Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Itke vaikka Halla-aholle

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 5/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Todellinen muukalaisviha on netissä. Koettaisitte jo tajuta että ei ole kenekään etu lukita kansoja omiin karsinoihinsa. Yrittäkää tajuta että sananvapaus ei oikeuta loukkaamaan ketään tai kiihottamaan kansanryhmiä vastaan. 4 076 lukijaa, joista 574 eli 14% on antanut arvosanan (7-).

Itke vaikka Halla-aholle

Nyt se sitten nousi taas pinnalle, siihen tarvittiin Suomen Sisun jäseniä kunnanvaltuustoon. Maahanmuutto ja pakolaisuus ovat taas trendikkäitä asioita mediassa ja torilla.

Suomen Sisun jäseniä, jotka pääsivät läpi valtuustoon Perussuomalaisten listoilta olivat A-talkissa (en muista minä päivänä) väittelemässä maahanmuuttoa puolustavien kanssa. Sisulaiset jäivät kiinni ties kuinka monesta valheesta ja yht'äkkiä muisti katosi tiettyjen tekstien kohdalle, että mitä tulikaan kirjoitettua. Nähtävästi sellaista mikä on kivempaa kertoa netissä eikä valtakunnallisessa tv-lähetyksessä. Tämän jälkeen lähdin nettiin A-tuubiin katsomaan miten ohjelmaa oli kommentoitu.
Ei mitenkään yllättävästi, suurin osa tuntui olevan sitä mieltä että keskustelua vetänyt toimittaja oli puolueellinen ja idiootti, myös maahanmuuton puolustajat olivat typeriä ja esittivät kuulemma huonoja mielipiteitä. Ensimmäinen ajatukseni oli, että “huoh...” miten suomalaiset voivat olla niin typeriä että nostavat sankariksi ne, jotka pitivät pienen suukkonsa kiinni koko ohjelman ajan ja kommentoivat kuin pienet likat joista ei ottanut mitään selvää ja joilta näytti muisti kadonneen aina kun oli jotain puolirasistista kirjoiteltu nettiin.
Esim. kun maahanmuuttoa puolustanut Niemelä kysyi Suomen Sisun nettisivuilla olevasta mustan pakolais(?)miehen kuvasta, jonka vieressä lukee, että “Kansainvaeltaja syö kotonasi, kuinka monta niistä aiot elättää?” Niin ensimmäinen vastaus oli, että sellaista ei ole ja myöhemmin se oli, että jos sellainen on, niin en ole nähnyt sitä. Mahtava vastaus Teemu Lahtiselta, Suomen Sisun ex-puheenjohtajalta. Katsoin sivuja viikko myöhemmin ja siellähän se kuva oli vieläkin. Nyt se on nähtävästi poistettu.

Iltalehden sivuilla oli juttu romaniperheestä, jolle ei suostuttu myymään taloa Lempäällä, koska jotkut kusipäänaapurit eivät halua romaneja naapurustoon. Tästä se vasta taistelu alkoi, suurimman osan mielestä saa päättää kenelle myy asuntonsa. Niin saakin, mutta myyjä halusi myydä asunnon romaneille, mutta naapurit eivät halunneet myyntiä. Naurettavinta oli se, miten esitettiin hienot todisteet oikein perustuslaista että omaisuutensa saa myydä kenelle huvittaa. Mutta Suomen perustuslain §6 sanotaan myös tällaista: “Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella” Kuten välittäjä sanoi: “Suomi on niin hirveän piilorasistinen maa”.

Ainakin nettikeskusteluista päätellen suomalaiset ovat tulleet niin sokeiksi, etteivät enää pysty erottamaan rasismia/syrjintää sananvapaudesta ja vapaudesta tehdä mitä huvittaa yleensäkin. Kaikki mahdollinen ääliömäisyys on nykyisin “maahanmuuttokriittistä puhetta”. Tämä “kriittinen” on yleensä niin vahvasti tunteella värittynyt, että se vie arvon koko jutulta. En ole kuitenkaan kritiikkiä vastaan. Pois se minusta. Luojan kiitos tässä maassa on sitäkin. Suomi ei missään nimessä saa ajautua maahanmuuttajiensa kanssa pahoihin ongelmiin. Mutta kritiikkihän on tässä asiassa käytännössä ikävä kyllä sitä, että joku sanoo maahanmuuttajien olevan typeriä joten ketään ei pidä ottaa sisään tai, että “naapurin Makella oli kerran mustalaisia naapureina. Ne metelöi joten mustalaiset pitää ajaa pois”. Pitää muuten suurimmaksi osaksi paikkansa, selailkaas keskustelupalstoja.

Suosittelisin kaikille, ihan kaikille luettavaksi neutraalia tekstiä siitä, mitä esim. Islam on. Ei se ole lainkaan niin pahaa kuin kuvitellaan. Ja ottakaa selvää maailmanhistoriasta, se auttaa ymmärtämään maailman menoa ja kansojen suhteita toisiinsa ja ennen kaikkea historiasta saa selville sen, MIKSI näin on käynyt.

-Felix, 10.11.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 29:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#10250

Yks saatanan skininatsirasisti; Onko sinulla heistä tai muista ulkomaalaisista, maassamme asuvista ihmisistä huonoja kokemuksia henkilökohtaisella tasolla? Jos on niin kerro niistä.

-Joshua Samola, 11.11.2008

#10251

“Otappa kuule selvää niitten romanien kulttuurista ensin ja ihmettele sitte huuli pyöreenä, että miks niistä ei tykätä. ”

Ihanks tosi, onko olemassa ns. “huonoja” romaneja, oooh! Itsekin olen näitä nähnyt, mutta yleistäminen on törkeää kaikkia ihmisryhmiä kohtaan. Ei voi mitään, jos sattuu syntymään sellaiseen ryhmään, josta ei pidetä ja joilla voi olla huonoja tapoja. Miksei ihmisiä voisi käsitellä itsenäisenä olentona, eikä esim. romanina? “Mika on suomalainen eli Mika käy aina lauantaisin saunassa” eihän kukaan ajattele noin.

-Felix, 11.11.2008

#10252

“Mika on suomalainen eli Mika käy aina lauantaisin saunassa”

Käy kysymässä joltain saksalaiselta, niin voi hyvinkin olla että löydät ihmisen joka ajattelee juuri noin. :)

-Tuomas, 12.11.2008

#10253

Yleensä käyn kyllä jo perjantaina saunassa.

-Mika, 12.11.2008

#10258

Halla-aho kirjoitti 20.12.2006 Scripta-blogissaan:

“Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.”

Ehkä hieman aiheen vierestä, mutta mielenkiintoinen juttu. Vihreät Naiset harkitsevat tekevänsä tästä rikosilmoituksen, rikokseen yllyttämisestä. Mä en katsoisi tuon olevan rikos, mutta se kuitenkin kertoo hyvää tyypin ajatusmaailmasta.

-Rosa, 12.11.2008

#10268

tuon halla-ahon kirjoituksesta nousseen keskustelun takia hän pääsee luultavasti eduskuntaan ja/tai europarlamenttiin. Olisi vain kannattanut pitää suu supussa...

-lll, 14.11.2008

#10276

Tämä kirjoitus pisti todella surulliseksi.

Miksi ihmiset puhuvat itsevarmoina asiantuntijoina kaikkein innokkaimmin asioista (tässä tapauksessa islamin historia ja maahanmuuttopolitiikan seuraukset länsimaissa), joista he tietävät kaikkein vähiten? Miksi ihmiset ovat valmiita kylpemään ennakkoluuloissaan ja kategorisesti kieltävät kaiken uuden informaation joka ei näihin ennakkoluuloihin sopeudu? Mikseivät ihmiset suostu ajattelemaan itse, vaan lähtevät toistelemaan papukaijoina tunteisiin vetoavaa propagandaa todellisuutena?

Halla-aho on blogissaan tutkinut maahanmuuton vaikutuksia nyt neljä vuotta akateemisiin tutkimuksiin perehtyen ja eri yhteiskuntatilastoja käsitellen. Kannattaisi vähän lukea sitä blogia itse sen sijaan, että opettelisi ulkoa ja ilman lähdekritiikkiä Yleisradion toimittajien siteerauksia siitä.

Tälläisenään tämä kirjoitus ei ole muuta kuin vaikeasti luettava (missä kappalejako?) oksennus kirjoittajansa hysteerisiä ennakkoluuloja. Henkilökohtaiset ennakkoluulot ilman perusteluja eivät hyödytä ketään: selvä nelosen teksti. Masentavaa, että tälläiset ihmiset äänestävät.

-Touko, 20.11.2008

#10277

Hei, se ei ole pointti. Halla-aho + muut ovat varmasti fiksuja tyyppejä, anteeksi. Ja ovat varmasti tutkineet maahanmuuttoa paljon enemmän kuin minä. Provosaatiotahan tuo tekstini on kokonaan. En halua, että keskustelu asiasta jää vain no... niiden populistipuolirasistien varaan.

JA OLEN LUKENUT HALLA-AHON BLOGIA, KIITOS KYSYMYKSESTÄ. Scripta on tuttu palsta, sieltä löytyy paljon fiksua asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ikävä kyllä tuollaisista blogeista tulee aina vain se, mitä voidaan käyttää paskanjauhantaan keskustelupalstoilla. “Lueppas sieltä löytyy ASIAA” -tyyliin.

Scripta on suunnilleen tätä: “Aina meitä 'kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvia' syrjitään ja haukutaan joka paikassa, nyyh” Sitten vedetään väliin muutama sopivasti sattunut, ihan mikä tahansa rikos tai epäilyttävä juttu, johon on syyllistetty maahanmuuttajat tai pakolaiset. Ja pisteet kotiin!

Käsitykseni on se, että Halla-ahon mielestä maahanmuutossa ei ole mitään vikaa, kunhan se ei tule islamilaisesta maasta.

“somalit ja arabit ovat paskoja, ne vaan tulee tänne ja raiskaa meidän naiset, mutta slaavit ovat kuin veljiä ja siitä on monta hyvää esimerkkiä!” – Siinä lienee Halla-ahon ideologia.

Mielenkiintoista, miten hän ei koskaan puhu venäläisten tai muiden slaavien tekosista, vaikka suurin osa maahanmuuttajistamme on venäläisiä ja hekin ovat aika hyvin rikoksia tehneet. Halla-aho opiskeli vuosina 1995–2000 Helsingin yliopistossa pääaineenaan venäjän kieli ja sivuaineinaan kroatia, puola ja ukraina. Vuosina 2000-2006 hän työskenteli Helsingin yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksella tutkijana ja muinaiskirkkoslaavin tuntiopettajana.

Anteeksi, saan vielä turpaani tuosta äskeisestä : )

“Miksi ihmiset puhuvat itsevarmoina asiantuntijoina kaikkein innokkaimmin asioista (tässä tapauksessa islamin historia ja maahanmuuttopolitiikan seuraukset länsimaissa), joista he tietävät kaikkein vähiten?”

Mistäs tiedät, etten tiedä islamista ja maahan.m.poliitikasta?

“Vaikeasti luettavaa”, “Hen.koht. ennakkoluulot ilman perusteluja”, kummalisesti näitä löydetään aina jos ollaan eri mieltä.

-Felix, 20.11.2008

#10373

Maahanmuuttoa ajatellaan liian usein ongelmana vain sille valtiolle, johon maahanmuuttajat tulevat. Entäs ne maat joista lähtevät kaikki koulutetut ihmiset paremman palkan perässä muualle. Kuinka moraalittomia olemmekaan koska otamme hätää kärsivistä maista heidän parhaiten koulutetun väestönosan maahamme bussikuskeiksi yms. hanttihommiin.

-Eezi, 4.12.2008

#14022

“somalit ja arabit ovat paskoja, ne vaan tulee tänne ja raiskaa meidän naiset, mutta slaavit ovat kuin veljiä ja siitä on monta hyvää esimerkkiä!” – Siinä lienee Halla-ahon ideologia.

Niin totta.

Halla-aho voi osata käyttää 15-vuotiaiden tasolle jämähtäneiden mielestä hienoja sivistyssanoja tai lauserakenteita, ja sinänsä fiksu mies on kyllä. Vaan auta armias, jos kysyt jotain islamista, vaikka miten asialliseen sävyyn tahansa asettelisit sanasi, saat kiertelyä, mahdollisimman epäsuoria vastauksia, jotka eivät välttämättä liity mitenkään mihinkään, ja suoranaisesti vittuilua.

Hänen tietonsa islamista rajoittuvat ihan perusjuttuihin – hyvä kun tietää, mitä ruokaa muslimit saavat syödä tai minkä niminen oli viimeinen profeetta.

Jos joku muuta väittää, niin suosittelen avaamaan Scriptan tai kirjoittamaan hänelle (vaikka lärvikirjaan).

Olen hänen kanssaan ihan pari sanaa vaihtanutkin, eikä hänellä ole mitään halukkuutta oikaista käsityksiään islamista.

Ainakaan minä en ole huomannut, että Halla-aho olisi perehtynyt maahanmuuttoon mitenkään syvällisemmin.

-Niemelä, 13.6.2011

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.