Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Päivän sana: kolportööri: kuljeskeleva kirjojen ja lehtien kaupustelija, varsinkin uskonnollisen tai aatteellisen kirjallisuuden myyjä

Pidätkö?


2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 17/min.
Hae
Teoria
Suomenruotsalaiset + pakolaiset (Uskottavuus: 0,0; 68 arviota)

Suomeen “ajautuvat” ulkomaalaiset pakolaiset opetetaan lähestulkoon pääsääntöisesti puhumaan uudessa kotimaassaan ruotsia, eikä suomea. Tämä tietenkin johtuu siitä, että näin menetellen suomenruotsalaisten asema kielellisenä vähemmistönä säilyttää kokonsa, jopa kasvaa. Tilastoja tutkimalla voimme selvästi todeta, että suurimmat muuttokeskittymät ulkomaalaisten taholla ovat juuri Helsingissä ja Vaasan seudulla, sillä niillä alueilla ruotsinkielen tehokas opetus on helppo järjestää. Myös alkuperältään ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä on huomattavan suuri nimenomaan suomenruotsalaisten opiskelijoiden keskuudessa. Ruotsinkielen opetustahan perustellaan sillä, että se on suomea helpompaa -mutta sitä selitystä ainakaan minä en purematta niele!

Kun joka vuosi ruotsia puhuvaan vähemmistöömme “koulutetaan” uusia jäseniä, on ruotsinkielisten huomioasema myös jatkossa taattu.


-Taiga, 11.9.2004 15:03

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2