Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Kukkalähetys Pohjois-Koreaan

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
11 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 14/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Pohjois-Koreaan lienee mahdotonta lähettää kukkia, vaikka Kim Jong-il saa joka päivä kukkalähetyksiä. Yritin lähettää hienostunutta kritiikkä Kim Jong-Ilille, mutta yritykseni tyssäsi siihen, ettei kukaan suostu niitä perille toimittamaan. 6 520 lukijaa, joista 537 eli 8% on antanut arvosanan ().

Kukkalähetys Pohjois-Koreaan

Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA kirjoittaa päivittäin valtion hyväksymiä uutisia maan ja maailman tilasta. Tyypillisimmät päivittäiset aiheet ovat Japanin ja Yhdysvaltojen mädännäisyys ja siintävä tuho, imperialistien pahuus, Pohjois-Korean historiallinen, tieteellinen, sosiaalinen ja valtiollinen mahtavuus sekä Kim Jong-Ilin saamat kukkalähetykset maailman johtajilta.

Minäkin ajattelin kantaa korteni – tai oikeammin kukkani – kekoon ja lähettää Kim Jong-Ilille kukkakorin. Viestiksi mietin esimerkiksi “Onnea valitsemallasi tiellä”, tai jotain muuta suhteellisen neutraalia. Neutraalia sen vuoksi, että lähetys ylipäänsä menisi perille, ja toisaalta en suostu valehtelemaan ja ylistämään Pohjois-Korean valtiota. Kysyin helsinkiläisestä kukkakaupasta, joka lupaa toimittaa kukkia eri puolille maailmaa. Valitettavasti he eivät toimita Pohjois-Koreaan. Interfloralla, Flora 2000:llä, Flowers onlinella tai FlowerBud:llä ei ole maassa kukkavälittäjää. Kansainvälisten kukkavälitysketjujen toiminta ei valitettavasti ulotu maailman sulkeutuneimpaan valtioon.

Etsin Etelä-Koreasta kukkakauppaa siinä toivossa että he toimittaisivat kukkia naapuriinsa. Lähetin tiedustelun kolmeen kukkakauppaan: Flower to Koreaan, Korea Flower Malliin ja Korean flowers & giftsiin. Yksikään näistä ei toimita kukkia Pohjois-Koreaan – mikä ei toisaalta ole ihme kun otetaan huomioon maiden tulehtuneet suhteet.

Pohjois-Korean omia kukkakauppoja – sikäli kun niitä on – ei netitse kyllä saavuta, koko maassa ei ole yhtä ainutta konetta verkossa, niiden uutistoimistokin sijaitsee Japanissa, mikä on yllättävää kun otetaan huomioon miten kurjia imperialisteja ja sortajia japanilaiset pohjois-korealaisista ovat.

Lähetin sähköpostia Suomen lähettiläälle Kiinassa. Hän suositteli Ruotsin Pohjois-Korean lähetystöä pääkaupungissa Pyongyangissa. Ruotsin lähettiläs kehotti minua ottamaan yhteyttä Pohjois-Korean lähetystöön Ruotsissa. Sain osoitteen, mutta se oli katuosoite, mitään sähköistä yhteydenottotapaa ei ilmeisesti ole. Kirjoitin kirjeen, jossa kysyin kuinka kukkia voi lähettää. Pyysin vain tietoja, mutta koska pelkäsin että minun pyyntöni tulkitaan Pohjois-Korean ylistämiseksi, laitoin mukaan jo tervehdysviestini. Näin lähetystön edustajat voivat vaikka lähettää sen eteenpäin elleivät muuta keksi.

Olin viestissäni lopulta paljon kriittisempi kuin mitä olin alunperin ajatellut. Pohjois-Korea on hirvittävä paikka. Koko valtio sotii olemassaolollaan suurin piirtein kaikkia arvojani vastaan, mutta samalla se on myös yksi kiehtovimmista paikoista mitä keksin.

“Please accept this as a sign of friendship between me and the people of North Korea. The people of a nation are its life force and the blood in its veins. Let your people prosper to their fullest, as the government of North Korea has shown the way! I wish the best of luck in the struggle of the North Korean people! –Aapo Puskala, Finland”

En ole saanut vastausta kirjeeseeni eikä lähetystäni ole noteerattu KCNA:ssa millään tavoin.

-Aapo Puskala, 17.6.2005

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 35 kommenttia
Kommentit
#704

Ehkä ne kaikki kukkalähetykset tulee Pohjois-Koreasta sen ihmetyypin “uskollisilta faneilta” tai sitten ne kukat on ihan keksitty juttu, tai sitten sen tyypin palvelijat yms. antaa/lähettää sille kukkia. Siis on hyvin mahdollista että se on pelkkää P-Kn propagandaa. Uskotellaan hallitsijan(?) olevan niin suosittu, ettei kukaan uskalla nousta häntä vastaan tietäen “suuresta kannattajajoukosta”. Kokeile onko kukkien lähettäminen Putinille yhtä helppoa! =) Diktaattoreilla noussut valta päähän...

-Bitten, 9.5.2004

#716

P-korea on ihan spede valtio! En mä ymmärrä..

-Hazard, 11.5.2004

#770

Tuohon P-K:n propagandaan liittyen vielä, että eikös se uutistoimisto ollut joskus sellasenkin jutun julkassut, että se Kim Jong-ili oli ekaa kertaa elämässään golffia pelatessaan lyönyt 7 hole-in-onea.

Luuleeko ne oikeasti, että kukaane nää uskoo sen maan uutistoimiston juttuihin.

-jes, 5.6.2004

#798

Tämä oli hyvä... Ehkäpä niitä kukkia tosiaan tulee sitten jostain paikasta, mistä on paremmat yhteydet. Mutta hyvin maaliinsa osuva yritys.

-Tata, 11.6.2004

#867

Ruotsalaisilla näyttää olevan Pohjois-Koreassa lähetystö, ehkä he välittäisivät kukkasi perille.

-Lmmz, 5.7.2004

#1026

Lähetin tälle uutispalvelulle infomail-osoitteeseen mailia ja kyselin josko he voisivat auttaa, ilmoittelen tänne jos he vastaavat.

-Visa Parviainen, 8.8.2004

#1382

Tosi mielenkiintoinen ja hauska aloite. Varmaan helpompi lähettää koiranpaska Bushille.

-Jockelis, 25.10.2004

#1431

Yeees, minäkin haluaisin ottaa osaa kyseiseen kukkalähetykseen. Tällä hetkellä yksi ehdottomasti mielenkiintoisimmista valtiosta. Kun kuulee uutisia Pohjois-Koreasta, tulee samanlainen fiilis kuin hautajaisissa, kun joutuu pidätteleen naurua.

Tää olis vähän vastaava temppu, kun eräs suomalainen maajussi kuuli, että USAn taloudella menee huonosti. Hyväkäs lähetti USAn valtiovarainministeriöön 5$ ja kirjoitti, ettei oo kiire maksaa takaisin. Ministeriöstä lähetettiin virallinen kiitoskirje lainasta. Tarinan totuudesta en tiedä, enkä siitä kumpi osapuolista oli tosissaan vai oliko kummatkin ;-)

-Borntobebiker, 11.11.2004

#1463

olipahan muuten melko loistava vitsi. Juuri tuommosta pitääkin harrastaa!

-Anonyymi, 16.11.2004

#1477

Pohjois-Korea on kyllä netissä ja maan nettisaitit sijaitsevat omalla maaperällä, sikäli kuin asiasta tiedän. Kim Jong-Il itse on innokas nettisurffailija.

Mutta kuten kaikkeen muuhunkin (kuten nyt vaikka ruokaan) Pohjois-Koreassa, nettiin on käsiksi pääseminen on sallittua vain Pjongjangin puolue-eliitille.

-Jarmo Lundgren, 29.11.2004

#1480

Niinkö? Mikä on Pohjois-Korean virallinen domain?

Miksi maan virallinen uutistoimisto sijaitsee japanin domainin alla? ks.

-Tää, 29.11.2004

#1481

.kp on Pohjois-Korean domain. Nyt kun Jarmo mainitsi, muistan itsekin kuulleeni että Suuri Johtaja surffailee kyllä webissä. Mutta yhtä ainutta .kp-domainissa olevaa serveriä en tiedä. kyllä sanoo, että niitä on parisen sataa.

-Aapo, 29.11.2004

#1482

lahjottuja sanon minä :)

-Tää, 29.11.2004

#1737

Aapo sie kirjoitat aivan ihanasti!! :D

-Milla, 22.2.2005

#1867

En kyllä voi kiistää. Tässä varmaankin paras idea jonka joku on saanut vuosiin. Harmittaa kun ei onnistunut.

-Lone_pig, 29.3.2005

#2059

Selvisi muuten vielä, että .kp on Pohjois-Korealle varattu domain, mutta kukaan ei ole ilmoittautunut sen viralliseksi haltijaksi (eli pitäisi olla joku Pohjois-Korean valtion edustaja ilmeisesti). Ja se kai edellyttäisi maksujakin Pohjois-Korealta jotta he saisivat domainin käyttöön. Sitä saa varmasti odottaa.

-Aapo, 17.6.2005

#2093

Harvinaisen älykästä huumoria.

-J.R, 27.6.2005

#2372

Suuri Kim setä ei saanut kukkia =( Voi tätä surunpäivää.

-tuleva poliitikko, 15.v, 9.9.2005

#2404

Sä oot Aapo mahtava tyyppi (siis sivuston ja tekstiesi perusteella). Tää P-Korea -juttu on mun suosikki. Että jakstoitkin yhden läpän tähden nähdä noin paljon vaivaa :D

-hippiäinen, 27.9.2005

#2498

Moi,moi..

kiinnostavaa,jees olimme itsekin suunnitelleet käväistä kyseisessä maassa Kiinan kautta/tosin kaikki on ollut vain suunnittelu asteella.hyvät pisteet kukkalähetys ajatuksesta,itse en olisi kyllä saanut aikaiseksi?

-Laowai, 12.11.2005

#2499

Kumpa olisin aikaisemmin tuon lukenut olisin vienyt mennessäni, vietin heinäkuussa 5 päivää Pohjois-Koreassa.

Oma kukkalähetyksemme meni perille tai ainakin suuren rakastetun johtajan patsaan juurelle.

Ja maassa muuten on nettiyhteydet hotellissamme pystyi halutessaan aulanposti pisteessa lukemaan sähköpostin.

Oppaamme myös antoi meille sähköposti osoitteensa.

Eikä tuosta maasta nyt niin negatiiviset tunteet jääneet, ainakin turistin osa sielä on helppo, kaikki on tarkasti mietitty etukäteen.

-kim suuri, 13.11.2005

#2557

Mitä jos lähetettäisiin Kim-sedälle paketti, jonka sisältä kuoriutuisi ISO sieni? >:D

-Andúril, 3.12.2005

#3221

Ei kukkia saa lähetettyä? *nauraa*

Huhhuh.

Aika monimutkaista ja ei-niin-vaivatonta taisi olla? 8D

Voutsi.

Hieno teksti. 10.

-MuroMõnsteri, 29.6.2006

#3361

Moi..

Ei kyllä tuossa maassa vielä on käväistävä ennen kuin kaikki romahtaa omaan mahdottomuuteensa elää eristyksissä!

-LAOWAI, 16.8.2006

#3414

Kuka hullu lähettäis sellaiselle diktaatorille kukkia? Luin jonkun jutun (ihan suomalaisen uutistoimiston) jonka mukaan P-Korea teki jotain myrkkykaasu kokeita ihmisillä. Ne laitto johonki kaasu kammioon jonku perheen ja tiedemiehet katto miten ne kuoli... sellasta se ihmisoikeus on P-Koreassa. Ainii ja sinne on mahdotonta päästä...

-sindar, 2.9.2006

#3503

Pohjois-Korea on erittäin surkea valtio. Ylipäätään kommunistiset valtiot ovat digtatuurisia. Kommunistiset puolueet pitäisi kieltää lailla.

-mä, 25.9.2006

#3770

-sindar, 2.9.2006

“Ainii ja sinne on mahdotonta päästä...”

Tiedoksi ei ole todellakaan mahdotonta päästä Pohjois-Koreaan, itse olen sielä käynyt.

Tässä myös Suomalaisen matkatoimiston tiedot, joka järjestää sinne matkoja

-kim suuri, 17.11.2006

#3936

“Epäilen, että Pohjois-Korea tulee romahtamaan ainakin viiden vuoden sisään, todennäköisesti jo vuoden tai kahden sisään, eli 2005-2006, mutta viimeistään 2010.”

Vuosi 2006 on lähes loppu, mutta P-Korea sen kuin porskuttaa. Vuotta 2010 innolla odotellen :)

-Juuso, 20.12.2006

#5539

Olen aivan samaa mieltä, kyseinen paikka on kammottavuudessaan aivan omaa luokkaansa, tuskin nykypäivänä löytää toista yhtä suurta keskitysleiriä kuin kyseinen valtio on. Samalla aihe on myös erittäin mielenkiintoinen, ja systeemin luhistuminen onkin vain ajan kysymys. Hetki, jolloin painajaisessa elävät ihmiset saavat voimaa nousta vangitsijoitaan vastaan, on väistämättä tulossa. Lähitulevaisuudessa?

Ehkä, mutta avainkysymys onkin, milloin ihmiset saavat tietoa paremmasta, tiedon vaihtoehdosta tuolle ikuiselle painajaiselle. Turha varmaan sanoakaan, että kommunismi aatteena on monin osin natsismiakin hirveämpi. Sen tilillä on tiettävästi toista sataa miljoonaa murhattua ihmistä, ja vielä isompi osa elämässä pohjois-korean kaltaisessa maanpäällisessä helvetissä.

Joka tapauksessa jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja minkäsuuntaisia muutokset ovat.

-Retu, 17.5.2007

#5541

Miten voikaan kukkien lähettäminen olla niin hankalaa.. Mahtava idea, olis saanut luvan toimia.

-Nightingale, 18.5.2007

#8206

Suurin osa Pohjois-Korean kansalaisista on aivopesty maan järjestelmään syntymästään asti. Uskovat johtajaansa ja järjestelmänsä oikeellisuuteen sokeasti. Tietenkin poikkeuksia löytyy. Menee monta sukupolvea ennen kuin Pohjois-Korea toipuu hirmuvallastaan. Armomurha olisi ainoa inhimillinen teko Pohjois-Korean tapauksessa, ovat kärsineet jo liikaa. Sama ellei pahempi meininki kuin Bulgarian vammaisten orpokodeissa. Ihminen on eläimistä julmin.

-borntobebiker, 28.3.2008

#13287

Onkohan Aapon kukat viimein saapuneet perille näin viiden vuoden jälkeen, kun KCNA on yhtäkkiä noteerannut Suomen? :)

Paljon onnea Kim!

-Tuntematon, 3.2.2010

#13318

Eipä ole romahtanut vielä, mutta onhan tätä vuotta 2010 vielä paljon jäljellä... :)

-Jippu, 10.2.2010

#13412

Kuulinpa kerran eräästä paikallisesta joka pääsi Kiinaan ja piti sitä utopiana (vaikka ihmisoikeuden ovat välillä mitä ovat).Kyllä se on myönnettävä että PK on aika mahdoton paikka,mahdoton kuvitella,mahdoton elää.

Pohjois-Korea valtiona tuo kylmät väreet suurimmalle osalle sen ulkopuolisesta maailmasta.Jopa kommunistina (marxilaisena revisionistina) mielestä koko paikka on aivan sairas.

--, 19.3.2010

#13418

KCNA:ssa jälleen huomattu Suomi:

Kukkalähetys varmaan tosiaan tulleet perille, kun meidät huomataan taas.

-JY, 19.3.2010

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Ulkomaalaiset tai muista aiheista.