Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Itke vaikka Halla-aholle

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Pidätkö?


2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Todellinen muukalaisviha on netissä. Koettaisitte jo tajuta että ei ole kenekään etu lukita kansoja omiin karsinoihinsa. Yrittäkää tajuta että sananvapaus ei oikeuta loukkaamaan ketään tai kiihottamaan kansanryhmiä vastaan. 3 243 lukijaa, joista 375 eli 12% on antanut arvosanan (7-).

Itke vaikka Halla-aholle

Nyt se sitten nousi taas pinnalle, siihen tarvittiin Suomen Sisun jäseniä kunnanvaltuustoon. Maahanmuutto ja pakolaisuus ovat taas trendikkäitä asioita mediassa ja torilla.

Suomen Sisun jäseniä, jotka pääsivät läpi valtuustoon Perussuomalaisten listoilta olivat A-talkissa (en muista minä päivänä) väittelemässä maahanmuuttoa puolustavien kanssa. Sisulaiset jäivät kiinni ties kuinka monesta valheesta ja yht'äkkiä muisti katosi tiettyjen tekstien kohdalle, että mitä tulikaan kirjoitettua. Nähtävästi sellaista mikä on kivempaa kertoa netissä eikä valtakunnallisessa tv-lähetyksessä. Tämän jälkeen lähdin nettiin A-tuubiin katsomaan miten ohjelmaa oli kommentoitu.
Ei mitenkään yllättävästi, suurin osa tuntui olevan sitä mieltä että keskustelua vetänyt toimittaja oli puolueellinen ja idiootti, myös maahanmuuton puolustajat olivat typeriä ja esittivät kuulemma huonoja mielipiteitä. Ensimmäinen ajatukseni oli, että “huoh...” miten suomalaiset voivat olla niin typeriä että nostavat sankariksi ne, jotka pitivät pienen suukkonsa kiinni koko ohjelman ajan ja kommentoivat kuin pienet likat joista ei ottanut mitään selvää ja joilta näytti muisti kadonneen aina kun oli jotain puolirasistista kirjoiteltu nettiin.
Esim. kun maahanmuuttoa puolustanut Niemelä kysyi Suomen Sisun nettisivuilla olevasta mustan pakolais(?)miehen kuvasta, jonka vieressä lukee, että “Kansainvaeltaja syö kotonasi, kuinka monta niistä aiot elättää?” Niin ensimmäinen vastaus oli, että sellaista ei ole ja myöhemmin se oli, että jos sellainen on, niin en ole nähnyt sitä. Mahtava vastaus Teemu Lahtiselta, Suomen Sisun ex-puheenjohtajalta. Katsoin sivuja viikko myöhemmin ja siellähän se kuva oli vieläkin. Nyt se on nähtävästi poistettu.

Iltalehden sivuilla oli juttu romaniperheestä, jolle ei suostuttu myymään taloa Lempäällä, koska jotkut kusipäänaapurit eivät halua romaneja naapurustoon. Tästä se vasta taistelu alkoi, suurimman osan mielestä saa päättää kenelle myy asuntonsa. Niin saakin, mutta myyjä halusi myydä asunnon romaneille, mutta naapurit eivät halunneet myyntiä. Naurettavinta oli se, miten esitettiin hienot todisteet oikein perustuslaista että omaisuutensa saa myydä kenelle huvittaa. Mutta Suomen perustuslain §6 sanotaan myös tällaista: “Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella” Kuten välittäjä sanoi: “Suomi on niin hirveän piilorasistinen maa”.

Ainakin nettikeskusteluista päätellen suomalaiset ovat tulleet niin sokeiksi, etteivät enää pysty erottamaan rasismia/syrjintää sananvapaudesta ja vapaudesta tehdä mitä huvittaa yleensäkin. Kaikki mahdollinen ääliömäisyys on nykyisin “maahanmuuttokriittistä puhetta”. Tämä “kriittinen” on yleensä niin vahvasti tunteella värittynyt, että se vie arvon koko jutulta. En ole kuitenkaan kritiikkiä vastaan. Pois se minusta. Luojan kiitos tässä maassa on sitäkin. Suomi ei missään nimessä saa ajautua maahanmuuttajiensa kanssa pahoihin ongelmiin. Mutta kritiikkihän on tässä asiassa käytännössä ikävä kyllä sitä, että joku sanoo maahanmuuttajien olevan typeriä joten ketään ei pidä ottaa sisään tai, että “naapurin Makella oli kerran mustalaisia naapureina. Ne metelöi joten mustalaiset pitää ajaa pois”. Pitää muuten suurimmaksi osaksi paikkansa, selailkaas keskustelupalstoja.

Suosittelisin kaikille, ihan kaikille luettavaksi neutraalia tekstiä siitä, mitä esim. Islam on. Ei se ole lainkaan niin pahaa kuin kuvitellaan. Ja ottakaa selvää maailmanhistoriasta, se auttaa ymmärtämään maailman menoa ja kansojen suhteita toisiinsa ja ennen kaikkea historiasta saa selville sen, MIKSI näin on käynyt.

-Felix, 10.11.2008

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 29 kommenttia
Kommentit
#10228

Sinua ei tunnu kiinnostavan se oleellisin kysymys: MIKSI on maahanmuutokriittisyyttä? Lähinnä viittaat, että se on niin kovin väärin ja typerää ja ties mitä. Suhtaudut maahanmuuttokriittisiin aika ylimielisesti. Perusviesti tuntuu olevan: “tuota mieltä ei saa olla”. Kuinka paljon luulet, että mielipide muuttuu tai syntyy hedelmällistä keskustelua, jos viesti on tuo?

-Aapo, 9.11.2008

#10229

Itse en tuota A-talkia nähnyt, mutta on tietenkin typerää, jos lähdetään peruuttelemaan televisiossa sanomisiaan, ettei loukkaisi ketään. Maahanmuuttoa voi kritisoida monista rationaalisista lähtökohdista, mutta silloin pitää uskaltaa sohia muutamia pyhiä lehmiä. Kommenteista päätellen toimittajat käyttivät tuossa keskustelussa myös epäasianmukaisia keinoja, esimerkiksi irrottivat kontekstistaan lauseita maahanmuuttokriitikkojen nettikirjoituksista ja esittivät näin kirjoittajat väärin jonain himorasisteina.

Halla-aho ja muut lukemani maahanmuuttokriitikot ovat nimenomaisesti kirjoituksissaan tuoneet esiin sen, että he eivät vastusta kaikkea maahanmuuttoa vaan vain sellaista, joka on Suomen kannalta haitallista. Etenkin afrikkalaisten ja muslimien maahanmuutto vaikuttaa kustannus-hyöty-analyysissä menevän pahasti pakkasen puolelle kaikkialla Euroopassa. Ei persuille näytä olevan vaikeaa tätä myöntää, joten ehkä Felixin kannattaisi tutustua tarkemmin heidän teksteihinsä.

Mitä taas tulee romaniperheen tapaukseen, niin Hesari kirjoitti siitä seuraavasti:

“Lempääläläinen rakennusurakoitsija sai sakkoja, koska oli kieltäytynyt myymästä omakotitaloa romaniperheelle. Urakoitsija pelkäsi naapureiden vastustusta.

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi urakoitsijan 40 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan merkitsee 4 800 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan 23-vuotiaalle romanimiehelle 1 200 euron kärsimyskorvaukset sekä oikeudenkäyntikulut.”

Kyllä minusta vaikuttaa siltä, että tuossa nimenomaan talon omistaja kieltäytyi myymästä sitä romaneille, mistä seurasi syrjintätuomio.

-TTT, 10.11.2008

#10230

Tuo urakoitsijan perustelu kuulostaa oudolta. Eihän naapureilla ole sananvaltaa siitä, kenelle kiinteistönsä saa myydä.

Toisaalta punaniskainen perusjuntti, joka riitaantuu naapuriensa kanssa, ainakin uhoamisensa mukaan, myy talonsa mustalaisille. Ja kun tiedämme, kuinka paljon tällaisia tilanteita on Suomessa jatkuvasti päällä, pitäisi ainoastaan romaneille myynnissä olevien kiinteistöjen tarjonta ylittää kysynnän moninkertaisesti :-p

-Orange, 10.11.2008

#10231

Rasismi on aika jännä juttu koska sehän perustuu aika paljon vain siihen, että ne joita inhotaan käyttäytyvät jotenkin eri tavalla kuin mihin on totuttu. Sitten “ne tulee tänne ja raiskaa meidän naiset ja ryöstelee kaupungilla niin ettei siellä uskalla liikkua” tai jotain muuta vastaavaa roskaa.

Jos kunnon suomalainen alkoholistiperhe huutaa ja tappelee öisin ja ei saa nukuttua niin ollaan hiljaa ja toivotaan, ettei ne tule seinästä läpi. Jos somaliperhe pitää perhejuhlat ja huutaa ja möykkää pitkälle yöhön niin niistä pitää päästä eroon.

Ongelma on tieten sama molempiin suuntiin, kyllä muista kulttuureista tulleet ovat myös ennakkoluuloisia. Somaliperheelle on vaikea hyväksyä suomalaisen pedanttista sääntöjen noudattamista ja varsinkin naisten asemaa. Sikäläisessä kulttuurissa me vaikutamme hulluilta kun emme katso naistemme perään.

Historia ei anna kovin paljon toivoa tämän suhteen, kaikissa isoissakin valtakunnissa kautta historian ihmiset ovat yleinsä mieluiten pysytelleet omissa porukoissaan jos se on vain ollut mahdollista. Yleinsä vain sodat ja muut mullistukset ovat sekoittaneet pakkaa.

Jos eduskunta päättää, että Suomi auttaa hädässä olevia ottamalla heidät tänne asumaan niin heidät pitäisi integroida kunnolla yhteiskuntaan. Se että tuodaan tänne jengiä joilla ei ole mitään edellytystä pärjätä ja sitten jätetään heidät sossun varaan on tyhmää.

En muuten tiedä onko missään maassa onnistuttu integroimaan iso joukko vieraasta kulttuurista tullutta porukkaa ilman ongelmia.

Niin sitä taloa ei varmaan voinut myydä mustalaisille, koska loppuja asuntoja ei olisi enää saanut kaupaksi.

-Tuomas, 10.11.2008

#10232

“Yrittäkää tajuta että sananvapaus ei oikeuta loukkaamaan ketään”

Tuota, sananvapautta tarvitaan nimenomaan siksi, että juuri ja nimenomaan saa puhua ja kirjoittaa sellaista, joka loukkaa ihmisiä. Sananvapautta ei tarvita lainkaan silloin, kun sanotaan vain sellaista, josta kaikki ovat samaa mieltä ja joka ei loukkaa ketään.

-Asko Saura, 10.11.2008

#10233

“Ne vie meidän työpaikat!”, “Ne vie meidän naiset!” Rasismi on vain tyhmien ja keskinkertaisten työkalu suojatua itseään fiksumpia vastaan.

-Orange, 10.11.2008

#10234

“Sinua ei tunnu kiinnostavan se oleellisin kysymys: MIKSI on maahanmuutokriittisyyttä? Lähinnä viittaat, että se on niin kovin väärin ja typerää ja ties mitä. Suhtaudut maahanmuuttokriittisiin aika ylimielisesti. Perusviesti tuntuu olevan: ”tuota mieltä ei saa olla“. Kuinka paljon luulet, että mielipide muuttuu tai syntyy hedelmällistä keskustelua, jos viesti on tuo?”

Kiinnostaa itse asiassa ja paljon. Ei se mikään ihme ole että ollaan kriittisiä, ja niin saakin olla. Suomi on vaarassa tehdä samoja virheitä, esim. juuri kotouttamisessa niin kuin jotkut maat ovat tehneet. Mutta mielestäni juuri me, ketkä haluamme puolustaa maahanmuuttoa joutuvat ääliömäisen paskanjauhannan kohteeksi. Me olemme aina niitä naiveja ja maailmastamitääntietämättömiä. Inhoan populistista ja asioita yksinkertaistavaa tekstiä. Järkyttävää, miten näiden “kriitikoiden” lausahdukset otetaan aina täysin absoluuttisena totuutena vastaan ja taas vastapuoli on aina automaattisesti väärässä. Harvemmin näkee maahanmuuttokriittisiltä MITÄÄN rakentavaa keskustelua.

-Felix, 10.11.2008

#10235

“Ne vie meidän työpaikat!”, “Ne vie meidän naiset!”. Heh, tällainen kommentti antaa sen kuvan että, omistaisimme maassamme asuvat, suomalaista sukujuurta olevat naispuoliset henkilöt.

On kuitenkin totta, että koska maassamme kärsitään työttömyydestä, täytyisi työpaikat ensisijaisesti taata suomen kansalaisuuden omaaville ihmisille, mutten nää myöskään järkeä siinä, että maahanmuuttajat saisivat lekotella valtoimenaan erilaisia korvauksia nauttien.

Työttömyys on myös tietyn asteinen valinta. Jos henkilö ei saa koulutustasolleen vastaavaa työtä, ei hän useinkaan jaksa työllistää itseään ns. alempiarvoisella työllä. Olen joskus pohdiskellut, että kaikille, niin maahanmuuttajien keskuudessa, kuin suomalaista sukujuurta omaavien keskuudessa oleville henkilöille määrättäisiin valtion taholta jokin, vastapalvelus joka henkilön täytyisi tehdä ennekuin hän työttömyyskorvausta saisi.

Esim. metsämme ovat syksyisin täynnä marjoja jotka mädäntyvät sinne ilman hyötykäyttöä. Työttömän henkilön täytyisi kerätä esim. puolukkaa 20 litraa kolmen esimäisen syyskuukauden aikana, jonka jälkeen hänelle myönnettäisiin työttömyyskorvaus seuraavaan syksyyn saakka.

Henkilölle kuitenkin maksettaisiin korvaus kuukausilta jolloin hän marjojaan kerää, mutta mikäli annettu kiintiö ei ajoissa täyty hänelle mätkäistään työvoimatoimistosta kolmen kuukauden karenssi.

Marjat annettaisiin paikkakunnan kouluille, vanhainkodeille, sairaaloille jne. jotka tahollaan hyödyntäisivät saatuja marjoja ruoanvalmistuksessaan.

En tiedä toimisiko homma käytännössä ja mitä ongelmakohtia sen myötä ilmenisi, mutta tämä olikin vain minun ajatukseni. Ulkomaalaispolitiikasta en tiedä vittuakaan:D

-Joshua Samola, 10.11.2008

#10236

Ai niin, ja sori tuosta talonmyyntijutussa. Ihan kaikki pilkunviilausjutut eivät jäänet mieleeni, että kuka möi tai rakensi. Mutta jutun pääjuoni meni niinkuin tekstissä sanotaan : )

-Felix, 10.11.2008

#10237

“Rasismi on vain tyhmien ja keskinkertaisten työkalu suojatua itseään fiksumpia vastaan.”

Rasismi on vain sana, jota tyhmät ja keskinkertaiset käyttävät työkaluna suojautuessaan omia mielipiteitään fiksumpia ja perustellumpia mielipiteitä vastaan.

-Patteri-Petteri, 10.11.2008

#10238

Talon omistaja kieltäytyi tuossa jutussa myymästä taloa romaneille, koska tiesi, että se olisi laskenut naapurikiinteistöjen hintaa ja mahdollisesti -- ottaen huomioon esim. romanien korkean rikollisuusasteen ja poikkeavan tapakulttuurin -- muita ongelmia. Mahdollisesti noista romaneista olisi tullut ongelmattomia naapureita, mutta tätä naapurit eivät voineet tietää etukäteen vaan luottivat ennakkoluuloihinsa. Ennakkoluuloisuus ei ole mikään tuomittava ominaisuus vaan täysin luonnollinen ja tarpeellinen inhimillinen toimintatapa tilanteessa, jossa ei ole olemassa tarkempaa tietoa.

Milloin talon myyjä saa ottaa huomioon ostajaehdokkaan potentiaalisen kielteisen vaikutuksen asuinalueeseen ilman että kyseessä on syrjintä? Saako esim. kieltäytyä myymästä, jos ostajaehdokas on tuomittu rikollinen? Entä saako omistaja naapurien säästämiseksi kieltäytyä myymästä taloaan moottoripyöräkerho Bandidosille kerhotilaksi?

“Yrittäkää tajuta että sananvapaus ei oikeuta loukkaamaan ketään tai kiihottamaan kansanryhmiä vastaan.”

Olet tosiaan käsittänyt sananvapauden aivan väärin. Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin on linjannut sananvapautta seuraavasti:

“Sananvapaus ei kata pelkästään sellaisia tietoja ja ajatuksia, jotka otetaan myötämielisesti vastaan, joita pidetään vaarattomina tai joihin suhtaudutaan välinpitämättömästi. Sananvapaus kattaa myös sellaiset viestit, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät valtiota tai jotain sen väestön osaa. Tätä vaativat tuomioistuimen mukaan moniarvoisuus, suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus, joita ilman ei ole kansanvaltaista yhteiskuntaa.”

Ja sitten tämä:

'“Ne vie meidän työpaikat!', 'Ne vie meidän naiset!' Rasismi on vain tyhmien ja keskinkertaisten työkalu suojatua itseään fiksumpia vastaan.”

Siis kuka on esittänyt tuollaisia väitteitä? Itse olen lukenut paljonkin näiden “rasistien” tekstejä, enkä ole tuollaisiin perusteluihin tainnut törmätä. Pikemminkin kritisoidaan sitä, että tietyt Suomeen tulleet ulkomaalaisryhmät eivät juuri tee työtä ja eristävät “omat” naisensa yhteiskunnasta synnytyskoneiksi.

-TTT, 10.11.2008

#10239

Maahanmuuttokriittisyyteen on tosiaan oikeitakin syitä, mutta aika usein se on pelkkää “perusteltua” rasismia. Kun yhdistää maahanmuuttokriittisyyden ja nimen “Perussuomalaiset”..hmm..

Joshua: Työttömyys ei yleensä todellakaan ole oma valinta. Valtio ei edes anna työttömyystukea, jos töitä olisi tarjolla, mutta niitä ei huolita. Maahanmuuttajien korkea työttömyys johtuu paljolti siitä, ettei maahanmuuttajia haluta töihin. Tietenkin se on loogista: kaikki maahanmuuttajat eivät osaa suomea, ja ainakin suurin piirtein kaikissa palveluammateissa pitää osata vähintään suomea, yleensä myös ruotsia.

Tuohon ideaasi en osaa ottaa kantaa.

-Rosa, 10.11.2008

#10241

Rasistit on tosi tyhmii. Ei suomalaisilla oo mitään yksinoikeutta suomeen!!!!!

-Sirpa, 10.11.2008

#10242

Joshua, olen jälleen kerran enemmän kuin samaa mieltä kanssasi. Tosin eri lähtökohdista. Sosiaalidemokraatti on jo päättänyt puolestasi, että puolukoiden poimiminen on verovapaata, eikä vaikuta päivärahoihin, toisin kuin masala-yrttien viljely tai pizzan paistaminen.

Todellinen ongelma on se, että kainuulaiset sairaat joutuvat jonottamaan terveyskeskukseen, koska sairaaanhoitopiiri ei kelpuuta Irakilaista lääkäriä täyttämään virkaa (kohtuutonta yleistämistä, ei perustu todelliseen tapaukseen).

-Orange, 10.11.2008

#10243

Niin no, tuosta A-talkista itse asiassa henkilö jonka kirjoituksia vedettiin esiin koko ajan, eli Halla-Aho ei ollut läsnä koko paneelissa niin onhan se hieman vaikeata sanoa mitään asiasta jos ei itse ole tekstejä kirjoittanut.

Kannattaisi muuten sitten tutustua tähän vastapuolen herra Niemelän tuotoksiin. Mitä puolueettomuuteen tulee olisi ollut kiva nähdä Niemelän ja Husseinin naama kun olisi kysytty Afrikkalaisten geneettisestä ÄO:sta...

Taikka hänen mielipiteistään ympärileikkauksesta tai sharia-laista.

-Sisälukija, 10.11.2008

#10244

“Suomi on vaarassa tehdä samoja virheitä, esim. juuri kotouttamisessa niin kuin jotkut maat ovat tehneet.”

Miten niin “vaarassa tehdä”? esim. kielenopetus on täysin retuperällä. Ruotsissa on jopa alettu ottaa asiaan aloitetta. Siellä maahanmuuttajan työllistymiseen menevä aika on seitsemän vuotta. Aika uskomatonta ottaen huomioon kuinka “edistyksellinen” Ruotsi on.

Asiasta kannattaa puhua ennenkuin ongelmat räjähtävät silmille.

Sitäpaitsi kannattaa miettiä voiko vastustaa maahanmuuttopolitiikkaa vastustamatta maahanmuuttajia?

Menkää vaikka katsomaan

- sivu arvostelee Kanadan maahanmuuttopolitiikkaa aika voimakkaasti

- se on siis “oikeinajattelijoiden” mielestä maahanmuuttaja – eli ulkomaalaisvastainen.

- fakta kumminkin tämä saitti on maahanmuuttajien itsensä eli ulkomaalaisten tekemä.

Aikamista itsensävihaamista.

-Sisälukija, 10.11.2008

#10245

“Pikemminkin kritisoidaan sitä, että tietyt Suomeen tulleet ulkomaalaisryhmät eivät juuri tee työtä ja eristävät ”omat“ naisensa yhteiskunnasta synnytyskoneiksi.”

No jos tietyssä kulttuurissa on jonkinlainen tällainen käytäntö esimerkiksi ettei naisten oleteta käyvän töissä kodin ulkopuolella ja pysyvän kotiäitinä joita nyt on maailmassa useita enemmän tai vähemmän uskontoon tai kulttuuriperinteeseen sidottua, jos tällaisen arvosteleminen on “rasisimia” niin onko sitten onko sitten kaikki uskonnolliseen tai kulttuuriperinteeseen sidotun toiminnan, esimerkiksi kunniamurhien kritisoiminen “rasismia”? Missä menee raja ja kuka sen vetää? Yhtä rasistista on väittää suomalaisten kulttuurissa olevan jotain vikaa jos mies juo pullon kossua ja hakkaa vaimonsa, koska sehän on vain meidän kulttuuriperintöämme, eikö?

-Tuntematon, 10.11.2008

#10248

vähä saa tahallaan ymmärtää väärin, irrottaa asiayhteyksistä lauseita, rakentaa olkiukkoja, huutaa päälle, syyttää henkilöitä toisten henkilöiden mahdollisista mielipiteistä, valehdela jne. kun on kerran itse oikeassa! Itke vaan sitte halla-aholle!

-Panu Blogisti, 10.11.2008

#10249

Otappa kuule selvää niitten romanien kulttuurista ensin ja ihmettele sitte huuli pyöreenä, että miks niistä ei tykätä.

-Yks saatanan skininatsirasisti, 11.11.2008

#10250

Yks saatanan skininatsirasisti; Onko sinulla heistä tai muista ulkomaalaisista, maassamme asuvista ihmisistä huonoja kokemuksia henkilökohtaisella tasolla? Jos on niin kerro niistä.

-Joshua Samola, 11.11.2008

#10251

“Otappa kuule selvää niitten romanien kulttuurista ensin ja ihmettele sitte huuli pyöreenä, että miks niistä ei tykätä. ”

Ihanks tosi, onko olemassa ns. “huonoja” romaneja, oooh! Itsekin olen näitä nähnyt, mutta yleistäminen on törkeää kaikkia ihmisryhmiä kohtaan. Ei voi mitään, jos sattuu syntymään sellaiseen ryhmään, josta ei pidetä ja joilla voi olla huonoja tapoja. Miksei ihmisiä voisi käsitellä itsenäisenä olentona, eikä esim. romanina? “Mika on suomalainen eli Mika käy aina lauantaisin saunassa” eihän kukaan ajattele noin.

-Felix, 11.11.2008

#10252

“Mika on suomalainen eli Mika käy aina lauantaisin saunassa”

Käy kysymässä joltain saksalaiselta, niin voi hyvinkin olla että löydät ihmisen joka ajattelee juuri noin. :)

-Tuomas, 12.11.2008

#10253

Yleensä käyn kyllä jo perjantaina saunassa.

-Mika, 12.11.2008

#10258

Halla-aho kirjoitti 20.12.2006 Scripta-blogissaan:

“Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.”

Ehkä hieman aiheen vierestä, mutta mielenkiintoinen juttu. Vihreät Naiset harkitsevat tekevänsä tästä rikosilmoituksen, rikokseen yllyttämisestä. Mä en katsoisi tuon olevan rikos, mutta se kuitenkin kertoo hyvää tyypin ajatusmaailmasta.

-Rosa, 12.11.2008

#10268

tuon halla-ahon kirjoituksesta nousseen keskustelun takia hän pääsee luultavasti eduskuntaan ja/tai europarlamenttiin. Olisi vain kannattanut pitää suu supussa...

-lll, 14.11.2008

#10276

Tämä kirjoitus pisti todella surulliseksi.

Miksi ihmiset puhuvat itsevarmoina asiantuntijoina kaikkein innokkaimmin asioista (tässä tapauksessa islamin historia ja maahanmuuttopolitiikan seuraukset länsimaissa), joista he tietävät kaikkein vähiten? Miksi ihmiset ovat valmiita kylpemään ennakkoluuloissaan ja kategorisesti kieltävät kaiken uuden informaation joka ei näihin ennakkoluuloihin sopeudu? Mikseivät ihmiset suostu ajattelemaan itse, vaan lähtevät toistelemaan papukaijoina tunteisiin vetoavaa propagandaa todellisuutena?

Halla-aho on blogissaan tutkinut maahanmuuton vaikutuksia nyt neljä vuotta akateemisiin tutkimuksiin perehtyen ja eri yhteiskuntatilastoja käsitellen. Kannattaisi vähän lukea sitä blogia itse sen sijaan, että opettelisi ulkoa ja ilman lähdekritiikkiä Yleisradion toimittajien siteerauksia siitä.

Tälläisenään tämä kirjoitus ei ole muuta kuin vaikeasti luettava (missä kappalejako?) oksennus kirjoittajansa hysteerisiä ennakkoluuloja. Henkilökohtaiset ennakkoluulot ilman perusteluja eivät hyödytä ketään: selvä nelosen teksti. Masentavaa, että tälläiset ihmiset äänestävät.

-Touko, 20.11.2008

#10277

Hei, se ei ole pointti. Halla-aho + muut ovat varmasti fiksuja tyyppejä, anteeksi. Ja ovat varmasti tutkineet maahanmuuttoa paljon enemmän kuin minä. Provosaatiotahan tuo tekstini on kokonaan. En halua, että keskustelu asiasta jää vain no... niiden populistipuolirasistien varaan.

JA OLEN LUKENUT HALLA-AHON BLOGIA, KIITOS KYSYMYKSESTÄ. Scripta on tuttu palsta, sieltä löytyy paljon fiksua asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon. Ikävä kyllä tuollaisista blogeista tulee aina vain se, mitä voidaan käyttää paskanjauhantaan keskustelupalstoilla. “Lueppas sieltä löytyy ASIAA” -tyyliin.

Scripta on suunnilleen tätä: “Aina meitä 'kriittisesti maahanmuuttoon suhtautuvia' syrjitään ja haukutaan joka paikassa, nyyh” Sitten vedetään väliin muutama sopivasti sattunut, ihan mikä tahansa rikos tai epäilyttävä juttu, johon on syyllistetty maahanmuuttajat tai pakolaiset. Ja pisteet kotiin!

Käsitykseni on se, että Halla-ahon mielestä maahanmuutossa ei ole mitään vikaa, kunhan se ei tule islamilaisesta maasta.

“somalit ja arabit ovat paskoja, ne vaan tulee tänne ja raiskaa meidän naiset, mutta slaavit ovat kuin veljiä ja siitä on monta hyvää esimerkkiä!” – Siinä lienee Halla-ahon ideologia.

Mielenkiintoista, miten hän ei koskaan puhu venäläisten tai muiden slaavien tekosista, vaikka suurin osa maahanmuuttajistamme on venäläisiä ja hekin ovat aika hyvin rikoksia tehneet. Halla-aho opiskeli vuosina 1995–2000 Helsingin yliopistossa pääaineenaan venäjän kieli ja sivuaineinaan kroatia, puola ja ukraina. Vuosina 2000-2006 hän työskenteli Helsingin yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksella tutkijana ja muinaiskirkkoslaavin tuntiopettajana.

Anteeksi, saan vielä turpaani tuosta äskeisestä : )

“Miksi ihmiset puhuvat itsevarmoina asiantuntijoina kaikkein innokkaimmin asioista (tässä tapauksessa islamin historia ja maahanmuuttopolitiikan seuraukset länsimaissa), joista he tietävät kaikkein vähiten?”

Mistäs tiedät, etten tiedä islamista ja maahan.m.poliitikasta?

“Vaikeasti luettavaa”, “Hen.koht. ennakkoluulot ilman perusteluja”, kummalisesti näitä löydetään aina jos ollaan eri mieltä.

-Felix, 20.11.2008

#10373

Maahanmuuttoa ajatellaan liian usein ongelmana vain sille valtiolle, johon maahanmuuttajat tulevat. Entäs ne maat joista lähtevät kaikki koulutetut ihmiset paremman palkan perässä muualle. Kuinka moraalittomia olemmekaan koska otamme hätää kärsivistä maista heidän parhaiten koulutetun väestönosan maahamme bussikuskeiksi yms. hanttihommiin.

-Eezi, 4.12.2008

#14022

“somalit ja arabit ovat paskoja, ne vaan tulee tänne ja raiskaa meidän naiset, mutta slaavit ovat kuin veljiä ja siitä on monta hyvää esimerkkiä!” – Siinä lienee Halla-ahon ideologia.

Niin totta.

Halla-aho voi osata käyttää 15-vuotiaiden tasolle jämähtäneiden mielestä hienoja sivistyssanoja tai lauserakenteita, ja sinänsä fiksu mies on kyllä. Vaan auta armias, jos kysyt jotain islamista, vaikka miten asialliseen sävyyn tahansa asettelisit sanasi, saat kiertelyä, mahdollisimman epäsuoria vastauksia, jotka eivät välttämättä liity mitenkään mihinkään, ja suoranaisesti vittuilua.

Hänen tietonsa islamista rajoittuvat ihan perusjuttuihin – hyvä kun tietää, mitä ruokaa muslimit saavat syödä tai minkä niminen oli viimeinen profeetta.

Jos joku muuta väittää, niin suosittelen avaamaan Scriptan tai kirjoittamaan hänelle (vaikka lärvikirjaan).

Olen hänen kanssaan ihan pari sanaa vaihtanutkin, eikä hänellä ole mitään halukkuutta oikaista käsityksiään islamista.

Ainakaan minä en ole huomannut, että Halla-aho olisi perehtynyt maahanmuuttoon mitenkään syvällisemmin.

-Niemelä, 13.6.2011

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: