Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / “Venäläinen maksaa mökistä tuplahinnan”

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 16/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Venäläiset ostavat mökkejä Suomesta, en ymmärrä valitusta siitä? Hyvä, että rakkaalla naapurille kelpaa. 2 490 lukijaa, joista 476 eli 19% on antanut arvosanan (7+).

“Venäläinen maksaa mökistä tuplahinnan”

“Venäläinen maksaa kesämökistä tuplahinnan”, luki Taloussanomien verkkosivuilla muistaakseni viime viikolla. Nähtävästi suomalaiset ovat vetäneet asiasta herneen nenään, ainakin kyseiseen artikkelliin liittyneiden 110 (!) kommentin perusteella.

Perustelut siitä, miksi veli venäläinen ei saisi ostaa mökkiä Suomesta, kotimaastamme olivat käytännössä pelkkää isänmaallista paskanjauhantaa. Suosittelisinkin kaikkien mökkikauppojen vastustajien miettivän perustuuko mielipiteenne enemmän tunteeseen vai järkeen. Törkeintä on mielestäni se, että suomalaiset eivät tunnu tajua vastustavansa vain venäläisten kauppoja, mökinostaja saa siis olla ruotsalainen tai saksalainen, mutta ei missään nimessä venäläinen? Ehkä olisi VIIMEINKIN aika haudata sotakirves maahan, emme voi antaa parin 60 vuoden takaisen sodan tuhota tätä maata.
Keskustelussa jopa puhuttiin Igorin ja Boriksen ostavan kesämökkinsä perheilleen “likaisella rahalla”, aika paksua sadunkerrontaa. Voisin uskoakin, mutta siitä ei taida olla minkäänlaisia todisteita.

“Ulkomaalaiset ostajat ostivat viime vuonna kaikista Suomen myydyistä kiinteistöistä 1,2 prosenttia. Ulkomaisista ostajista 73 prosenttia oli venäläisiä. Venäläiset ostivat Suomessa viime vuonna 619 kiinteistöä. ”
~ “huimat” 1,2 prosenttia kaikista kiinteistökaupoista! Minne ne 98,8% menivät? Eli toisin sanoen Suomi ei ole loppumassa keneltäkään.

Mitä pahaa nämä ostokset ovat Suomelle tehneet? Turha väittää, että myymme isänmaata, kun kerran esimerkiksi suurin osa suomalaista pörssiyhtiöistä, kuten Nokia ovat ulkomaalaisten sijoittajien lähes täydellisessä omistuksessa! Onhan ennenkin ulkomaille myyty vaikka mitä. Venäläisten mökkikaupat ovat tuoneet Itä-Suomeen rahaa, ihmisiä ja kiinteistöjen arvonnousua. Paljon hyvää siis!

-Felix, 14.6.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 8 kommenttia
Kommentit
#8773

Muuten hyvä kirjoitus, mutta huomauttaisin, että Suomen ja Venäjän jupakoihin kuuluu muutakin kuin “pari sotaa 60 vuoden takaa.” On niitä uudempiakin jupakoita ja vääryyksiä ollut. Mutta en missään nimessä tue rasismia venäläisiä kohtaan, kyllä se sotakirves on haudattava. Tähdätään tulevaan.

-The Unfortunate One, 15.6.2008

#8798

Olet oikeassa, mikään isänmaallisuus ei oikeuta rasismiin.

-marjasieni, 19.6.2008

#8803

Toivottavasti tästä asiasta syntynyttä älämölöä ei viedä eduskuntaan tai muualle, joissa maan myymisen venäläisille voisi kieltää. Suomalaiselle pitää kuulua se oikeus, että maansa tai omaisuutensa saa myydä kenelle haluaa! Elämmehän globaalissa markkinataloudessa.

-Felix, 19.6.2008

#8804

Toivottavasti tästä asiasta syntynyttä älämölöä ei viedä eduskuntaan tai muualle, joissa maan myymisen venäläisille voisi kieltää. Suomalaiselle pitää kuulua se oikeus, että maansa tai omaisuutensa saa myydä kenelle haluaa! Elämmehän globaalissa markkinataloudessa.

-Felix, 19.6.2008

#9336

en tiedä teistä, mutta itse haluan kyllä naapureideni olevan suomalaisia. mutta pakkohan se on myydä venäläiselle kun ne lyövät niin paljon pätäkkää pöytään. surullista tosin.

-mökin omistaja, 1.8.2008

#10573

Suomi oli ennen toista maailmansotaa samassa tilassa: keskituloiset venäläiset alkoivat ostaa karjalasta huviloita itselleen. Nyt tontteja ostetaan Itä-Suomesta. Venäjä liitti itseensä sotien jälkeen tämän ns. huvilavyöhykkeen. Nyt jos meille käy samalla tavalla kuin Georgialle, menetämme loputkin karjalasta.

Oletko koskaa käynyt Viipurissa? Oletko ajatellut, että minkälaista elämä olisi, jos meillä olisi Viipuri? Viipuri kuului Suomen suurimpiin kaupunkeihin, kunnes se riistettiin. Nyt Viipurista on tullut ränsistynyt paska. Mielestäni ryssille pitää olla vihaisia, kunnes palauttavat Karjalan.

Myöskään muut kuin venäläiset eivät voi ostaa maata venäjältä, mutta suomalaiset antavat kiltisti maata ryssälle.

-., 3.1.2009

#14076

Jotenkin kyllä särähtää korvaan tämä väite “isänmaallisesta paskasta” -- eli onko isänmaallisuus paskaa vai ne argumentit? Suomen ja Venäjän välisen sotahistorian kuittamisena muutamalla sodalla on kyllä aika huolimatonta. Kyllähän se Karjala meiltä väkivalloin vietiin, ja venäläiset itse suhtautuvat mökkikauppoihin omalla puolellaan rajaa ihan eri tavalla kuin täällä meidän puolella pitäisi suhtautua...

Jotenkin jää semmoinen kuva että meidän pitää vaan olla tietämättömiä ja välinpitämättömiä, jotta “Suomi ei tuhoutuisi” -- ilmeisesti tuo argumentti on opittu jostain “Suomi tuhoutuu suvaitsemattomuuteen” (ts. kaikkeen missä vähänkään ajatellaan omaa etua) -kuviosta...

-Tiuskea Rakki, 1.10.2011

#14077

Ja tuota noin... Venäjä on “rakas naapuri”? Kyllä se on ollut aika vihattu vihollinen hyvin kauan, syystäkin...

-Tiuskea Rakki, 1.10.2011

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.