Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Huomaamatonta taktikointia

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Entä jos raakaöljyn hinnan nousu onkin tahallista? ;D 2 367 lukijaa, joista 478 eli 20% on antanut arvosanan (7-).

Huomaamatonta taktikointia

Mitä jos raakaöljyn hintaa nostetaan todellisten syiden lisäksi myös tahallaan? Kalevassa olleen gallupin mukaan enemmistö autoilijoista vähentää ajamista bensan kallistumisen myötä. Mikä olisikaan valtioille helpompi ja halvempi tapa vähentää omalta osaltaan ilmastonmuutosta edistävien päästöjen syntyjä kuin vaivihkainen bensan hinnan nousu? Miksi turhaan tuhlata valtion varoja uusiin luontoystävällisiin keksintöihin kun ihmisten rahapula pelastaa maailman?

-yöpöllö, 17.8.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 9 kommenttia
Kommentit
#9486

Kommentoikaa juttua. Annetusta arvosanasta ei ole hyötyä, jos en tiedä mikä meni mielestänne vikaan/hyvin :)

-yöpöllö, 17.8.2008

#9487

Kaiken kaikkiaan en kyllä saanut kiinni mitä edes yritit sanoa. Tekstissä on neljä virkettä joista kolme kysymyksiä.

Tarkoitatko että valtio voisi nostaa polttoaineiden hintaa vai että se tekee sitä? Jotenkin piilossa? Ja miten? Ei valtio hoida bensakauppaa tai öljyntuontia, sen hoitavat yritykset. Ja valtio ottaa Suomessa jotain 80% veroina bensan hinnassa jo nyt.

Ja ei valtion tarvitse eikä edes kannata tehdä luontoystävällisten menetelmien tuotekehitystä. Yksityiset tekevät sen tehokkaammin ja paremmin.

Mitä oikein yrität sanoa? Kun se ei aukene niin on vaikea kommentoida enempää.

-Aapo, 17.8.2008

#9488

Suomen valtio ei päätä raakaöljyn maailmanmarkkinahintaa, jolla öljy ostetaan Suomeen, eikä siten pysty kuvatunlaiseen taktikointiin. Merkittäviä syitä hinnannousuun:

- Suuri osa maailman öljyvaroista sijaitsee kriisialueilla. Riskit tuotantokatkoista on hinnoiteltu.

- Kiinan kansantuote ohittanee Yhdysvallat vuonna 2035. Jo nyt yhä useammalla Kiinalaisella on varaa ostaa auto ja kuluttaa länsimaalaisittain. Kulutuskysyntä kasvaa.

- Ennusteiden mukaan jo lähivuosina vanhoja öljykenttiä poistuu käytöstä enemmän kuin uusia tulee tilalle. Spekulatiivinen kysyntä kasvaa: Osta nyt halvalla, varastoi se ja myy myöhemmin kalliilla.

-Orange, 18.8.2008

#9495

Kirjoitus kaipaa kipeästi perusteluja.

-Kling, 18.8.2008

#9498

Tekstini oli täyttä spekulointia, joten en voi oikein antaa siihen perusteluja. Enkä osaa myöskään oikein selventää sitä. Mutta sen verran kuitenkin voin sanoa, että tiedän, ettei Suomen valtiolla ole mitään osuutta raakaöljyn hintaan :)

-yöpöllö, 18.8.2008

#9504

Hyppisin riemusta, jos joku isokenkäinen päättäjä ajattelisi ympäristöä noin paljon. Epäilen kylläkin, että taustalla on silti Orangen mainitsemat syyt.

-Muumi, 19.8.2008

#9523

Suomen valtiolla ei ole kykyä eikä halua nostaa raakaöljyn (verovapaata) hintaa. Sen sijaan voitaisiin ajatella, että jotkut toimijat öljyntuottajamaissa voisivat oikeasti tehdä isoja voittoja manipuloimalla öljyn hintaa. Esimerkiksi iranilainen ministeri/kenraali/korkea virkamies voisi nostaa raakaöljyn hintaa pitämällä tiedotustilaisuuden, jossa hän uhkailisi Iranin hyökkäävän Israeliin. Futuurikaupan avulla tästä aiheutuvalla hinnannousulla voisi tehdä voittoa.

-TT, 21.8.2008

#9528

Aika lyhyt kirjoitus. vastedes voisit kirjoittaa pidempiä.

-JemBBa, 22.8.2008

#10564

No sherlock, just tota hallitukset tekee ympäri maailmaa: nostamalla veroja. Esim. tupakan hintaa nostetaan vai vihkaa, jotta ihmiset nuukuuksissaan vähentäisivät tupakan pottoa.

-., 3.1.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.