Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Fennian ovimiehet

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
13 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 20/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Ovimiesten palvelualttius ja palvelujen hinnoitteluperusteet herättävät ärtymystä. 4 311 lukijaa, joista 476 eli 11% on antanut arvosanan (7+).

Fennian ovimiehet

Olimme kavereiden kanssa ulkona iltaa viettämässä. Oltiin vaihtamassa istuskelupaikkaa kun joku ehdotti Fenniaa Mikonkadulla Rautatientorin laidalle. Sinne suunnistimme.

Ovella oli lappu, jossa sanottiin että eteispalvelu maksaa 7 mk, myös siinä tapauksessa että ei ole mitään sinne laitettavaa. Ilma oli lämmin enkä asunut kaukana eikä minulla ollut takkia mukana. Kieltäydyin maksamasta. En rahan vuoksi, vaan periaatteen – miksi pitää maksaa palvelusta jota en tarvitse. Protestion palvelualttiille ovimiehelle, joka vastasi “Maksa tai häivy”. En maksanut. Kysyin, pitääkö kaupassa käydessä maksaa maidosta vaikka sitä ei tarvitse. Pitääkö taksille maksaa jos kävelee sen ohi. En saanut vastausta. Kaverini tuli siihen ja antoi 7 markkaa ja menimme sisään, mutta minä en luovuttanut.

Seuraavana päivänä yritin soittaa Fennian johtajille, samoin sitä seuraavana päivänä ja myöhemminkin. En saanut heitä kiinni koskaan. Soitin myös kuluttajavirastolle ja lopulta pääsinkin läpi. Kerroin asiani: miksi pitää maksaa palvelusta jota ei tarvitse. Viranomainen oli ymmärtäväinen ja minun puolellani asiassa. Hän kysyi minkälaisista summista puhutaan, vastasin “Seitsemän markkaa”. Hän oli hetken hiljaa, sanoin että periaatteessa kuitenkin kuluttajavirasto on minun puolellani, hän myönsi mutta kuulin että hänen oli vaikeaa olla vakavana.

Soitin vielä Fenniaan mutta en edelleenkään saanut ketään kiinni. Lopulta kyllästyin, lähetin sinne pari sähköpostia mutta vastauksia en saanut ikinä.

Tästä pari vuotta myöhemmin menimme taas siitä ohi ja eksyimme sisäänkin. Lappu oli pois, sen sijaan oli sisäänpääsymaksu 7 markkaa, sisältää narikan. Tämä oli OK, sillä nyt maksoin sisäänpääsystä johon sisältyi ylimääräisiä palveluita, joita en vain tarvinnut.

Eräässä toisessa ravintolassa vielä myöhemmin tulin kysyneeksi, miksi joskus piti maksaa narikasta vaikkei tarvinnut. Tämä ovimies oli ammattitaitoisin mitä tiedän. Hän sanoi että siihen kuuluu paljon muutakin kuin vaatteiden pito (täällä tosin ei tarvinnut maksaa ellei päällysvaatteita ollut), mm. turvallisuudesta huolehtiminen. Hyväksyin vastauksen.

Ymmärrän toki että ellei heillä ole muita tuloja niin tuota on vaikea järjestää. Mutta se ei ole minun ongelmani ellei heillä muita tuloja ole; en minäkään voi vaatia ohikulkijoilta maksua jos se on ainoa tulonlähteeni. Ravintolan pitää itse palkata ovimiehet sinne eikä tukea laillistettua kerjäystä. Kyse ei siis ole ovimiehen halveksimisesta vaan – jälleen kerran – periaatteesta.

-Aapo Puskala, 31.1.2002

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 26:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#1244

Budapestissa oli tällainen systeemi. Yökerhojen edessä oli poke, joka oli aina tyly ja vaati rahaa. Kun tästä valitti sisällä, niin he sanoivat, että he eivät voi tehdä asialle mitään koska poke ei ole heillä töissä.

Poke oli nimittäin Mafian gorilla, jonka oli laitettu ovelle keräämään rahaa.

Mielestäni tämä on ihan oikeaa konkreettista suojelua, josta kannattaa maksaa. Jos et maksa, saat turpaan. Jos ravintolan omistaja kitisee, niin lafka syttyy palamaan :-)

-Teemu, 29.9.2004

#1251

mistään ei makseta, ellei se meille tuottoa tuo..

Kaveri on ovella turvatakseen kaikkien(lähinnä naisten(countrygirl)) mukavan illan vieton. Sitä ei tosin makseta verovaroilla, vaan jokaisen ko. paikasssa käyvän on maksettava “suojelusta” ihan itse. Vero tähän voitaisiin keksiä, mutta luulisin että jotkut olisivat sitä vastaan..

-Joonas, 2.10.2004

#1263

Teemun budapestin reissu oli puhdasta tyhmyyttä. Näitä oireita esiintyy vain ja ainoastaan pornobaareissa, strippiklubeilla ja ilotaloissa.

Budapest on erittäin siisti rauhallinen, asiallinen ja turvalinen kaupunki. (23 käynnin kokemuksella).

-justjoo, 4.10.2004

#1983

Jos on noin pienestä kiinni niin parempi pysytellä kotona.Ravintolaan jos on vara mennä, niin on varmaan vara antaa sille portsarille se muutama kolikko tosin itse annan aina setelin.Hyvää työtä ne tekevät ja saammehan rauhassa bailata ja juoda juomamme.

-Harri, 18.5.2005

#2088

Totta kai järjestyksenvalvojat ovat pääsääntöisesti ravintolan työntekijöitä, mutta ovat siellä myös asiakkaita varten. Kun lauma karvakäsiä tulee kopeloimaan tyttöystävääsi (tai sinua!), niin auttaako sinua vapaaehtoisesti kukaan? Ei moni ainakaan. Paitsi se poke, kun kerran olet ne puoltoista euroa sisääntullessasi hänelle nakannut. Halpa tapaturmavakuutus mielestäni.

-pQ, 27.6.2005

#2422

Pääsymaksu on pääsymaksu.narikka on narikka.Näistä maksetaan.Asiakkan ei kuulu maksaa järjestysmiehelle koska hän ei ole sinun privaatti henkivartijasi etkä sinä ole hänen työnantaja jonka kuuluu maksaa palkka vaan sen pubin mihin menet maksaa työntekijälleen,jonka tehtäviin kuuluu epäilyttävän sakin karsiminen JO OVELLA,EI VASTA SISÄLLÄ jotta asiakkat viihtyisivät ja tulisivat toistekkin ja pubi saisi rahaa kassaan.

Näin ollen se että asiakkat viihtyvät on pubin omistajien etu ja siinä auttaa hyvä portsari jonka he ovat palkanneet.

Muutenhan mennään mafian linjoille“päästetään vähän rikollisia sisään kovistelemaan jotta maksaisivat paremmin”.

Sitten onkin hyvä pyytää suojelurahaa muka palkaksi “työstä”

niin kuin hän olisi minulle töissä tai minä olisin hänen työnantaja kuten minulle kävi jkl:ssä(usutti toista asiakasta kimppuuni ja valitti etten maksa)

Sen jälkeen en ole montaa kertaa käynyt paikassa, en tiedä onko käytäntö muuttunut sen jälkeen.

Siis vielä lyhyesti:portsarit ovat RAVINTOLAN PALKKALISTOILLA vastaamassa KAIKKIEN ASIAKKAIDEN yleisestä turvallisuudesta eikä näin ollen sinun kuulu maksaa hänen palkkaa.

Toki porsaritkin ovat inhimillisiä ja joskus pääsee vääriä ihmisiä livahtamaan ohi,mutta porttikielto,ulos ja kasvot mieleen.

Se että sinun ei tarvitse maksaa hänen palkkaa ei tarkoita ettetkö voisi maksaa hänelle lähtiessäsi tippiä(esim. hän on poistanut häirikön ravintolasta)

-jari, 7.10.2005

#2430

tuli mieleen eräs amerikkalainen kaveri, joka toimii samalla tavoin kuin sinä ja sen kaverin nimi on Michael Moore.

-hoodoo, 13.10.2005

#2889

Moi!

entäpä jos siellä ravintolassa ei olisikaan ollut portsaria( nykyisin myös järjestyksenvalvoja), olisit joutunut tappeluun enemmän juopuneiden kanssa, alakynteen olisit jäänyt.Joten kivaa kun on joku joka huolehtii myös ravintola-asiakkaiden turvallisuudesta ja muusta järjestyksen pidosta. Maksetaan palveluista ja pidetään hauskaa Wappuna -06. “JÄLKIVIISAUS VIISAUTTAKO”

-Relata refero,21.4-06., 21.4.2006

#3713

Joo noi eteispalvelut on kyl aika vitusta, kun sitä ei sitte näemmä tarvii laittaa mihinkää näkyvii, että KUN TULET SISÄLLE JOUDUT MAKSAMAAN ETEISPALVELUN X euroa. Kerran oon maksanu 10e sisään yhteen baariin, joka aikalailla kirpas, ja sitten tulee joku poke mussuttamaan et eteispalvelu kaikilta 2e ja takit tietysti autossa jemmassa juuri rahansäästön takia.

-ei tueta, 4.11.2006

#9950

ihme mussuttajia.. jos ei ole varaa maksaa muutamaa euroa niin mitä ihmettä sitä tekee baarissa...???? sit voi jäädä himaan goisaa.. ja jos kuitenkin menee sinne niin turha itkeä että kuka suojelee jos baarilla ei ole varaa palkata ketään ja täällä päin poket on joskus tippi palkalla.. miettikäähän vähän!! kaikkee pitäisi saada mutta kukaan ei ole valmis maksamaan siitä ja sit itketään että voi voi!!!! kerpele sentään!!

-mie vaan.., 30.9.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.