Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Tieto on valtaa

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset
Päivän sana: junkkari: riehakas nuorukainen; (historiassa:) upseerikokelas t. lippua kantava aliupseeri (eräissä maissa)
7 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 10/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Tieto on valtaa, opin sen jo lapsena, kantapään kautta. 3 224 lukijaa, joista 551 eli 17% on antanut arvosanan (7+).

Tieto on valtaa

Sämpylä

Minulla on kolme isoa veljeä, olen siis veljessarjan nuorin. Kerran lapsena äiti oli myöhään töissä eikä ollut kotona laittamassa meille ruokaa. Veljistä vanhin oli koulussa, minä olin muutaman vuoden ikäinen.

Äiti oli jättänyt meille voileipiä, joiden päällä oli lappu. Lapussa sanottiin, että äiti on poissa ja että voimme syödä leivät päivälliseksi. Valitettavasti vain vanhin meistä osasi lukea siihen aikaan, ja hän luki meille, mitä lapussa muka sanottiin: “Nämä leivät ovat vieraille, älkää koskeko.”

Niinhän siinä sitten kävi, että vanhin veli söi leijonanosan leivistä ja me muut jäimme nälkäisiksi ja olimme siitä myöhemmin äidille vihaisia, joka kovin ihmetteli miksemme olleet leipiä saaneet.

Tieto on valtaa, varsinkin kun sitä osaa käyttää hyväkseen.

-Aapo Puskala, 24.6.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 10 kommenttia
Kommentit
#841

Ihmismieli on omituinen. Tällaisetkin asiat vain yht'äkkiä pulpahtavat pintaan jostain syövereistä. Tokihan ne mieleen jäävät, tuollaiset kaltoinkohtelut;) Katkeruuden sijaan taidat kuitenkin nostaa veljellesi hattua!?

-Anonyymi, 29.6.2004

#842

Unohdin nimeni äskeisestä ja yksi kysymys unohtui. Kuinka paljon Aapolla on ikää? Miehiltä vissiin uskaltaa moista kysyä...

-Minna, 29.6.2004

#843

Oho! Kuvittelin viiskymppiseksi...siis ajattelin elämänkokemuksen olevan sitä luokkaa. Olet vuotta vanhempi minua.

-Minna, 30.6.2004

#871

Keljuahan tuo oli, veljeltäsi. mutta se on kyllä ihan velimäistä. minullakin on kaksi veljeä ja yksi sisko, ja tällä hetkellä yli 45-vuotiset vanhemmat. välillä tuntuu että isoveli naruttaa minua aina kun ehtii, ja kyllä tiedostan sen, mutta en vain tiedä kun veli kysyy jotain, vaikka tietäisin sen huomenna, mutta silti veli vain nauraa räkänaurua ja haukkuu tyhmäksi.

-S.E.kopää, 9.7.2004

#880

Nyt kun tutkit asiaa aikuisen näkökulmasta, eiköhän tuo ollut aika ikävästi tehty veljeltäsi ? Itsellänikin on veli, jonka näkökulmaan ei mahdo muita kuin hän itse. Missä vika, veikkaisin “kasvatuksessa”.

-Vekito, 10.7.2004

#1108

Tein kerran eräässä internetin testi paikoista “henkinen ikä” testin ja sain tulokseksi 32, tosin olen todellisuudessa puolet siitä eli 16. Luottamus testeihin tippui roimasti.

-Lauri, 31.8.2004

#1115

Henkinen ikä testissä olin 56-vuotias, kun tein sen 29-vuotiaana. Ja kyllä en häpeile tulosta yhtään! :) Sitä just samaa testiä en löytänyt enää googlettamallakaan. Mihin lie kadonnut?

-Minna, 31.8.2004

#1135

testimaa.com in henkinen ikä-testissä olen saanut aina tulokseksi joko 21 tai 22 vuotta. nyt olen täyttämässä 14. noo jaa. testimaassa on kyllä parhaat testit.

-S.E.kopää, 2.9.2004

#1987

Hauska tarina. Luin jostain aikoinani lauseen: “varo häntä joka haluaa evätä sinulta tietoa, sillä hän näkee itsensä mestarinasi” Tieto on siis todellakin valtaa...

-Lone_pig, 19.5.2005

#12697

Testimaan testi ovat suuntaa antavia. (sain siitä testistä muistaakseni 32v)

-Agakonna, 11.10.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Koti tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: