistiksi? Yhtä hyvinhän jonkin muunkin tyylin edustaja voi olla sellainen. Ehkä erilaiset goottien käyttämät ristit ja muut uskonnollisemmat varusteet ovat saaneet muut ihmiset yhdistämään meidät satanisteiksi. Eihän tietenkään kaikkien goottien pukeutumiseen liity mitään uskonnollista. Vouhotus on voinut lähteä esim. siitä, että jossain kaveripiirissä on voinut olla goottityyliä edustanut henkilö joka on vastannut yleiskäsityksiä melko hyvin ja joku muu on alkanut pullistella asioita kyseisestä henkilöstä. Ehkä joku on saanut vihat päällensä siten. Suuret juorut lähtevät leviämään hyvin nopeasti aivan pienistä jutuista. Eräs poika leimasi minut kerran saatananpalvojaksi kun huomasi hatussani olevan tähden muotoisen niitin. Olin kiinnittänyt epähuomiossani sen samoin päin kuin pentagrammissa olevan tähden. Tarkoitukseni ei todellakaan ollut näyttää sillä, että olisin satanisti, mitä en olekaan. Monet ihmiset eivät edes tiedä, että merkkiä käytetään saatanapalvonnassa jonkinlaisissa rituaaleissa. Tähden kaksi sakaraa osoittavat ylös ja yksi alas. Se merkitsee kristinuskon pyhän kolminaisuuden kieltämistä. Mutta tietääkö moni arvostelija mitä satanismi oikeastaan on? Lainaus Wikipediasta (http://fi.wikipedia.org/) osittaa, että on hieman outoa käyttää tätä nimitystä kaikista gooteista.

“Yhdysvalloissa levisi saatananpalvontapelko 1980-luvun alussa. Julkisuudessa epäiltiin, että saatananpalvojat muodostivat laajan renkaan ja jopa 50 000 lasta vuosittain joutui rituaalimurhan uhriksi. Yhtään tapausta ei kuitenkaan pystytty todistamaan, ja kohu vaimeni vähitellen. Suomessa saatananpalvonta nousi otsikoihin niin sanotun Hyvinkään paloittelusurman oikeudenkäynnissä. Kyseessä oli saatananpalvontaan liittynyt ”rituaalimurha“. Minkäänlaisen laajan järjestäytyneen saatananpalvontaverkoston olemassaolosta nykyaikana ei ole näyttöä, vaan saatananpalvojiksi tunnustautuvat henkilöt ovat useimmiten yksittäistapauksia, joiden tavallisimpana vaikuttimena on järkytyksen ja pelon synnyttäminen toisissa ihmisissä. Tällaisille henkilöille tyypillisiä itseilmaisun muotoja ovat merkkien piirtelyt, kuvioiden viiltelyt ihmisiin ja eläimiin sekä hyökkäykset vallitsevaa uskonnollista laitosta kohtaan esimerkiksi hautakiviä kaatamalla. Suurin osa tällaisista saatananpalvojista on ahdistuneita nuoria.”

On siis naurettavaa leimata ihminen satanistiksi ilman todisteita. Nyt ajattelette varmaan, että otan haukkumisen turhan vakavasti. Mielestäni en ota. On täysin sairasta sanoa kiusoitellen toiselle hänen olevan satanisti, koska on gootti. On todella outoa, että ihmiset tekevät tällaisia johtopäätöksiä pelkän asun perusteella. En tietenkään väitä, että koko maailma on meitä vastaan. On olemassa paljonkin ihmisiä jotka hyväksyvät gootit samanarvoisina kuin muutkin. Kiusauskaan ei aina ole näin vakavaa. Toivon silti, että kirjoitukseni sai jonkun miettimään asiaa uudessa valossa. On kovin harmillista, että samantapaisia kirjoituksia voisi kirjoittaa lähes kaikista pukeutumistyyleistä.

-Darehitorimo, 23.7.2007

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 29 kommenttia
Kommentit
#5981

Arvostelijat tietävät enemmän satanismistä kuin sinä, hyvä kirjoittaja. Se on nääs eri asia kuin saatananpalvastelu.

-Kurro, 23.7.2007

#5982

hei miten ois ollu kunnollinen kappalejako? :/

-silmät räpsyttää sos-merkkiä, 23.7.2007

#5984

Luulin että gootin tunnistaa siitä, että hän enemmin kuolee kuin myöntää olevansa gootti ;)

Viestisi pohjimmainen tarkoitus lienee, mikäli sen oikein käsitin, “gootteihin” ja heidän ohellaan kai hieman muihinkin vähemmistöihin kohdistuvien epäluulojen hälventäminen. Kirjoituksesi ajaa mielestäni sikäli oikeaa asiaa, että heihin todellakin kohdistuu runsaasti perättömiä* ennakkoluuloja, mutta se kuva “gooteista” jonka olen (kukaties heppoisella) asiaan perehtymisellä saavuttanut tapaamieni henkilöiden ja muutamien kyseisestä alakulttuurista kirjoitettujen kirjojen perusteella, ei kohtaa sinun käsitystäsi “gooteista”.

“Gootteihin” kohdistuvat ennakkoluulot lähtevän oman käsitykseni mukaan – no, saatananpalvonnasta joka on jossain määrin kytköksissä “goottien” ideologian kanssa (olkoonkin että tällainen ideologia usein kielletään) – mutta nykyisin myös “gooteiksi” itseään nimittävistä ihmisistä, joilla ei ole “goottien” kanssa mitään tekemistä. Jos henkilö on pukeutunut vaatteisiin jotka tavallisen suomalaisen näkökulmasta voi luokitella “goottivaatteiksi”, ei tule syyttää tätä suomalaista hutikoidusta johtopäätöksestä edes sen ollessa virheellinen, vaan todeta tämän “gootiksi” oletetun henkilön käytöksen nyt muokkaavan tämän suomalaisen kuvaa “gooteista”. Jos tämä henkilö sattuu polttamaan Raamattua** kavereidensa kanssa (tällaista olen Helsingissä nähnyt), onko mikään ihme jos “gootit” saavat maineen saatananpalvojina?

“Toinen gootti on ehkä satanisti, mutta toinen vain sattuu pitämään mustasta”.

– Käytät välistä termiä “satanismi”, välillä “saatananpalvonta”. Haluan vain osoittaa näiden kahden eri käsitteen merkitsevän eri asioita, vaikka kansan keskuudessa nämä asiat usein sekoitetaankin keskenään – myös “gootteja” haukuttaessa. (En osoita tätä huomiotani erityisesti Darehitorimolle.)

– Lauseesi ilmentää sinun luokittelevan mustiin pukeutuvan ja siitä värinä pitävän henkilön “gootiksi”. Jos siis yhtenä päivänä pukeudun mustaan, olen “gootti”, mutta jos pukeudun sinisiin farkkuihin ja punaiseen t-paitaan, en ole, vaikka kuuntelisin My Dying Brideä ja Type-O-Negativea punaviiniä litkien sekä lukisin itsekseni naureskellen kynttilänvalossa kirjoja sellaisilta kirjailijoilta kuten Edgar Allan Poe, Anne Rice tai markiisi de Sade, joiden teksteissä katsotaan olevan “goottilaisia” elementtejä?

Sen sijaan (mies)henkilö, joka työnsä puolesta sonnustautuu pukuun (<- tietänette kyllä mitä tarkoitan, vaikken täsmällisempää ilmaisua löydäkään) joka mitä todennäköisemmin on musta, on “gootti”, etenkin jos musta väri sattuu miellyttämään häntä?

“Gootti on vain yksi pukeutumistyyli, vaikka jotkut väittävätkin sen olevan elämäntapa.”

– Kuten kirjoituksestasi käy ilmi, “goottilaisuus” merkitsee sinulle vain pukeutumistyyliä. Kaikki tapaamani ihmiset jotka “gooteiksi” luokittelen*** pitävät musiikkia tämän alakulttuurin oleellisimpana asiana. Ja osa heistä, juuri se osa joka kokee “goottilaisuuden” elämäntavaksi, lisäisi ulkoisen olemuksen ja musiikkimaun listaan myös (ainakin, riippuen henkilöstä) kirjallisuuden ja estetiikan.

“On täysin sairasta sanoa kiusoitellen toiselle hänen olevan satanisti, koska on gootti”.

– Ja minä kun luulin että “goottien” käsitykset “sairaasta” käytöksestä ovat keskivertoihmisen näkemyksiin verrattuna roisimpia ;) Alakulttuurin juuret kun vaikuttavan pohjautuvan paljolti musiikkia ja kirjallisuutta tuottavien ihmisten vinoutuneisiin ja kieroutuneisiin käsityksiin elämästä ja kanssaihmisistä. Itseäni on (toistaiseksi nuoren) elämäni aikana nimitetty kaikenlaisilla nimityksillä “goottihuorasta” “saatanaan”, ja nyt jälkeenpäin ajateltuina ne lähinnä huvittavat minua ja ystäviäni.

Koulu- ja työpaikkakiusaaminen sekä yleinen suvaitsemattomuus ja syrjintä ovatkin sitten asioita sinänsä, johtuivatpa ne sitten (oletetusta tai todellisesta) “goottiudesta” tai valtavirrasta poikkeavasta seksuaalisuudesta, poliittisista näkemyksistä, kansallisuudesta tai uskonnosta, mutten koe kirjoituksesi kuin hieman sivuavan näitä käsitteitä (ongelmia?).

Jos toisten ihmisten suhtautuminen sinuun häiritsee sinua, kannattaisiko vaihtaa pukeutumistyyliä, jollei “goottilaisuus” kerran sinulle mitään muuta merkitse? Kielii turhamaisuudesta “kärsiä” vain koska on mieltynyt tietynlaisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Jollet halua tulla leimatuksi “gootiksi” ja kohdelluksi “goottina”, älä pynttäydy sellaiseksi!

Suoraan sanoen haluaisin kuulla sinulta perusteluja esittämällesi väitteelle, että “goottilaisuus” ei ole sen enempää kuin pukeutumistyyli. Äläkä ihmeessä ota tätä kirjoitustani loukkauksena kannalta, sillä siten en millään tavoin tätä viestiäni tarkoita, tämä on argumentti.

*Nykyaikana, kyseenalaistamisen aikakautena. Perusteita löytyy ilman muuta, vaikka ne ovatkin vanhentuneita – ja sitäkin piukempaan juurtuneita.

**Suokaa anteeksi että tämä alaviitteeni käy asian vierestä, mutta halusin vain osoittaa ihmetykseni siitä, että nykyisin osa ihmisistä joiden oikeinkirjoituksessa ei muuten vaikuta olevan valittamisen varaa, kirjoittaa Raamatun pienellä etukirjaimella, vaikka se on kirjan erisnimi, uskoipa sen pyhyyteen tai ei.

***Heidän näkemystään kysymättä, sillä osa (nuorista) suorastaan hinkuu “gootin” titteliä, osa kieltää sen vaikka koko muu maailma tulkitsisi hänet “gootiksi”. Lisäksi en pyri yleistämään sanomalla “kaikki”, puhun vain rehellisesti.

Hmm, mitäköhän rustaisin nimimerkiksi? Kuulostaisikohan “Korppi” tai “Kuoleman Morsian” turhan kliseiseltä?

-Tyttö Turusta, 23.7.2007

#5987

Järkeviä mielipiteitä kyllä, sillä en ilmeisesti ole kirjoituksessani osannut ilmaista oikein omaa kantaani. En suinkaan tarkoita, että jos pukeutuu yhtenä päivänä mustaan, niin on silloin gootti.

-Darehitorimo, 23.7.2007

#6034

Kirjoittaja ei taida tietää satanismin ja saatanan palvonnan eroa, sillä ne ovat kaks täysin eri asiaa.

-Noby, 28.7.2007

#6091

Yhdyn Turun Tytön kommenttiin. Tarkkuutta faktoihin, kiitos!

-Satanistineito83, 1.8.2007

#6123

yläasteella yksi tyttö, joka oli gootti, pukeutui esim. paitaan, jossa oli pentagrammi. yhdessä paidassa luki “PERKELE”.

-majava, 5.8.2007

#6126

^On niitä erilaisia “PERKELE!” -tyyppisiä paitoja kyllä näkynyt ihan luokittelemattomienkin ihmisten päällä, kun Suomessa kerran ollaan :)

-Tuntematon, 6.8.2007

#6153

Olen koko pienen ikäni pukeutunut vähän enemmän mustaan. Silloin, kun kuulin siitä juttua että olisin saatananpalvoja, olin 9v. Sen jälkeen kukaan ei minua katsonut pahasti eikä sanonut pahaa sanaa. Ehkä asun niin isossa kaupungissa että ahdasmielisyys erilaisia ihmisiä kohtaan ehtii karista. Mutta ei sen puoleen, olen minä pienissäkin paikoissa kävellyt eikä sielläkään ole tullut vastaan mitään kommenttia.

Tähän väliin mainitsen, että mustaan pukeudun huvikseni ja sen takia, että se sopii kaiken kanssa mutta olen kyllä myös noudattanut joskus yläasteen kulta-aikoina goottimuotia enemmänkin. On kaapissa hirveästi Demonian kenkiä, Mortician korsetti, Tripp-ketjuhousuja ja -hameita. Ainoa, mitä ihmiset ovat minussa kauhistelleet on se, kuinka paljon minulla voi olla “rahaa” päälläni.

Eli minusta se ahdasmielisyys häviää mitä isompaan kaupunkiin mennään ja mitä vanhemmaksi tullaan. Olen lukenut pidemmän aikaakin vähän joka paikasta että mitenkä gootteja syrjitään ja leimataan saatananpalvojiksi ym. Kukaan näistä kirjoittajista ei ole ollut yli 15v.

Ehkä lopetan avautumiseni tähän. Laitetaan tyylisuuntani mukainen nimimerkki ( *3*)

-"Cryptochild", 8.8.2007

#6160

Mikä on tarkasti ottaen gootti?

Itse olen ilmeisesti kvääni, oikeinkirjoituksesta väitellään...

-Mikko N.

-Tuntematon, 8.8.2007

#6182

nimim. “Tyttö Turusta” puhuu asiaa, ja haluan viellä lisätä että pidän itsekkin kovasti mustasta ja tämän takia minä olen kuullemma gootti, aika huvittavaa, eikö vain? tuolla meinasin että en todellakaan pidä itseäni goottina ja ihmistä ei voi pitää gootina, saatananpalvojana, satanistina ynnä muuna vain sen takia että käyttää mustia/tummia vaatteita ja mielestäni sellaiset ihmiset jotka näkevät maailman about siihen malliin kun “tolla on vaan mustaa – saatananpalvoja”, “tolla on paljon pinkkiä – pissis” jne. heistä ei pitäisi välittää, kerrankun ovat niin typeriä että luulevat näkevänsä millainen ihminen on kyseessä vaatteiden värin perusteella..

Viellä lisäys, tästä ei pidä loukkaantua mutta näin usein vain on.. Että ihminen joka hehkuttaa olevansa gootti on liiankin usein jokin 13 vuotias angsti jonka mielestä Lovex on maailman raskaimaa musiikkia ja taas “aito” gootti ei ehkä ajattele sen koommin että onko gootti vai ei, hän vain on mitä on, ei mikään tekaistu truu-goottipissis. (tämä ei tietenkään aina pidä paikkaansa)

-anonyymi ajattelia, 11.8.2007

#6734

Kuten Tyttö Turusta sanoikin, minunkin ymmärtääkseni “goottilaisuus” ei ole pelkkä pukeutumistyyli, vaan kulttuuri. Lisäksi olen kuullut “sanonnan”, että todellisen gootin tunnistaa siitä, ettei hän ikinä myöntäisi olevansa gootti.

-Tuntematon, 7.10.2007

#6905

Näinhän se menee. Ajat muuttuu, ihmiset ei! Noitavainot ovat todellisuutta vielä tänäpäiväkin.

-junkyard, 25.10.2007

#7158

Lähes kaikki saavat pukeutumistyylistään pyytämättään asiatonta palautetta. Siitä ei kannata vetää hernettä nenään, totuushan on se, että lähes kaikki goottien haukkujat ovat vanhuksia, ulkomaalaisia pikkulapsia tai räkänorsuja.

Kyllä goottilaisuus on myös alakulttuuri, ei vain pukeutumistyyli. Goottilainen arkkitehtuuri ...

Minä itse muuten olen satanisti ja pukeudun mieluiten valkoiseen.

Ja haluan korjata erään epäluulon: Räppäreitä sanotaan usein piiloläskeiksi, mutta musta laihistaa, joten gootit ovat piiloläskejä.

-Mitternacht, 15.11.2007

#7402

Juu tuttu tunne. mm minun mummuni pitää minua saatananpalvojana kun pukeudun vain mustaan.

Tässä eräs kaunis päivä hän päivitteli asiaa äidilleni, joka taas sanoi että no mitä siitä jos pukeudun mustaan. Se vaan on on hänen juttunsa. En vain tahdo pukeutua värikkäisiin ja räikeisiin vaatesiin ja tuntea itseäni epämukavaksi.

En myöskään ole gootti jota monet väittää. Kaupungillakin kun kävelen saan erittäin vihaisia ja tuomitsevia katseita hyvin monelta.

Varsinkin vanhuksilta ja vanhemmilta joilla on lapsia mukana.

-Tuntematon, 16.12.2007

#7405

Tuttu tunne. Itse olen hippi, ja jos vaikka sanon jotain tyhmää, hassua tms. niin AINA joku kysyy “ooksä vähä pilves?” tai jotain sen suuntaista. Todella ärsyttävää yleistystä. Tiedän kyllä, etteivät useimmat sitä “ooksä pilves?” -juttua tosissaan sano, mutta loukkaavaa se on silti. Varsinkin, kun sitä joutuu kuuntelemaan jatkuvasti. Siinä missä gootit leimataan ilman muuta satanisteiksi, niin hipit leimataan pilven polttajiksi.

-Hippie girl, 17.12.2007

#7410

Nykyään monet ihmiset haluavat tyylillään ilmentää aatteitaan tai ajatuksiaan ja siksi pukeutuvat huomiota herättävästi. Monet gootit on liitetty näihin ennakkoluuloihin koska vaatteiden oletetaan osoittavan ihmisen aatteita

-Tuntematon, 17.12.2007

#7489

Joo, tuttu tunne toi “erilaisten” syrjiminen, itse olen punkkari. Ärsyttää, kun muka niin täydelliset ihmiset tulee valittaan, että :“Miks sä näytät tollaselta?” tai “ miks sulla on vaan mustia vaatteita”... Miksei ihmiset voi tajuta, että jos kaikki ihmiset olis samanlaisia, maailma oli tylsä, suorastaa pelottava paikka... Erilaisuus kunniaan!!!

PS: En tosin erilaisuudella tarkoita sitä, että esim jonkun ns. taviksen pitäis alkaa esittään jotain goottia, punkkaria yms. Jokainen olkoon OMAITSENSÄ!!!

-Keesitär, 4.1.2008

#8228

Kappalejako kannattaisi laittaa kuntoon. Ja kumpaa aihetta tässä nyt käsiteltiin: goottia vai satanistia?

-DarkStar, 31.3.2008

#8757

Njääh, kaikkihan täällä tuijottelee vaa omaa napaansa, kun kuvittelevat olevansa maailman napoja, Omapahan on heikkoutensa, jos on tarvfe kuisata massasta poikkeavia!

-Ziva, 13.6.2008

#8829

Pahoittelen arvon kirjoittaja, mutta hajosin. Tarkoitukseni ei ole loukata tai mitään, mutta minun mielipiteeni mukaan pidän huvittavana erillaiseen pukeutumistyyleihin lokeroitumista, te itsekkin kirjoititte: “On väärin lokeroida ihmisiä tuosta vain.”, mutta samalla aiemmin kirjoititte olevanne gootti, tämä aiheutti hieman hämmennystä minun mielessäni, tarkoitatteko että ME emme saa lokeroida teitä, mutta TE saatte? Minusta myös tuntuu että kirjoittaja on sekoittanut sanat saatananpalvoja ja satanisti.

-Donkey, 23.6.2008

#8896

Joo minu oma äitiki on sanonu mua satanistiksi :D:D:D Ja turistit ottaa musta kuvia kaupungilla ja käyhän se hermoille juu mutta joskus se on iha hassuaki, ei tosin sillo kun on huonolla tuulella enkä ihmettele YHTÄÄN miks ihmiset tuijottaa, muistan hyvin ku olin pieni ja pelästyin ekaa goottia minkä näin, sillä oli semmoset salmiakkikuviot silmien ympärillä ja sillee. Ei sitä tuijottamista voi lopettaa millää, mie ainaki suhtaudun siihe positiivisesti ja jos menee överiksi (niinku eräs joka pysähty ja tuijotti ja nauro) ni sanon että katoppa jonnekki muuale mutta jos turisti ystävällisesti kysyy että saako ottaa kuvan ni sanon että mikäs siinä :)

-vähän outo rovaniemeläinen, 29.6.2008

#9349

Täysin sammaa miältä.

Itekkin kuuntelen melkoosen rankkaa metallia, ja pukeu'un aikamoisesti mustaan.

Sehän on vaan tyyli, josta tykkään.

Ja miut silti leimataan satanistiksi ja auringonpimentäjäksi koko ajan.

Ottia tuota..

Eikös pentargammi olekin “Voimakkain valkoisen magian suojaussymboli, ja kaiken pahan karkoitusmerkki”?

Näin lukkee jossaen.

-\,,/, 3.8.2008

#9836

Itse pidän ennakkoluuloja lähinnä mahdollisuuskina näyttää muille ihmisille. En edusta pelkästään yhtä pukeutumistyyliä vaan laitan aamulla “hopparin” tai “fruittarin” vaatteeet. Ette ikinä arvaa miltä mummo näyttää siwan ovella kun huppupäinen lökäpöksy avaa oven ;)

-outo??, 17.9.2008

#9840

Heh, kuullostaa hauskalta. Kaikenlainen ennakkoluulojen poispotkiminen ihmisistä on poikaa. Varsinkin jos saa virneen itsekeskeisen eläkeläisen kasvoilta pyyhkäistyä, on päivä pelastettu:)

-Joshua Samola, 17.9.2008

#10014

1) Satanismi & saatananpalvonta

2) Kappalejako

...

n) Aiheessa pysyminen.

Kiitos.

----, 8.10.2008

#10377

Ongelma: 47,5-reikäisiin maihareihin sonnustautunutta goottia häiritsee yläkerran mummon katsoessa häntä paheksuvasti.

Ratkaisu: Gootti ottaa maiharit pois ja on vähemmän gootti. Mummoakaan ei enää pelota. Kaikki ovat onnellisia.

Sama asia ois lämmittää kaljaa mikrossa ja valittaa et se on lämmintä ja pahaa.

Jos ks. gootti haluaa olla marttyyri niin mikäs siinä, mut omista valinnoista on turha valittaa. Avaahan hän samalla tietä tuleville gooteille. Justiinna voitti se yksiki Finlandia-palkinnon. Tuskin hän itseensä kohdistuvista ennakkoluuloista valittaa, vaan on ylpeä tyylinsä edustaja niinku pitäiskin?

Joku voi tietysti saada jonkinasteista tyydytystä oudoksuvista katseista?

Onhan ennakkoluulot paha asia sellasia asioita kohtaan, kuten ihonväri, vammaisuus, yleensäki asiat, joihin ei voi itse vaikuttaa.

Tässä tapauksessa kaikki riippuu vain sinusta!

-Naurettava, 5.12.2008

#10956

Lähes pätevä.

-Agakonna, 7.2.2009

#12077

OPilla on mennyt saatananpalvonta ja satanismi aika pahasti sekaisin.

-camu, 25.7.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: