Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Susi vs. puudeli

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Mitä naiset haluavat mieheltä ja mitä naiset eivät yllättäen halua? Empiirisen tiedon valossa esitän, miksi mukavat luotettavat miehet toisinaan häviävät egoistisille röyhkimyksille. 2 830 lukijaa, joista 460 eli 16% on antanut arvosanan (7).

Susi vs. puudeli

Naisen unelmakumppanina on perinteisesti pidetty suloista, tottelevaista, omistautuvaa ja hiljaa haukkuvaa puudelia. En liene silti yksin etsiessäni miehestä sutta, joka on vahvatahtoinen, ennalta-arvaamaton, itsenäinen ja vaarallinenkin mutta juuri siksi kiehtova. Puudelin voi ohittaa huomaamatta, kun taas suden näkeminen saa sydämen sykkimään ja verenkierron kiihtymään. Erotiikka ei olekaan vähäisin syy sille, että nainen pitää sutta povellaan.

Sudessa on myös haastetta. Kun susimies tuo lehden ja aamukahvin, nainen kokee saavuttaneensa kunnioituksen. Puudelin suuretkin rakkaudenosoitukset jäävät helposti huomiotta – paitsi loppuessaan.

Sekä villit että kesyt kissat äityvätkin helposti sähisemään puudelikumppanilleen, vaikka ulkopuolinen harvoin näkee riidan aihetta. Kiintymystä ylläpitämään tarvitaan todellinen tai keinotekoinen menettämisen pelko. Jollei nainen itse nyi talutushihnaa, kiltisti mukana seuraavasta puudelista katoaa viehätys. Kesykissa olisi tyytyväinen riidan rauettua, mutta villikissat pelkäävät turtuvansa itsestäänselvyyteen.

Erityisesti teini-ikäinen tyttö hankkii sylikoiran, jottei häntä leimattaisi ainoaksi, jolla ei ole omaa hauvaa. Vaikka kissaa on perinteisesti pidetty passiivisena eläimenä, yhä useampi uuden ajan naaras näyttää saalistajan viettinsä. Oman vapauden käyttäminen palkitsee runsaammin kuin toisen perässä käveleminen. Kun vanhempien mielipide koirasta ei paina modernissa maailmassa eikä ekonomisesti itsenäisen naisomistajan tarvitse huolehtia rahakysymyksestä, puudelin taluttelu vaikuttaa turhankin ongelmattomalta.

Puudelin voi opettaa ruokkimaan pennut, vahtimaan taloa ja odottamaan jumalattarensa paluuta sohvalla. On kuitenkin turha kuvitella, että kesykissa voisi kouluttaa sudesta sen tottelevaisen koiran, joka sen lajitovereista on aikojen saatossa kehittynyt. Joudutaankin vaaratilanteeseen, jos susi saa yliotteen kesykissasta. Villikissan on vastattava murinaan raapaisulla, jolloin susikin tuntee olevansa vertaisessaan seurassa. Niin kuin villikissa, myös susi kyllästyy helposti ja lähtee etsimään haastetta muiden kissojen jahtaamisesta. Pahimmillaan mies on shakaali suden vaatteissa, jolloin pitkistäkään kynsistä ei ole apua, vaan villimmänkin kissan on paettava.

On kadehdittavaa, kuinka kesykissat viisaasti karttavat tunnevyöryjä eivätkä kyllästy turvalliseen tasamaahan. Eipä villikissa karvoistaan pääse, ja jos se hyökkääkin vahvempansa kimppuun, haavat paranevat tassua nuolemalla. Haasteet pitävät meidät hengissä ja dramatiikka nautinnollisessa vireystilassa. On parempi ottaa riski pettymyksen uhallakin, kuin menettää mahdollisuus ja katua sitä jälkikäteen.

-Koiruoho, 1.3.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 8 kommenttia
Kommentit
#7967

Vem kan skilja på Bäsk och Gin

Utan att smaka på tåren?

Herkullista satiiria!

-Orange, 1.3.2008

#7968

Susihan on laumaolento ^^ ei itsenäinen

-,.-,.-, 2.3.2008

#7969

Kuules -,.-,.-: Susi on laumaeläin, kyllä, mutta myös aika itsenäinen otus. Eräänkin kouluajan susiesitelmän aineistosta löytyi tieto siitä, että nuoret sudet lähtevät laumasta perustamaan omaa laumaa ja/tai etsimään kumppania. Ja että suurin osa Suomen susista on yksin tai pareittain liikkuvia kulkureita.

-hurtta, 2.3.2008

#7995

Itselläni ainakin pätee täysin sanonta “naiset rakastuvat renttuihin”. Jännitystä tuollaisesta sudesta löytyy, puudeli taas on sellainen tylsä äidin pikku enkeli.

-Muumi, 4.3.2008

#8002

Susi ja koira ovat pohjimmiltaan sama eläin, sillä erotuksella että toinen on alistettu ja toinen ei.

Mutta kyllä susikin voi oppia antamaan tassua.

Toisin kuin kuvitellaan, me emme luo itsestämme puudeleita ja susia, vaan yhteisö asettaa jokaisen omalle paikalleen.

Eli kissat luo sudet ja puudelit.

Yksikään Susi ei ole mitään muuta kuin puudeli komeammassa turkissa, jos se turkki jostain syystä varisee pois, alta paljastuu kiltti lämpöä aneleva puudeli.

-Aleksi, 4.3.2008

#8020

Naiselle vaarallisin harhakuvitelma on, että se turkki varisisi pois rakastamalla ja paijaamalla, kun sen saa kuihtumaan juuri päinvastainen, alistaminen ja se, ettei ruoki suden turkkia.

Olet oikeassa, mutta toiset koirat vain alistuvat helpommin kuin toiset. Tällöin jako menisi sellaisiin, jotka ottavat tassunantajan roolin ja sellaisiin, jotka pitävät turkin kunnossa.

-Koiruoho, 5.3.2008

#8069

Onhan se noinkin, kyllä fiksu ihminen ymmärtää miten peliä pelataan.

Varmaankin on niin, että sellaiset ihmiset jotka ovat saaneet joskus maistaa “suden” elämää, ovat jo saaneet sen verran itseluottamusta että pystyvät paremmin taistelemaan, kun taas toiset jotka ovat lapsesta saakka olleet puudeleita ovat jo aikuisikään mennessä hyväksyneet kohtalonsa.

Mikä tietysti on typerää, sillä tilanne elää kokoajan.

En minäkään usko että kenenkään kohtalo on ennalta määrätty, meitä on enemmän ja vähemmän onnekkaita, toiset saavat kaiken valmiina ja toisten täytyy taistella.

Mutta aina kuitenkin voi ja kannattaa taistella!

Vaan niin se taitaa kuitenkin olla, että kertaalleen alistetut harvoin nousee.

Ajassa ajan tavalla, enää ei taistella hampaat verissä, mutta ei itse taistelu ole mihinkään kadonnut. Säännöt vain ovat muuttuneet.

Tätä yksinkertaista tosiasiaa ei välttämättä kaikki “Pekka-ericit” ymmärrä.

-Aleksi, 10.3.2008

#8074

Eikö naiset halua olla niitä vapaita kissoja jotka hakee niitä susia, jotta voisivat tehdä niistä puudeleita? Eli seurustelun alussa halutaan vapautta jne. Ja sitten yht'äkkiä “suhteen vakiinnuttua” pitäisi sitten olla hellä isä joka tiskaa, hoitaa lapset ja vie roskat..

Eli olen sitä mieltä, että sudelle on vientiä, mutta puudeleille tuontia. :)

-Neo-Konservatiivi, 10.3.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.