Lintukoto logo

Lintukoto / Muut / Salaliittoteoria

Lintukoto etusivu > Muut > Salaliittoteoria > Haku

Päivän sana: kassaatio: alemman oikeusasteen päätöksen kumoaminen

Pidätkö?


14 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 20/min.
Hae
Teoria
Armeijan tarpeellisuus (Uskottavuus: 0,1; 20 arviota)

Suomen Armeija. Melkein jokaiselle Suomalaiselle tulee heti mieleen suomalainen sisu sekä veteraanit. Suomi voitti Neuvostoliiton aikoinaan huomattavasti pienemmällä armeijalla. Nykyään samankaltaista mahdollisuutta tuskin olisi, mihin siis tarvitsemme armeijaa?

Ennen suomalainen sisu tarkoitti yhteishenkeä ja naapuriin luottamista kuin omaan veljeensä, nykyään suomalaista sisua ei enää ole, on vain joukko toisilleen tuntemattomia suomalaisia. Ennen naapurit pitivät huolta toisistaan, nykyään on hyvä jos naapurukset tietävät edes toistensa sukunimet.

Ennen olivat suomalaiset rautaa, kansalaiset kävelivät pitkiä matkoja hakemaan voita, nuoruudesta opittua kunnon ylläpitoa uhan alla. Nykyään, tietokoneiden, matkapuhelimien, pikaruokaravintoloiden, valmisruokien, julkisen liikenteen, autojen ja ties kuinka monen muun laiskuudeksi luokiteltavan asian käyttäjät uskovat vieläkin päihittävänsä Venäjän armeijan joka on koventanut kuria, poistanut yksilöllisyyttä, luonut lähes täydellisiä tappokoneita omaan armeijaansa.

Lähestulkoon enemmän kuin joka toinen Suomalainen menee jopa lähikauppaan maitoa hakemaan autolla, oli se sitten oma tai julkinen.

“Tietoisuus” omasta ja oman maan turvallisuudesta pidetään yllä pakkoarmeijalla josta pieni marginaalinen osa yltää sotilaallisissa toimissa edes huonoimpien isoisiemme tasolle. Silti monet uskovat vielä että tulkoon Venäjä, olemme valmiita. Suomen armeija keskikunto on surkeaa, Venäjän taas lähestyy ammattiurheilijoiden tasoa. Mietit varmaan että osaamme sentään ampua, sekä sodankäyntitaitomme ovat samalla tasolla, ainoastaan kuntomme on huonompi. Mietitäänpäs hetki nykyajan sodan mahdollisuuksia.

-Syntyy sota ja pitää puolustaa maata. mahdollisuutemme ovat huomattavasti huonommat kuin ne olivat talvisodassa ja jatkosodassa. Silloin menetimme Karjalan ja muita maamme osia. Mitäköhän menettäisimme seuraavaksi? Poikiemme henget sekä maamme, olisiko se järkevää? Kannattaisiko ymmärtää milloin kannattaa lopettaa egoilu pienestä ja pippurisesta?

-Tietoinen uhka että vastassamme olevalla valtiolla on joukkotuhoaseita (oletuksena Venäjä) alentaa huomattavasti sodan käynnistyessä miestemme moraalia.

-Tietoisena uhkana toimii myös Venäjän hallitus jonka johdossa on vähintään yhtä sekopäisiä joskin viisaampia ihmisiä kuin Yhdysvalloissa.

-Ainoa mahdollinen uhkamme tuntuu olevan Venäjä.

Mutta miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? Motiivihan pitää aina olla johonkin järkevään tai järjettömäänkin asiaan.

-Suomessa on maantieteellisesti erittäin hyviä sotilaallisia sijoituskohteita. Esim. itämeren itärannikko, lappi.

-Suomella on paljon makeaa vettä ja asumatonta seutua, joista olisi paljon hyötyä (ydin)sodan syttyessä kahden suurvallan välille. (Yhdysvallat ja Venäjä)

-Toinen kylmä sota. Edellisellä kerralla Neuvostoliittossa tapahtui vakava ydinonnettomuus, jos sitä haluaa pitää onnettomuutena. Tšernobylin ydinvoimalan räjähdyksestä Neuvostoliitto sai erittäin mahtavia kokeellisia tietoja sekä taitoja mahdollisen ydinsodan syttymiselle. Olisiko myös mahdollista käyttää Suomea tälläisessa kokeessa? (oletuksena mahdollinen toinen kylmä sota tai kolmas maailmansota)

-Olisiko meillä mitään mahdollisuuksia torjua tälläista? Vastaus on ei.

-Paljonko on hyötyä jalkaväestä joukkotuhoaseiden aikana? Vain luoja tietää.

Mitä siis teemme armeijalla joka “pakottaa” lähes kaikki Suomalaiset puolustamaan maatamme mahdollisilta uhkakuvilta?

Miksei järjestetä palkka-armeijaa? Monet jotka todella haluaisivat/pystyisivät käymään armeijan sellaisena kuin se oli ennen, kävisivät sen. Nykyään vuosi vuodelta armeija lipsuu löysemmäksi kuin edellisenä vuotena.

Onko Suomella tosiaan uhkaavia vihollisia joiden takia armeija pitäisi pitää pakollisena?

Olisiko suomalaisia tosiaan tarpeeksi kannattavaan palkka-armeijaan? n. 30 000 miehen palkka-armeija.

Onko kyseessä yksilönvapauden riisto? Tarvitsemmeko todella massa-armeijaa väkilukuumme verrattuna?

Onko itsenäisyys edelleen niin tärkeä asia että sitä kannattaa puolustaa? Kuulummehan EU:hun josta on hitaalla vauhdilla kehittymässä (ellei ole jo kehittynyt) uutta Neuvostoliittoa eri ideologialla. Muistaakseni joku viisas suomalainen herra on sanonut: “Itsenäisellä valtiolla on oma lippu sekä oma valuutta” Meillä on ei ole enää omaa valuuttaa, kohta myös lippumme on EU:n kehittelemä. Mitä silloin tarkoittaa itsenäisyys jonka vuoksi niin kovasti isämme taistelivat? Huomaahan sen että maatamme johtaa jokin suurempi taho kuin omat kansalaisemme. Olisiko armeijan vaihtoehtonaki parempi liittyä Natoon ja siirtyä palkka-armeijaan?


-Joulukinkku, 10.12.2007 19:41

Kuinka uskottava teoria on?
-2 -1 0 +1 +2