Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Street view - tilannekuvia elävästä elämästä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: legato: (musiikissa) sitoen (esitettävä sävellyksen osa)
5 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Internet tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Street View tuli ja yllätti - ei kaikkia ehkä niin mieluisasti. 2 461 lukijaa, joista 470 eli 19% on antanut arvosanan (7).

Street view - tilannekuvia elävästä elämästä

Tämän viikon tiistai avasi meille internetiin uuden tavan vierailla paikoissa, jotka kiinnostavat. Google aloitti Street view-palvelun, jossa voi mennä kartalla haluamaansa paikkaan ja tutkia sen rakennuksia ja ympäristöä melkein kuin livenä.

Street view-palvelusta on monenmoista hyötyä. Sillä voi esimerkiksi:

  • tehdä reittisuunnitelmia tuntemattomalla paikkakunnalla ja tarkastaa, että on menossa oikeaan osoitteeseen
  • katsastaa, miltä vuokrattavat tai myytävät asunnot näyttävät
  • katsella etukäteen, miltä uusi työpaikka näyttää ulkoapäin
  • ihailla omaa kotipaikkakuntaansa kotikoneelta sen sijaan, että yleensä kiirehtii nopeasti eteenpäin vilkuilematta pahemmin ympärilleen
  • katsella omalta paikkakunnalta niitä alueita, missä ei yleensä muuten käy
  • käydä katselemassa paikkakuntia, joissa on asunut aikaisemmin
  • kierrellä kaupungeissa, jotka kiinnostavat ja joissa ei ole käynyt

Palvelua käytetään varmaankin myös hieman kyseenalaisempiin tarkoituksiin katsastamalla esimerkiksi, miten entinen tuttava tai kumppani nykyään asuu. Pihalla näkyvät autot, polkupyörät, lastenvaunut jne. kertovat nykyisestä elämäntilanteesta.

Suhtauduin palveluun toisaalta siten, että oli ihanaa nähdä oman kotinsa kuva ja tilannekatsaus viime kesältä googlen karttapalvelun kautta. Pihanäkymä oli onneksi suhteellisen siisti, vaikka Googlen kartta-auton tulosta ei ilmoitettu etukäteen :) Toisaalta, jos minulta olisi etukäteen kysytty, että haluanko tällaista palvelua, niin olisin todennäköisesti vastannut kieltävästi. Syynä se, että meitä internetin käyttäjiä on niin ylenpalttisesti neuvottu välttämään paljastamasta netissä mitään, mikä viittaa omaan henkilökohtaiseen elämään. Street view-palvelu tuli kuitenkin, eikä siinä kysytty etukäteen ainakaan tavallisilta ihmisiltä, että haluatko sitä ja hyväksytkö sen, että kuka tahansa palvelua käyttävä, joka tietää osoitteesi, voi katsella ja zoomailla kotiasi eri suunnilta ulkoa päin.

Street view-palvelusta on tarkempaa tietoa osoitteessa: http://maps.google.com/help/maps/streetview/

 

-Da Dam, 11.2.2010

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 7 kommenttia
Kommentit
#13322

Hymiöt eivät kuulu tällaisiin teksteihin. Eipä muuta.

-Tuntematon, 11.2.2010

#13323

“Street view-palvelu tuli kuitenkin, eikä siinä kysytty etukäteen ainakaan tavallisilta ihmisiltä, että haluatko sitä ja hyväksytkö sen, että kuka tahansa palvelua käyttävä, joka tietää osoitteesi, voi katsella ja zoomailla kotiasi eri suunnilta ulkoa päin.”

Kuka tahansa, joka tietää osoitteesi, voi halutessaan tulla paikan päälle katsomaan vielä useammasta suunnasta kuin mitä Google näyttää.

-Maria!, 11.2.2010

#13325

Tuntematon:

“Hymiöt eivät kuulu tällaisiin teksteihin.”

Kuka niin on sanonut :) No, jätän tuon hymion tuohon, koska puutuit siihen, mutta yritän välttää niitä seuraavissa mahdollisissa artikkeleissani. Minä olen kuitenkin mieltänyt homman niin, että hymiöillä voi niukasti käytettynä korostaa johonkin tiettyyn tekstinkohtaan liittyvää tunnetilaa myös artikkeleissa eikä pelkästään kommenteissa.

-Da Dam, 11.2.2010

#13330

“Kuka tahansa, joka tietää osoitteesi, voi halutessaan tulla paikan päälle katsomaan vielä useammasta suunnasta kuin mitä Google näyttää.”

Aika harva varmaan kuitenkin käytännössä tulee...

-lipa, 14.2.2010

#13333

Ei hymiöitä varmaan voikaan käyttää 80-luvulle jämähtäneen asenteen takia.

-Agakonna, 14.2.2010

#13352

Asiatekstiin hymiöt eivät silti kuulu, vaikka niitä muuten käyttäisikin.

-Julli, 20.2.2010

#13353

Julli:

Miten määrittelet asiatekstin. Onko tämä mielestäsi asiatekstiä? Ovatko Agorassa tällä viikolla nähdyt runot asiatekstiä? Minä suhtaudun täällä kirjoitteluun enemmän niin, että nämä ovat eritasoisia kirjoitelmia, joissa olen itse vielä aika lailla keskitasoa, kun vertaan omia kirjoituksiani esim. Teemun ja Aapon parhaisiin kirjoituksiin, joissa on loistavan kirjoitustyylin lisäksi hankittuna paljon monipuolista pohjatietoa. En pidä kuitenkaan niitäkään asiateksteinä.

Asiatekstiä ovat mielestäni ihan muut kirjoitukset, jotka yleensä läpäisevät ennen julkaisemista muitakin seuloja kuin kirjoittajan itse asettaman.

-Da Dam, 20.2.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Internet tai muista aiheista.