Lintukoto logo

Lintukoto / Agora / Nappi pöydässä

Lintukoto etusivu > Agora > Kaikki kirjoitukset

Päivän sana: sfääri: taivaanpallo; etenkin yhdyssanoissa: maapalloa ympäröivä kerros; kuvaannollisesti: henkisen t. kuvitellun elämän "kerros", usein "maasta irti" olemista ilmaistaessa

Pidätkö?


2 käyttäjää paikalla, sivulatauksia 13/min.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Tiivistelmä: Ajatellaan, että pöydässä on nappi, jota painamalla muisti tyhjenee. Kuinka kauan olisi pisin aika, jonka tämä nappi saisi olla painamatta? 3 875 lukijaa, joista 425 eli 11% on antanut arvosanan ().

Nappi pöydässä

Kuvitellaan, että pöydässä olisi nappula, jota painamalla kaikki muistikuvat nappulan edellisestä painamisesta lähtien katoaisivat. Toisin sanoen, painamalla tätä nappulaa “heräisit” käsi nappulalla etkä muistaisi edes sitä, että olit päättänyt tätä nappulaa painaa. Muu ympäristö olisi kuitenkin ennallaan. Kuinka kauan olisi pisin aika, jonka nappula saisi olla painamatta, eli ihminen muistaisi normaalisti?

Tietysti on mahdollista tehdä itselleen muistiinpanoja, “nyt painan tätä nappulaa, kello on 15:07, katsotaan mitä tapahtuu”, mutta kuinka moni oikeasti kirjoittaisi tällaisen paperin kokeillessaan tuntematonta painiketta? Jos näin olisi käynyt monta kertaa, voisi ympäristö kiinnostua kun toinen ei muista mitään mitä sille sanotaan, ja sitä kautta nappulan ongelma voisi selvitä.

Mutta entäpä jos tätä uutta teknologiaa käyttäisikin hyväkseen? Löytäisi jonkin tosi hauskan kuvan tai vitsin, tulostaisi sen ja ympäröisi sen. Kun eteensä saa tällaisen paperin, sitä aika vaistomaisesti lukee sen jutun. Loppuun laittaisi vielä ohjeen “Paina nappia pöydällä”. Sitten lukisi tämän jutun, hekottelisi aikansa ja painaisi nappulaa. Unohtaisi, että oli paperin lukenut, katsoisi että mikäs juttu tässä on ympäröity ja hekottelisi uudestaan ja uudestaan tälle jutulle...

-Aapo Puskala, 8.7.2004

Arvosanajakauma
4
5
6
7
8
9
10
Kaikki 16 kommenttia
Kommentit
#874

öö. entä kun painaa sitä ensi kerran? tyhjeneekö koko muisti, esim. kuinka luetaan? se kyllä ihmetyttäisi jos joku olisi pian vain raahustava zombi... ja sama myös myöhemmillä kerroilla.

-S.E.kopää, 9.7.2004

#875

:-)) Ei oo totta tuo Aapon lystikäs mielikuvitus! Mistä nuo jutut oikein kumpuavat...kerropa pari lähdettä!? Ei vaan loistavaa ajatusleikkiä.

Tuollainen nappula olisikin tehokas väline. Vitsit eivät vanhenisi koskaan. Oikeastaan ei tarvittaisi kuin yksi hyvä vitsi ja sillä elättäisi koko kansakunnan.

-Minna, 9.7.2004

#876

No siinä huoneessa kannattaa pitää huonekalut järjestyksessä ja matot suoristettuina. Olsi ehkä harmillista kun huoneeseen tullessa kompastuisi ja ottaisi pöydästä tukea juuri napin kohdalta. Ja nappi pitäisi mutenkin sijoittaa johonkin laatikoon tai ainakin keskelle pöytää jos joku vaikka sattuu kesken keskustelun istahtamaan pöydänreunalle juuri napin kohdalle. Olisiko parempi, jos olisi jonkinlainen delete-komento johon voisi parametrinä antaa minkä asian haluaa unohtaa “del vanhat.vitsit ”. Onhan siinäkin se vaara, että kirjoittaa “del *.*” vahingossa ja kaikki opittu katoaa silmänräpäyksessä. No voihan sinne tietysti laittaa varmistuksen oletko varma, jonka useimmat tosin jonkin aikaa käytettyään kuittaisivat automaattisesti kyllä vaihtoehdolla.

-Anonyymi, 9.7.2004

#882

Idea taitaisi kuvata joko dejavu-ilmiötä tai dementiaoireita. Ahdistuksen hoitoon sitä ehkä voisi käyttää. Ongelmana on vain se, että lyhytkestoisen muistin

pituus on vain noin 20-30 sekuntia, joten pitkäkestoisen muistin aiheuttamaan problematiikkaan se ei toisi helpotusta.

Pidän ajatuksistasi.

-Vekito, 10.7.2004

#961

Jos tietäisin, mitä sillä nappulalla tehdään, jättäisin sen rauhaan. Ehkä... ;)

-Anonyymi, 25.7.2004

#976

Mä painaisin JOS ja VAIN epämiellyttävät muistikuvat poistuisi. Muuten pitäisi tehdä vähintään vuoden verran muistiinpanoja siitä mitä haluaa muistaa. Painaisin joka tapauksessa kunhan on kaikki tiedot ylhäällä. On nimittäin sen verran pahoja kokemuksia tallentunut tänne...

-Hazard, 29.7.2004

#1102

Ei olisi mitään järkeä painaa tuota nappia, paitsi jos on elänyt jonkun ihan kurjan elämän ja haluaisi aloittaa alusta! Ja siitä luku ja hekotus-jutusta, miten voi lukea sen hauskan jutun jos ei muista mitään napina painamisen jälkeisestä ajasta? Jääkö lukutaito muka sinne muistiin. Omasta mielestäni ihmisestä tulisi sen napin painamisen jälkeen vihannes! Joten ei se elämän “alusta” alkaminenkaan olisi niin hyvä idea...

-Bitten, 30.8.2004

#1651

Muuten hyvä homma, mutta pisteitä vähemtää Kajon kopiointi.

-Paripurna, 12.1.2005

#1840

“Kuvitellaan, että pöydässä olisi nappula, jota painamalla kaikki muistikuvat nappulan edellisestä painamisesta lähtien katoaisivat.”

-mitää...? siis pitääkö nappulaa painaa kahdesti, jotta muisti tyhjentyy? ää, oon liian väsyny lukemaan tällasta...

-Anonyymi, 20.3.2005

#2219

öö luin sen mut jotenki unohdin se oli niin sekava mikä pöytä jossa on nappi liittyykö tähän tuoli jossa on vetoketju...

-sekopää, 26.7.2005

#2540

“kaikki muistikuvat nappulan edellisestä painamisesta lähtien katoaisivat” toi olis parempi ku kaikki muistikuvat katoais kokonaan

-maria xF, 29.11.2005

#2768

Niin kun täällä jo joku viittasikin, niin eikö ole Aapo vähän alhaista kopioida lähdettä mainitsematta? Osaat olla hauska omana itsenäsikin (?), anna Markus Kajon pitää kunnia omista jutuistaan.

-Käppyrä, 21.2.2006

#2770

En ollut varma tämän historiasta. Muistan joskus jossain olleen tällaista juttua, mutten muistanut oliko se siinä porukassa syntynyt vai ei. Markus on kyllä rok ja kaikki kunnia hänelle tästä kun taitaa häneltä olla.

-Aapo, 21.2.2006

#3655

Ei olisi mitään järkeä painaa vaikka oisi kuinka huono elämä ennen sitä. Eihän se painaminen kuiteskaan nostaisi elämää paremmaksi, vain muistot katoavat ja ei osaisi enää arvostaa tämänhetkistä elämänvaihettansa jos kadottaa ne muut vaiheet.

-joku91peelo, 21.10.2006

#3850

Ack, nää loputtomat kierteet pistää ihmetteleen.

-Yuzzi, 5.12.2006

#11963

“Kuvitellaan, että pöydässä olisi nappula, jota painamalla kaikki muistikuvat nappulan edellisestä painamisesta lähtien katoaisivat.” = olisi vastasyntyneen tasolla henkisesti

-Agakonna, 17.6.2009

Oma kommentti
Kommentti Älä käytä HTML-tägejä viestissäsi, vaan pelkkää tekstiä. Linkit muodossa http://...
Nimi
Tarkistus Paljonko on kaksitoista ynnä viisi?
 

Agora on julkinen foorumi jossa voit julkaista kirjoituksesi. Kaikki voivat lukea, kommentoida ja arvostella kirjoituksia mutta julkaiseminen edellyttää rekisteröitymistä. Kirjoitukset jaetaan useisiin eri aiheisiin.

Lisää kirjoituksia aiheesta Muut tai muista aiheista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös jokin seuraavista: