Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Uolevi

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
6 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 19/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Uolevi

80-luvun loppupuolella kuulin kerran radiosta kappaleen, jossa laulettiin jotain “Uolevi, Uolevi, Uolevi, milloin rakkautemme kuolevi?” Toimittaja ei maininnut esittäjää kappaleen jälkeen, naisääni sen kuitenkin lauloi. Kielellisestä kikkailusta kiinnostuneena ihastuin tähän riimittelyyn. Siihen aikaan ei käytössäni ollut järkeviä tai ainakaan helppoja keinoja kappaleen löytämiseen.

Katselin levykaupoissa ja divareissa naisartistien levyjä, mutta Uolevi-kappaletta en koskaan nähnyt. Haku oli kieltämättä aika vaikeaa kun ei ollut varma edes kappaleen nimestä, saati sitten esittäjästä tai levystä.

YLEn äänilevystö tuotiin nettiin. Sieltä löytyi kappaleelle esittäjä ja levy! Kyseessähän on sellainen artisti kuin Eila Torvela, levyn nimi on Hevostyttö. Kappaleen on muuten sanoittanut Junnu Vainio, ei ihme että sanoitus jäi mieleen.

Kyselin divareista, missään ei joko koko artistia tunnettu, tai ainakaan levyä ollut tallessa. Ei ollut levykaupoissa eikä sitä saanut tilaamallakaan, kaiken lisäksi Hevostyttöä ei oltu koskaan edes tehty CD-versiona. Hakua jatkettiin, etsittiin netistä, katseltiin kirjastoista. Helsingin kaupunginkirjastoissakaan ei äänitettä ollut. Kirjastojen tietohuoltopalvelu, iGS lupasi selvittää, löytyykö muualta.

Löysin netistä jonkun hepun levylistan, jossa tämä levy oli! Mailasin hepulle. Vaikka listassa annetaan ymmärtää, että kyse on CD-kokoelmasta, oli se kuitenkin vinyyli. Mutta onneksi kirjastokin tärppäsi: Hevostyttö-kasetti löytyy Suomen kirjastoista Posion kunnankirjastosta, Oulun läheltä (tosin Lapin läänin puolella). IGS:n mukaan “koko Suomen kirjastoväki kolusi arkistojaan” äänitteen löytymiseksi. Kasetti tilattiin tänne Helsinkiin. Edellinen laina tällä kasetilla oli vuonna 1999. Myöhemmin tuli vielä uusi viesti kirjastosta, Hevostyttö on myös jossain Tampereen kirjastossa vinyylinä.

Mahtaa Hevostyttö olla ollut aikanaan kuuma äänite kun sitä kovan työn jälkeen on löytynyt ainoastaan kolme kappaletta!

Sain kasetin, kuuntelin. Tekin voitte kuunnella nämä helmet: Uolevi, Tynamiitti tappaa ja Köyhä ja savolainen!

-Aapo Puskala, 16.3.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 8 kommenttia
Kommentit
#574

Ai tämä on se posion kirjaston cd josta sinä vaahtosit!

-Hazard, 16.3.2004

#575

Ei CD, vaan c-kasetti. Albumia ei ole julkaistu cdnä ollenkaan... Se on lainattu viimeksi vuonna 1999. Kertonee jotain jostain?

-Tää, 16.3.2004

#578

Kuunnelkaa Juicen Valssaaja Konepajalla, johan on riimitykset kohdallaan.

-Jake, 17.3.2004

#581

Olikohan toi nyt kovin järkevää ja tarpeellista. Jonkun vanhan humppalevyn löytämiseksi, eikä kappaleitakaan voi kehua.=( Jos sen saa myytyä kalliilla jollekin keräilijälle tai muuta vastaavaa, niin sitten...

-Bitten, 19.3.2004

#580

Eila Torvela on uhka modernille yhteiskunnalle, ja on mielestäni paheksuttavaa että Aapo Puskala levittää hänen kyseenalaista sanomaansa jopa Internetin välityksellä.

-K., 19.3.2004

#838

Eila Torvela on poissa.

-Samppa, 28.6.2004

#8192

Kappale ei ainakaan minulle ollut tuttu, mutta yleiseti ottaen kaikenlainen riimittely ja niiden kohdalleen saattaminen on sanoituksissa lähellä sydäntäni. Ja se että näkee vaivaa jonkun kipaleen löytämiseksi noinkin paljon, ansaitsee jo sinäänsä hatun noston. Olen itsekin eräiden kappaleiden tiimoilta kolunnut ties kuinka monet kirjastot ja divarit.

-Joshua Samola, 25.3.2008

#10439

Kiitoksia! Olipa kiva taas pitkästä aikaa kuulla Uolevi kappale.Taas muistelen 70:lukua olin matkatöissä Uolevinkin kanssa,nostureita pystyttelimme ja vähän tansseissakin käytiin.Sopii vaikka kaverin kuvaukseen,oli fiksu ja on vieläkin.

-veijo, 11.12.2008

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: