Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Pidätkö?


2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 14/min.
Hae
Teoria
LIIKKUVAN POLIISIN TUOTANTOPALAVERIT (Uskottavuus: 0,6; 122 arviota)

Kaikista länsimaisiksi demokratioiksi itseään kutsuvista valtioista ainoastaan Suomi budjetoi valtion tulo- ja menoarvioon ylinopeus- ym. liikennerikkeistä valtiolle tuloutettavat sakot. Kyseessähän ei ole mikään pikkusumma vaan melkoinen rahastusautomaatti, jolla EU-maiden välisessä kovassa verokilpailussa aiheutuvaa tulovajetta pystytään näppärästi paikkailemaan.

Tämä tapahtuu tietenkin hyvässä yhteistyössä tiehallinnon kanssa, joka sopivasti järjestelee tietyille vähän liikennöidyille ja erinomaisen hyväkuntoisille tieosuuksille kohtuuttoman alhaisia nopeusrajoituksia, jotka suorastaan provosoivat ajamaan parinkympin ylinopeutta, kunnes sitten alkavat valot vilkkua takaa, tai ollaan tien syrjässä käsi pystyssä.

Useimmiten järjestelmä toimii valtion kannalta erinomaisesti taaten tasaisen kassavirran. Kvartaalitalouteen siirtyneessä yhteiskunnassamme liikkuva poliisi seuraa kumalatiivista kertymää suhteessa budjetuituun sakotukseen äärimmäisen tarkasti. Neljännesvuosittain järjestetään johdon katselmus ja viikoittain tuotantopalaveri.

Useimmiten budjetoitu 'myynti' kyetään ylittämään, mutta varsinkin liikenneturvan kampanjoiden, samoin kuin TV:ssä uutisoitujen järkyttävien kuolonkolarien jälkeen, autoilijat väliaikaisesti hölläävät kaasujalkaa. Tällöin jäädään ikävästi budjetista jälkeen. Asia otetaan tietenkin nopeasti esille seuraavassa tuotantopalaverissa.

Ensimmäisenä toimenpiteenä valvontaa tehostetaan koko valtakunnassa. Voi hyvinkin käydä että esim. Tampereella vähentyneet 'käryt' saadaan osavuosikatsaukseen mennessä kirittyä kiinni Uudeltamaalta. Tarvittaessa otetaan käyttöön lisäresursseja tuottamattomilta järjestys- rikos- ja huumepoliisilta.

Jos tämäkään ei auta, valvonta keskitetään kaikista suurituloisimpiin autoilijaryhmiin, koska maksettavan sakon suuruus määräytyy maksukyvyn, eikä teon vakavuuden mukaan. Ratsiat pidetään juppikaupunginosissa sekä golfkenttien, purjehdusseurojen ja laskettelukeskusten läheisyydessä. Tällöin vaaditaan jo suurta tarkkaavaisuutta ettei vahingossa haaviin jää liian vaikutusvaltaista tahi isokenkäistä saalista. Resurssit eivät enää riitä nuorison ja muiden maksukyvyttömien autoilijaryhmien kaahailuihin puuttumiseen.

Tilanteen pitkittyessä tulee painetta valtaeliitin suunnasta hyväosaisten ahdistelun lopettamiseksi, ja toisaalta valtiovarainministeriöstä budjettivajeen paikkaamiseksi. Tällöin otetataan käyttöön äärimmäisessä hädässä viimeinen ja kaikista järein keino: Valtioneuvoston päätöksellä määrätään väliaikaisesti kaikille tieosuuksille kattonopeus 60 km/h ja pakollinen ajopiirturi jokaiseen henkilöautoon. Puolustusvoimien varikoille on kriisiaikoja varten varastoitu 2,5 miljoonaa ajopiirturia. Yleisesti luullaan että näissä varastoissa on jalkaväkimiinoja. Tämän takia ei Suomi ole allekirjoittanut henkilömiinoja kieltävää Ottawan sopimusta. Se on kuitenkin vain nerokas harhautus vieläkin pirullisemman aseen eli ajopiirturin peittelemiseksi.

Piirturin kiekot on toimitettava kuun lopussa lähimmälle poliisiasemalle, jolloin sakotusvaje saadaan nopeasti paikattua. Kaikkien pankkien kanssa on myös salaisesti sovittu että autoilijat voivat tehdä liikkuvan poliisin kanssa suoraveloitussopimuksia, jottei huolimattomuudesta johtuvat sakon laiminlyönnit ja niistä seuraavat muunnosrangaistukset ehdottomaksi vankeudeksi, kohtuuttomasti kasvaisi. Liikennesakko ei siis ole rangaistus vaan sattumanvaraisesti määräytyvä veroluonteinteinen maksu.


-Karpolla olis asiaa, 28.5.2004 08:07

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2