Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Hyvät tavat

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 14/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Hyviä tapoja ja pilkkusääntöjä, kuka näistä ottaa selvää 2 066 lukijaa, joista 435 eli 21% on antanut arvosanan (7-).

Hyvät tavat

Hyvät tavat

Minulla tuli kauhea vimma tulla sanomaan kaikille niille, jotka tietävät tällaisia “kohteliaisuus” tai hyviä “tapa” ohjeita että, pitäkää se oma pilkkumaailmanne omana tietonanne!

Parhaita mitä olen kuullut tutuiltani tai muilta henkilöiltä;

On hyvätapaista sylkäistä viiniä eikä juoda sitä tai on hyvätapaista jättää alkoholipitoisen juoman pohjalle pohjalliset. – kuka nämä on keksinyt?

Ala-asteeni rehtori sanoi minulle ruokailussa, että on epäkohteliasta syödä näkkileipää jälkiruokana kun pää ateria on jo syöty- ahaa Ensinnäkin ketä tuo muka haittaisi aidosti? Keittäjille maksetaan siitä, että oppilaat joutuvat syömään kumiperunansa päivittäin, ei se heitä haittaa. Toinen turha kohteliaisuus tapa on kiittää keittäjiä ruokailun jälkeen?!

Yleensäkin kun ihmisiä pistetään sanomaan pakkopullana kohteliaisuuksia toisille josta kumpikaan osapuoli ei tunnut saavan mitään irti, kun molemmat tietävät sen olevan pakkopullaa.

Työpaikka haastattelut ovat myös yhtä perseen nuolemisen balettia jos oikein miettii miten se etenee;

A Ensinnäkin on hyvin epäkohteliasta ilmaista oikeat ja rehelliset syyt työpaikan hakemiseen, jotka ovat: rahan tarve, että voi maksaa ruokaa elääkseen, maksaakseen vuokraa, että saa katon päänsä päälle… tiedätkö niin kuin ELÄMISEEN!

B Oikea keino lähteä hakemaan tänä päivänä työpaikkaa on kirjanmillisesti mainostettava olevansa yhtiön orja, vannottava ikuista lojaalisuutta yhtiölle ja kertoa, että ei ole mitään muuta ihanampaa maailmassa kun käydä töissä. Niin firma kun työntekijäkin tietävät tämän olevan puppua. Opetushallitus/ ministeriö on puppua.

Siellä vaan keksitään lisää pilkkusääntöjä Word-asiakirjamalleihin, jota uusitaan tälläkin hetkellä joka 3 vuosi! Mitä järkeä on opetella pilkkusääntöjä jos niitä uusitaan kaiken aikaa, kun niissä alun perinkään ei ole mitään loogista pohjaa.

Kauppaopistossa oppilaiden päähän koetetaan jatkuvasti painottaa tekstin ulkomuotoa: kuinka tekstiä ei voi missään nimessä lukea tai lähettää toiselle jos sarkaimet eivät ole kohdallaan tai on lyöty muutama Enter nappia liikaa kappaleiden erottamiseksi.

Suoraan sanottuna tunkekaa pilkkusääntönne #########

-Sämpylä, 19.1.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 6 kommenttia
Kommentit
#10777

Minusta ei kyllä ole lainkaan epäkohteliasta kertoa, että hakee työtä, koska siitä saa palkkaa. Pilkkusäännöt taas eivät liity kohteliaisuuteen ollenkaan, vaan lähinnä viestintään.

Kohteliaisuus“sääntöjen” noudattaminen ei tarkoita, että olisi kohtelias. Minusta kaiken A ja O on toisten huomioiminen. Se ei tarkoita joidenkin random-sääntöjen noudattamista, vaikka tuloksena voisikin olla samanlaista käyttätymistä. Usein “epäkohteliasta” tarkoittaa vain “en pidä, että teet noin”.

-Aapo, 20.1.2009

#10779

Kohteliaisuus on tapa tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Ensitapaamisella on mahdotonta hahmottaa sitä, minkälaisia asioita kukin arvostaa. Kohteliaisuudella annetaan tilaa vuorovaikutuksen kehittymiselle, epäkohteliaisuudella tyrmätään saman tein. Minusta kohteliaisuus nimenomaan toimii keskustelun avauksessa ja muussa “alkutilanteessa” ja niitä tarvitaan vähemmän sitten, kun osapuolet jo muutenkin tuntevat toisensa. Minusta epäkohteliaisuus on usein aggressivisuutta ja se kuultaa tästä kirjoituksesta läpi. Olen samaa mieltä siitä, että sääntöjen tyrkyttäminen toisille on väärin, mutta kohteliaisuuden merkitystä ei sovi vähätellä. Mitä epäkohteliaalla käytöksellä saavuttaa? Ei mitään. Kirjoituksen lukuisiin virheisiin lienee turha puuttua.

-Malla, 20.1.2009

#10785

Itse kokisin, että kirjoittaja “Sämpylää” vituttaa yleensäottaen kaikenlainen ns. pilkunviilaus, olipa kyseessä kouluruokailun tiimoille aseteltu turhanpäiväinen pokkurointi, taikka kieliopissa käytettävät säännöstöt.

“Itse kartan, ja yritän sanojeni takana myös seistä, ”pilkunnussimista“ tahi muuta jaaritttelua. Mikäli ”Sämppyä“ vituttaa, häntä myös saa vituttaa, ja pitääkin vituttaa!! Emmehän elä vituttomassa yheiskunnassa, jossa vitulle ei annetta tunnustusta tai sananvapautta esim. ”pillupierujen“ muodossa.

”Miksi korjata jotain, joka on yhä kunnossa?“ Voiko mikään asia ylenmalkaan olla lopullisesti kunnossa?

Pilkkusäännöt on tosin luotu kirjoituksen selkoisuuden ylläpitämiseksi. Mutta se siitä... puhutaan mielummin siitä vitusta;).

-Joshua Samola, 20.1.2009

#10825

Ei keittäjää tarvitse kiittää, jos ei halua. Kohtelias käytös on aina vapaaehtoista.

Minä ainakin kiitän keittäjää, jos ruoka maistui, ja samoin teen myös esim. lounasravintolassa tai kahvilassa. En häviä siinä mitään ja molemmille osapuolille jää parempi mieli. Jos ei maistunut, jätän kiittämättä. Yksinkertaista.

Työnhausta puheenollen ne perseennuolemishakemukset toimivat huonosti. Kuitenkin kyseessä on jonkinlainen normi. Mutta erottumalla muista hakijoista paikan voi saada. Itse olen näissä tilanteissa ollut rehellinen, ja toisinaan siitä on ollut hyötyä.

-Julli, 23.1.2009

#10828

olen ollut työhönhaussa niin “perseennuolijana” kuin omana rehtinä itsenäniki. Perseennuolenta ei ole toiminut, tai sitten olen huono kyseisessä hommassa;), mutta rehties työnhakuhommensissa toi viimeksi paikan Jyväskylän yliopiston huippututkimuskeskuksesta Agorasta. Ja tämä oli todellayllätys, koska olin kyseisen työnhaun ohelle asetetussa haastattelussa pukeutuneena t-paitaan, ja käteni ovat koristeltu aika räikyvinkin tatuoinnein. Haastattelu kesti noin 10 minuuttia ja paikka oli minun. Ei kai siinä, muuta kuin, nimi paperiin ja maanantaina uuten hienoon duunin.

-Joshua Samola, 24.1.2009

#10836

Minä olen kauan sitten yhden paikan menettänyt luultavasti tatsan takia (hampunlehti ranteessa). Tuli laitettua paita jossa oli liian lyhyet hihat. Näkyi ikävästi kätellessä.

Nykyään on kyllä jo kaikenkirjavaa porukkaa töissä erilaisissa paikoissa. Enää ei olla niin tiukkoja kuin joskus. Meidän työporukassa on minun lisäkseni ainakin yksi blackmetallisti, yksi hippi pitkätukka sekä yksi elvis.

-Julli, 25.1.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.