Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Isänmaallisuus

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Pidätkö?


19 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 22/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Isänmaallisuus on ajatuksena rasistinen muita kansoja kohtaan ja se antaa luvan kantaa kaunaa menneistä tapahtumista, ynnä oikeuttaa typeriä tekoja isänmaallisuuden nimissä 2 497 lukijaa, joista 339 eli 14% on antanut arvosanan (7).

Isänmaallisuus

Isänmaallisuus on ajatuksena turha ja järjetön pakkopulla koukku, jolla valtio pitää ihmisiä otteessaan.

-ensinnäkin isänmaallisuus pistää meidät vihamaan periaatteesta muita valtioita sodan aikoina. ( monet tänäkin päivänä vihaavat venäläisiä siitä periaatteesta mitä historiassa tapahtui kun suomi oli sodassa. toisin sanoen suomi kuvittelee, että kaikki venäläiset eli sen aikainen neuvostoliitto olivat mätäpahoja jokaista kansalaista myöten)

-- Se että maat ovat sodassa ei tarkoita sitä että, ollaan päätetty yksimielisesti sodasta tai sitä että ollaan edes samaa mieltä asiasta- tuskin kukaan kuvittelee, että koko venäjä hurrasi kun sen valtio päätti hyökätä suomeen.

Isänmaallisuudessa ei ole edes tunnetasolla järkeä:

-en tiedä ketään suomalaista joka pitäisi kaikista suomalaisista tai ruotsalainen joka pitäisi jokaisesta swedusta ja se on okei! (isänmaallisuus ajatuksena pakottaa meidät pitämään oman maan kansalaisista tai pistämään meidät puolustamaan sitä vaikka emme näkisi sitä puolustamisen arvoiseksi)

-- Jos yksi suomalainen kokee kärsimystä on kaikkien suomalaisten otettava osaa (Olisikohan tullut yleistä paheksuntaa jos esim. kouluampumiset eivät olisi saanut suurta roolia mediassa tai sitä että joku vain myöntää ettei liittynyt tapaukseen mitenkään joten häntä ei kiinnosta)

Miksi palvoa verirajoin piirrettyä maantieteellisesti sijaitsevaa aluetta jossa olet vain sattumanvaraisesti syntynyt? -vertaa uskonto filosofia (kristinusko, islam jne) - miksei kukaan näe itseään maapallon asukkina sen sijaan näkee itsensä esim. suomen kansalaisena

Minusta voitasiin lakata palvomasta omaa maataan niin mahtavana kun se ei sitä vaan ole. “on lottovoitto syntyä suomeen”

Miksi puolustaa maataan että, tulevatkin sukupolvet voisivat jatkaa toistensa kiusaamista, syrjimistä, tappamista samaan tapaan niinkuin ennekin. Omassa maassaan se on okei kun taas olemme sodassa niin käymme yhdessä taistoon yhteistä vihollista vastaan että voisimme jatkaa elämäämme niinkuin ennenkin eli toistemme lahtaamista, vihaamista, kiusaamista. (kuulosta tosiaan siltä että pidämme toisistamme omassa maassamme)-tosi isänmaallista

Siviilipalvelus miehiä usein mielletään pelkureiksi ja isänmaattomiksi retkuiksi jotka eivät halua ottaa osaa kamppailuihin. --tässä on myös yksi hyvä sämple miksi tosiaan pidämme toisistamme ja niin suuressa tasa-arvossa

peace vaan kaikille

-Sämpylä, 4.6.2009

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 17 kommenttia
Kommentit
#11871

Isänmaallisuus on hyvin merkittävä syy sodille. Se sisältää ajatuksen, että “meidän porukka” on jotenkin parempi kuin joku toinen porukka.

-Aapo, 4.6.2009

#11872

Kirjoituksen voisi vaikka aloittaa sillä, mitä kirjoittajan mielestä isänmaallisuus tarkoittaa. Määritelmiä tuntuu olevan yhtä monia kuin määrittelijöitä.

Helsingin Sanomista olen lukenut, että isänmaallisuus tarkoittaa sitä että sosiaalitoimistosta tehdyssä jutussa kuvassa hymyilevillä somalipojilla on hopeiset Suomi-leijonat, joita he kantavat ylpeästi kauloissaan.

“Minusta voitasiin lakata palvomasta omaa maataan niin mahtavana kun se ei sitä vaan ole. ”on lottovoitto syntyä suomeen“ ”

Epärehellinen palvominen ei tietystikään ole pitkällä aikavälillä älykästä, koska silloin oman kotimaan puutteita ei saada koskaan korjattua. Minusta kuitenkin Suomi on tällä hetkellä aika mukava paikka elää.

“Miksi puolustaa maataan että, tulevatkin sukupolvet voisivat jatkaa toistensa kiusaamista”

Entä jos Suomea ei puolustaisi ketään? Entä jos suomalaisilla ei olisi kotimaata? Maailmassa on myös sellaisia maita, jotka eivät ole kokonaan yhdenkään kansakunnan kotimaita ja joissa rajojenvalvonta ei pelaa. Esimerkiksi Kosovo (serbit ja albaanit), Pakistan (afgaani-pakolaiset ja maahan 1948 jääneet intialaiset) ja Somalia (läjä hajanaisia heimoja jotka ovat sotineet toisiaan vastaan niin kauan kun alueen historia on tunnettu). Miksi juuri tälläiset maat sattuvat olemaan sellaisia maita, joissa ei ole kivaa asua?

Historiankirjat tuntevat muitakin esimerkkejä valtioista joissa kansojen “oman maan” käsite hämärtyi ja maa avattiin koko maailman kansojen kotimaaksi: Rooman keisariaika 200-luvulta eteenpäin (kansalaisuusoikeudet kaikille maan rajat ylittäville, esim. germaaniheimoille ja vandaaleille, aiemman armeijapalvelun sijaan) ja Pohjois-Amerikan intiaaniheimot. Mihin tälläinen kehitys johti?

-Touko, 4.6.2009

#11873

Kiva idea mutta entäs sitten kun jotkut muut päättävät kerääntyä yhteen ja ottaa sinulta jotain, jos ei ole mitään porukkaa mihin kuulut niin millä laitat hanttiin?

Isänmaallisuus on ihan normaalia laumakäyttäytymistä, luuletteko että laumoja muodostettaisiin, jos niistä ei olisi jotain hyötyä.

-Tuomas, 4.6.2009

#11877

Isänmaallisuus on sitä, että kuvitellaan syntymäpaikan perusteella olevan muiden porukoiden yläpuolella. Se on kovin kumma ajatus, sillä eihän siihen voi itse vaikuttaa mitenkään, joten ei se voi siis loogisesti ajatellen olla sen pahemmin ylpeyden kuin häpeänkään asia.

Isänmaallisuus tuntuu vievän kriittisen ajattelun mennessään. Palvotaan omaa yhteiskuntaa ja kulttuuria ilman järkeä, mutta sitten muita arvioidaan.

Eniten vihaan isänmaallisuudessa sitä, että siihen vedoten vaiennetaan ne, jotka ovat vähänkin eri mieltä. Esim. asevelvollisuuden ja hyvinvointivaltion kriitikoita paheksutaan epäisänmaallisina.

Surullista on myös se, että isänmaallisuus periytyy niin helposti, kun siihen aivopestään jälkikasvu. Se on hyvin omituista, miten ihmiset eivät voi vain olla omia itsejään.

Mitä taas tulee itse kirjoitukseen, siinä on paljon hyviä ajatuksia, joista annoin sille yhdeksän, mutta tätä olisi huomattavasti mukavampi lukea, jos kielioppiin panostaisi enemmän.

-The Unfortunate One, 4.6.2009

#11878

Onko isänmaallisuus seurasta valtioiden olemassaolosta vai onko valtiot “perustettu” jotta voitaisiin tehdä ero “meidän” ja “muiden” välille?

-Eezi, 4.6.2009

#11879

9 täyttä asiaa, hyvä että joku sen sanoi :), kielessä hiomista

--, 4.6.2009

#11881

Aapo, syntyvätkö sodat muka oikeasti vain siitä ajatuksesta, että meidän porukka on parempi kuin teidän? Kyllähän suurimman osan sodista käynnistää pääosin ihan muut konfliktit ja erimielisyydet?

Ja Sämpylälle: Mielestäni isänmaallisuus tai oman kansansa arvostaminen ei automaattisesti tarkoita rasistista asennetta muita kohtaan. Luettelet tekstissä hirveän määrän itsestäänselvyyksiä (ainakin minulle ne sellaisia ovat); kaikki venäläiset eivät ole perseestä tai kaikki sotivan valtion kansalaiset eiväg ole verenhimoisia jne. Senhän nyt jokainen toivottavasti ymmärtää. Ei kai kukaan enää nykyaikana ajattele noin räikeästi, ainakaan enemmistö?

En myöskään ymmärrä, miten kouluampumiset liittyvät isänmaallisuuteen? Kyllä minua riipaisee tuollaiset tapaukset, tapahtuivat ne missä tahansa. Ihmettelen myös ajatustasi valtion roolista isänmaallisuuden ylläpidossa. Kuka on tämä suuri valtio, joka mielestäsi hallitsee ihmisten asenteita? Mielestäni on olemassa hyväntuulista ja sitä huonoa rasistista isänmaallisuutta – ei oman maansa arvostaminen ole aina paha asia. Rasistiset asenteet lähtevät ihan jostain muualta kuin kasvottomasta “valtiosta”. Valtio olemme me ihmiset ja jos joku meistä on typerä rasisti, se on hänen oma asenneongelmansa.

Sinun kannattaisi ehkä korjata tekstisi lukuisat kirjoitusvirheet. Se tekisi kirjoituksesta mukavamman luettavan, ja myös ehkä astetta uskottavamman. Nyt jotkut hyvätkin pointtisi hukkuvat huonoon kirjoitusasuun.

-Maria!, 4.6.2009

#11894

Jaa, mitä se isänmaallisuus sitten onkaan? Itse olen ylpeä monista asioista Suomessa, ja toisaalta myös en ole ylpeä monista jutuista. Armeijan kävin, osittain oppiakseni käytännön taitoja (mm. ensiapua) mutta myös koska koin sen jossain määrin velvoitteenani valtiolle. Olenko isänmaallinen?

Mielestäni Aapon mainitsema ajatus omasta paremmuudesta ei sisälly isänmaallisuuteen, ainakaan oletusarvoisesti. Ennemminkin se on tietoisuutta ja arvostusta tämän yhteisön saavutuksista ja oikeudesta nauttia niistä yhteisön parhaaksi katsomalla tavalla.

“Miksi puolustaa maataan että, tulevatkin sukupolvet voisivat jatkaa toistensa kiusaamista, syrjimistä, tappamista samaan tapaan niinkuin ennekin.”

Olisi mukava kuulla ehdotuksia, nähtävästi kannatat puolustusvoimien lakkautusta? Mutta se tuskin on syy toisten kiusaamiseen, syrjimiseen, tappamiseen? Mitä näille asioille voisi ja pitäisi tehdä? Kritiikkiä on aina helppo heitellä, mutta se on lähes aina hyödytöntä jos ei ole esittää mitään rakentavaa tilalle.

-Kilgore, 5.6.2009

#11899

Yhdyn Kilgoren ja Maria!:n kommentteihin.

-Isi, 5.6.2009

#11904

Minulle isänmaallisuus on sitä, että kunnioittaa oman maan kulttuuria ja uskaltaa puolustaa sitä jos sitä joku uhkaa kykyjenä mukaan. Ei sitä, että kannetaan kaunaa vanhoista konflikteista ja vihataan kaikkia muita.

ISÄMMAA SKINIJOUKOT eivät minun arvostustani saa. Ymmärrän että mokutus on uhka kulttuureille, mutta skinit luultavasti itse pahentavat tilannetta.

“Jos yksi suomalainen kokee kärsimystä on kaikkien suomalaisten otettava osaa (Olisikohan tullut yleistä paheksuntaa jos esim. kouluampumiset eivät olisi saanut suurta roolia mediassa tai sitä että joku vain myöntää ettei liittynyt tapaukseen mitenkään joten häntä ei kiinnosta)”

Tuo koskee muuten koko länsimaista kulttuuria että pienistäkin onnettomuuksista tulee suuri haloo. Yhtä lailla tuli pahoja katseita kun ilmaisin ettei Saksan kouluammuskelu hetkauttanut sen enempää kuin Suomenkaan vastaavat. Ei siis liity isänmaallisuuteen, ainakaan allekirjoittaneen osalta.

“miksei kukaan näe itseään maapallon asukkina sen sijaan näkee itsensä esim. suomen kansalaisena”

Koska Suomessa vallitsee oma kulttuuri ja suuri osa suomalaisista on ylpeä siitä. Tuo “on lottovoitto syntyä Suomeen”-sanontakin on luultavasti syntynyt ylpeiden suomalaisten suusta, eikä valtion propagandana.

-Anonyymi, 6.6.2009

#11917

“Miksi palvoa verirajoin piirrettyä maantieteellisesti sijaitsevaa aluetta jossa olet vain sattumanvaraisesti syntynyt?”

Miksi rakastaa vanhempiasi, joiden lapseksi olet vain sattumanvaraisesti syntynyt?

-Tuntematon, 8.6.2009

#11919

Onneksi mikään ei pakota rakastamaan vanhempiaan. Eikä se pakolla niin helposti onnistuisikaan (vai itse asiassa eikö aivopesu ole suhteellisen helppoa?). Asia on muutenkin paljon konkreettisempi ja “isänmaa” ei rakasta takaisin.

-Tuntematon, 8.6.2009

#11975

Isänmaallisuus tarkoittaa oman maansa ylistämistä/ väkisin pitämistä

Kun aletaan kritisoida oman “maansa” toimia niin välittömästi media ja poliittinen valtio alkavat syyttämään isänmaattomuudesta

On mahdotonta ajatella että jokainen voisi pitää kaikista, joten tämä meidän jengi ajatus kaatui jo siihen

Toisekseen on yhtä suuri mahdollisuus joutua sotaan ja kuolla siellä tai tulla tapetuksi oman maantoverin toimesta

On tekopyhää ja itsekästä mainostaa välittävänsä, vaikkei oikeastaan välitä (onnettomuudet ja kouluampumiset jne.)

Jos minä mainitsen ottavani osaa, niin kuinka minä sitä osaa otan tapahtuneesta?

itkenkö öisin?

näenkö painajaisia ja saan traumoja?

Sanon vain että otan osaa, tunnen hetkellistä ylpeyttä ja sitten sanon: “olipa kauheata, mitähän on ruokana”?

Kyllä kaikilla (lähestulkoon) löytyy se oma poppoonsa mutta tuskin se pitää sisällään n. 5 milj. eri ihmistä joista et tunne yli 99 % -miksi siis väittää pitävänsä suomalaisista jos ei edes tunne kaikkia?

-sämpylä, 18.6.2009

#11987

Isänmaallisuus on yksinkertaisesti omasta maasta ylpeänä olemista. Siinä kaikki. Idioottimaista liittää siihen joitakin toisia ideologioita kuten kaikkea tuota edellämainittua p*skaa. Se on siis vaan sana, jolla voi lyhyesti selittää omasta maasta ylpeänä olemisen. Aivan samoin kuten sana synonyymi voitaisiin sanoa pitemmin samaa tarkoittava.

Muiden käsitteiden liittäminen isänmaallisuuteen on ihan sama kun liittäisit vaikka tappamisen hyvään. Sitten seuraava lapsesi yhdistää myös alitajussaan tappamisen automaattisesti hyvään. Suunnileen samalla tavalla ootte tekin saanut idean että isänmaallisuus on jonkinlainen synonyymi mm. Toisten maiden halveksimiselle.

Noh, ihan vaan tiedoksi että olen isänmaallinen, en ole rasisti, en niele politiikkojemme päätöksiä purematta ja arvostan muitakin maita.

-fgfsfreak, 24.6.2009

#12058

Hieno kirjoitus, ja vaikka onkin joitakin kirjoitusvirheitä niin ei se itse ideaa kaada. Olen täysin samaa mieltä kanssasi sämpylä, tämä isänmaallisuushan on juuri se suurin osapuu sotiin yms. Jos ei olisi isänmaallisia henkilöitä, ei olisi myöskään sotia, koska silloin kukaan ei hyökkäisi. Asia on monimutkainen selittää mutta tulipahan tiivistettyä ;)

-Jarski, 23.7.2009

#12060

Kirjoituksessa käsittelit aika lailla pelkästään Suomen isänmaallisia piirteitä. Jossain sivulauseessa tuli esiin se, että et varsinaisesti kannata ajatusta siitä, että isänmaallisuuden purku aloitettaisiin yksinomaan Suomesta.

Ajatus maailmasta ilman valtiorajoja ja näinollen sotia tai muitakaan ikäviä lieveilmiöitä on ihan kiva, mutta en suosittele olemaan ekana mallioppilaana jonossa avaamassa rajoja. Ilman isänmaallista paatosta ja ihan pelkällä järjellä ajatellenkin varmaan hoksaamme, että meillä saattaa olla täällä valtiorajojen sisäpuolella semmonen järjestelmä, että joku muukin siitä mielellään nauttisi. Esmes ylimääräistä rahaa. Saattaapa käydä niinkin, että muut eivät niitä rajojaan yhtälailla auo ja suo omasta hyvästään maailmankansalle.

Kiinnostaisi kuulla, miten kirjoittaja lähtisi purkamaan vallitsevaa tilannetta kohti ei-isänmaallisuutta ja ei-kansallisvaltioita. Millaisin yhteisin sopimuksin voitaisiin tasata resurssit kaikkien kesken? Tuleeko maantieteellisiä eroja (ilmasto, kulkuyhteydet, luonnonvarat) ottaa huomioon yhteisten varojen käytössä? Miten valitaan päättäjät? Pieniä kyläyhteisöjä vai yksi iso maailmankansa?

-Saarni, 23.7.2009

#14491

Vittu sä olet sämpylä tyhmä jätkä :DD

-moro, 8.9.2012

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Yhteiskunta tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: