Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Pidätkö?


6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 5/min.
Hae
Teoria
Koulujen uskonnon opetus jopa vakava-asteista aivopesua? Tätä kannattaa miettiä! (Uskottavuus: 1,1; 210 arviota)

Kiitos jo etukäteen jos luet tekstin loppuun asti, ja huomaat miten totta tämä on.

Olen itse vasta 17 vuotias nuorimies, opiskelen asiakaspalvelu ja markkinointi puolella merkonomiksi. On aivan selvää ja huomattavissa, että koulujen uskonto on tietynlaista “aivopesua”. Jos mietimme ala-asteella opetettavaa uskontoa, perustuu se suurimmaksi osaksi uskonnon historiaan. En kuitenkaan puutu kysymykseen: “Mikä on totuus?”. Jumalasta, “Herran” olemassa olosta lienee turha keskustella tieteen ja uskonnon ristiriitaisuuden johdosta.

Todellisuus, uskontojen häilyvä raja ja erilaisuus. Itse olen ateisti, vakaumukseni en anna kirjoitukseen vaikuttaa. Uskonnon historia ja raamatun tapahtumat kuuluvat toki ylseis-sivistykseen, taasen noin 4 luokalla alkava uskonnon opetus on tehokasta aivopesua. On väärin että lapsi taivutetaan uskomaan asiaan, johon ei vedenpitäviä todisteita ole. Taannoin MTV3:lla esitettävässä ohjelmassa “45 minuuttia” oli tapaus, jossa alaluokkalainen poika oli sanonut koulussa ettei usko jumalaan. Opettaja otti yhteyttä kotiin, ja asian johdosta järjestettiin palaveri jossa oli opettaja, oppilas, oppilaan vanhemmat ja mahdollisesti myös rehtori. Karkeimmillaan muistan aikuisten, lestaadiolaisten tai muuten uskovaisten ihmisten sanoneen lapsille , muille kuin omilleen, että joutuu ikuiseen kadotukseen ellei usko jumalaan. Tämä on niin väärin. Kuinka esimerkiksi 10 vuotias lapsi ymmärtää asian? Jos minä en usko jumalaan, enkö pääse taivaaseen vaan joudun helvettiin saatanan luokse? Ja tämä on aivan totta! Olen aivan totaalisesti sitä mieltä että uskonnon opetuksen täytyisi siinä vaiheessa, jolloin nuorta aletaan kasvattamaan uskontoonsa koulussa, pitäisi uskonnosta tulla valinnainen oppiaine. Tässäkin on oma “Keppi ja porkkanansa”. Sen verran minäkin 17 v nuorena miehenä ymmärrän, että todella monet oppilaat sanoisivat olevansa “ateisteja”, edes ymmärtämättään mitä sana tarkoittaa. Tähän on ratkaisu. Eri uskontojen tavat, rituaalit sekä historia ovat todella mielenkiintoisia. Jotka kristinuskoon eivät haluaisi taivutettavan, voisivat opiskella omassa ryhmässään. Ryhmässä tutustuttaisiin kaikkiin uskontoihin omana asianaan. Nuoret saisivat järkkymättömän hyvän pohjan yleis-sivistykseen muistakin heille ennestään tuntemattomista uskonnoista. Muslimien tavat, juutalaisten tavat ym. uskonnot. Tieto olisi oppilaille vain tietoa, historiaa ja opettaisi nuorille suovaitsevaisuutta ja ymmärrystä toisiin asioihin, tarinoihin ja hengenolentoihin. Opettaja voi toki olla uskovainen, helluntalainen, lestaadiolainen, muslimi, juutalainen tai ihan mihin tahansa uskontoon kuuluva ihminen, joka vain antaa puolueetonta tietoa. Saavathan esimerkiksi muslimit vapauden uskonnosta ainakin suomessa, ja muut jotka eivät kristinuskoon kuulu. Olisi korkea aika havahtua siihen, että “Ateistit, ihmiset jotka uskovat siihen etteivät usko mihinkään” saisivat vapautuksen tästä todella suuresta vääryydestä, eikä heitä sen enempää taivuteltaisi, vaan he voisivat opiskella uskontojen ruutineja ja tapoja.

Toinen asia on mys täyttä hulluutta, kuulut kirkkoon, kuulut kristiuskoon, ja se ei todellakaan ole ilmaista. HYVÄT IHMISET! KUN TEILLÄ SEURAAVAN KERRAN EI OLE TEKEMISTÄ, LASKEKAA HUVIKSENNE, PALJONKO MAKSATTE KIRKOLLISVEROJA PITEMMÄLLÄ AJALLA, VOITTE LASKEA SEN YKSINKERTAISESTI ESIMERKIKSI OSOITTEESSA WWW.EROAKIRKOSTA.FI VEROLASKURILLA. MIETTIKÄÄ MITÄ MAKSAMILLANNE VERORAHOILLA OLISITTE SAANEET? Älkää siis turhaan epäröikö, JOS ette usko siihen mitä teihin yritetään juurruttaa (en toki kiellä etteikö olisi mahdollista että on olemassa jokin ylmepi voima, en vain usko siihen), erota kirkosta jos tunnette maksavanne turhasta. Voitte lukea syitä Ilman muita mutinoita ihmiset sen maksavat, ja mikä ettei, jos käy jumalanpalveluksissa, uskoo jumalaan, luottaa uskontoonsa jne. Mutta entäs me “vääräuskoiset”? Maksamme kirkollisveroa kirkolle vaikka emme jumalaan usko. Pitäisikö ateistien jotka eivät kirkkoon kuulu, maksaa tieteellisveroa tiedelaitoksille siitä että uskovat tieteen syntykertomukseen? Suomi on hyvä maa, arvostan suuresti sotaveteraaneja, vanhoja, itseäni vanhempia ihmisiä, merkkihenkilöitä ja suomalaisuuteni on minulle kunnia ja ylpeilyn aihe, mutta silti tässä korkea elintasoisessa maassa on jo pelkästään koko maan koulun uskonnonopetus aivan leväperällä. Toivottavasti äänemme saadaan kuuluviin, ja asiaan tulee vielä joskus muutos. En halua koskaan joutua tilanteeseen jossa lapseni tulee esimerkiksi itkien sanomaan että ei usko jumalaan, ja koulussa tai muualla joku on sanonut hänelle hänen joutuvan helvettiin vääräuskoisuutensa johdosta! osoitteessa löytyy sata syytä erota kirkosta, jotkut ovat humoristisia, mutta monet aivan täyttä totta! Tuntekaa siis itsenne ja tehkää miten parhaaksi näette.


-Rockefeller, 12.1.2007 10:08

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2