Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Et tainnut voittaa lotossa.

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
8 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Lotto on idiooteille. 3 289 lukijaa, joista 539 eli 16% on antanut arvosanan (7).

Et tainnut voittaa lotossa.

Et tainnut voittaa lotossa.

Lotto – tuo fantastinen arpapeli joka mullistaa onnekkaiden ihmisten elämän. Viikoittainen lottoarvonta televisiossa kerää katsojia ruudun äärelle kuin kärpäsiä tunkiolle. Vaikka todennäköisyys loton voittamiselle onkin aivan uskomattoman pieni(1/15 miljoonasta yhdellä rivillä), lukuisat suomalaiset lottoavat säännöllisesti. Onko siis mitään järkiperäistä syytä lotota? Ei ole, kannattaa mieluummin kysyä:

Kuka lottoaa?

Idiootit, lottoamiseen ei ole mitään järkiperäistä syytä niinkuin aiemmin jo päättelin. Rahaa kuluu paljon enemmän kuin on mahdollisuus voittaa. Muu syy tietysti löytyy: Tunteet. Palava halu ratkaista ongelmat (jotka he itse aiheuttaneet itselleen) kertaheitolla tekemättä itse mitään samalla päästen suureen statukseen aliarvostetusta työstä. En ole itse nähnyt tai kuullut esimerkiksi lääkärin tai asianajajan täyttävän lottokuponkia voiton toivossa. R-kioskin veikkauksen tiskiltä löytyy aina viinalta haiskahtavat sosiaalipummit ja duunarit. Todennäköisyyksistä idiootit eivät niin välitä, ainoa ajatus on että jos... Huvittavaa on valtion maksavan sosiaalipummien lottokupongit ja lopulta saavan lottokupongeista tienatut rahat itselleen.

Entä jos nämä henkilöt aidosti voittavat? Lottovoittajista onkin useita esimerkkejä. http://abcnews.go.com/2020/powerball-winner-cursed/story?id=3012631 http://articles.moneycentral.msn.com/SavingandDebt/SaveMoney/8lotteryWinnersWhoLostTheirMillions.aspx http://www.helium.com/items/844411-a-look-at-famous-lottery-winners

Tämän saman asian voisi sanoa vaikka peliautomaateista (huomaa: räkälöiden peliautomaatit aina varattuja) sekä muista Feikkauksen peleistä, paitsi ehkä vedonlyönnistä.

Edit : liittyy http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lotto+on+yh%C3%A4+suomalaisten+suosikki/1135252305204

-victoryoordeath, 21.1.2010

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
10 tuoreinta kommenttia 11:sta. Näytä kaikki kommentit
Kommentit
#13213

“Rahaa kuluu paljon enemmän kuin on mahdollisuus voittaa.”

Jo pelkkä loton peruspotti on reilu miljoona euroa, jolla saa jo niin monta riviä, että niiden täyttämiseen ei tavallisen ihmisen elämän pituus riitä, rahasta puhumattakaan. Eli kyllä lotossa päävoitolla aina plussalle jää, kevyesti. Tuo taitaakin olla läppä. :D

-Ana, 21.1.2010

#13214

Varma keino olla voittamatta lotossa on olla pelaamatta. Itse laitan yleensä yhden rivin vetämään silloin kun potti on siinä 3 miljoonan luokkaa. (Minähän en pikkurahan perässä juokse) En silti elättele toivoa siitä että voittaisin. Käyn päivätöissä ja elätän sillä itseni oikein hyvin.

Silti se pikkuriikkinen mahdollisuus voitta niin paljon rahaa että ei enää ikinä tarvitse rahasta huolehtia on riittävä porkkana sille, että kerran parissa kuussa pistän sen 50c likoon.

Raha sitäpaitsi voi tehdä onnelliseksi. Eikös tämä kaikkien aikojen suurimman lottopotin voittanut mies löytänyt elämänsä rakkauden myös samalla viikolla kun lunasti voittonsa? Uskomatonta... :P

-Rokkomies, 22.1.2010

#13215

Lottohan on käänteinen vakuutus: vakuutuksessa pikkusummalla voi suojautua isolta vahingolta johon on pieni riski, lotossa pikkusummalla saa mahdollisuuden isoon pottiin johon pienet saumat. Molemmissa kuitenkin häviää rahaa oletusarvoisesti.

-K., 22.1.2010

#13217

Jep jep. Lottorivi maksaa 80 senttiä. Jaettuna lottorivin hinta 7 päivällä, saadaan tulokseksi n. 11,4 senttiä päivää kohti. Huimaa. Sellainen summa rahaa kuluu aina johonkin turhaan, eikä tunnu missään. Jos lottoaa joka viikko yhden rivin, tulee hinnaksi vuodessa huimat 41.6 euroa. Lotto on huonotuloisellekin ihmiselle käytännössä ilmaista. On aika suuri kiusaus sanoa, että itse asiassa se joka jättää lottoamatta on tyhmä (Pitääkin varmaan alkaa lotota, nyt kun tarkemmin mietin).

-PerusamerikkalainenSuomalainen, 22.1.2010

#13218

Lotto on uhkapelina huomattavasti vaarattomampi kuin esim. kasinopelit tai raha-automaattipelit, jotka antavat tuloksen heti ja mahdollistavat ongelmapelaamisen paljon reippaamalla tahdilla.

Yheen lottoriviin “sijoitettavan” rahamäärän voi myös nähdä niin mitättömänä, ettei sillä ole oikeaa vaikutusta tavallisen suomalaisen taloudelliseen tilanteeseen. Yksittäisen sijoituksen lottoon voidaan katsoa ikään kuin pyöristyvän nollaan, kun taas mahdollinen voitto olisi valtaisa. Pitkällä aikavälillä lottoaja jää toki tappiolle.

-keijo, 22.1.2010

#13220

Ei lotossa idea olekaan saada rahaa, vaan saada haaveita, unelmia, jännitystä jne. Rationaalisesti ajatellen siinä jää todennäköisesti tappiolle, mutta euro (mikä on lottorivin hinta?) on pieni maksu siitä, että saa jännitystä ja unelmia.

Vähän kuin joku lenkillä käynti. Mikä ihmeen idea on juosta, jotta pääsisi samaan paikkaan kuin mistä lähti? Mutta lenkkeilyn idea ei olekaan päästä minnekään, eikä lottoamisen idea ole saada rahaa.

-Aapo, 22.1.2010

#13221

Noh, muistan peruskoulussa opettajan sanoneen, että on todennäköisempää kuolla vesijohtoveteen Suomessa kuin voittaa lotossa.

-Agakonna, 22.1.2010

#13226

Aapo ehtikin jo kirjoittaa siihen suuntaan johon minä olisin kommentoinut. Minä ostan silloin tällöin yhden rivin, koska on hauskaa matkustaessa tai odotellessa vaikkapa bussia miettiä, mitä tekisi muutamalla miljoonalla eurolla. Olen valmis maksamaan haaveilusta sen 80c kerran pari kuukaudessa, mielestäni se on kohtuullinen hinta unelmoinnista joka piristää päivää.

Ja olen muuten nähnyt hyvätuloisen lääkärin lottoavan!

-D, 25.1.2010

#13270

Loton ja muiden uhkapelien* ongelma on paitsi joidenkin (ja yhä useampien) peliriippuvuudessa, niin myös sen lievemmässä muodossa, missä eletään lottovoiton odotuksen unelmassa, ja tyydytään muuten elämässä siihen mitä saadaan.

Samoin loton unelma (“I have a dream!”) antaa ymmärtää, että elämän onnellisuuden huipentuma on raha.

Tällaisen “hyväksy elämä ympärilläsi, unelmoi lottovoitosta” -ajattelun ylläpitäminen on tietysti nykyistä yhteiskunta- ja maailmanjärjestystä pönkittävää, joten luonnollisestikin myös yhteiskunnan päättäjät kannattavat tällaista rahankeruu- ja liiketoimintamuotoa. (Useimmat ovat niin sisällä tässä ajattelussa, etteivät pysty edes näkemään, mistä siinä on kyse.)

Ihmisen onnellisuus ei oikeasti riipu rahasta, onnellisuus on sisäinen tunne ja sieltä se pysyväkin onnellisuus lopulta löytyy.

*Usein asioista ei haluta käyttää niiden oikeita nimiä, ja uhkapelinä pidetään vain sellaista, missä panokset ovat suuria. Pelissä ja ajattelussa sinänsä ei ole mitään eroa, on sitten kyseessä euron tai tuhannen euron lottorivi tai pokerikierros. Oikeastaan lotossa on yhdellä kierroksella paljon suurempi riski menettää sijoituksensa kuin pokerissa.

-Antti Kivivalli, 31.1.2010

#13890

Alkoipa pistelemään vihoiksi, kun niin inhottavasti haukut duunarit kirjoituksessasi, kyllä ne lääkärit ja lakimiehetkin lottoaa.

-duunari, 29.12.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ihminen tai muista aiheista.