Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Päivän sana: stabiili: vakaa, vankka, paikollaan t. tilassaan pysyvä

Pidätkö?


7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 11/min.
Hae
Teoria
Kekkonen syyllinen Kennedyn murhaan (Uskottavuus: 0,1; 52 arviota)

John F. Kennedyn murha 1963 oli alusta loppuun tasavallan presidentti Urho Kekkosen suunnittelema. Kekkoselle tuli tarve hankkiutua Kennedystä eroon vuoden 1961 Yhdysvaltain-vierailunsa jälkeen. Tuon vierailun aikana Kekkonen yritti vakuuttaa Yhdysvallat Kennedyn johdolla Suomen puolueettomuuspolitiikan linjauksista. Vierailu päättyi kuitenkin ikävissä tunnelmissa, kun Neuvostoliitto sen aikana lähetti Suomelle nootin. Ulkoministeri Karjalainen joutui keskeyttämään vierailunsa välittömästi ja lentämään Havaijilta kotimaahan, ja loppujen lopuksi Kekkosen oli seurattava perässä. Nootin aiheuttama reaktio saattoi Kekkosen puolueettomuuspuheet kyseenalaisiksi amerikkalaisten silmissä, eikä Suomella tai sen presidentillä ollut enää uskottavuutta Kennedyn edessä. Kennedyn oli siis kuoltava. Kekkonen antoi SUPOn tehtäväksi valmistella Kennedyn salamurha ja toteuttaa se niin, etteivät mitkään merkit viittaisi Suomeen. Vanhana valtiollisen poliisin miehenä Kekkonen osallistui itse hyvin aktiivisesti suunnitelman valmisteluun.

Murha toteutettiin, kuten tunnettua, Dallasissa vuonna 1963. Kennedyn ampui supolainen Lee Harvey Oswald alias Leevi Harri Ossilainen. Hän jäi kiinni, joten toisen supolaisen, Jack Rubyn alias Jaakko Rupiaisen oli ammuttava hänet, ennen kuin jotakin kohtalokasta paljastuisi. Murhaa tutkinut Warrenin komissio ei kuitenkaan löytänyt yhtäkään Suomeen viittaavaa seikkaa tutkimuksissaan. USA:n suomalainen diplomaattikunta olikin tehnyt parhaansa sabotoidakseen komission toimintaa. Kunhan valtion viimeisetkin arkistot aukeavat, tämä totuus paljastuu koko maailmalle.

Mutta jos Kennedyn murhan takana oli Suomen valtio, mahtaako Lincolnin, Garfieldin tai McKinleyn murhista löytyä yhtymäkohtia Suomeen...?


-TOTUUS, 7.4.2005 13:51

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2