Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kaisaniemen kakkasota

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 8/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Puistoon pysäköidyt autot pilasivat virkistysalueemme ja vihreän keitaamme. Vaan eivät pilaa enää. 4 465 lukijaa, joista 549 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Kaisaniemen kakkasota

Kaisaniemen puisto

Tähän naapuritontille ruvettiin rakentamaan hotellia muutama vuosi sitten. Sitä ennen siinä oli ollut parkkipaikka eikä minulla ainakaan ollut mitään hanketta vastaan. Homma oli ihan bueno. Tietysti tuli meteliä ja räjäytyksiä ja pari peiliäkin putosi seinältä mutta mitään sen suurempaa. Kaiken kaikkiaan rakennustyö meni varsin vähin vahingoin.

Työmiehet saapuivat rakennustyömaalle milloin mistäkin, omilla autoillaan yleensä. Niitä jätettiin kadulle laittomille paikoille tai Kaisaniemen puistoon, puistoalueelle puoliksi nurmikolle. Näin siitä huolimatta että puiston pohjoispuolella oli ilmaisia vapaita paikkoja, lähimmät 200 metrin päässä eivätkä kauimmaisetkaan 300 metriä kauempana.

Puiston nurmikon pohja meni aivan kamalaan kuntoon. Puistossa oli pahimmillaan yli 10 autoa. Huoltoajo oli sallittua sinne, mutta tämä ei sitä voinut olla, sillä autot oli pysäköity kokonaiseksi päiväksi kerrallaan, ne eivät suurimmalta osaltaan olleet huoltoajoneuvoja, ja jos painavia kantamuksia oli niin sieltä oli paljon pidempi ja hankalampi kantomatka kuin kadulta (huoltoajoa on siis myös sellainen ajo jossa tavaroita viedään perille, jos ne muotonsa, kokonsa tai painonsa suhteen ovat sellaisia että niiden kantaminen on erityisen hankalaa).

Minua tämä rupesi nyppimään. Joka saatanan aamu ne tulivat autoillaan, pysäköivät nurmikolle joka meni entistä ruokottomampaan kuntoon. Sää oli monena päivänä sateinen ja renkaat upposivat märkään multaan entistä syvemmälle ja se alkoi muistuttaa Monster Truck -rataa enemmän kuin Helsingin vanhinta puistoaluetta.

Soitin Helsingin kaupungin pysäköintivalvonnalle ja osaan autoista he laittoivatkin sakot. Osaan autoista ei sakkoja voinut antaa, sillä puiston jalkakäytävää ei oltu liikennemerkein jalkakäytäväksi merkitty, vaan sinne oli ajoneuvolla ajo kielletty, lisäkilvellä Huoltoajo sallittu. Tämä tarkoitti että poliisi voi antaa sakon jos ajo sinne ei ole huoltoajoa, mutta vain jos näkee sen tapahtuvan tai tapaa kuljettajan; tällainen sakko annetaan siis kuljettajalle eikä jätetä ajoneuvoon kuten pysäköintisakko. Eli oli käytännössä hyvin vaikeaa saada sakkoa sieltä, paitsi niiden autojen jotka oli pysäköity jalkakäytävälle.

Tästä Parkki-Pirkoille soittelusta tuli joka-aamuinen rutiini, ja kymmeneen mennessä oli yleensä sakot paikoillaan autoissa. Lopulta autoilijat oppivat mistä sakkoja saa ja mistä ei, ja puisto meni entistä huonompaan kuntoon.

Kirjoitin ja tulostin parikymmentä lappua jotka laitoin autojen ikkunoihin. Näissä kerroin kuinka puisto menee huonoon kuntoon ja kerroin lähimpien yleensä vapaiden pysäköintialueiden sijainnin sekä kartan sinne. Jätin jokaiseen autoon lapun ja seuraavana päivänä vielä niihin autoihin joita en muistanut edellispäivänä nähneeni. Tällä ei ollut minkäänlaista vaikutusta mihinkään vaan puisto oli edelleen ihan yhtä täynnä autoja.

Vein silloisen tyttöystäväni koiria puistoon ulkoilemaan ja muutaman kerran otin niiden jätköset maasta ja pistin sellaisen parin auton tuulilasiin jotka oli härskeiten pysäköity. Kolmantena päivänä nämä autot eivät enää puistoon tulleet, mutta muut autot korvasivat ne.

Päätin olla luovuttamatta. Puistoon pysäköinti, varsinkin niin että se menee ihan kelvottomaan kuntoon ja varsinkin kun laillisia pysäköintipaikkoja on lähistöllä, on niin härskiäja suora hyökkäys minua vastaan henkilökohtaisesti. Ajan autot puistosta vaikka se olisi viimeinen tekoni.

Kakkataistelu jatkui asemasotana, mutta tulokset jäivät laihoiksi, kuten koiratkin olivat. Kaksi pientä koiraa ei kyennyt tuottamaan riittävää määrää ulostetta jotta siitä olisi ollut järjestelmälliseksi hyökkäykseksi härskejä autoja kohtaan.

Soitin Helsingin kaupungin kiinteistövirastoon muutaman kerran kunnes sain oikean tyypin kiinni. Kysyin miksi puiston liikennemerkki oli “Huoltoajo sallittu” eikä sitä oltu merkity jalkakäytäväksi. Hän selvitti asiaa ja pohdittiin huoltoajoa puiston tenniskentille, kioskille ja muualle. Niille pääsee toista kautta, vieläpä paremmin kuin tästä. Soittelu jatkui ja lopulta kävikin ilmi että vuotta aikaisemmin oli itse asiassa tehty päätös, että tämä osuus merkitään jalkakäytäväksi. Sitä ei vain oltu vielä tehty.

Seuraavaksi soitin Helsingin kaupungin rakennusvirastoon, jonka vastuulla liikennemerkkien pystytys ja huolto on. Tämäkin ihminen ihmetteli että miksi näin kauan oli kestänyt, ja hän soitti kiinteistövirastoon ja vahvisti asian. Pari päivää kului ja liikennemerkki vaihtui. Katsoin voitonriemuissani ikkunasta kun Lappu-Liisat kirjoittivat 15 parkkisakkoa puiston autoille, eikä mennyt kuin pari päivää ja autot olivat kadonneet. Oli ilmeisen kallista saada joka päivä vähintään yksi sakko. Puisto jäi ruokottomaan kuntoon mutta seuraavana kesänä sitä huollettiin ja siitä tuli jälleen hieno.

Tästä pari vuotta myöhemmin kadun päähän pystytettiin vielä tolpat jolloin tätä kautta ajo sille puiston osuudelle kävi mahdottomaksi (sinne pääsi edelleen toista kautta mutta ei siihen ollut mitään asiaa mennä paitsi kaupungin huoltoajoneuvolla, eikä olisi ollut mitään iloakaan).

Kaisaniemen kakkasota oli päättynyt.

Saanen vielä painottaa, että autoja tai pysäköintiä tms vastaan minulla ei ole mitään, vaikken autoa omistakaan. En sellaista tarvitse, siksi en omista. Härskiä oli sen sijaan se välinpitämättömyys jolla nämä rasvanäpit peltikotteroillaan tuhosivat virkistysalueitamme säästääkseen 200 metrin kävelyn.

-Aapo Puskala, 31.1.2002

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 37:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#2040

Tekemisen puutetta havaittavissa?

-kakkapökäle, 12.6.2005

#2095

Todella lapsellista tollaset kakkaleikit!

-yatsi, 27.6.2005

#2132

Voi kertakaikkiaan, Aapo, en voi käsittää sinua. Vittumaista toimintaa autoilijoilta kyllä parkkeerata puistoon ja näin mällätä se pilalle, mutta että herra länttää koiranpaskaa tuulilasiin... Minulle toisen omaisuus on ollut aina koskematonta, vaikka tämä olisi tehnyt väärinkin. Monisteiden kiinnittäminen oli minusta vielä OK, mutta että näin... Noh, onneksi tilanteeseen tuli sentään korjaus myöhemmin.

-Janne Paalijärvi, 3.7.2005

#2180

Samaa mieltä kuin jotkut tässä edellä. Hienoa lähinnä noi laput ja soittelut, mutta tuo kakanheittely oli pöyristyttävää :-O Vajosit sitten jonkun kommarihipin tasolle :'(

-Anonyymi, 16.7.2005

#3169

Rikkaiden rahat on usein muut raataneet ja sen menetys ei tunnu vaivaa vasten juuri miltään mutta häpeä on aina henkilökohtaista.

Ahneiden paskainen loppu konkretisoitui.

-Häpeä kunniaan, 22.6.2006

#4373

Ei sentään Aapolle tullut mieleen omaa kakkaa pistää tuulilaseihin?

-A.Paavali, 2.2.2007

#7509

:D Minusta taistelit aika nerokkaasti. Tämä teksti on aika viihteellinen.

-Tuntematon, 10.1.2008

#8825

Aapon kaltaisia ihimisiä pitäisi olla enemmän.

-Kiitos, 22.6.2008

#14214

Hyvä Aapo ! Punavuoressa Fredantorilla on samanlainen taistelu käynnissä, mutta emme käytä koirankakkaa, vaikka se voisi soveltua täälläkin. Mitä luulet Aapo, voisiko käyttää esim. räkää sen sijaan ;) ?

Raikasta ja aurinkoista kevättä kaikille !

Terv. eräs enemmistöläinen

-P. Kesseli, 4.5.2012

#14216

Peruna pakoputkeen ja esim. harjanvarrella työntää se niin syvälle kuin mahdollista. Tosin toi kakkajuttukin on minun mieleeni. Varsinkin kovalla pakkasella paskalla valeltu tuulilasi on pirullista irti raaputettavaa:D

-Joshua samola, 5.5.2012

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.