Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Miehillä on helpompaa.

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Pidätkö?


5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 10/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Seitsemän syytä, miksi miehillä on helpompaa kuin naisilla. 3 427 lukijaa, joista 575 eli 17% on antanut arvosanan (7).

Miehillä on helpompaa.

Ois paljo helpompaa olla mies. Ai miten niin?

1. Naisen täytyy kärsiä kuukautisista, kivuliaista ja runsaista sellaisista ja kuukautiset maksaa tai siis suojat, oli ne sitten siteitä, tampooneja tai kuukuppeja.

2. Naisten työ on synnyttää. SE SATTUU.

3. Miesten on helpompi käydä pissillä, jos sisävessaa ei satu olemaan lähistöllä.

4. Miesten euro on naisten 80snt ainakin työelämässä.

5. Naisia katsotaan vihaisesti, jos he julkisella paikalla a) röyhtäilevät, b) piereskelevät tai c) puhuvat alapääasioista, mutta miehiä ei niinkään.

6. Media on asettanut naisille hirveät ulkonäkopaineet. Pitää olla yli 170cm pitkä, painaa korkeintaan 60kg, täytyy käyttää lyhyitä hameita ja paljastavia toppeja. Onhan miehilläkin jotakin paineita, mutta naisien TÄYTYY olla kauniita.

7. Jos mies harrastaa seksiä monien ihmisten kanssa (lukumääräisesti), hän on pelimies ja kova jätkä, nainen puolestaan huora.

Epäreilua, mutta ei voi mitään.

-Niinu, 25.6.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 26 kommenttia
Kommentit
#8858

Niin ruohohan on AINA vihreämpää naapurin puolella. Ei mitään naisten parempia puolia taikka miesten huonoja puolia mainittu. Erittäin yksipuolinen kirjoitus sanon minä. Joskus itse ajattelen että olisi helpompi olla nainen.

-Mies

-cheese, 25.6.2008

#8859

Molemmilla sukupuolilla on omat vaikeutensa, on typerää väittää että miehillä olisi jotenkin helpompaa ilman sen kummempaa kokemusta miehenä olosta. Naisia suositaan mm. asevelvollisuuden ulottamisella pelkkään miessukupuoleen perusteella että armeija on miesten hommaa, mutta kuitenkin oikeudella osallistua muihin ns. “miesten hommiin”. Lisäksi miehen odotetaan olevan sekä karski uros, että hellä kyyhkynen, yhtäaikaa kova ja pehmeä. Ulkonäköpaineita on siinä missä naisillakin, samaten seksuaaliseen suorittamiseen liittyviä paineita, niitä jopa enemmän kuin naisilla.

Kannattaa katsoa asioita muistakin näkökulmista, kuin omastaan.

[ps. jos sillä jotain merkitystä on, niin olen itse nainen.]

-Deya, 25.6.2008

#8860

Kohta 1: Totta. Ei kommentteja.

Kohta 2: Ei niinkään totta. Naisen ei ole pakko synnyttää koskaan elämässään.

Kohta 3: Totta mutta tähän on ihmiskunnan vaikea puuttua ilman leikkauksia yms...

Kohta 4: Ei pidä paikkaansa. Laki kieltää työnantajaa palkkaamasta naisia huonommalla hinnalla.

Palkkaero johtuu siitä, että naiset hakeutuvat pienempi palkkaisiin töihin (vapaaehtoisesti)

Kohta 5: oli totta ehkä viime vuosituhannella, mutta nykyään naiset voivat puhua vähintään siinä missä miehetkin.

Kohta 6: osittain totta.

Kohta 7: Kyseenalaista. Riippunee seurasta.

-Eezi, 25.6.2008

#8862

1. Älä unohda gynekologi-käyntejä ja e-pillereitä (ja kierukoita ym.)

2. Ei tässä yhteiskunnassa ketään pakoteta synnyttämään. Kuitenkin olet sikäli oikeassa epäoikeudenmukaisuuden suhteen, että äitiydestä aiheutuvat kustannukset lankeavat ainoastaan äidin työnantajalle ja asettavat synnytysikäiset naiset siksi huonompaan asemaan työnhakutilanteessa. Lisäksi äitiysloma jättää ajallisen loven työkokemukseen, vaikka käytännön merkitystä tuskin on sillä, oletko työskennellyt alalla kahdeksan vai kymmenen vuotta...

3. Ympäriinsä kuseskelu on sukupuolesta huolimatta yhtäläisen vastenmielistä... ja kyllähän naisetkin voivat käydä puskassa. Eikös tämä nyt ollut hieman kaukaa haettua?

4. En oikein tiedä sopiiko minun kommentoida tätä, koska en tiedä mistä kyseinen väite/tieto on peräisin, vaikka sitä kaikkialla viljelläänkin. Mutta eikös jokainen saa itse valita alansa...? Ainakin osittain tämän luulisi selittyvän sillä että naiset suuntautuvat huonopalkkaisemmille aloille – omasta tahdostaan.

5. En ole koskaan onnekseni joutunut todistamaan kenenkäänharjoituttavan a:ta tai b:tä julkisella paikalla, mutta sukupuolesta huolimatta karsastaisin tällaista henkilöä... Enkä nyt ole huomannut että c:n suhteen suhtauduttaisiin eri tavalla miehiin kuin naisiin.

6. Suomessa sentään saa liikuskella ilman meikkiä ulkosalla ja mennä kauppaan verkkareissa eikä kukaan mulkoile. Eikös tuo nyt ole vähän kärjistettyä? Ei ulkopuolisten paineista kannata kantaa murhetta :) Silloin kun ylläni on lyhyt hame, saan osakseni paljon epämiellyttävämpää huomiota kuin jos hame on hieman pidempi. Mielestäni yhteiskunta pikemminkin vaatii olemaan käyttämättä lyhyitä hameita ja tunnen venyttäväni säädyllisyyden rajoja kulkiessani lyhyessä hameessa. Toivon että ihmiset olisivat suvaitsevaisempia...

7. Kyllä sille voi jotain! Asiaan voi vaikuttaa olemalla tuomitsematta toisia naisia huoriksi jos näillä on paljon petikumppaneita :) valitettavasti naisilla vain on ikävä tapa kääntyä toisiaan vastaan.

8. Miesten täytyy suorittaa asepalvelus

-Tyttö Turusta, 25.6.2008

#8865

1. Aivan totta, mutta moniko meistä kärsii impotenssista tai eturauhasvaivoista.

2. Naisten työ ei todellakaan ole synnyttää. Ainakaan minä en katso olevani luotu tähän maailmaan synnyttämistä varten.

(Sanotaanko nyt kieroon kasvanut) yhteiskuntamme myös on alkanut etsiä mahdollisuuksia saattaa mies lapsen kantajaksi ja synnyttäjäksi.

3. Kyllä, mutta mikä meitä naisia estää keksimästä meille sopivaa “ulkohuussia”. Tuskin tuo ole kuin mielikuvituksen puutetta ;>

4. Niinkuin Eezi jo totesi naisten ja miesten palkkatuloeroista: “Laki kieltää työnantajaa palkkaamasta naisia huonommalla hinnalla.

Palkkaero johtuu siitä, että naiset hakeutuvat pienempi palkkaisiin töihin (vapaaehtoisesti)”

5. En allekirjoita. Aivan seurakohtaista, ainakin oman kokemukseni kertomana.

6. Yhtälaiset ulkonäköpaineet myös miehillä on nyky-yhteiskunnassa ja kasvava osa esim. syömishäiriöihin sairastuneista alkaa olla miehiä.

Yhtälailla myös naisporukassa tulee katsottua kieroon, jos mies ilmaantuu astetta tärkeämpään tapaamiseen tai tapahtumaan vaaleansinisissä risaisissa farkuissa ja kulahtaneessa t-paidassa.

Mitä “sisäisiin” paineisiin tulee, oletko seurannut uutisointia siitä miten moni mies nykyään käy lääkärin vastaanotolla viagraa kysymässä seksuaalisen paineen alla naisen tyydyttämisessä.

Media on asettanut naisille hirveät ulkonäkopaineet. Pitää olla yli 170cm pitkä, painaa korkeintaan 60kg, täytyy käyttää lyhyitä hameita ja paljastavia toppeja. Onhan miehilläkin jotakin paineita, mutta naisien TÄYTYY olla kauniita.

7. Viimeistäkään väitettä en allekirjoita, tämäkin aivan seurakohtaista ja mielestäni johtuu konservatiivisesta yhteiskuntakäsityksestä, joka jo hiljalleen on väistynyt.

-deianna, 25.6.2008

#8867

Yhteenvetona esitän elämän olevan yhtä vaikeaa sukupuolesta välittämättä.

Vai?

-Eezi, 26.6.2008

#8885

Kyllä tuo on ihan totta, että naiset saavat SAMASTA työstä vähemmän palkkaa kuin miehet.

-Juup, 29.6.2008

#8886

Onhan miehet joissain asioissa paremassa asemassa kuin naiset, mutta naisillakin on joissain asioissa huomattava etulyöntiasema.

Esim. jos mies on homo, hänen oletetaan olevan aika “neitimäinen”, mutta lesboihin ei kohdistu läheskään samassa mittakaavassa olevia stereotypioita.

Erilaisuus, ainakin fyysinen, tuo aina mukanaan jonkin asteista eriarvoisuutta puolin ja toisin. Ja jos ottaa oikein kovin pannuun naisena oleminen, niin sukupuolenvaihdoskin onnistuu.

-Muumi, 29.6.2008

#8887

tuotapa en usko ^^

-eep, 29.6.2008

#8890

1. Minä ainakin kärsin tyttöystävän kuukautisista ihan yhtälailla. Haitat ilmenevät mm. selibaattina, kiukutteluna, oleamttomille asioille rääkymisenä ja jatkuvana valittamisena.

2. Tätä on jo kommentoitu; samaa mieltä, ei ole pakollista.

3. Kuinka tuon nyt ottaa... Luulisi että naisen olisi helpompi, varsinkin jos käyttää pidempää hametta niin mitään ei varmasti näy, vaikka kusaisee keskelle katua.

4. Palkkaerot ovat todellisia. Ehkä asia muuttuu tulevaisuudessa.

5. Harvemmin naiset piereskelevät tai röyhtäilevät julkisesti, enkä itsekään pitäisi siitä, mutta olen huomannut naisten puhuvan rivoja paljon miehiä enemmän. Mutta onko julkinen piereskely nyt niin tärkeä asia että sen takia haluaisi olla mies???

6. Samaa mieltä kuin Tyttö Turusta.

7. Kyllä tällaista miestä yleensä kutsutaan pukiksi eikä sellainen titteli mitään luottamusta – ainakaan naisissa – herätä. Jätkäporukassa asialla voidaan tietenkin elvistellä.

-Julli, 29.6.2008

#8891

juup on väärässä

-cheese, 29.6.2008

#8895

Mihin katosivat tästä topiikista perustellut vastaukset?

Ja eepille tiedoksi että nykyään kaikki onnistuu.

Ja jos joku viittisi laittaa linkkiä jonnekkin uutiseen (ei mielipiteeseen), jossa kerrottaisiin palkkaeroista, olisin kiitollinen.

-Eezi, 29.6.2008

#8899

Hyvin yksisilmäinen kirjoitus. Ei elämä ole helppoa kellekään, sukupuolesta riippumatta.

Tuosta naisen euro -jutusta sen verran, että sen pienemmyyden selittää suurimmaksi osaksi naisten uravalinnat, kuten yllä on todettukin. Kaikki tietävät, että vaikkapa sairaanhoitajana tai opettajana ei pääse Suomessa huippupalkoille, mutta silti näille aloille kouluttaudutaan – ja sitten valitetaan, kun ei saa enemmän palkkaa. Itse valitsin alani suureksi osaksi sillä perusteella, että tiesin pääseväni hyville tienesteille. Moni muu ala olisi kiinnostanut enemmän, mutta jokainen priorisoi asioita omaan tapaansa--jotkut haluavat juuri tietynlaiseen työhön palkasta riippumatta, minä nostan mieluummin hyvää palkkaa, jolla voin kustantaa parempaa vapaa-aikaa.

Naiset voivat lisäksi helposti kompensoida pientä palkkaansa ottamalla parempipalkkaisen miehen--pienipalkkaisen miehen taas on aika vaikeaa saada korkeasti koulutettua ja kovapalkkaista vaimoa, siis noin tilastollisesti.

Naiset saavat silti samoissakin tehtävissä keskimäärin huonompaa palkkaa kuin miehet. Muistaakseni naisen euro on 96 senttiä Suomessa, jos vertaillaan samoissa tehtävissä olevia miehiä ja naisia. Tätäkään ei voi selittää suoraviivaisesti millään syrjinnällä. Jos naiset tosiasiassa suorittaisivat täsmälleen saman työn 4 prosenttia halvemmalla, joku olisi pyrkinyt lyömään rahoiksi tällä ja ero olisi korjaantunut naistyöntekijöiden kysynnän lisääntyessä. Todennäköisesti sukupuolten palkkaero samoissa tehtävissä siis syntyy siitä, että naisten työpanos on keskimäärin hieman vähemmän arvokas työnantajalle. Tiedetään esimerkiksi, että naisilla on paljon enemmän sairauspoissaoloja kuin miehillä.

En kyllä näe, miten median luomat ulkonäköpaineet vaikuttaisivat laajemmin ainakaan Suomessa. Suomalaiset naiset eivät pukeudu tai muuten satsaa ulkonäköön juuri enempää kuin miehet. Minun puolestani media saisi painostaa ihmisiä enemmän kuin nykyisin, niin että sekä naiset että miehet satsaisivat ulkonäköönsä enemmän--tästä esteettisestä edistysaskeleesta hyötyisi koko kansan mielenterveys:)

Mitä tulee tuohot “panomiesten” arvostamiseen ja vastaavien naisten huoritteluun, niin ensinnäkin sitä huorittelua harrastavat lähinnä naiset; miehet tuntuvat käyttävän huora-sanaa paradoksaalisesti lähinnä niitä naisia vastaan, jotka kieltäytyvät seksistä heidän kanssaan. Toisaalta asiaa voisi miettiä sen kannalta, että kunnioitusta saadaan tekemällä jotain, mikä ei useimmilta onnistu. Nuori, keskinkertaisenkin näköinen nainen saa halutessaan helposti suuren määrän seksikumppaneita. Sen sijaan hyvännäköinen, varaskaskin mies saa nähdä vaivaa jokaisen kaadon eteen.

Naisilla on monella tapaa asiat paremmin kuin miehillä. Keskimäärin he elävät pidempään, saavat palkastaan sekä miehiltään suoraan ja välillisesti näiden maksamien verojen kautta valtaosan yhteiskunnan varoista, joutuvat kokemaan väkivaltaa ja köyhyyttä harvemmin jne. Silti olen mieluummin mies, naisten vuoksi:

-TTT, 1.7.2008

#8904

1. Minullla ei onneksi satu olemaan kauhean kivuliaat kuukautiset, mutta totta on, että ne vaivaavat monia. Toisaalta niistäkään ei ole pakko kärsiä, asiaan voi puuttua lääketieteellisesti. Meillä ehkäisy maksetaan miehen kanssa puoliksi, ja kylläpä tuo minulle usein tamponejakin ostaa.

2. En pidä lapsista, joten en aio synnyttää. En kyllä sanoisi, että naisen “työ” on synnyttää, minusta kaikkien työ on vain nauttia elämästä :)

3. En välttämättä pidä ulkona pissimisen helppoutta kamalan tärkeänä ominaisuutena :D Ja mulla riittää hyvin tasapaino söpöön kyykkypissailuun.

4. Aika kiistelty asia, mutta luulen, että monet naiset valitsevat luonnostaan sen matalapalkkaisen alan. Valitsin viisaasti alani, ja tiedän työllistyväni heti kun valmistun, etenemismahdollisuudet ovat miltei rajattomat ja palkkaus on erittäin hyvä jopa vielä opiskeluvaiheessa. Tuleva ammattini on joka vuosi arvostetuimpien ammattien top 3:ssa (SK).

5. Puhun pilluista ja kikkeleistä julkisesti, jos sille päälle satun, ja eipä haittaa mitä muut ajattelevat, jos jotain ajattelevat.

6. Olen 160cm pitkä, 50 kg ja minulla on pienet rinnat. Olen silti tosi tyytyväinen ulkonäkööni vaikka malliksi minusta ei ole :) Mutta on totta, että on ehkä vaikeampaa olla ruma nainen kuin ruma mies :(:(

7. Yleinen mielipide on esittämästi kaltainen. Tosin seksikumppanien määrä on kiinni ihan omasta moraalista yms. enkä itse nää tässä sukupuolieroja. Minusta kaikkia paneskeleva mies on ihan samanlainen kuin näin tekevä nainen. En kumpiakaan liiemmin ihaile. En todellakaan haluaisi miestä, joka on käynyt joka koloa kaivamassa. Ehkäpä tuollaisia miehiä ihailevat juuri muut miehet, eivät niinkään naiset? Kukapa haluaisi olla vain yksi nainen muiden jyystettävien joukossa?

-Elina, 1.7.2008

#8909

miehet ja naiset saavat saman verran palkkaa, naisia vaan kiinnostaa erilaiset työt

-fakta, 2.7.2008

#8922

1. Onhan tuo totta, esimerkiksi kuukautiset selittävät erittäin hyvin, miksi naisilla on enemmän sairauspoissaoloja. Onneksi naisilla on kuitenkin parempi kivunsietokyky tuollaisissa tapauksissa.

2. Naisten TYÖ ei ole synnyttää, ainakin täällä Suomessa nainen saa yleensä itse päättää, haluaako hankkia lapsia. Toisaalta voi kokea epäreiluna, että lapsen saadakseen miehen täytyy vain vähän tökätä kaluaan oikeaan rakoon, mutta nainen saa kärsiä n. 9 kk kipuja, mielialanvaihteluita ja oksennuksia, jonka jälkeen seuraa yleensä hyvin kivulias synnytys. Lisäksi naisethan ikävä kyllä niitä lapsia joutuvat usein suurimmaksi osaksi hoitamaan, mikä on hyvinkin raskasta työtä. Mutta ei niillä miehilläkään aina helppoa ole näissäkään asioissa.

3. Tietyissä tilanteissa tuo saattaa tuntua epäreilulta, mutta ei se kyllä hirveästi naisilta vie oikeuksia tai muuta pois :D Ja ei niitä jalkakäytäville pissiviä miehiäkään yleensä mitenkään hyvällä katsota.

4. Yksi syy tähän voisi olla, että miehiä valitaan useammin johtaviin, hyväpalkkaisiin asemiin ja naiset ovat sitten hieman arkoja kiipeämään miesten hallitsemaan johtajaporukkaan. Ja kun miehet jo valmiiksi ovat monissa paikoissa johtajia, he helpommin valitsevat miehiä johtajiksi, ja nämä valitut miehet taas valitsevat helpommin uusia miehiä johtajiksi, josta syntyy naisten kannalta hieman ikävä kierre. Mutta en kyllä sanoisi, että tosiaankaan jokaisessa ammatissa tai jokaisella työpaikalla tilanne olisi tällainen, koska eihän sillä sukupuolella loppujen lopuksi niin hirveästi ole väliä työelämässä. Ja naiset tosiaan turhan usein valitsevat niitä huonopalkkaisempia töitä.

5. Kyllä minä ainakin katson yhtä lailla niin miehiä kuin naisiakin vähän vinoon, jos he julkisilla paikoilla alkavat sikailla. On kyllä totta, että jotkut miehet kokevat, että “äijäkulttuuriin” kuuluu kaikenlaisia epämiellyttävyyksiä ja on myös totta että naiset eivät näitä epämiellyttävyyksiä julkisesti niin paljon harrasta, mutta itse ainakin olen nähnyt vaikka minkälaisia ällönaisiakin elämäni aikana.

6. Tälle on tieteellinen selityskin. Miehet ovat enemmän seksin perään, sillä heidän biologinen tehtävänsä on siittää ja näin saada jälkeläisiä. Heille tästä siittämisestä ei biologisesti ole sen kummempaa vaivaa, joten heillä on varaa keskittyä suurimmin osin naisten ulkonäköön eikä niinkään luonteeseen. Naiset taas ovat biologisesti näiden lasten synnyttäjiä ja niin heidän (biologinen) panoksensa on miesten panosta huomattavasti suurempi. Niinpä he yleensä keskittyvät ulkonäön lisäksi miehiä enemmän myös luonteeseen, koska yrittävät löytää luotettavia isäehdokkaita, joista voisi olla apua jälkeläisten synnytyksessä ja hoidossa. Niinpä naisille kumppanin ulkonäkö ei ole aivan yhtä tärkeää kuin miehille, minkä takia naiset joutuvat pärjätäkseen panostamaan ulkoisiin asioihin miehiä enemmän. Tämä on lukemani mukaan biologinen fakta, eikä sille ikävä kyllä kovinkaan helposti mahda mitään. Mutta eikö ole kivaa olla se “kauniimpi osapuoli”? :D

7. Tähänkin kelpaa toisaalta vastaukseni edelliseen kohtaan, sillä miesten tehtävä on biologisessa mielessä siittäminen ja tämän tehtävän täyttäminen tekee saattaa tehdä heistä tietyissä piireissä niitä “kovia jätkiä”. Mutta toisaalta en minä ainakaan arvosta nk. pelimiehiä yhtään sen enempää kuin nk. huoriakaan.

Vaikka joitakin biologisia tai yhteiskunnallisia epäkohtia on, ei naisten elämä loppujen lopuksi kovin paljon miesten elämää hankalampaa ole. Naisten ei esimerkiksi tarvitse lähes pakollisesti kahlata armeijaa läpi ja miesten mahdollisuudet ovat huoltajuuskiistoissa huonommat kuin naisten. Jos ei aina valitettaisi, kuinka toisilla menee niin hirveän paljon paremmin, ei niitä epäreiluuksia edes huomaisikaan.

-Tuuli, 3.7.2008

#8940

No no, ei se miehilläkään aina niin helppoa ole.

Jos pudotaan pohjalle, niin miehet putoaa rajummin.

-Tarmo, 5.7.2008

#8953

Niinu, olet aivan oikeassa. Niitten yhtien miesten ei tarvii kärsiä mistään. (Paitsi mä ainakin vihaan yhtiä..)

-fgdg, 7.7.2008

#9246

Vaikka miehet ja naiset saavat eri palkkaa niin usein mies on se joka joutuu tarjoamaan naiselle treffit, lahjat sormuksen sun muun.

-Jarmo, 25.7.2008

#9259

ihan itsekkö noi kaikki keksit?? ajatteleppa tarkemmin:

kuinka ihanaa olla nainen ja muuttaa mieltään milloin huvittaa, ilman että täytyy selitellä syitä.

miten mukavaa onkaan kun autokin menee katsastuksesta läpi pienellä hymyllä vaikka kone polttaa enemmän öljyä kuin bensaa.

ei niitä menkkoja ole pakko kärsiä jos ne kuolemaa tuottaa. ja usko tai älä mutta poikaystäväsi voi ihan hyvin maksaa puoliksi ne e-pillerit joilla kuukautiset estät.

-iniwi, 25.7.2008

#9261

Ahaa, eli miestä ei ketään ihmettele jos räväyttää kunnon repäsypierun kirkon penkillä, naista jopa jeesuskin tyrmistelee? HAH! Kirjoittaja ei ainakaan edusta naisten järkevyyttä..

-LapaK, 25.7.2008

#9334

Tuuli:

Oletko lukenut lintukodon vanhoja threadeja? En tiedä nykypäivästä, mutta luulen että miesten ja naisten välisissä palkkaeroissa ollaan ainakin tultu naisten suuntaan.

Tässä linkki aapon 2004 vuoden tekstiin (kerätty paljon faktoja, kiitos aapo)

Väittäisin myös, että naisten 9kk raskausajasta se kaikki 9kk ei ole ihan täyttä kipua kuitenkaan. Kuten jo vertasitkin synnytystä pakolliseen palvelukseen; jos valitsee asepalveluksen, niin palvelusaika on keskimäärin 9 kuukautta (6, 9 ja 12kk jakaumat). Niin melkein väittäisin, että synnytyksestä jää enemmän iloisia 'muistoja' jälkeen päin.

Huomioidaan myös, että nainen saa (melko) vapaasti valita synnyttääkö, synnyttääkö kaksi kertaa vai ei ollenkaan? Mies toisaalta ei voi lykätä armeijaa mahdottomia määriä, ja usein jonkinnäköinen palvelus tuleekin käytyä juuri kesken opintojen, tai muuten vain ei niin sopivassa välissä.

Joku nosti myös pinnalle sen, että täytyy jäädä äitiyslomalle ja usein lastenhoito vie osan työajasta mukanaan. Noh, tätä voidaan tarkastella usealta kantilta, nykyään isien on mahdollista hakea pidempää isyyslomaa mitä ennen ja työnantajat alkavat sallia moisen käytännön. Tietysti moiset työt kuuluukin jakaa tasapuolisesti miesten ja naisten kesken. Myös jos yleistetään, että naiset joutuvat siivoamaan tai tiskaamaan siinä, missä miehet eivät. Mielestäni ne hommat kuuluvat myös molemmille, tahtoo sanoa sitä, että oma vika jos ei saa kotitaloudessa asioita luistamaan.

Taas tuli esille tämä legendaarinen, jokseenkin harhaanjohtava 'naisen euro on 80 senttiä', höpö höpö. Kiitokset taas aapolle faktoista: kunnallisilla aloilla naisen euro on 98-104 senttiä, lukekaa niitä vanhoja threadeja edelleen.

Lisäksi voisi heittää kysymyksen niille, jotka vielä luulevat nauttivansa miehiä alemmasta palkkatasosta:

Millä luulette teidän 20% vähemmän tienaavien naisten maksavan keskimäärin 9 vuotta pidemmän iän ajan eläkkeen?

(tilastokeskus: vuonna 2000 kuolleiden miesten keski-ikä oli 69,6 vuotta ja naisten 78,8)

ps.

Johtajuudesta työelämässä sen verran, että itse ihailen korkeassa asemassa olevia määrätietoisia naisia ja itse työskentelisin mieluusti myös moisen alaisuudessa.

Saattoi kuulostaa hieman sovinistiselta postaukselta, mutta tottahan tähän jankkaamiseen alkaa jo menemään hermot. Miehet eivät ainakaan voita nykyisellä tasa-arvon mittapuulla.

-Jeppe, 1.8.2008

#9484

Ei elämän helppous tai vaikeus ole sukupiolesta kiinni.

Molemmilla sukupuolilla on sekä helpompia että vaikeampia rooleja.

Onnellisuus on onnea, ja epäonni epäonnea.

-Kai tälläkin jokin tarkoitus, 17.8.2008

#11787

1. Vaimoni sanoo, etteivät kuukautiset ole häntä ihmeemmin haitanneet. Mitään kipuja ei niiden takia kuulemma ole ikinä ollut, ja kuukupin käyttö ei ole kallistakaan. En usko, että hän tästä asiasta valehtelisi.

2. Missä on määrätty, että naisen työ on synnyttää? Anyway, jos se olisi ylivoimaisen kivuliasta, olisi meidänkin jälkikasvu varmasti jäänyt yhteen lapseen. Vaimoni halusi kuitenkin vielä kaksi lisää. Olen ollut synnytyksissä mukana, eivätkä ne niin hirveän kamalilta vaikuttaneet. Ei sitä saippuasarjoista tuttua huutoteatteria tai mitään. Vaimo väitti, että hammaslääkärissä on paljon kamalampaa. Naisen oma suhtautuminen vaikuttaa siihen eniten. Ainoastaan kolmannella kerralla vaimo halusi paracervikaalipuudutuksen, joka auttoi hyvin. Kaksi ekaa synnytystä sujui suht helposti ilman mitään puudutuksia, eikä sellaisiin olisi kyllä ehdittykään, hyvä kun ehdittiin edes sairaalaan.

3. En kyllä virtsaisi muiden nähden pihalle, enkä ole kovin yleisesti nähnyt muidenkaan miesten niin tekevän, paitsi joidenkin juoppojen. Olen kyllä kuullut, että aika sujuvasti ne juopuneet tytötkin pissivät pihalle. Joka tapauksessa rumaa ja sopimatonta se on kummaltakin!

4. Miesten euro on naisten 80 snt. Voi olla, meidän perheessä kyllä palkka on minulla ja vaimollani jokseenkin sama, iltavuorolisien kanssa vaimo saa vähän ennemmän tunnilta kuin minä. Minulla on kyllä enemmän työtunteja viikossa, joten sikäli tienaan enemmän. Tosin sähkö, vesilaskut, kotivakuutus yms. asumiseen liittyvät maksut sekä useimmiten myös ruoka menevät minun tililtäni. Lapsilisät tulevat vaimon tilille, ja hän hoitaa lasten vaatehuollon ja oman autonsa käyttökulut, ja lasten harrastukset. Pääsääntöisesti hänellä on enemmän rahaa kuin minulla. Miehen palkasta siis menee suurin osa perheen yhteiseksi hyödyksi, näin ainakin meillä.

5. Junttien seurassa vain. Fiksu mies ei sikaile julkisesti, kuten ei fiksu nainenkaan. En väittäisi että miesten sikailu olisi yleisesti hyväksyttävämpää.

6. Se on todella väärin, että naiset kokevat median aiheuttavan heille ulkonäköpaineita. En kuitenkaan siitä miehiä syyttäisi. Henkistä ja fyysistä painetta nuorille miehille aiheuttaa lähes pakollinen varusmiespalvelus, ja lisäksi yhteiskunta joka katsoo kieroon miestä joka ei pysty elättämään perhettään. Esimerkiksi tilapäinenkin työttömyys on monasti miehelle kova pala; ei luonto anna periksi heittäytyä vaimon tulojen varaan vaikka pystyisikin. Sydän- ja verisuonitauteihin sairastuminen on myös miehillä yleisempää.

7. Iljettävä pukki se on joka reikää höyläävä mieskin! Jos sellainen on sinun mielestäsi pelimies ja kova jätkä, niin se on sinun mielipiteesi. Minä ihmettelen, mistä sellaisille pukeille sitten löytyykin niitä naisia pantavaksi?

-JON, 20.5.2009

#12054

Feministit...

1. Ootko ikinä miettinyt esimerkiksi sitä, miten yksinhuoltaja isiä kohdellaan?

2. Ainakun on kyseessä nainen, palvelu pelaa. Tissejä vilauttamalla (mihelle TAI naiselle) saa alennusta.

3. Jos nainen ahdistelee seksuaalisesti miestä, sitä ei oteta koskaan vakavasti.

4. Sama koskee miestenhakkaajia.

5. Media suosii naisia. Naisilla on MAHDOLLISUUS parantaa asemaansa ulkonäöllisillä muutoksilla.

6. Perinteinen: Miehillä on pakollinen asevelvollisuus. Toki, kaikilla on maanpuolustusvelvollisuus. Harvemmin teettää suurta työtä naisille.

7. Sitten nämä huoltajuuskiistat, mites miehiä niissä tuetaan? Lastenhoitohuone asennetaan lähes poikkeuksetta naisten vessaan. Lapsi on isällekin tärkeä. Eipä varmaan paljoa lohduta jos on helpompi pissata kun naisten.

Olen konservatiivinen nainen ja kyllästynyt naisten ainaiseen ulinaan. Ainakin minun tuntemillani naisilla näyttää menevän ihan hyvin! Euro on ehkä 80 senttiä. Hakeutukaa hitto parempaan ammattiin jos ei rahat riitä!

-Nainen, 21.7.2009

#14772

mikä sua vaivaa? naisilla on enemmän ulkonäköpaineita ja kuukautiskivut ei oo yhessä päivässä pois, kaikki ei myöskään voi jatkuvasti ottaa särkylääkkeitä, puhumattakaan inhottavista suojista sun muista. toi sun 2. on jo naurettavaa; meepä ite näyttään mallia. saat viettää seuraavan päivän sellissä.

-nainen, 23.9.2013

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: