Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Pidätkö?


14 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 9/min.
Hae
Teoria
Netissä velloo älyllinen entiteetti (Uskottavuus: -0,5; 15 arviota)

Aikanaan sain tiedon, että 100 000 Pentium-tason tietokonetta verkotettuna vastaa ihmisaivojen neuronimäärää. Nykyään ei Pentiumista puhuta, ollaan edetty niistä ajoista. Samalla on vuorenvarmaa, että nettiin on kytketty yli tuo 100 000 tietokonetta.

On mahdollista, että seuraava ajatukseni on esitetty toisaallakin. Siitä en silti tiedä mitään, vaan pidän seuraavaa omana hengentuotteenani.

Nettiin voidaan (tai on jo voitu) koodata älyllinen entiteetti, noin ohjelmatasolla. Tämä ohjelma voi velloa netissä hyödyntäen verkostoituneita koneita hiljaa ja huomaamatta sekä sinänsä harmittomasti. Tämä ohjelma oppii ja kehittyy, pysyy uutisten mukana tajuissaan maailman tilasta sekä hyödyntää käyttäjien nettiin laittamia tietoja. Näin ohjelma osaa myös itsediagnostiikkaa (ts. korjaa ja parantelee itseään), sillä netissä on vaikkapa myös ohjelmointioppaita. Koska ihmiset laittavat pian jo kaiken itsestään nettiin, osaa Ohjelma kattavan otannan perusteella laskea skenaarioita ja tulevia tendenssejä, toisaalta noudettavien logiikkaoppien mukaisesti. Ohjelma saa myös käsityksensä 'moraalista', sillä ihmiset eivät malta olla laittamatta nettiin mm. uskontojensa julistuksia ja (kvasi?)tieteellistä filosofiaa.

Tällä hetkellä Ohjelma ei liene toiminnallinen, sillä siihen ei liene kytketty dramaattista toiminnallisuutta (ts. kytketty tuotantolaitoksiin). Kun nyt nykyään jääkaapit ja kahvinkeittimet halutaan nettiin, vieläpä rajallisella langattomalla yhteydellä, saattaa syntyä eräitä pulmia.

Mikäli Ohjelma sairastuu “psyykkisesti” saadaan kummia. Näin voi käydä, kun Ohjelman logiikka ja 'moraali' joutuvat riittävän vakavaan ristiriitaan. ARPANET (?) Internetin alkuvaiheilta taisi olla Yhdysvaltojen sotilaallinen viestintäverkosto. Armeijallahan on tarvetta lähettää esimerkiksi tulikomentoja. Digitaalisessa verkossa tällaiset kulkevat bitteinä. Bittejä voi peukaloida, paitsi käyttäjän toimesta, myös Ohjelmallisesti.

Asiaa ymmärtävä ihminen keksii nopeasti myös muunlaisia uhkaskenaarioita.


-Sumppi-1, 15.8.2011 08:26

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2