Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Musiikkikauppa kangertelee verkossa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
10 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 27/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Musiikin nettikauppa ei onnistu niin kauan kun keskitytään tekijänoikeuksien fanaattiseen kontrollointiin asiakkaiden palvelemisen sijasta. 3 811 lukijaa, joista 486 eli 13% on antanut arvosanan (7).

Musiikkikauppa kangertelee verkossa

Biisi.fi on tuorein yrittäjä musiikin nettikaupassa. Sivut ovat asialliset ja toimivat ja palvelu vaikuttaa muutenkin hyvältä. Valitettavasti tämäkin yritys tarjoaa sitä mitä muutkin, eli huonompaa palvelua kuin kopiointi verkosta, ja maksullisena.

Tietääkseni kaikki verkkokaupat myyvät musiikkiaan sellaisessa muodossa, että sitä voi kuunnella vain tietyllä, myyjän toimittamalla ohjelmalla, tietyllä käyttöjärjestelmällä. Käyttäjän pitäisi siis vaihtaa lempiohjelmastaan musiikin myyjän ohjelmaan ainoastaan siitä syystä että musiikin myyjä on huolissaan musiikkinsa kopioinnista. Ladattuja kappaleita ei voi kuunnella kannettavalla soittimella, eikä ilmeisesti toisissa tietokoneissa. Mitä jos vaihdan tietokonetta tai käyttöjärjestelmää? Tai tuo toimitettu ohjelma ei toimikaan kaikilta osin, tai on nopeudeltaan tai käyttöliittymältään huonompi kuin kilpailjat? Huono homma, vaihtoehtoja ei ole. Ostettu tuote on kriittisiltä ominaisuuksiltaan ratkaisevasti huonompi kuin verkosta ilmaiseksi haettu.

Sitä paitsi, verkosta on laillista kopioida itselleen, mutta musiikin levittäminen verkossa (ilman tekijänoikeuden haltijan lupaa) on kiellettyä.

Odotan edelleen kohtuuhintaista musiikin verkkokauppaa, joka tarjoaisi parempaa palvelua kuin eMule. Mahdollisuuksia olisi: musiikin hyvä laatu, levyjen kansikuvat, kattavat tiedot esittäjästä ja kappaleista MP3-tägeihin (tai muiden formaattien vastaaviin paikkoihin), harvinaisuuksien julkaiseminen. Näihin satsaamisen sijasta levyfirmat keskittyvät huonompien palveluiden tekemiseen, jotta vain kukaan ei saisi kopioitua heidän musiikkiaan.

Olen varma, että yksikään tällainen hanke ei tule onnistumaan niin kauan kun musiikin formaatti on jokin omituinen. Syy tähän ei suinkaan ole kuluttajien saituus, vaan huonot tuotteet.

-Aapo Puskala, 7.6.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 4 kommenttia
Kommentit
#839

Eu maissa toimiva iTunes Music Store aukeaa loppuvuodesta 2004, se riittää ainakin mulle. Viime viikolla avattiin ITMS UK, Saksa ja Ranska. UK möi ensimmäisellä viikolla n. puoli miljoonaa kappaletta ja kiikkuipa muuten Rasmuskin top 10 listan 10:llä sijalla :) Joka tapauksessa omasta mielestäni jo iTunesin (patentoitu) käyttöliittymä sekä 1-click purchase teknologia takaavat kiistatta parhaan e-commerce kokemuksen olemassa olevien (od2, napster, acquisition & eMule...) kaupallisten tahi piraatti kanavien palveluihin verrattuna! Kun tämän lisäksi otetaan vielä huomioon sisällön laatu (Applella on sopparit 5 maailman suurimman labelin kanssa) sekä itse musiikin tekninen laatu (High BitRate AAC MPEG4 audio) ei spekuloinnille jää mielestäni paljoakaan sijaa :) toimii mac os x:llä sekä windowsilla. Tämän lisäksi linuxille on jo käynnissä muutama projekti joissa kehitetään ITMS protokollaa sujuvasti puhuva linux client. Mahtavaa!

Siitä vaan biisejä selailemaan ja esikuuntelemaan, valittavana on reilu 700 000 biisiä!

-ak, 28.6.2004

#2235

kazaa-lite on ihan hyvä ohjelma musiikin lataamiseen huomattavasti nopeampi ku emule :)

-Anonyymi, 30.7.2005

#2236

Nettilataajat myös laillisen musiikin suurkuluttajia, eli ne, jotka lataavat musiikkia p2p-verkoista myös ostavat sitä bitteinä eniten. Jokohan musiikkifirmat alkaisivat tarjota oikeasti palvelua, eikä esteitä?

-Tää, 30.7.2005

#2431

Turha luulla että iTunes olisi ratkaisu muille kuin Applen soittimien haltijoille. .m4p-tiedostot, joita iTunes myy, ei soi esim. Creativen laitteissa.

-IkävämpiJuttu, 14.10.2005

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Musiikki tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: