Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Päivän sana: arsenaali: asevarasto; arkikielessä: keinojen valikoima

Pidätkö?


10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 12/min.
Hae
Teoria
Interaktiivinen digi-TV (Uskottavuus: 0,3; 30 arviota)

Aikanaan korkealla profiililla mainostettu digi-TV:n interaktiivisuus on vaiettu kuoliaaksi, koska siihen tarvittava ns. paluukanava on kaikessa hiljaisuudessa otettu viranomaiskäyttöön. Jokaisessa digisovittimessa on sisäänrakennettu mikrofoni, videokamera, GPS-paikannin, gyroskooppi ja monta muuta instrumenttia, jotka äänen ja videokuvan lisäksi rekisteröivät sijaintipaikastaan suuren määrän yksityiskohtaista tietoa, vaikkapa lämpötilavaihtelut tai huoneessa olevien henkilöiden biotunnisteet.

Se mahdollistaa kansalaisten laajamittaisen tarkkailun. Vielä tähän mennessä kerättyä dataa on käytetty vain tilastollisesti esim. viranomaismaksujen ja verojen tuottojen optimointiin. Seuraavana on vuorossa TV-lupavalvonta. Kun avaat telkkarin maksamattoman lupamaksun eräännyttyä, ilmestyy tarkastaja ovellesi parissa minuutissa.

Suurimpien puolueiden ajamana on rakenteilla poliittisten mielipiteiden valvontajärjestelmä. “Toisinajattelijoista” pidetään rekisteriä. Heidän urakehityksensä pysäytetään, työnsaantia hankaloitetaan samalla kun koko tsaristinen hallinto laitetaan kaikessa ankaruudessaan vaikeuttamaan heidän elämäänsä. Tavoitteena on ei-toivottujen henkilöiden masentaminen ja köyhdyttäminen, joka lopulta johtaa syrjäytymiseen sekä edelleen poliittiseen passivoitumiseen.

Hallintoalamaisiaan simputtavan julkisen sektorin lisäksi myös Teosto näkee uudessa tekniikassa huikeita mahdollisuuksia. Parhaillaan lobataan lakimuutosta, joka sallii tekijänoikeusmaksujen keräämisen kotitalouksissa soitettavasta musiikista. Tosin tämä ei ole mitään verrattuna niihin skenaarioihin, joita Liikkuva poliisi yhdessä Tiehallinnon ja Valtiovarainministeriön kanssa kaavailee tulevaisuutta varten. Silloinhan jokaisessa autossa on pieni TFT-näyttö, johon muiden herkkujen lisäksi kuuluu digi-TV…


-Orange, 28.4.2006 08:54

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2