Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Liiallista kaunistautumista

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: sfääri: taivaanpallo; etenkin yhdyssanoissa: maapalloa ympäröivä kerros; kuvaannollisesti: henkisen t. kuvitellun elämän "kerros", usein "maasta irti" olemista ilmaistaessa

Pidätkö?


2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 8/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Luonnollisuus on kauneinta. Ehostaminen on eri asia kuin naamioituminen. 4 334 lukijaa, joista 531 eli 12% on antanut arvosanan (7+).

Liiallista kaunistautumista

Liki kaikki naiset ehostavat itseään kosmetiikalla. Myös miehistä valtaosta tekee samaa, mutta yleensä aikalailla eri mittakaavassa. Sinänsä tässä ei ole yhtikäs mitään “pahaa” tai “väärää”, on täysin oma asiansa miten itseään laittaa. Hyvin mielenkiintoiseksi asia muuttuu niiden perusteiden kautta, joita kaunistautumiselle annetaan, jos siitä tulee puhetta.

Harvat myöntävät ehostautuvansa muita vuoksi, vaan aina “itseä varten”. Nämäkään ihmiset eivät kuitenkaan kaunistaudu “itseään varten” jos ovat koko illan yksin kotona. Uskon kuitenkin väitteen todeksi. “Oma itse” ei tarkoitakaan omaa fyysistä ulkonäköä, vaan itsevarmuutta. Jos on “panssari” ja täysi sotamaalaus päällä ja tietää, että epätasaisuudet on hiottu, on itsevarmuus ja itseluottamus korkealla. Itsevarmat ihmiset vetävät muita puoleensa. On vaikeaa kuvitella, että potentiaalinen kumppani kiinnostuisi siitä omaa säälittävyyttään itkevä surkimus tulisi vonkaamaan “ota edes sä kun kukaan muukaan ei!”

Minun mielestäni suuri osa meikkaavista naisista meikkaa liikaa. Tätä tosin ei saa sanoa ääneen edes yleisellä tasolla. Mielenkiintoista kyllä, suurin osa tuntemistani miehistä on kanssani melkein täsmälleen samoilla linjoilla. Meikki, joka peittää enemmän kuin jättää näkyviin, on piiloutumista eikä ehostumista. Se kertoo, että sen kantaja on epävarma itsestään eikä uskalla tulla esiin “luonnollisempana”. Lisäksi se viestii petoksesta – miksi tuo piiloutuu noin, onko se salannut muutakin, voiko siihen luottaa?

Vastustusreaktio selittyy hyvin tästä samasta näkökulmasta. Jos naisen pitäisi jättää meikki pois, hän joutuisi luopumaan myös osasta itsevarmuuttaan, mikä on ymmärrettävästi vaikeaa, varsinkin kun puuttuvaa itsevarmuutta ei niin vain hankita – se kehittyy ajan myötä, eikä silloinkaan kaikille. Kuinka moni olisi valmis luopumaan osasta maailmankuvaansa sen vuoksi että jonkun tuntemattoman tyypin kommentti kuulostaa siltä?

Sitä ei ehkä tulla ajatelleeksi, että jos joku toinen tästä ihmisestä kiinnostuu, hän tulee väistämättä näkemään tämän myös ilman meikkiä. Tosin, se ei haittaa – minä olen liki poikkeuksetta pitänyt enemmän meikkaamattomista kuin meikatuista naisista, tai ainakin niin vähän meikatuista, että sitä ei edes huomaa. Minä olisin paljon enemmän otettu ja kiinnostunut ihmisestä, joka jättää tunnin meikkaussession 5 minuuttiin ja viettää minun kanssani tunnin pidempään.

Miehillä on toki omat keinonsa itsevarmuutensa kohottamiseksi enkä epäile lainkaan etteikö niissä olisi samanlaisia mekanismeja kuin tässä. Kyse ei suinkaan ole vain naisten “heikkoudesta”, vaikka lähinnä naisia tässä onkin tarkasteltu.

Meikkaamaton tai lähes meikkaamaton, luonnollinen, iloinen, optimistinen, persoonallinen, itsevarma ja ymmärtäväinen nainen on kauneinta mitä tiedän. Kaikeksi onneksi minulla on etuoikeus asua sellaisen kanssa.

-Aapo Puskala, 12.1.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 52 kommenttia
Kommentit
#403

Itsestään pitää pitää huolta; osoittaa että arvostaa itseään ja toisaalta myös ottaa muut ihmiset huomioon muun muassa siten, että peseytyy ja esiintyy edes jossain määrin siististi. Työelämässä ja ihmissuhteissa on vaikea saavuttaa muiden ihmisten luottamusta, jos haisee kuin rankkitynnyri ja näyttää resupekalta.

Joissakin asemissa (ja jossakin iässä) olevat naiset eivät myöskään voi oikein työn puolestakaan esiintyä ilman meikkiä, koska se vaikuttaa muiden ihmisten suhtautumiseen. Ei meikkiä tarvitse levittää maalitelalla, mutta esim. hiestä kiiltävä naama ei välttämättä ole se ihan houkuttelevin ulkonäköpiirre. Jotkut “joutuvat” käyttämään meikkiä, vaikka se olisi itselle samantekevää, koska ammatillinen asema sitä vaatii. Eivät kaikki voi mennä töihin myöskään farkuissa ja T-paidassa.

On kuitenkin surullista, jos joku ei voi viedä edes roskia ilman huolellista meikkaussessiota. Monet nuoret ja nätit naiset valitettavasti myös peittävät suuren osan parhaista ulkonäkövalteistaan sotamaalauksen alle. Ja kun jo nuorena totuttaa itsensä siihen, ettei voi koskaan esiintyä meikittömänä, niin milläs siitä enää vanhetessaan eroon pääsee...

-katri, yleensä meikitön, 12.1.2004

#408

Mulla on sama onni kuin Aapolla :)

-xyz, 13.1.2004

#412

Meikkaus ja hygienia ovat vähän eri asioita ja käsittääkseni meikkaamaton ihminen voi näyttää hyvännäköiseltä. Vai onko kaikki miehet hiestä kiiltäviä?

Nuoren tytön ylimeikkauksen voi ymmärtää epävarmuutena, mutta kun aikuinen nainen vetää ylimeikkauksen, niin onhan se lähes poikkeuksetta karmeen näköistä.

Loppujen lopuksi meikkauksen tarkoitus on kai herättää vastapuolen kiinnostus. Mutta tiedoksi vaan rakkaille naisille, että suurin osa miehistä arvostaa luonnollista kauneutta. Jatkuva meikkaus on beatybusineksen keksimä hokema saada turhatuotteensa myydyksi ja sikahintaan.

-Jake, 14.1.2004

#422

Mä nyt ainakin myönnän ihan suoraan, että meikkaan pääasiassa muita varten. Laittautuminenhan ON hemmetin hauskaa, mut eipä sitä tekisi jos uskoisi viettävänsä illan yksinään. Ja kokemukseni perusteella se, että miehet väittää meikkaavien naisten meikkaavan liikaa, johtuu siitä etteivät he edes tajua kevyttä perusmeikkiä (ripsari, huultenrajaus&puuteri). Oikeesti suurin osa naisista meikkaa just hyvin eli niin ettei sitä tajua.

Itekkään en pidä “sotamaalauksista”. Mun on jo pari vuotta ollu tavoitteena päästä yhden kaverini kanssa saunaan ihan vain että saisin tietää miltä se oikeasti näyttää...

-Tamara, 17.1.2004

#425

Hui, pitääkin alkaa vähän katsomaan miten paljon sitä kosmetiikkaa naamaansa laittaa..

-ikonén, 17.1.2004

#435

Meikku meikkaa naturellisti jos ollenkaa normaalioloihin. Töihin enemmän, kun pitää olla “siisti”. Siistin määrittelee pomoni, en minä. juhliin juhlameikki, tosin voin kulkea täydessä tällingissä keskellä arkipäivääkin, jos on sellainen olo ja kuteet.

-HIISI, 22.1.2004

#457

Hah. Ei pitäisi naisia pelkästään syyttää meikkaamisesta. Syyttäkää niitä paljonopuhuttuja ympäristön paineita ja niitä älyvapaita akkainlehtiä, jotka on pullollaan jos minkämoista meikki- ja pynttäytymisohjetta, joita lukiessa ei tiedä itkeäkö vai nauraa.

-n.5 min arkena, 10 min juhlana, 27.1.2004

#524

Mieheni on Aapon kanssa samaa mieltä (luojan kiitos!). Itse kuitenkin meikkaan toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Mitään pakkoa ei onneksi ole! Luonnollisuuden vaatimus on miehessä hurmaava piirre...

Tunnen kuitenkin miehiä, jotka vaativat vaimoiltaan kauppamatkoillakin huoliteltua meikkiä, jotta ilkeävät lähteä näiden kanssa ulos (ja näissä tapauksissa nainen on vieläpä luonnostaankin hyvän näköinen! Taitaa olla edustusvaimo...).

-feministi, 19.2.2004

#617

Aika uskomatonta että joku yhdistää meikkaamisen siisteyteen. Tämä todistaa vain kuinka hyvin kosmetiikkayritykset ovat onnistuneet aivopesemään suomalaiset naiset. Eikö sille kosmetiikkaan kulutetulle ajalle ja rahalle olisi parempaakin käyttöä. Kosmetiikkatuotteet boikottiin, luonnollisuus kunniaan.

-Omnos, 29.3.2004

#623

Tietty määrä meikkiä auttaa luontoäitiä, enempi on liikaa. Kun sen rajan vain osaisi vetää oikeaan kohtaan...

-Taikakeiju, 31.3.2004

#629

Voinen puhua aika monen miehen puolesta kun sanon ettei mikään määrä meikkiä, vähän tai paljon, auta luontoäitiä yhtään. Ei naisten tarvitse tehdä mitään näytääkseen kauniilta. Kunhan suomalaiset naiset lopulta tajuavat jättää feminismin ja kosmetiikkamainokset omaan arvoonsa, heistä tulee jälleen haluttavia. Nykymuodossaan suominaiset ovat vastenmielisiä, noin yleisesti puhuen. Toivoisin suomalaisten naisten löytävän naisellisuutensa uudelleen, mutta meikkipurkista se ei löydy. Katsokaa mallia intialaisista naisista.

-Omnos, 2.4.2004

#693

itse en meikkaa koskaan, erinäisistä syistä. silti vientiä on ollut. en ymmärrä niitä tyttöjä/naisia jotka meikkaavat jopa kouluun, mitä järkeä siinä on? joka nuorten lehdessä on aina meikkaus ohjeita ja pukeutumisohjeita. nythän mainostetaan teininoita sabrina lehteä jonka mukana tulee meikkejä... kaikkea kanssa...

-lmk, 30.4.2004

#699

Itsevarmuus on vähän vaikea juttu. Luulisin, että se vaivaa aivan yhtälailla miehiä, kuin se vaivaa naisiakin. Monet naiset löytävät ratkaisun meikkipurkista, joten suotakoon se heille. Sen ymmärrän, että ruma meikki ei miellytä kenenkään silmää. Sen sijaan se, että pidetään vähästä meikistä ja samalla pidetään jotain Pamelaa ja Cindyä varsin kauniina, ei oikein kuulosta vakuuttavalta. Sitäpaitsi: Miten vahva meikki tekee jostakusta epäluotettavan?

-haukkuja otetaan vastaan..., 6.5.2004

#725

en sanoisi nyt mitään itsevarmuudesta, kerron pari omaa kokemustani ennemmin. tänä vuonna olen mennyt jokaiseen koulun discoon, sillä yläasteellahan tuli uudet pojat. pelkäsin kuitenkin käyvän samoin kuten ala-asteella, minua pidetään vaan hikkaritavina, joka ei tajua mitään muodista. en minä sellainen ole, olen aina halunnut farkut, mutta en vaan ole saanut. olen halunnut meikkejä, mutta luotan silti omaan kauneuteeni. luokittelisin karusti nämä:1)ei ollenkaan meikkaavat:tavit/tytöt jotka vastustavat meikkejä/tytöt jotka luottavat kauneuteensa 2)vähän/jonkin verran meikkaavat, perustytöt, joskus taveja 3)paljon meikkaavat, “kanat”, epätoivoiset, “tyrkyt”. nämä siis pätevät minun koulussa näkemiini havaintoihini. mutta, viimeisimpään discoon mennessä olin käynyt shoppailemassa ekaa kertaa ilman aikuista, olin parin luokkalaiseni kanssa ja he neuvoivat minua. eli discoon valmistauduin ikuisuuksia, ja juuri kun olin tyytyväinen ripsariin ja luomiväriin, törkkäsin kädelläni mustaa silmäluomeen, ja homma uusiksi. tein koko homman uusiksi ainakin kolmesti, ja yhä näytti hirveältä. menin discoon, ja aina kun pyysin poikaa tanssimaan, tuntui ettei kukaan suostunut koska silmäni olivat hirveät. discon jälkeen olen harjoitellut meikkausta vain kerran, enkä ole taitoihini tyytyväinen... kuten discossa, minä meikkaan muita varten. kyllä pärjään hyvin ilmankin, mutta kyllä pojat paremmin huomaa sinut jos et ole tavi.

-S.E.kopää, 13.5.2004

#742

“Kunhan suomalaiset naiset lopulta tajuavat jättää feminismin ja kosmetiikkamainokset omaan arvoonsa, heistä tulee jälleen haluttavia. Nykymuodossaan suominaiset ovat vastenmielisiä, noin yleisesti puhuen. Toivoisin suomalaisten naisten löytävän naisellisuutensa uudelleen, mutta meikkipurkista se ei löydy. Katsokaa mallia intialaisista naisista.” -Omnos, 02.04.2004

Miksi vihaat naisia noin kovasti? Miksi tasa-arvo ei mielestäsi ole tavoiteltava asia vaan se pitäisi jättää? (feminismi tarkoittaa tasa-arvo-aatetta huolimatta siitä mitä jotkut sen nimissä tänä päivänä tekevät) Kuulostaa siltä että käsityksesi naisellisuudesta on se että nainen elää elämänsä nyrkin ja hellan välissä. Tuossa tapauksessa olen mieluummin ei-haluttava ja vastenmielinen sinun silmissäsi. Intialaisten naisten asema on yksi huonoimpia tässä maailmassa, enkä kyllä totta helvetissä ota mallia siitä pätkääkään. Lisää täältä:

Itse aiheeseen taas. Monet naiset varmaan meikkaavat saadakseen lisää itsetuntoa, minäkin joskus, mutta ei pidä yleistää että kaikki naiset meikkaavat aina sen takia. Minusta meikkaaminen on hauskaa, kunhan siitä ei tule jokapäiväistä rutiinia. Yleensä meikkaan huvikseni kotona ollessani (yksin, en ole lähdössä mihinkään) ja silloin kun olen lähdössä ulos (keikalle/baariin), jonne menen omaksi huvikseni enkä pokaamaan vastakkaisen sukupuolen edustajia. Miksi siis meikkaan? Tykkään myös kokeilla erilaisia meikkityylejä, joita ei taatusti ihan ensimmäisenä näe naistenlehtien kannessa, mutta jos tykkään laittaa paksut kajaali-rajaukset niin sittenpä laitan. En koe piiloutuvani meikin alle, vaan enemmänkin tuovani jotain esiin, tosin kyllähän se piiloutuminenkin sillä käy. Suututtaa tosiaan kuinka naisten oletetaan käyttävän meikkiä aina ja kaikkialla, esim. asiakaspalvelutyössä tuntuu pakkelikerros olevan *must*-juttu. Itse tykkään olla päivisin enemmän luonnollisena.

-BlackRose, 22.5.2004

#744

Ihmeellistä, että feminismistä on tullut kirosana, ja harva nykyään feministiksi tunnustautuu sen antaman negatiivisen leiman pelossa. Meikkaamisesti sitten: suomalaisnaiset ovat yleensä luonnostaan niin “värittömiä” verrattuna esim. niihin intialaisnaisiin (suomalaisilla vaaleat ripset ja kulmakarvat) että jos haluaa saada piirteitään korostettua täytyy laittaa vähintäänkin ripsiväriä. Tylsän ja huomaamattoman näköisiä monet vaaleat naiset olisivat ilman jonkunasteista meikkaamista, varsinkin talvella kalpeine ihoineen. BlackRosella oli asiallinen kommentti aiheeseen!

-Pomeranssi, 22.5.2004

#819

Olen tuntenut yhden mun frendin noin kymmenen vuotta ja olen nähnyt hänet kaksi kertaa ilman meikkiä,pelästyin aika paljon kun tyyppi oli ihan erilaisen näköinen kun mihin olin tottunut.Kyseinen nainen myös onnistui seurustelemaan viisi kuukautta erään miehen kanssa niin ettei tullut nähdyksi ilman meikkiä.Ja kyllä,he viettivät useita öitä saman katon alla...

-Maura, 20.6.2004

#1161

Itse kuulun naisiin, jotka meikkaavat harvoin, ja silloinkin vain ripsiväri ja huulipuna kun olen lähdössä johonkin illanviettoon. Ja ei se ole hidastanut yhtään menoa.

On niitäkin miehiä, jotka pitävät kävelevistä maalipytyistä, mutta onneksi heitä on kuitenkin aika vähän.

Uskoisin, että useimmat tosiaan meikkaavat itseään varten, jonka Aapo hyvin toikin esille, että miksi.

Ja on niitäkin, jotka meikkaavat toisia varten.

Jos joku ei pysty olemaan itsevarma ilman meikkiä, niin se on hänen “ongelmansa” ei muiden.

Eli kukin taaplaa tyylillään =)

-Päivi, 8.9.2004

#1435

kyllä minä se voin myöntää mut en kuitenkään kenenkään tietyn vuoksi vaan siksi koska häpeän mennä ulos ilman meikkiä ja haluan olla kaunis se on vaan niin ihanaa

-blondi, 13.11.2004

#1441

Jos on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa. Jutussasi paistoi läpi kritiikki meikkejä ja meikkaamista kohtaan, vaikka et sitä suoralta kädeltä myöntänytkään. Lähinnä keskityit kritisoimaan asiaa “turvallisen välimatkan päästä”.

Jos olisit enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, jotka meikkiä käyttävät, todennäköisesti asenteesi meikkiä kohtaan muuttuisi positiivisemaksi.

Näytät pitävän meikkaamista ikäänkuin “verhona”, jonka taakse yksilö kätkeytyy samalla pitäen piilossa oman luonnollisuutensa. Näin ei kuitenkaan ole. Kyllä se mielestäni on ihan luonnollista, että meikataan. Se, että se on heikkoutta, ei pidä paikkaansa. Nainen, joka meikkaa, on ymmärtänyt kauneuden merkityksen. Nainen, joka ei meikkaa, pitää omaa ulkonäköään yhdentekevänä.

Meikattu, hoikka, söpö ja seksikäs nainen on kauneinta mitä tiedän. Kaikeksi onneksi minulla on etuoikeus seurustella sellaisen kanssa.

-Illuminati, 15.11.2004

#1456

Illuminati osaa sitten pistää sanoja toisen suuhun. Tarkkuutta siihen hommaan. Minä en missään sanonut, että meikkaaminen olisi jotenkin “väärin” tms.

Lisäksi kirjoitin nimenomaan liiallisesta meikkaamisesta, joten jälleen kerran vähän tarkkuutta siihen lukemiseen. Tunnut lukevan kirjoituksesta juuri sen, mitä pelkäät/haluat/toivotkin löytäväsi.

-Aapo, 16.11.2004

#1583

Salittakoon meikkaaminen epävarmoille. Varmuus on tie menestykseen.

-Varmuutta kaikille., 23.12.2004

#1684

Illuminati puhuu hassuja. “Nainen, joka meikkaa, on ymmärtänyt kauneuden merkityksen. Nainen, joka ei meikkaa, pitää omaa ulkonäköään yhdentekevänä.”

Voiko tuosta päätellä, että hän ei näe naisesta muuta kuin ulkokuoren, sen, jota meikillä korostetaan? Mielestäni todellinen kauneus löytyy asteen tai pari syvemmältä kuin naamasta.

Eri asia on näyttää viehättävältä, ja itsekin meikkaan useimmiten, jos olen lähdössä ulos. Harvoin muualle, ja baarissakin pystyn käymään pakkelitta. En koe tämän huonontavan itsetuntoani yhtään, ja vaikka en olekaan ylenpalttisella kauneudella siunattu, on seuraa riittänyt. Onneksi, sillä mies joka ei osaa arvostaa naista sellaisenaan, ilman maalia, ei ole sen naisen arvoinen.

-Hirondelle, 31.1.2005

#1730

Tamara kirjoitti: “Mun on jo pari vuotta ollu tavoitteena päästä yhden kaverini kanssa saunaan ihan vain että saisin tietää miltä se oikeasti näyttää...”

Kyllä sain hyvät naurut! Saunassa tosiaan joistakin kuoriutuu TODELLA erinäköisiä kuin mihin on tottunut. Huom. jopa niistä jotka eivät NÄYTÄ meikatuilta – eli ovat meikanneet hyvin :).

Olen ollut mukana sellaisissa tyttöjen saunailloissa, missä paatuneimmat meikkaajat meikkaavat vielä saunan päällekin, vaikka oltais kaikki jäämässä yökylään. Itse olen ollut tukka pystyssä ja naama punasena ja kiiltävänä ihan rauhassa, vaikka kyllä siinä vähän kompleksi saattaa tulla kun katsoo.

-Somiun, 19.2.2005

#1812

Omalla kohdallani väite “Meikkaan vain itselleni” ei oli kokonaan tuulesta temmattu. En edes yritä kieltää, ettenkö meikkaisi näyttääkseni kauniimmalta (toisaalta olen koulussa 80% ajasta ilman meikkiä, eli kuka tahansa pääsee naamani näkemään sellaisena kuin se on).

Yhtä asiaa en ole koskaan kuitenkaan tällaisissa keskusteluissa huomannut (nyt en ole lukenut kaikkia palautteita): Meikkaaminen tuntuu mukavalta. Sellaista pientä kasvojen silittelyä yms. Ja väite, ettei kukaan meikkaa jos on yksin kotona: Kyllä minä ainakin välillä huvikseni koristaudun, vaikka vain irkkaisin yksinäni. En toki aina. Mutta joskus.

-ulla, 16.3.2005

#1837

makuasioista ei voi kiistellä? on hyviä meikkaajia ja sitten huonoja ja siltä väliltä...

-Päivi, 20.3.2005

#1859

Hauskinta on että minuun vetoavat aina suloiset takkupäiset, iloiset ja suklaata natustelevat luonnonlapset. Aika vähissä ovat :(

-Lone_pig, 25.3.2005

#1871

Eiköhan se meikkaava ja itsestään huoltapitävä nainen ole enemmän ilo silmälle kuin tämä meikkaamaton strech housuissa viihtyvä kanssasisar. Titekin jos pelkäät naisesi kiinnostusta toisissa miehissä, voit pukea hänet säkkiin ja puhua meikkaamattomuuden puolesta.

-Mikko H, 1.4.2005

#1874

Ai nykyään mielipidekin on vain keino saada vehjettä? Tai ainakin estää muita saamsta sitä? Ihailen ajattelusi syvyyttä, Mikko H. Muuten, sanoinko jossain, että minä päättäisin vaimoni meikeistä tai vaatteista?

-Aapo, 2.4.2005

#1875

Tuo alkaa jo kuulostaa vakavalta mustasukkaisuus ongelmalta. Tiedän tosielämässäkin ainakin kaksi pariskuntaa jossa mies ovelasti patistaa vaimoaan meikkaamattomuuteen ettei vaan...

Vehjettä on muuten helpompi saada näiltä meikkaamattomilta kun vähän rohkaisee niitä naisellisuuteen!

-Mikko H, 2.4.2005

#1876

No, minä en mustasukkaisuutta itsessäni tunnista, eikä vaimonikaan. Mutta ei kai tässä se auta kun mun mielipide sopivasta meikkimäärästä kertoo totuuden. On oikeastaan aika yksi hailee millaiseksi tilanteen kuvittelet, sillä en oikeastaan voi siihen vaikuttaa. On kuitenkin vähän surullista että päätät kantasi ennakkoluulon/-käsityksen perusteella, mutta onhan sulla siihen oikeus. Hassua on myös se, että pidän vähäistä meikkiä paljon viehättävämpänä myös kaikilla muilla naisilla kuin vaimollani. Vielä kun tämän saat selitettyä mustasukkaisuudella niin teoria on valmis!

-Aapo, 2.4.2005

#1877

noh, sanon nyt minäkin toisen kommenttini.

mutta kuitenkin. heti alan mennä esimerkkeihin... siis.

nuoret naiset, tytöt, miten nimittääkään, meikkaavat tai eivät meikkaa. se on aika lailla niin. useimmista tietää jo vähän luonnetta tuntevana meikkaako hän vai ei, muttei aina. mutta miten paljon he meikkaavat, vaihtelee todella suuresti. tiedän “huonoja” esimerkkejä, jotka näyttävät oikein yrittävän näyttää pakkelinaamoilta, mutteivat yritä tietoisesti. tai no, mistä minä tietäisin, kun en ole he. ja näitä henkilöitä yleensä nimitetään pissiksiksi.

kuitenkin, on myös niitä vähän vähemmän meikkaajia, joista näkee että meikkaavat vähän enemmän kuin muut, mutta mukavissa rajoissa.

seuraavana melkeinpä hyvin/nätisti meikkaajat, joiden meikki on joko nätisti huomattavaa, joka korostaa selvästi mutta onnistuneesti, tai huomaamatonta meikkausta, joka kuitenkin “kaunistaa”, mielipiteistä riippuen.

mutta kyllä niitä meikkaamattomiakin löytyy, aika lailla. kuten minä, yleensä. minä en meikkaa, koska en osaa enkä ole vielä harjoitellut tarpeeksi että kehtaisin mennä minnekään pakkelinaamana. mutta kaverit ovat minua meikanneet, eivät pakosta edes joutuneet painostamaan paljoa, mutta minä pidin naamastani enemmän kun siinä oli vähän ehostusta. se taitaa vain olla taitolaji, ketkä tietävät mikä on nättiä. tottakai monet haluavat olla “persoonallisia” laittamalla erikoisia meikkauksia ja koristeluja, silmänreunukset aivan mustiksi tms, mutta ei niin monet enää innostu edes “persoonallisuudesta”. mutta itse haluaisin käyttää meikkejä, sopivassa suhteessa tietysti, koska näytän mielestäni ja muidenkin mielestä nätiltä. kaikki naiset eivät pakosta ole luonnonkauniita, ja ihailen ikäisiäni, jotka koulussakin näyttävät nätisti ja kauniiksi meikatuilta. eli en ole varsinaisesti meikkejä vastaan, saatan suositellakin meikkien kokeilua joillekin, jotka saattavat sitä tarvita.

jos maailmassa on kauneuskäsityksiä, niin on muitakin kuin siihen sopivia ihmisiä. ja tuo yritti viitata luonnonkauneuteen.

ja sitten, poikia/miehiähän hurmataan varmaan pääasiallisesti ensin ulkonäöllä. se on ensimmäinen, mikä vastaan tulee, ihka ensivaikutelma. vaikka käsketään katsoa sisäistä kauneutta, se on pinnan alla silti. ja kyllä ainakin minun käsitykseni mukaan pojat eivät hevillä katsele paremmalla silmällä paljoa niitä vähemmän luonnonkauniita. ja ei meikit edes koko luonnokauneutta peitä, ei mielestäni.

huhhuijakkaa. jos yrittäisi vielä löytää pointtiakin.

kyllä meikin pitäisi olla suotavaa, sillä kaikki ovat joskus olleet meikkaamattominakin, ja kyllä ihminen itse paremmin käsittää pitääkö itsestään enemmän meikattuna vai meikittömänä. itse taidan jälleen jäädä välimaille.

Aapoa kuitenkin kiitän kirjoitelmasta, jonka kommentoimista yritän välttää persoonani pyrkiessä taas esiin. Aapo saa pitää mielipiteensä naisista aivan hyvin, siinä on kyllä hyvä pointti ja ainakin kommentoinnin aihetta monille =)

meikki on vaikea asia. mutta elämä on.

-Zeggolisko, 2.4.2005

#1880

Esitin vaan toisenlaisen näkökannan että ihmiset pääsisivät yksipuolisesta ajattelusta... ;)

-Mikko H, 3.4.2005

#1903

Teistä moni väitti, ettei ihminen meikkaa, jos tietää olevansa illan yksin. Minäpä vesitän teoriaanne lisää. Meikkaan mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla, jos tiedän, ettei tarvitse näyttäytyä missään. Harjoittelen erilaisia meikkejä ja maskeerauksia harrastemielessä. Se on hauskaa ja luovaa hommaa: kuin maalaisi kuvaa, jonka pohjana vain ovat kasvot.

Arkitilanteissa sitten turvaudunkin huoliteltuun, mutta melko huomaamattomaan meikkiin. Korostan vain paria nätiksi tietämääni piirrettä kasvoissani ja lähden liikkeelle. Menee rutiinin ja puoliammattimaisen otteen ansiosta vain pari minuuttia.

Meikkaan itseni takia siinä mielessä, että on mukavaa näyttää hyvältä ja herättää sillä myönteistä huomiota. Toisekseen meikkaan puoliskoni takia. Hänestä on varmaan mukavampi katsella, kun näytän kotona kotoisalta ja hyörin keittiössä tai saunan jälkeen ilman meikkiä, mutta kaupungilla liikkuessamme taas ehostan sopivasti. Vaihtelu virkistää.

Sitten joskus, kun ehostan kotioloissa tai lähden ulos meikittömänä, mies huomaa heti, että jokin poikkeaa normaalista ja usein sanookin minun näyttävän silloin – ilman meikkiä tai meikin kanssa – tavallista paremmalta. Tottumuskysymys kauttaaltaan.

-Anonyymi, 14.4.2005

#2594

Minullekin ovat pojat sanoneet, että he pitävät enemmän luonnollisista tytöistä ilman meikkiä. Silti ainakin näin nuorten elämässä jää “huomiotta” jos ei ole tarpeeksi kaunis. Jotkut ovat luonnostaan kauniimpia kuin toiset. Miksi siis omasta mielestään rumemmat eivät saisi meikata itseään kauniimmiksi? Jos ei ole vähääkään sitä ulkoista kauneutta, monet eivät ole edes kiinnostuneita tutustumaan sisäiseen kauneuteen. Kuulostaa vähän raa'alta mutta niin se on.

Itse siis meikkaan, koska pidän itseäni liian rumana. Kauneushan on tietysti makuasia, mutta yleisistä kauneuskäsityksistä lähes jokainen on varmaankin samaa mieltä. Jos omaan vaaleat ripset ja kulmakarvat, punoittavan ihon jne, niin meikkaamalla saan itseni näyttämään “kivemmalta” ja saan sitä itsevarmuutta ja kaikki ovat iloisia. Ei kai siinä pitäisi olla mitään pahaa?

Aapon kirjoituksessahan kuitenkin puhuttiin ylimeikkaamisesta. Tarkoittaako se esim. paksuja kajalirenkaita silmien ympärillä? Luulen, että tällainen meikkaaminen on tyyliasia.. Kyllähän ihmiset pukeutuvatkin eri lailla, jotkut “tavismaisesti”, jotkut vähän rajummin ja omaperäisemmin. Eikö meikkaaminen ole ihan sama asia? Ens iis näe koko asiassa mitään huonoa.

-Tyttö., 18.12.2005

#4767

Laittautuminenhan on hauskaa. Ei saa ajatella asiaa ryppyotsaisesti.

Kyllä minulla ainakin mieliala kohoaa ja ryhti suoristuu kun saa hieman meikkiä kasvoille, korsetin päälle ja korot jalkaan. :)

-Domino, 27.2.2007

#4773

Laittautuminen on tosiaan hauskaa – tiettyyn rajaan asti. Kun hieman yli 10-vuotiaat alkavat meikata koulua varten, niin jotain on pahasti pielessä. Se on ainoastaan surullista.

Itse olen aina pyrkinyt luonnollisuuteen, myös juhlameikissäni. Ihailen niitä, jotka osaavat olla ilman meikkiä itsevarmoja ja omalla tavallaan kauniita. Nyky-yhteiskunta tavallaan pakottaa pitämään ulkonäöstään huolta epäterveellisesti.

Terve ulkonäöstään huolehtiminen tarkoittaa mielestäni ennen kaikkea liikuntaa, terveellistä ruokaa ja puhtautta. Näissä kaikissa on kuitenkin noudatettava kohtuullisuutta.

Se, että ihmiset ovat valmiita laittamaan mitä ihmeellisimpiä voiteita ja tököttejä naamalleen, tuo mukanaan yleistyvät allergiat. Kuka oikeasti tietää, mitä ne kaikki aineet ovat, joita on meikeissä tai muissa purkeissa. Välittääköhän kukaan edes? En itsekään mitään ainesosia ala tutkimaan purkin kyljestä, vaan uskon sokeasti valmistajan lupaamaan ihmeeseen. Näissä asioissa suurin osa ihmisistä on hölmöjä, vaikka tosin inhimillisiä.

Itse olen sen verran jo viisastunut, että arkena luotan omaan itseeni ihmisenä sen verran, että ainakin huulipunat ja luomivärit jäävät meikkipussin alimmaisiksi. Juhliin onkin sitten paljon kivempaa laittaa itseään, kun jo pieni määrä meikkiä riittää uuden ilmeen tekemiseen. Suosittelen muillekin naisille ja miehille tätä lähtökohtaa.

-Rusina, 27.2.2007

#5288

Moni meistä nuorista naisista meikkaa myös esim. iho-ongelmien vuoksi. Itselläni on rasvoittuva couperosaiho (punoittaa lähes koko ajan poskipäistä), joka ärtyy auringosta, tuulesta ja kylmyydestä. Meikki suojaa esim. palamiselta hieman ja tekee ihosta tasaisen värisen. Ei siis myöskään tarvitse vastailla ajattelemattomille ihmisille kun kysyvät “miksi punastut, miksi kiillät, onko hiki?”

Lisäksi muotoilen meikillä luonnostaan suorat kulmani kaartuvammiksi, peitän näppylät jos niitä tulee, rajaan silmät kissamaisiksi ja laitan ripsiväriä. Olen meikissä oma itseni enemmän kuin ilman meikkiä, enkä näyttäydy roskien vientireissua pidemmällä ehostautumatta.

Mieheni näkee minua ilman meikkiä, mutta esim. ystäväni juuri eivät. Mitä sitten? Miksi pitäisi? Ei ihoni paljaana näkeminen näytä minusta mitään uusia puolia. Olen se ihan sama ystävä moisille tirkistelijöille meikittä tai meikin kanssa. :D Olen meikannut päivittäin n 45min siitä kun olin 12-vuotias (erityisihoni vaatii huolellisen pohjan), ja se on minulle rutiinia, kuten esim. monelle miehelle parranajo. Eivät naiset itke miehilleen että parranajoon käytetty aika olisi heiltä pois! :D

Meikkaus vaikuttaa itsevarmuuteen ihan samalla tavalla kuin esim. hampaiden pesu tai hiusten kampaaminen, itselle sopiva vaatteet tai puhdas tuoksu. Olo on parempi, ja tietää olevansa siisti.

Meikkaamattomuus sopii mielestäni harvoille. Moni ei-meikkaava nainen myös ylpeilee sillä, miten luonnollinen on. Usein nuo samat ihanat luonnonlapset myös pukeutuvat miten sattuu, eivät hoida ihokarvojaan, eivät kampaa hiuksiaan... Ei koske kaikkia, mutta yllättävän monia. Meikatessaan nainen ei luovu oikeuksistaan, vaan ottaa enemmän irti kaunista piirteistään, näyttää hyvät puolet itsestään. :) Miksi emme kaikki tekisi sitä? Minusta olisi ainakin hauskaa nähdä katukuvassa vähän huolellisemmin varustautunutta kasvoa sen kiiltonaamaisen, puskakulmakarvaisen perusnaisen tilalla. :)

-Kromi, 19.4.2007

#5324

“Turhamainen nainen koettaa korostaa kauneuttaan kaikenlaisilla ylenpalttisilla koristeilla ja meikeillä, jotka lopulta tunkevat kokonaan syrjään hänen luonnollisen kauneutensa.”

Tätä mieltä minä olen, vaikka olikin lainaus viisaammalta.

p.s. Eräänkin naisen kun ensimmäisen kerran näin ilman meikkiä, suorastaan lumouduin! Hänhän on oikeasti -kaunis-, eikä mikään kylmän näköinen rusakko, jollaista mielikuvaa hänen kasvonsa meikattuina viestittivät. Meikki voi siis ikäänkuin 'kylmentää' ulkonäköä, ja peittää herkän, luonnollisen kauneuden. Mielestäni sellainen kulttuuri on sairas, jossa naisella on jonkinlainen neuroottinen pakko meikata, jotta sopeutuisi joukkoon tai tulisi hyväksytyksi. Toki tämä on vain oma henkilökohtainen näkemykseni. Mutta valitsen mieluummin 'ihan ok'-näköisen meikkaamattoman naisen kuin kylmän näköisen 'super-hot-sexy-mega-baben' sotamaalauksineen.

-Vortac, 23.4.2007

#5602

Meikki naamalla ei kerro ihmisestä juuri mitään, vaan hänen käyttäytymisensä.Tosin meikki vaikuttaa todella monien käyttäytymiseen, lähes kaikkien: Kun sinulla on meikkiä, olet itsevarmempi ja sen huomaa kyllä, mutta kun sinulla ei ole meikkiä pysyttelet taustalla ja olet epävarmempi. Näin meikkaaminen voi vaikuttaa siihen, minkälaisen kuvan ihminen itsestään antaa. Lisäksi jokaisella on oma käsitys meikkaavista ihmisistä, esim sinun mielestä se viestii petoksesta, jonkun muun mielestä itsensä huolta pitämisestä tai jonkun toisen mielestä se taas voi olla persoonansa esille tuomista tai sitten joku ilkeä sanoo, että meikkaava ihminen on täysin turhamainen ja pinnallinen.

Jokaisella on syynsä meikata ja oikeus siihen. Omia syitään meikkaamiseen ei tarvitse kenenkään minusta puolustella. Ja mitä vikaa turhamaisuudestakaan oikeasti edes on? Tämän voisi joku minulla kertoa, jos vastauksen tietää..

-suklaanappi, 25.5.2007

#6336

Miksi te naiset tyrkkäätte syyn aina huonon itsetuntonne puolelle? “iho-ongelmia, iso nenä, punoittava iho..” Mitä sitten? Ettekö te kehtaa näyttäytyä iho-ongelmien, ison nenän ja punoittavan ihon kanssa? Minulla on kaikkia niitä, mutt en silti ole koskaan viitsinyt peittää oikeita kasvojani vaan hyväksyn sen mikä näkyy peilistä sitä sen enempää peittelemättä. Minusta on säälittävää, kuinka helposti ihmiset syö median syöttämän paskan nykyajan kauneusihanteista. Naisilla kuuluisi olla tuuheat hiukset, mutta muualla ei karvan karvaa, kauniit kasvot ja törröttävät tisut. Olen joka kerta onnellinen kun kaupungilla tai muualla tulee vastaan tyttö, jonka kasvot ei ole meikin peittäminä, eikä hän muutenkaan näytä välittävän ulkonäöstään. Se ajatus, että tässä maailmassa on vielä joitakin jotka ei alistu muiden ihmisten ja itsensä luomille paineille, vaan uskaltavat olla luonnollisia ja myös näyttää luonnollisilta ilman turhia meikkimömmöjä ja hajulitkuja. Totta kai suihkussa täytyy käydä, sehän olisi jo melkein itselle haitallista jos ei kävisi, mutta muut turhamaisuudet saisi unohtaa ja jättää sinne pinnallisten ihmisten kerhoon. Minä olen nainen, ehkä vielä enemmän tyttö, enkä ole koskaan ajellut itseäni enkä käyttänyt kemikaalimömmöjä. Jos minusta ajatellaan pahaa tällaisena, en anna sellaisten lapsellisuuksien häiritä elämääni.

-Huoh., 3.9.2007

#6454

Joo, haistakaa v***u. Mä en meikkaa paitsi juhliin ja semmosiin. Mua ärsyttää se et oon ruma ja en silti meikkaa. Se ärsyttää myös et on teitä jotka tietää kaikesta kaiken. Muuten, miks meikkaavat miehet on “homoja”???

-Gayman-23, 11.9.2007

#7324

Mä en meikkaa usein. Meikkejä testataan eläimillä. Meikeissä on myrkkyjä. Lukekaapa vaan tuoteselosteita, jos niitä löydät. Takaan että hämmennyt. Mä olen ruma, mä olen laiha, mulla on finnejä, mut emmä meikkaa. Mä meikkaan ainoostaan “isoihin juttuihin”, kuten nyt vaikka discoon. Discossa mulla on päälläni hihaton nätti paita, lyhyt hame, ripsaria, kajaalia, luomaria ohuesti ja vähän huulikiiltoo ja korkkarit. Nää kaikki siks, koska vaikka mä olen ruma, mä olen myös kaunis. Ehkä siksi kukaan poika ei rakasta mua.

-Kisuli, 3.12.2007

#8075

Olen osin samaa mieltä... Olen nainen tai siis tyttö, luokallani moni meikkaa ja valittaa sitten koulussa sitä ku meikki leviää... Mitäs meikkaa... Itse en edes jaksa... ja aamuisin jää enemmän aikaa nukkumiselle ku ei tarvi aamusin meikata... En pidä itseäni mitenkään kauniina mutta en jaksa valittaa rumuuttanikaan...Olen meikaamattomana mielestäni kauniimpi kuin meikattuna vaikka ihoni punottaa ja minulla on finnejä ja muita ihon pikku virhetä... Ilman niitä en kuitenkaan tuntisi olevani minä... vaikka minulle huomautellaan koulussa siitä en silti jaksa meikata ja peittää virheitäni olen inhimillisempi kun minulla on iho joka hengittää ilman mitää meikkimössöjä ...Pidän kuitenkin miehistä jotka meikkaavat, heistä on tullut minulle pakkomielle, osin ehkä sen takia että mielestäni on hienoa että joku mies/poika välittää ulkonäöstään minua enemmän... kukaan ei kyllä pahemmin ymmärrä minua...

-Luonnonlapsi, 10.3.2008

#8163

Muuten hyvä juttu, mutta hiukan liian yksipuolinen tarkastelu asiaan :)

-yöpöllö, 20.3.2008

#10326

Yläasteella olen huomannut, kuinka kovat paineet tytöillä on näyttää hyvältä. Vaikka se ulkonäkö tulisikin sitten feikkaamalla. Jouduin itsekin tämän uhriksi ;) Oli kamalaa nähdä joka päivä koulussa kuinka kaikki muut näyttävät kauniilta (toisin sanoen meikkasivat) ja tunsin itseni jotenkin rumaksi. Jos oikein mietin ja katson itseäni peilistä, en minä mikään kovin ruma ole. Mutta se sitten unohtuu kun vaikkapa katselee tv:tä. Kaikilla naisilla on täysin tasainen iho jne. Tulee olo, että eivät rumat pärjää, kaikkien naisten kuuluu näyttää hyvältä ja käyttää seksikkäitä vaatteita.

Niinpä minäkin sitten aloin meikkaamaan. Koitan pysyä kuitenkin mahdollisimman luonnollisen näköisenä: on kamala katsoa niitä, joiden naamat ovat ihan oranssinruskeat liian tummasta meikkivoiteesta/puuterista... Hyi. Itse käytän sopivan väristä meikkivoidetta, jolla saa vähän peittävyyttä ja värin tasoitettua sekä ripsaria silmiä korostamaan. Siinä se.

Vaikka saisin tietää, etteivät pojat välitä siitä, että meikkaanko, todennäköisesti jatkaisin itseni pakkelointia.

-15v., 28.11.2008

#11379

Däämn ihmiset. Kyllä nykyaika on menossa aika pelottavaksi, jos vain ajatellaan omaa ulkonäköään! Siis miettikääs nyt.

Meikkiä saa laittaa, mut pitääkö sitä laittaa nii et se 'oma ittes' häviää siit kasvoilta? Ihmine näyttää paljo kauniimmalta ku se hymyilee , ku et sill ois meikkiä naama täynnä. Itsetuntonne vaa kohenee jos meette kaupungille ilman suuria määriä meikkiä.

--eläkää, 24.3.2009

#11380

Itselläni on aika selvä mielipide tähän. Vaikka joku nuori meikkaisikin, ei se tee hänestä heti lissua ja kamalaa ihmistä joka ei halua näyttää omia kasvojaan. Kaikilla on omat syynsä meikkaamiseen. Itseäni haukuttiin edellisenä ja sit edellisenä kouluvuonna koko ajan finninaamaksi. Loppujen lopuksi kyllästyin ja tämän lukuvuoden alussa ostin meikkejä, peitin finnit sekä korostin silmät. En ole koskaan varsinaisesti ajatellut miksi meikkaan. Kerran sen aloitin, nyt sitä jatkan niin kauan kun huvittaa. Ns. hevari olen, mutta en silti lillu kajaalissa, enkä muissa sen sellaisissa. Kerran olin tänä vuonna koulussa ilman meikkiä, enkä ollut sinä päivänä yhtään sen erilaisempi kuin muinakaan.

-Nuori, 24.3.2009

#11388

Minä näytän sieneltä, varsinkin aamuisin. Meikkejä en omista, joskus ostelin niitäkin mut enää en jaksa. Ylpeänä ihmisenä pidän itseäni nykyään viisaampana, ja naureskelen itsekseni niille, joilla on esim. meikit levinneet. Lisäksi olen melko varaton. Taloustilanne koheni ulkonäön huonontuessa. Lisäksi olen kommari. Mikään ei ole hauskempaa kuin henkilö, joka yrittää neuvoa minua tyyliasioissa. Elämäni on yhtä hauskaa kuin ns. “piilosienien”.

-Toinen nuori, 25.3.2009

#11898

Aika vainoharhaista. Jos naisella on paljon meikkiä niin hän on epäilyttävä ja salaa jotain. Siispä paljon meikkaava nainen on petollinen. Outo teoria.

Meikki on osa personaallisuutta ja omaa tyyliä. Heille jotka eivät käytä meikkiä se on sama asia, heillekkin se kuuluu omaan “tyyliin”.

Itselläni on oma tyyli meikata ja se kuuluu olennaisena osana minuun kuten muilla vaikkapa vaatteet tai korut. Kun lähden ulos ystävien kanssa, minulla huolitellut paksut silmärajaukset korostamassa silmiä. Muuta meikkiä on tuskin lainkaan. Jokainen tyylillään. Joku itsevarmempi uusissa vaatteissa, joku meikissä.

Vai jos tässä nyt niin paljon ärsyttää liiallinen meikkaus, tai yhteiskunnan asettamat paineet niin mitä helvettiä. Näiden ihmisten jotka väittävät ettei heitä hallitse yhteiskunnan paineet pitäisi kävellä alasti kadulla ja vastustaa yhteiskunnan asettamia normeja. Eikä vain olla meikkaamatta!

-heinä, 5.6.2009

#11914

“Aika vainoharhaista. Jos naisella on paljon meikkiä niin hän on epäilyttävä ja salaa jotain. Siispä paljon meikkaava nainen on petollinen. Outo teoria.”

“Outo” ei tarkoita mitään. Suhteellisuusteoriakin on vähintäänkin “outo”, mutta se ei tee siitä epävalidia. Jos mies ei sinulle viikkojenkaan jälkeen kerro, että hänellä on lapsia, onko se vähän erikoista ja herättää kysymyksiä? Jos nainen ei viikkojenkaan jälkeen uskalla näyttää, minkä näköinen oikeasti on, onko se vähän erikoista ja herättää kysymyksiä? Joko hän häpeää ulkonäköään tai pelkää, että ei kelpaa sellaisena kuin on.

“Meikki on osa personaallisuutta ja omaa tyyliä. Heille jotka eivät käytä meikkiä se on sama asia, heillekkin se kuuluu omaan ”tyyliin“.”

Älyön väite. Noin voi sanoa vain, jos olettaa, että meikki tai meikkaamattomuus on yhtä tärkeää kaikille. Eli että meikkaamaton aktiivisesti miettisi kuinka itseään ilmaisee meikkaamattomuudellaan. Tuo väite kertoo enemmän sen sanojasta kuin kohteesta. Se kertoo, ettei voi ymmärtää, ettei meikkaaminen ole kaikille mitenkään tärkeää.

Vertaus: kuuluuko Heinän tyyliin aktiivisesti se, että ei pukeudu kuin Kim Jong Il? Tai kuuluuko tyyliin se, että aktiivisesti kieltäydyt pukeutumasta vaaleanpunaiseen burkhaan? Tyyliin voi kuulua vain sellainen, jonka aktiivisesti ja tietoisesti valitsee, ja jolla haluaa ilmaista jotain. Jos asia ei merkitse yhtikäs mitään, ei se voi olla osa “tyyliäkään”.

2Vai jos tässä nyt niin paljon ärsyttää liiallinen meikkaus, tai yhteiskunnan asettamat paineet niin mitä helvettiä. Näiden ihmisten jotka väittävät ettei heitä hallitse yhteiskunnan paineet pitäisi kävellä alasti kadulla ja vastustaa yhteiskunnan asettamia normeja. Eikä vain olla meikkaamatta!“

Oletko kuullut, että voi olla muutakin kuin mustaa ja valkoista? Asiaa voi havainnollistaa myös näin: kuinka teet, jos tiedät varmuudella, että kukaan ei tule sinua näkemään? Meikkaatko itsesi hienoksi jos menet viikoksi itseksesi metsään? Entä pukeudutko silloin?

”Yhteiskunta“ ei aseta yhtä ainutta normia kenellekään. Yksilöillä voi toki olla odotuksia, mutta ei ”yhteiskunnalla“. Yhteiskuntaa ei ole olemassakaan ilman yksilöitä. Mutta tietysti ympäristön painostuksella voi olla aivan valtava vaikutus, esimerkkinä Milgramin sähköshokkikokeet Mutta oman käyttäytymisen perustelu ”yhteiskunnan painostuksella“ on pelkkää vastuun pakoilua. Kukaan muu kuin itse ei päätä, mitä tekee.

-Aapo, 7.6.2009

#12374

Minä en meikkaa, mitä nyt laitan vähän kosteusvoidetta kasvoihin aamulla, mutta haluaisin oppia meikkaamaan niin, että se kävisi omiin luonnollisiin väreihin.

Mistähän muuten johtuu, mutta minusta on monesti tuntunut, että miehet, jotka käyttävät meikkiä, osaavat tehdä sen paremmin kuin monet naiset. Ja nyt tarkoitan niitä miehiä, jotka korostavat miehisiä piirteitä eivätkä halua naisen näköiseksi. He osaavat korostaa meikillä omaa tyyliään eivätkä meikkaa vain meikkaamisen vuoksi.

-Da Dam, 28.8.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Rakkaus, seksi tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: