Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Asevelvollisuus tulisi poistaa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: coulombi: sähkövarauksen yksikkö SI-järjestelmässä, tunnus C
4 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Asevelvollisuus orjuuttaa nuoria miehiä, eikä siitä ole uskottavaksi puolustukseksi maallemme. Se on vain kulissi, jotta ihmiset kuvittelisivat olevansa turvassa. Palvelukseen sopivia miehiäkin on yhä vähemmän, kun mielenterveysongelmat lisääntyvät ja ikäluokat pienenevät. 3 408 lukijaa, joista 544 eli 16% on antanut arvosanan (7-).

Asevelvollisuus tulisi poistaa

Puolustusvoimilla on tehokas propagandakoneisto asevelvollisuuden hyvyydestä.

Vielä nykyäänkin ihmetyttää suomalaisten sokea usko kotikutoiseen asevelvollisuusarmeijaamme. Minusta tuntuu, että suomalaisia sumutetaan tässä nyt kunnolla, tai eduskunnassakaan ei olla ajan tasalla.

Ei Suomea poteroista puolusteta kuuden kuukauden pikakurssitetuilla sohvaperunoilla. Jos venäläiset tänne tulevat, niin yksi ydinpommi vain ja eipä ole enää suomalaisia jäljellä. Sitä paitsi, miksi venäläiset tyytyisivät Suomeen, saman tienhän he jatkaisivat valloituksiaan koko Pohjolaan. Meillä ei ole luonnonvarojakaan, joita kukaan tavoittelisi.

Asevelvollisuusarmeija on “halpa”, koska nuoret miehet PAKOTETAAN palvelukseen. Senkin ajan he voisivat olla tuottavia työntekijöitä tai aikaansaavia opiskelijoita. Minäkin saan kaupasta ruokaa halvalla, jos uhkaan myyjää aseella, että ammun jos en saa ilmaiseksi ruokaa. Vähän sama taktiikka valtiolla.

Ja miksi ihmeessä vain miehet osallistuvat kutsuntoihin? Nykyajan nuoret miehet alkavat olla luonteenlaadultaan kuin tyttöjä ja nuoret naiset ovat kuin poikia. Rohkeita ja aktiivisia nuoria naisia sinne tarvitaan, eikä pleikkarisukupolven sosiaalisesti eristäytyneitä ja laiskistuneita nuoria miehiä.

Jeesustelu miesten heikosta fyysisestä- sekä mielenterveydestä ei auta, sillä tilanne on tämä ja useat miesikäluokat ovat jo menneet pilalle, ettei heistä ole asevelvollisuutta suorittamaan saati sotaan lähtemään. Kuudessa kuukaudessa ei koko elämän kestäviä vinoutumia pystytä korjaamaan. Tilanne näkyy jo nyt, kun ammuskellaan pyssyillä niin kouluissa kuin kasarmeillakin, kun päässä napsahtaa. Asevelvollisuusarmeijaan otetaan kaikki halukkaat, eikä mieleltään sairaita saada millään kaikkia karsittua. On vain ajan kysymys, koska joku ampuu tuvallisen väkeä ja lopuksi itsensä, kun aseita on armeijassa joka puolella houkuttelemassa.

Näkeekö kukaan muu ristiriitaa tässä, että maanpuolustustahto on muka kova, mutta silti ihmisiä pitää haalia pakolla armeijaan, kun ilmeisesti vapaaehtoisesti ei porukkaa tulisi? Hah hah koko systeemiä. Luotan enemmän Naton ammattisotilaiden suojaan, kuin tähän kotikutoiseen pleikkari-hampurilais-asevelvollisuusarmeijaamme.

Asevelvollisuusarmeijan kelvottomuuden tietävät myös puolustusvoimien johtajat, mutta koska eduskunnassa istuu asevelvollisuuden nimiin vannovia vanhoja partoja ja kansalaisetkin kannattavat järjestelyä, niin vastentahtoisesti he sitä ylläpitävät. Todellisuudessa puolustusvoimissakin tiedetään, että liittoutuminen muiden maiden kanssa ja kunnolla koulutettu ammattiarmeija olisi avain todelliseen uskottavaan puolustukseen.

-Krisu, 23.1.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 24:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#10843

Julli sanoo “Minä en ole saanut isänmaalta mitään sellaista, jonka vuoksi vaarantaisin henkeni sen puolesta.

Jos sota tulee, meikäläinen poistuu. Eikä hävetä yhtään.”

Ja kopsasin hänen kommenttinsa tähän säästääkseni aikaa, koska olen täysin samoilla linjoilla hänen kanssaan kyseisen asian suhteen!!!

-Joshua Samola, 26.1.2009

#10908

Asevelvollisuusarmeija on muutenkin kestämätön: luulisi Suomen kansan häpeävän sitä, kun kansainväliset järjestöt moittivat siitä, että totaalikieltäytyjät passitetaan linnaan. Sairas systeemi, onko totaalikieltäytyjistä jonkinlaista haittaa yhteiskuntarauhalle?

Syrjintäkin on sallittua: onko se muka oikein, että, jos satut olemaan nainen, ahvenanmaalainen tai Jehovan Todistaja niin armeijaan ei pakoteta?

-Felix, 31.1.2009

#10932

Kylläpä on kirjoittajalla kategoriset näkökulmat Suomen tulevaisuudesta. Joka nuorempi jätkä on neitimäistä pleikkari-mäkkäri -tyyppiä... Olet turhan elitistinen. Tai sitten harkitse nuorison tarkkailua muutoinkin kuin stereotypioiden kannalta.

-Tuntematon, 3.2.2009

#10940

“Jos venäläiset tänne tulevat, niin yksi ydinpommi vain ja eipä ole enää suomalaisia jäljellä.”

Miksi venäläiset haluasivat tuhota Suomen kansan? Ei ole ainakaan mitään merkkejä siitä, että syttymässä olisi ns. totaalisia sotia, joissa yritettäisiin tuhota kokonaisia kansoja. Mikä olisi Suomen hyöty Venäjälle savuavana ja saastuttavana ydinkraaterina sen oman kansan läheisyydessä?

Onko perusteita väittää, että Suomen kansa on muuttunut kyvyttömäksi sotimaan rauhallisten vuosien aikana? Onko nykyinen elämäntapa tuhonnut myyttiset soturigeenit? Olivatko veteraanimme aikanaan täysin yhtenäinen, peloton, kaiken osaava ja huippukoulutettu eliittijoukko? Voi muuten olla, etteivät suomalaiset ole ainoita, jotka ovat pleikkariin joskus koskeneet.

Asevelvollisuusarmeija perustuu suureen reserviin, joka riittää pelotteeksi jokaiselle hyökkäystä harkitsevalle taholle. Se poistaa hyödyn, joka hyökkäyksellä saavutettaisiin. Mikään pieni palkka-armeija ei rajoillemme riitä. On täysin naurettavaa ajatella, että Suomen armeijan tulisi yksin olla tarpeeksi kova vastus Venäjän koko armeijalle ja ydinasearsenaalille. On vaikea kuvitella, että Venäjä olisi valmis keskittämään koko sotavoimansa Suomen tuhoamiseen pelkästä tuhoamisen ilosta. Myös poliittisesti hyökkäys olisi täysin järjetön.

Tasa-arvosta sen verran, että olisihan se suuri askel kohti tasa-arvoa jos naiset joutuisivat käymään siviilipalveluksen yms. intin sijasta. Jokainen kansalainenhan on perustuslain mukaan velvollinen maataan puolustamaan ja naisia voisi hyvin kouluttaa aseettomiin kriisiajan tehtäviin.

Mielestäni asevelvollisuusarmeija on edelleenkin hyvin perusteltu keino

maanpuolustuksemme järjestämiseen. Naton myötä suhteemme useisiin maihin viilentyisivät suotta. Naton “rauhanpolitiikka” on hyvin kyseenalaista.

Täydellinen ei armeijamme ole, mutta silti totaalikieltäytyjien ja muiden vähemmistöjen asema ei kokonaiskuvan kannalta ole merkittävä. Järjestelmä perustuu pakkoon, eikä se muuten voisi toimia. Se haluaako maataan puolustaa, on sitten jokaisen oma moraalinen valinta. Toisaalta kriisiajan valtiomme tuskin olisi kovin ymmärtäväinen Pattayalle pakenevia sotureitaan kohtaan.

-Tuntematon, 4.2.2009

#11168

“Yleinen asevelvollisuus tuo lisäksi parhaat kyvyt esiin ja ne ovat tiukassa paikassa käytössämme.”

Jos noin on, eikö parhaat kyvyt työelämässä saada esiin pakkotyöllä ja parhaat parisuhteet pakkoavioliitoilla?.

-Aapo, 24.2.2009

#11169

Itse näen asevelvollisuuden melko yleishyödyllisenä. Se opettaa miehille käytävien jynssäystä ja ensiaputaitoja. Suurin ongelma on kuitenkin se, että se syrjii miehiä radikaalisti. Työ ura katkeaa, mahdollinen vuokra-asunto menee usein alta ja niin edelleen. Joko asevelvollisuuteen pitäisi velvoittaa kaikki tai ei ketään.

Mikäli päädyttäisiin jälkimmäiseen, olisi yhtenä hyvänä vaihtoehtona ABC -malli, eli siis englanninkielen sanoista: Atomical, Biological ja Chemical. Suomennettuna poulustus, ja nimenomaan puolustus, perustuisi lähinnä kemiallisiin ja biologisiin aseisiin. Niillä on kaikista asetyypeistä paras hinta/“laatu” suhde.

Yksikään valtio ei hyökkää toiseen valtioon mikäli tällä toisella on kyseisiä aseita. Se ei ole sen arvoista.

Toki poliittinen korrektius aseiden suhteen tulisi viemään varmastikkin voiton ja Suomeen perustettaisiin pieni kallis palkka-armeija.

-Eezi, 24.2.2009

#11693

Asevelvollisuusarmeijan kelvottomuuden tietävät myös puolustusvoimien johtajat – ai tietää ?

--, 24.4.2009

#11909

Faktaa puolustusvoimista:

Sodanaikainen reservi on noin 350 000 henkeä, se on enemmän kuin kaikkien Pohjoismaiden ja Leningradin sotilaspiirin yhteenlaskettu reservi! Tiedämme vain sen, että se on ehdottomasti aivan liian suuri ja kyvytön. Sen tietää myös puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala, joka on todennut esim. “...Pelkään, että suuri lukumäärä alkaa pikemminkin heikentää kuin vahvistaa puolustuksemme uskottavuutta...” Kaskeala Mikkelissä tammikuussa 2008.

Suomella on TYKKEJÄ (!) 1389 kappaletta, Saksalla on 25 vähemmän ja Britannialla ja Ranskalla jopa 500 vähemmän. Asiantuntijat tietävät hyvin, että tykeille ei tee maanpuolustuksessa nykyisin juuri mitään. Huomatkaa, että Suomessa asuu n. 5,3 miljoonaa ihmistä, saksalaisia taas on 82 miljoonaa!

En viitsi jatkaa enempää, mutta puolustusvoimissa haiskahtaa pahasti 40-luvun meininki!

-Felix, 6.6.2009

#11973

Ruotsi poistaa asevelvollisuuden:

-Teemu, 17.6.2009

#14767

Asevelvollisuustilanne Europpaassa:

-Teemu, 13.9.2013

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.