Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.
Tiivistelmä: Jos haluat itse päättää asioistasi, älä valitse ketään päättämään niistä puolestasi. Älä äänestä. 4 492 lukijaa, joista 578 eli 13% on antanut arvosanan (7+).
Älä äänestä
Eduskuntavaaleihin 2007 asti äänestin kaikissa vaaleissa. Sen jälkeen en ole äänestänyt, enkä aio. Äänestämättömyyteni syyt eivät ole niitä tavanomaisia, kuten laiskuus, yhden äänen vähäinen merkitys, kiinnostumattomuus politiikasta tai se, ettei sopivia ehdokkaita ole. Minun syyni on yksinkertaisesti se, että en suostu luovuttamaan päätäntävaltaa asioistani muille.
En ole yksin. Äänestämättä jättävät ovat aivan ylivoimaisesti suurin ryhmittyhmä, yli neljä kertaa suurempi kuin viime eurovaaleissa eniten ääniä saanut Kokoomus. Tämä huolestuttaa poliitikkoja, sillä he menettävät valtakirjansa päättää meidän asioistamme. On vaikea oikeuttaa toimintaansa kun suurinkin puolue saa alle 10% kaikista mahdollisista äänistä ja kaikki puolueet yhteensä alle 40%. Jos poliitikot noudattaisivat kansan tahtoa, he eroaisivat, sillä selkeä enemmistö ihmisistä ei ole valinnut heitä tai ketään muutakaan päättämään asioistaan.
Sinäkään et ole halukas luovuttamaan päätäntävaltaasi muille. Osaat epäilemättä itse arvioida, kuinka käyrää kurkkua haluat syödä, mihin aikaan haluat ostaa maitosi, haluatko opiskella ruotsia ja millä verkkosivuilla haluat käydä. 70% päivän kysymykseen vastanneista ei ole valmis luovuttamaan päätäntävaltaansa muille. Silti, täysin ristiriitaisesti, vaaleista riippuen 40%-70% ihmisistä luopuu oikeudestaan päättää itse omista asioistaan. Itsekin tein ennen näin, enkä edes huomannut ristiriitaa. Jos en halua muiden päättävän puolestani, miksi valitsin jonkun päättämään asioistani?
Kuvittele, että sinulle tarjotaan vaihtoehdot: sinut raiskaa joko musta- tai valkoihoinen raskaan sarjan nyrkkeilijä. Voit valita ehdokkaista vapaasti, valitseminenhan on paitsi oikeus niin myös liki kansalaisvelvollisuus. Jos et valitse, joku muu valitsee ja sinut raiskataan joka tapauksessa. Osallistumalla valintaan osoitat hyväksyväsi järjestelmän ja sinua voidaan pitää ainakin osavastuussa seurauksista. Jos et halua tulla raiskatuksi, sinua sanotaan laiskaksi, syrjäytyneeksi tai välinpitämättömäksi. Seuraavaksi sinulta väkivallan uhalla ryöstetään varoja, joilla rahoitetaan kampanjoita, joilla sinut yritetään saadan innolla mukaan valitsemaan raiskaajasi. Ja jos erehdyt valitsemaan, raiskaajasi hihkuu, kuinka hyvin systeemi toimii ja että kansa on puhunut. Tervetuloa äänestämään.
Joskus sanotaan, että ellei äänestä, ei saa kritisoida. Asia on täysin päinvastoin. Jos on äänestänyt, on vastuussa ehdokkaansa tekemisistä, onhan itse hänet valinnutkin. Ja itse asiassa on vastuussa myös muiden ehdokkaiden tekemisistä, sillä äänestämällä on antanut hyväksyntänsä järjestelmälle ja hyväksyy myös seuraukset. Jos lyön vetoa ja häviän, minun on vaikea syyttää vedonlyöntiä. Mutta jos kieltäytyy ottamasta osaa raiskaajansa valintaan, ei voi olla vastuussa tämän tekemisistä. Äänestäjän pitäisi katsoa peiliin ja katua, kenet tuli palkanneeksi.
Haluaisitko taata sinulle täysin tuntemattoman ihmisen lainan? Ihmisen, joka on jatkuvasti kuluttaa enemmän kuin tienaa, vaikka tulot eivät ole pienet. Jos et, miksi annat jatkuvasti valtioita konkurssiin asti lainaamille poliitikoille täydet valtuudet ottaa lainaa sinun nimiisi? Kuluneen 15 vuoden ennennäkemättömän nousukauden aikana Suomi maksoi velkojaan pois alle 10%, ja se on jo otettu takaisin moninkertaisesti. Luovuta ihmeessä taloudellinen vapautesi poliitikoille. Sinä ja lapsesi maksatte sen.
En itse osaa kaikkea enkä tiedä kaikkea. Mutta kun apua tarvitsen, sitä en varmuudella kysy niiltä, jotka asioistamme nyt puolestamme päättävät. Kysyisitkö SDP:n kansanedustajalta, mitä haittaa tupakasta on keuhkoillesi? Kysyisitkö keskustalaiselta missä sinun pitäisi asua? Kysytkö kokoomuslaiselta mitä sinun pitäisi opiskella koulussa? Silti juuri nämä samat tyypit, joilta tuskin kukaan kysyisi neuvoa, päättävät juuri näistä asioista puolestamme. Jos et itse kysyisi neuvoa pulmaasi poliitikolta, miten ihmeessä uskottelet itsellesi, että häntä äänestämällä asiasi päätetään paremmin? Oletko aivan järjissäsi?
On tietysti totta, että toistaiseksi edustajat valitaan riippumatta siitä, kuinka harva äänestäjä sinne ketään haluaa. Järjestelmä perustuu väkivaltaan. Vaikka et halua ketään päättämään asioistasi, joku siellä päättää, ja sinut pakotetaan noudattamaan näitä päätöksiä väkivallan voimalla. Osallistumalla äänestyssirkukseen kannatat järjestelmää ja hyväksyt väkivallan käytön.
Mitä ovat ne “yhteiset asiat”, joista pitäisi antaa päätäntävalta jollekin täysin ulkopuoliselle ihmiselle? Tällaisia asioita pitäisi olla valtavan paljon ja koko ajan, jotta näin massiivinen organisaatio olisi tarpeen. Rehellisesti sanoen, minä en keksi yhtä ainutta. Kurkkujen käyryys? Ei tarvitse päättää ylhäällä, asiakas voi ihan itse valita, onko käyryys sopiva. Ydinvoima? Sama asia, rakentaja päättää, kannattaako se. Onnettomuus on valtavan kallis myös omistajalle, heillä on siis omakin intressi tehdä niistä turvallisia. Armeija? Jos ihminen ei koe maataan puolustamisen arvoiseksi, asiaa ei tippaakaan auta se, että hänet kuoleman uhalla sotaan pakotetaan. Jos ihmiset eivät koe maataan arvokkaaksi, miksi heidän on pakko sitä puolustaa? Jos he kokevat sen arvokkaaksi, he puolustavat sitä muutenkin. Lapsipornon suodatus? En edes kommentoi. Kun miettii, mistä asioista poliitikot päättävät, en keksi yhtä ainutta, joista heillä pitäisi olla oikeus päättää. “Yhteisiä asioita” ei olekaan, on vain yksityisiä asioita, joista päätäntävalta on viety muille.
Poliitikot vakuuttavat meille, että meidän pitää olla töissä 65-vuotiaaksi maksaaksemme velkoja, joilla he ovat ostaneet kannatuksensa äänstäiltään. Samaan aikaan he itse voivat jäädä eläkkeelle 34-vuotiaana. Heidän omat sääntönsä eivät koske heitä itseään. Jos haluat oikeasti maksaa raiskaajasi eläkkeen, äänestä häntä kaikin mokomin.
Olemme äänestäneet sata vuotta ja täysin riippumatta äänestysaktiivisuudesta valtion valta ihmisten asioista on koko ajan kasvanut, ja kasvaa koko ajan. Valtion valta vähenee vain kun valtio romahtaa joko sodassa tai konkurssin kautta. Siihen asti voit äänestää ihan niin paljon kuin sielu sietää. Voitte valita itsellenne sen värisen raiskaajan kuin haluatte. Raiskus on yksilönvapauden törkeä loukkaus ja minä en suostu olemaan missään tekemisissä sellaisen kanssa.
Osaan päättää asioistani ihan itse. Ja niin osaat sinäkin. Jos sinulla on äänioikeus, jätä äänestämättä ja osoita, että osaat itse päättää asioistasi.
-Aapo Puskala, 30.5.2009
4 | |
5 | |
6 | |
7 | |
8 | |
9 | |
10 |
Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.
Lisää kirjoituksia aiheesta Politiikka tai muista aiheista.
Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista:
- Oppitunti sosiaalidemokratiaan
- Tukiaiset lopetettava
- Käsittämätöntä lotrausta
- Kulmakadun poraajat
- Asuntojen hintavertailua Helsingissä
- Kaisaniemen kakkasota
- Steiner-koulujen toiminta on edesvastuutonta
- Opiskelu
- Onko hyppäys lukioon liian suuri?
- Kokeet eivät ole hyvä tapa arvioida oppilaan osaamista
- Lisää kirjoituksia