Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Mannerheim-elokuvalle on saatava rahoitus

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 15/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Mannerheim-elokuva on saatava valmiiksi. 2 917 lukijaa, joista 417 eli 14% on antanut arvosanan (7).

Mannerheim-elokuvalle on saatava rahoitus

Mannerheim

Renny Harlin on suunnitellut tekevänsä Mannerheimista elokuvan. Hän on jo vuosia tehnyt töitä tämän unelmansa toteuttamiseksi. Elokuvan kuvaaminen oli aloitettu ja elokuva on ollut viime aikoina odotetuin tulossa oleva kotimainen elokuva. Elokuvan kuvaaminen on kuitenkin jouduttu keskeyttämään, koska tuotantoyhtiö Liberty Productionin emoyhtiö Nordisk Film on lopettanut elokuvan rahoittamisen kansainväliseen talouskriisiin vedoten. Elokuvan kuvaukset olisi kuitenkin tärkeää aloittaa mahdollisimman pian, koska jos elokuvan talvikohtauksia ei saada kuvattua viimeistään huhtikuussa, niin elokuvan valmistuminen siirtyy vähintään ensi talveen. Ei ole varmaa, että pystyvätkö elokuvan tekemiseen osallistuvat ulkomaalaiset huippuammattilaiset pysymään mukana, jos elokuvan tekoa kovin paljon siirretään.

Minun mielestä Mannerheim-elokuva olisi tärkeää saada valmiiksi. Tämä on yksi Suomen elokuvahistorian tärkeimmistä hankkeista. Olisikin syytä laittaa käyntiin rahankeräys asiaa varten. Minä olisin valmis antamaan rahaa tämän elokuvan tekemiseen ja minä tiedän, että niin olisi moni muukin suomalainen. Jos tarpeeksi moni suomalainen antaisi elokuvaa varten 5 euroa tai enemmän, niin se riittäisi jo monien elokuvan teosta aiheutuvien kulujen maksamiseen. Olisi myös hyvä saada joku suomalainen yritys tukemaan rahallisesti hanketta. Olisi hyvä, jos ihmisillä olisi ideoita rahoittajiksi. Jos täällä Lintukodossa on jollakulla idea elokuvan rahoittajaksi, niin sen voi mainita täällä kommentoidessaan tätä minun kirjoitustani ja se idea kannattaa lähettää Renny Harlinille ja/tai tälle rahottajaehdokkaalle itselleen.

Tämä elokuva on tärkeä sen takia, koska Mannerheim on yksi maamme historian merkittävimpiä ihmisiä. Mannerheim oli yksi niistä henkilöistä, jotka pelastivat maamme talvi- ja jatkosodassa. Hän johti armeijamme molemmissa sodissa torjuntavoittoon. Presidenttinä hän vei maamme rauhaan. Suomi onnistui hänen presidenttikaudellaan tekemään rauhansopimuksen Neuvostoliiton kanssa menettämättä kuitenkaan itsenäisyyttään. Muita Mannerheimin saavutuksia ovat mm. sisällissodan johtaminen ja Mannerheimin lastensuojeluliiton perustaminen. Oli Mannerheimista itse mitä mieltä tahansa, niin kukaan ei voi kiistää hänen merkittävyyttään Suomen historiassa. Tämmöiset elokuvat voivat myös lisätä suomalaisten historian tuntemusta. Toivon, että lähihistoriastamme tehdään tulevaisuudessa lisää elokuvia.

Minä toivon ja minä uskon, että tämä elokuva saadaan tehtyä, kun me suomalaiset olemme valmiita rahoittamaan tätä elokuvaa ja muutenkin ilmaisemme halukkuutemme nähdä tämän elokuvan. Missään nimessä tämän elokuvan valmistumisen suhteen ei saa menttää toivoaan.

-mä., 24.2.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 13:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#11177

Sillä rahalla oltaisiin voitu tehdä ihan kunnon, siis oikea elokuva, joka olisi voinut kelvata kansainväliseen levitykseenkin. Inhottaa koko pyhän Mannerheimin syvä kunnioitus tässä maassa, eiköhän marskin kunnia ja pyhyys säily ilman tätä leffaakin. Ottaisitte mallia (taas vaihteeksi) ruotsalaisista elokuvista! Siellä ei jauheta toinen maailmansota -sontaa vaan koetetaan luoda oikeasti TAIDETTA tai edes oikeaa VIIHDETTÄ!

Antakaa mieluummin rahaa sinne Mannerheimin Lastensuojeluliitolle, kuten Maria ehdotti.

-Felix, 24.2.2009

#11179

Ennuste sille, että Renny kykenisi tekemään monikerroksisen epookkifilmin joka samalla syväluotaa marskia, on heikko.

Luultavimmin joutuisimme vain katsomaan puuduttavaa b-luokan räiskintää, jossa hyvikset taistelevat pahiksia vastaan, lausuvat välissä muutaman latteuden ja hurmaavat pari kaunotarta. Sellaisia filmejä on nähty jo riittävästi.

-Orange, 25.2.2009

#11180

> Mannerheim oli yksi niistä henkilöistä, jotka pelastivat maamme talvi- ja jatkosodassa.

Ilman Mannerheimia Suomi ei todennäköisesti olisi hyökännyt Neuvostoliittoon 1941.

Mannerheim ja Ryti kavereineen, sotakabinetti, sai Suomen hyökkäyssotaan eduskuntaa harhauttamalla . Saksan antautumisen jälkeen Stalin hyökkäsi Japania vastaan ja olisi voinut vallata myös Suomen. Onneksi hän antoi olla ja selvisimme puoli-itsenäisinä.

Mannerheim löi vetoa panoksilla, joilla emme olleet antaneet hänelle oikeutta pelata. Hän hävisi lähes koko potin, mutta selvisi elävänä kasinolta.

-Teemu, 25.2.2009

#11181

jos kaikki suomalaiset ihmiset lahjoittaisivat elokuvaa varten rahaa, niin eikö elokuvan silloin saisi nähdä ilmaiseksi?

-Markku, 25.2.2009

#11182

Miksi meidän pitäisi tukea kyseistä elokuvaa?

Elokuva joka ei saa asiantuntevilta tahoilta rahoitusta, on tuskin sen rahan arvoinen. Ei sillä tehkööt jos huvittaa, aivan sama.

-Eezi, 25.2.2009

#11188

Olen vahvasti Orangen kannalla. Rennyn tuotokset tuntien, ei ole toiveikasta odottaa Orangen mainitsemaa, tällaiselle elokuvalle ominaista ja toisaalta myös välttämätöntä, Mannerheim-aiheista elokuvaa. Valitettavaa. Jos ohjaaja olisi joku muu, saattaisi mahdollisuudet kasvaa. En kuitenkaan molllaa Renny, mutta jokaiselle elokuvalle on aikansa, paikkansa ja tekijänsä.

Myös Markun kanta on ajattelemisen arvoinen:D

-Joshua Samola, 25.2.2009

#11191

Teemu, ennen jatkosotaa Neuovstoliiton taholta tuli lukuisia rajaloukkauksia ja älyttömiä vaatimuksia. Neubostoliitto oli kyllä syyllinen Jatkosotaan.

-mä, 25.2.2009

#11193

> ennen jatkosotaa Neuvostoliiton taholta tuli lukuisia rajaloukkauksia ja älyttömiä

> vaatimuksia. Neuvostoliitto oli kyllä syyllinen Jatkosotaan.

Eikö se, joka hyökkää ole syyllinen sotaan?

Suomi teki 20-luvulla useita sotaretkiä Neuvostoliittoon 9000 miehen voimin.

Koska teimme rajaloukkauksia Neuvostoliittoon, niin olimmeko me syyllisiä talvisotaan?

-Teemu, 25.2.2009

#11222

En ymmärrä, miten Mannerheimin arvo ihmisenä on sidottu elokuvaan; Jos elokuva käsittelee Manskua, niin eihän se vielä tarkoita paljoa mitään. (Entä jos siellä onkin “Uralin Perhonen” tulossa?) Toinen ongelma on se, että “isänmaallisuus” jotenkin sidotaan elokuvaan. Entä jos vain ei pidä siitä, onko saman tien epäsuomalainen ja isänmaanpetturi? (Ja jos on, niin mihin saa ilmoittautua? Ja saako tällä ilmoittautumisella verovapauden?) Asennesidokset olivat siis hieman erikoisia.

Mitä, kurkunleikkaajien saarihan oli elokuvahistorian ehdottomasti paras tuotos. (Itse asiassa ei, mutta on se mainettaan parempi. Se on samaan tapaan aliarvostettu kuin joku Marilyn Monroen “piukat paikat” on yliarvostettu) Minun kantani on, että jos _kaikki_ suomalaiset antaisivat minulle 5 euroa, pitäisin turpani kiinni loppuelämäni. Ketä ei tietenkään kielletä tämän tarjouksen tekemisestä, eikä ketään kielletä vitosta antamasta. Ja kun Helsingin katuja katselee, taitaa kerjääminenkin olla ihan normaalia toimintaa.

Eli minusta on ihan OK, jos joku maksaa vaikka 100€ etukäteislipusta elokuvaan jota ei ole vielä tehty. Mutta minulta leffa saa killinkejä vasta kun traileri on nähty. Sillä kyseessä ei ole “isänmaallisuus”, vaan elokuvaviihde. Maa, jossa isänmaallisuus sidotaan elokuvaan on propagandaa harjoittava maa. Ja suomi ei onneksi ole sellainen. Siksi sen kannattaminen on arvokasta. Siksi pakkotuen antaminen tai siihen painostaminen itse asiassa on viemässä Suomesta sitä arvoa, joka sillä ainakin minulle vielä on.

-Neo-Konservatiivi, 28.2.2009

#11223

Minä en muuten vieläkään ymmärrä, mikä “torjuntavoitto” tarkoittaa. Maamme hävisi sodan ja aikas monta prosenttia maastamme miehitettiin. Karjalan kunnaat oli häviön hinta. Toki enemmänkin oltaisiin voitu hävitä. Mutta ei sitä “voitoksi” voi kutsua kuin määrittelemällä voitto todella erikoisesti. Toki Mannerheim on arvokas sitä kautta että hävisimme niin vähän kuin hävisimme.

Mutta ei hän toisaalta yksin sotinut. Siksi yhden nimen alle “voittamisen” laittaminen on erikoista. Toki tämä on leimallista jokaiselle armeijalle. Liekkö sitä strategian korostamista vai mitä. Kaipa strategiallekin joku arvo on annettava, ei sillä. Mutta ei niin että itse työn tekijä unohdetaan. Talvisodassa ei sotinut Mannerheim, vaan koko suomi.

-Neo-Konservatiivi, 28.2.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.